Apple WWDC 2013 ще стартира на 10 юни

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Заключено
ganio

Re: Apple WWDC 2013 ще стартира на 10 юни

Мнение от ganio »

Инсталирах иос7 на аЙфон 4 ФО , пуснах бекъп от айклоуд и скайпа ми го инсталира вече 15 мин... Телефона е супер бавен направо не се издържа .... След малко ресторвам ( първо впечатление относно иконките и менюто - отврат) лично мнение :)
iPhone 4 16GB Black 6.1.3 ФО.
iPad mini White and Silver 16GB Wi-Fi.
Ugn_ws

Мнение от Ugn_ws »

iPhone 4 заключен към М-Тел, без никакъв проблем го инсталирах. Работи добре, лагва малко при анимациите :)
Но забелязах много дразнещ бъг - когато говоря с някой, след това го отчита като пропуснато повикване...
И няма хайлайт на ивнтите в календара... Слабо, дано го оправят... Иначе май е як, още не съм сигурен :D
iPhone 5 16GB white/ iOS 7 Beta 1/ ФЗ M-tel
iPad 1st Gen 32GB/ iOS 5.0.1 Sn0wbreeze/ Corona untethered
Dell

Мнение от Dell »

iPhone 5 Globul iOS7b1:
Всичко работи,има бъг във фейстайм контактите,излизат отгоре където пише оператора,едно върху друго.
Еднин път се рестартира без причина.
Един път като го отключих пак се заключи.
Клавиатурата е старата във Viber,Whatsapp,Skype и тн.
Иконите на инсталираните приложения въобще не пасват на сегашния интерфейс (дано ги накарат да ги сменят иначе е голема шарения)
Батерията пада по бързо от 6.1.4
sasho2210

Мнение от sasho2210 »

Не ми харесват новите икони - като на евтин Самсунг. На 4S се усеща как лагва интерфейса - като на андроид. Телефона ми се нагрява отзад, старт стоп бутона в контрол панела ту работи ту не, Няколко програми ми крашнаха.
Като цяло на мен лично не ми хареса. Довечера го махам.
Аватар
kiko_96

Мнение от kiko_96 »

sasho2210 написа:Не ми харесват новите икони - като на евтин Самсунг. На 4S се усеща как лагва интерфейса - като на андроид. Телефона ми се нагрява отзад, старт стоп бутона в контрол панела ту работи ту не, Няколко програми ми крашнаха.
Като цяло на мен лично не ми хареса. Довечера го махам.
Все пак това е бета версия нормално е да има бъгове! :)
"Stay Hungry, Stay Foolish"
Steve Jobs
Berbamarto

Мнение от Berbamarto »

Как да даунгрейдна до 6.0.1. С 4ка съм фз към мтел. Благодаря педварително.
ganio

Мнение от ganio »

Вкарай телефона е ДФУ дай рестор :) така направих аз и работи.
iPhone 4 16GB Black 6.1.3 ФО.
iPad mini White and Silver 16GB Wi-Fi.
Аватар
nino_xman

Мнение от nino_xman »

Ще ресне на 6.1.3 за по-надолу забрави.....
iPhone5-16GB-FU-iOS 7.0.4-JB
svetliocskar

Мнение от svetliocskar »

Аз пък го инсталирах без никакъв проблем на Iphone 5,ФЗ към Глобул,като цяло са много добри новите неща,особено ме кефи опцията "Block this Caller",най-накрая доживяхме :)
iPhone 6 Plus Gold,64 GB, FU
MacBook Air 13' Early 2015
Dell

Мнение от Dell »

Аз лично съм потресен...

Това на практика е просто нова тема... Каква нова версия на ОС??? Някакъв мазильок от откраднати идеи, префасовани малко, за да не ги съди някой...

Нотификациите отгоре - ок, като андроид... Явно че чакат следващата версия, за да могат потребителите да си ги махат настрани една по една...

Контролните бутони обаче - отдолу... заедно с плеъра...

И всичко това било полу-прозрачно - никой никога не е виждал такова нещо досега!

Едни икони сменени и плоски, други като старите...

Някъде бек-суайпа работи, някъде не работи...

Отключване на екрана - като в WP, но настрани, както и в някои лончери на Андроид...

Едни приложения с новата клавиатура, други със старата...

Нямам думи, наистина... Мислех, че след издънката с картите в иОС 6 не могат да паднат по-ниско, но се оказва, че съм грешал...

О, и най-революционното - мърдащ се фон!!!

Ще се отказвам от Apple.....

А нали WWDC е 4 дни,какво стана днес??? :))
Гледах представянето на iOS 7 и имаше хора,които пищяха от радост! А пък презентиращият такива думи използва,всякъш представя Божие творение! Ужас!
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Добре де, какъв е бил смисълът да окастрят така интерфейса и да го направят толкова грозен и плосък, с тези смотани икони? Явно не е бързодействието, след като сегашният интерфейс (до преди iOS 7) работи нормално с "екстрите" и на най-стария иФон. ?:-/
Моето лично мнение е, че са го направили "просто така", защото на някой нов шеф в Епъл така му е скимнало да се прави на велик, че той го е "измислил" и да прокарва тази (фикс) идея за уж упростеност във всичко. o_O

Също известно разочарование поне за мен е и новият МакБуук Еър заради липсата на Ретина дисплей... останалите неща изглеждат добре, но очаквах, че тази година Ретина дисплей ще се появи и при Еър-ите. Май имат намерение Ретина дисплеят да е нещо като решаваща разлика със съответния МакБуук Про... което самО по себе си също не ми изглежда добра идея. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Sovar

Мнение от Sovar »

Нали трябва да ти вземат парите по някакъв начин. Ако искаш MacBook с ретина - купуваш Macbook Pro. Ако искаш само MacBook си взимаш "обикновен" за сумати пари и такам. Печалби трябва да има, нищо повече.

Според мен няма да е лошо да променят малко иконите. Само това да направят до есента, защото наистина е голяма шарания.
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

Не на последно място, да не забравяме, че митку не е фактор и това, че не го кефи не означава, че е така и с останалите няколко милиона хора;)
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Не забравяйте ,че това е БЕТА , а не официален релийз !
Berbamarto

Мнение от Berbamarto »

Аз мисля, че тази бета версия е точно за това, да се видят слабостите, а разработчиците да се запоснаят с новата ос и да пригодят приложенията си към нея. В крайна сметка мисля, че ще се получи един доста добър цялостен продукт.
sasho2210

Мнение от sasho2210 »

Съгласен съм, но точно защото е бета трябваше тихо и кротко да си я получат разработчиците и като я оправят да се представи на есен с новия телефон. А не да бият тъпан и да пускат пред широка публика нещо недоправено. Сигурно са ги притиснали заради падащите акции да направят нещо спешно, но с ios7 сгрешиха. Вижте macpro колко добре мина - чудесени параметри, типичния за епъл великолепен дизаин - завършен изпипан продукт.
skotis

Мнение от skotis »

Има неща които са гениални, но се изисква време да се осъзнае. Когато се появи нещо ново, различно, със дизайн, който изисква привикване, защото е различен от обикновените неща около нас е нормално да бъде отхвърлено на първо възприятие. Нека минат няколко месеца, ще видите как ще ни кефи адски много седмицата. Футуристична е, тези цветове ще бъдат и вече са, много модерни.
Иначе това което на мен не ми харесва е че с всяка нова версия iOS става все по-тежка за старите устройства и започва един процес на желание за смяна на устройство, не защото е старо реално технически, а защото операционната му система го кара да изглежда бавно... това е кофтито. Сега 3Gs умира безвъзвратно, а 4G става бавен :(
iPhone 5G 16GB 6.0.1
iPad MINI 16GB 6.0.1
Аватар
cury
Обратна връзка:

Мнение от cury »

Опитали са да сложат една голяма част от функциите, заради които хората джейлват телефоните си, за което ги поздравявам. Започват да се мъчат да угодят на хората, което не съм сигурен, че е добре в дългосрочен вариант, защото ако слушаха хората нямаше да го има първия айфон и първия айпад. Хората са "тъпи". Факт! Вижте всички андроид юзъри като доказателство :D И разните тролове като оня по-горе с дългия пост, дето го пейства по всички форуми.
"Imagination rules the world" - Napoleon Bonaparte
Аватар
augyk

Мнение от augyk »

Наблюдения който аз имам от снощи до сега в/у Iphone 4 ФО иос 7 бета изтеглена от iMZDL като цяло е доста по различен иос-а спрямо 6 и тези преди това. Но както каза колега по горе, като го разцъкаш по дълго и ще свикнем, нещо което аз забелязах оставяйки това че лагва от време на време и някой приложения крашват. Това е ясно защо предполагам :) Иначе ми направи впечатление че камерата прави доста по лоши снимки в сравнение с 6.1.2 и силно се надявам да изчистят и в това приложение проблемите.
малко е шарениика но ще се свикне с него. А за батерията от снощи 21-21:30 до сега 12ч. от 100% е паднала на 82% като се има предвид че интернета е пуснат постоянно вс приложения са логнати (ФБ, Viber, Whatsapp и т.н) и поцъках малко на някакви игри. Което ще рече че е горе долу като старата версия на иос или поне не е фрапиращо по зле :)

ПС: Като изкарат вече официалния релииз ще плюем по сериозно, за сега в бетите няма смисъл :)
Хайде със здраве, до довечера каквото видя пак ще пиша иначе си връщам на 6.1.2 и не се занимавам до следващия джейл :)
Аватар
gothicmanbg

Мнение от gothicmanbg »

cury написа:Опитали са да сложат една голяма част от функциите, заради които хората джейлват телефоните си, за което ги поздравявам. Започват да се мъчат да угодят на хората, което не съм сигурен, че е добре в дългосрочен вариант, защото ако слушаха хората нямаше да го има първия айфон и първия айпад. Хората са "тъпи". Факт! Вижте всички андроид юзъри като доказателство :D И разните тролове като оня по-горе с дългия пост, дето го пейства по всички форуми.

Хайде по-лека с определенията кой какъв е! Свиквай с мисълта, че след Стив Джобс, Apple губи магията и и усещането за съвършен продукт! С нападки и обиди, комплекси не се избиват.
devilfromhell

Мнение от devilfromhell »

augyk: аз също съм с 4 ФО и 6.1.3 без джейл.. какъв е твоя съвет /а и на останалите/, да минавам ли на 7? предполагам, че и при 7-цата няма поддръжка на сири за 4 :|
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Да, няма да поддържа Сири.
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
naiturseniq

Мнение от naiturseniq »

1. Control Center

Извиква се със слайд отдолу нагоре от всеки екран и ви позволява да управлявате основните настройки, като WiFi, Bluetooth, и яркост на екрана. Има дори опция фенерче.

2. Мултитаскинг

iOS 7 позволява мултитаскинг между всички приложения без това да хаби батерията на устройството. Достъпът до него става чрез двойно кликване на Home бутона, като интерфейсът тук също е променен.

3. Браузърът Safari

Уеб браузъра на Apple има много по-изчистен дизайн, а табовете изглеждат по съвсем различен начин, с вертикално скролиране между тях. Но най-същественото е, че вече няма лимит за броят отворени таботве (ограничението е за 8 таба в момента). В допълнение, със слайд настрани може да бъде затворен даден таб. Освен това, Safari предлага възможност за родителски контрол.

4. AirDrop

Дава възможност за споделяне на информация с други iPhone-и и iPad-и през WiFi, тоест няма нужда от NFC.

5. Камера

Приложението на камерата е с нов облик, който го прави по-лесен за превключвате между всеки различен режим. Има и вградени няколко Instagram подобни филтри за лесна и бърза редакция на снимките. Освен това, снимките могат да се търсят по дата или локация и да се споделят бързо чрез iCloud, Email, Facebook или Twitter.

6. Siri

Siri е с нов дизайн, а гласът на асистента вече е мъжки и женски. Siri може да контролира основните функции на телефона, като яркост и luetooth връзката, например, като е добавена и интеграция с Twitter, Wikipedia и Bing.

7. Интеграция в автомобил

iOS 7 може да се синхронизира с някои автомобили, а поставянето на началния екран на iOS директно на монитора в колата ви дава пълен контрол над вашия iPhone по време на път.

8. App Store

Вече може да се търсят приложения, базирани на локацията на потребителя. App Store ще ъпдейтва автоматично приложенията във фонов режим.

9. Музика и iTunes Radio

Приложението Music има нов дизайн и включва достъп до iTunes Radio – радио стрийминг услуга подобна на Pandora. iTunes Radio е безплатна, но ще бъдете обезпокоявани от реклами.

10. Сигурност

Нова функция за сигурност ви позволява да изтриете всички данни от телефона си дистанционно, ако го изгубите или ви го откраднат. Тя също предпазва телефона ви от повторно активиране, освен ако ,разбора се, крадецът не разполага с вашата Apple парола.

11. WiFi разговори

Можете да провеждате разговори чрез WiFi връзка. Това ще доведе до по-ясни повиквания, които е по-малко вероятно да се разпаднат.

12. Устройства

iOS 7 ще работи на iPhone 4 или по-нова версия, iPad 2 или по-нова версия, и на някои от по-новите модели iPod Touch, което ще ви даде същите усещания и емоции докато ползвате любимите си устройства.
Аватар
augyk

Мнение от augyk »

devilfromhell написа:augyk: аз също съм с 4 ФО и 6.1.3 без джейл.. какъв е твоя съвет /а и на останалите/, да минавам ли на 7? предполагам, че и при 7-цата няма поддръжка на сири за 4 :|
Ако питаш мен стой си на 6.1.3, поне докато разработчиците не пренапишат програмите или епъл не пуснат някоя друга бета с фикснати бъгове. Иначе ако ти е само за да видиш как е като визия и цъкане нищо не ти пречи да си направиш бекъп и да си ъпдейтнеш до 7. Епъл все още си подписат 6.1.3 така че предполагам няма да имаш проблем да ресторнеш до 6.1.3. А колкото до сири като цяло никога не е имало шанс да го пуснат за ифон 4 ;) все пак трябва да печелят от нещо как иначе ще продават 4с или 5 :)
Но като цяло бих те посъветвал да изчакаш защото няма смисъл да се минава на 7 все още е бъгава

naiturseniq Да това са екстрите който предлага иос но е много вероятно всичките тези неща да ги има само на ифон 5 защото аз на 4та нямам примерно AirDrop (това сега погледнах) но най вероятно и доста от другите неща ги нямам :)
devilfromhell

Мнение от devilfromhell »

augyk: не мога да издържа =)) минавам пък ако се наложи ще връщам :)
Заключено