iPad MINI

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Berbamarto

Re: iPad MINI

Мнение от Berbamarto »

Не съм запознат колко излиза цената с митото ,но съм почти сигурен, че не покрива разликата в цените. И да го обсъждаме, и да не го обсъждаме реалностите са такива. Далаверата е наистина ако имаш познат в Америка и той ти прекара някакво устройство.
theuser

Мнение от theuser »

Sovar написа:Смяташ ли и колко взимат в Англия и колко тук?
А ти смяташ ли, че това има нещо общо с цената на устройството? Apple определя цената на едро и тя е една и съща за всички. Или пък може би нашите търговци трябва да го пуснат на 400лв и да продават на загуба, тъй като сме бедни? :)
Аватар
spgi

Мнение от spgi »

ти смяташ ли, че това има нещо общо с цената на устройството? Apple определя цената на едро и тя е една и съща за всички. Или пък може би нашите търговци трябва да го пуснат на 400лв и да продават на загуба, тъй като сме бедни?
А защо трябва да плащам месечния наем на магазина като си купя ipad-a, не е ли по-добре магазините да погледнат на запад и да видят добрите практики, които ползват там, една е тях е месечна печалба от оборот, по този начин се слага минимална надценка и се завърта стоката, оттам се завърта икономиката, хората имат повече пари по-голяма покупателна способност, по-големи печалби за магазина и т.н. сътоветно се правят коледни, новогодишни , великденски намаления, в които хората допълнително вдигат оборота а оттам и печалбата, за по-скъпи артикули си имам квартален магазин, там човека няма такъв потенциал и печели от еденични бройки и е нормално да завиши цената, ама големите вериги в България се държат от комунистически групировки, които печалбата и ограбването на БЕДНИЯ народ е вся и всьо.

Щото отдавна мина времето, колкото ми предложат в магазина да кажа давай взимам го, сега като вида колко е в магазина връткам на компа и като вида, че цената е 2-3 пъти по-висока от тази в интернет познай откъде си го взимам. Вярно е че има и рискове, ама както писах по- горе умряха баламите. Яд ме е че губят българските магазини, ама какво да се прави пазарна икономика!
theuser

Мнение от theuser »

Човече, ти изписа куп глупости. Къде пък го намери 2-3 пъти по-евтино. И как точно реши, че им плащаш наема с тази "безумна" цена. Пионтересувайте се малко преди да пишете наизуст. Ето ти "европейските практики":

цена в UK: 269 паунда = 654лв.
цена в Германия: 329 евро = 640лв.

Каква точно искате да е цената в БГ?!?! Гледате в Щатите...ами цената там е $329, което са 500лв. НО, трябва да се плати ДДС и цената става 600лв. Доколкото знам трябва и мито да се плати. Е пак ли комунистическите групировки за ти виновни?

Да, може би в интернет ще го намериш с 30-40лв по-изгодно, но ако за тези пари си готов да жертваш гаранцията, си е твоя работа.

А това, че за нашия стандарт тези цени са високи, е съвсем друг въпрос.
Аватар
spgi

Мнение от spgi »

Човече, ти изписа куп глупости. Къде пък го намери 2-3 пъти по-евтино. И как точно реши, че им плащаш наема с тази "безумна" цена. Пионтересувайте се малко преди да пишете наизуст. Ето ти "европейските практики":
Човечето ти пише принципно за ценообразуването в България, а ти се взимаш на сериозно!
Нормално е един продукт като излезе на пазара цената му е да е висока, ама в западните практики със залижаването на стоката се намалява и цената, тук стои една и съща с години! Айде помисли малко! И там цените са с ддс, дори няма да ме спрът на митница, идва от EU.
Сега са го завишили заради огромния интерес, ама след месец-два, по коледните празници, може и да е 1/3 по-ниска цена! За гъвкавоста с която взимат решенията, може само да им завиждаме на западняците!

Изображение
theuser

Мнение от theuser »

За мито и ДДС писах, че се отнася за стока от Щатите, естествено, че от EU няма. Относно поотлежалите стоки съм съгласен, както и за европейските търговски политики, но вие пропищяхте за цената на iPad mini. А тя е такава навсякъде!!!
Сега да си пишем колко ще струва по Коледа тук и там си е чиста проба гадаене, но за момента цената е напълно нормална.
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

The iPad Mini Has Been Jailbroken

Изображение
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Лошото е че е failbreak, не може да се разпространява. Apple са защитили използваните файлове за jailbreak със авторски права!
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

Изображение Изображение
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
freelanders

Мнение от freelanders »

А камерата същата ли е като на айпад 3?