The new iPad

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
xfact

Re: The new iPad

Мнение от xfact »

Имам го вече 4 дена. 64gb, 4g. Не загрява. Държи се като 2, 3g,32gb. Уникален екран. Батерията днес я зареждам за 2 ри път. Силно препоръчвам. Има в технополис.
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

Pod2G iOS 5.1 Untethered Jailbreak няколко дни

Изображение

Изображение
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
victor11

Мнение от victor11 »

Няколко дни друг път! :)
Аватар
votolom

Мнение от votolom »

:)) То на самата картинка си пише "седмици"!
gstg

Мнение от gstg »

Страхотна машина е , направо съм във възторг! Сравнен с 1 е направо от друга планета!
I phone 5-16GB & I Phone 4s-64Gb Всичкото е в бяло
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Привет Колеги.
Днес си го купих и определено е страхотен. Има обаче нещо което ме изуми. За няколко часа (не повече от 3-4) успях да го надраскам отзад на гърба адски много. Имам и единицата но той не се драска толкова бързо, а този стана на нищо буквлно след няколко оставяния на масата и то на покривка. Вие имате ли подобно няблюдение. Наистина не съм забелязъл състоянието му когато го извадих от кутията, но си беше запечатан с всички целуфани по кутията и по него. В момента прилича на ipad дето е ползван няколко месеца :(( . Някой ще каже, че по принцип може да се надрска и за няколко секунди ако го оставя на асвалта и го завъртя, но ситуацията определено не е такава. Единицата когато я купих я носих и подмятах навсякъде без каквито и да било протектори и чак след месец поне й взех калъф и в момента гърба й е в пъти по запазен от на новия. Ако не го бях купил днес от Технополис и разпечатал със собствените си ръце единственото логично обяснение би било, че това е айпад на няколко седмици поне.
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
Аватар
votolom

Мнение от votolom »

Много странно е това... Чак толкова да е кекав ?:-/
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

Определено не е нормално това. На жена ми нейния няма грам драскотина а е на плота почти постоянно и без калъф.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

И на мен ми се вижда странно.
Осем годишния ми син подмята по цял ден стария Ipad и му няма абсолютно нищо, а вече на близо 2г. яка употреба.
Дайте съвет колеги какво да направя. Просто не съм очаквал и затова не го загледах със свалянето на фолиото от него. Ама пък и не ми се вярва да е ползван и след това запечатан и продаден за нов. Моля за съвет колеги. Наистина се чувствам супер гадно от това.
fuji

Мнение от fuji »

Има вариант това да се получи ако носиш бижута-халка,пръстен.Едвали Технополис биха си позволили да ти продадът ползван таблет.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
votolom

Мнение от votolom »

Въпросът е в това как да бъдат убедени тези от Технополис, че следите не са се появили при груба и нещадяща устройстото работа...
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Не колега, нямам нищо по пръстите си. Даже в началото понеже малкия искаше да го разгледа и му го дадох и като видях драскотините помислих, че той го е надрал (въпреки, че нямаше как толкова много при положение, че той много пази подобни вещи) и щях да го убия как за толкова кратко време е успял да го надере толкова много. Той горкия ме уверява цяла вечер, че не го е направил. Даже ми стана жал за него. Но след това като разгледах Ipad-a и видях, че не са просто няколко драскотони, а дефакто целия му гръб е като захабен. Той е ужулен и изтрит на места като след продължителна интервенция, а не като след 2-3 надрасквания. Е....и тъпотията щях да си утрепа детето за един глупав таблет или по скоро заради гадно отношение към нас клиентите. Утре отивам в Технополис и им го нося. Да си се изясняват с доставчика и с apple ако щат, но аз в този вид не го искам. Обаче наистина не знам как да убедя хората в Технополис, че причината за вида на таблета не е в мен. Разчитам на това, че дефакто ще са минали по-малко и от 20 часа , а той изглежда като на 2 месеца подмятане. Все едно съм го хлъзгал от единия край на стаята до другия по плочките. Наистина не знам какво да правя, но ще опитам. Най-малкото нали има някакав срок в който по закон можеш да се откажеш от закупена стока. Благодаря за съчувствието на всички колеги. Поздрави от мен и ми стискайте палци.
Аватар
votolom

Мнение от votolom »

Дано подходят с разбиране, а не се направят на ударени. Пиши после какво е станало :-/
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

Неприятна история, но си мисля че проблема е битов. Ако всичко е било запечатано, едва ли може да предположим, че някой го е отварял, ползвал толкова че да го надере и после е положил сума ти усилия да го върне обратно в близка до оригиналната опаковка, имаше найлончета които се късат ако не се лъжа. Активация също мисля се прави, така че ...
В Технополис ще получиш един вежлив или не чак толкова, отказ. Аз на моят Айпад 2 навремето ведно с него дадох още сто и кусур лева за калъф. Не че не ме кефеше да си го нося вкъщи без защита.

Впрочем и аз разгледах новият таблет, екрана е убиец. Но толкова. Не усещам кой знае каква разлика в производителността, а за камерата трябва да се видят снимките на компютър за да се прецени. Не знам защо но го усетих чувствително по тежък от 2ката, дали е така ? С две думи - за преход от 1ца на 3ка ДА, но от 2ка на 3ка, не си струва. Поне за мен.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Прав си колега за прехода. Аз точно от единица преминавам на новия. Сега отивам да проверя какво ще стане. Предполагам, че просто от Apple може така да е дошъл. Братчетата китайци са опаковали погрешно и някой ползван. Наистина супер тъпа ситуация, но просто нямам как да го надраскам толкова и да го ожуля за една вечер и то при положение, че е държан през цялото време в ръце. На времето си купих първия Iphone още щом излезе и го носих адски много време и нямаше толкова драскотини, а хем покритието е същото и е подмятан къде ли не. Чувствам се като престъпник дето ще ходи да се опитва да ги излъже, че причината е в тях, но ще опитам. Ще Ви пиша колеги какво е станало. До скоро.
fuji

Мнение от fuji »

Успех!Дано попаднеш на отзивчив консултант.Няма да фалират ако ти го подменят.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

Успех и от мен. Впрочем прати някакви снимки да видим за кво иде реч. Силно се съмнявам да са сменили покритие от 2ката. Щяха да кажат. А при 2ката ми доста съм го оставял по масите, по леглото, не съм имал проблем.
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Току що се прибирам Колеги. Естествено нищо не стана. За мое голямо учудване на светлината в магазина не се виждаха почти никакви драскотини. Разправяхме се и се опитваха да ме убедят, че според закона за защита на потребителя можело да ми го сменят единствено ако имало проблем с дисплея или нещо не работел, а тези драскотини са можело да си бъдат от завода. Достатъчно ме болеше главата за да се разправям и се отказах. Имам си гаранция и ако стане нещо ще ги вдигна във въздуха този път. Кипих му един бумпър и smart-cover които за мое очудване паснаха въпреки по-големия му размер в сравнение с двойката. Явно тези 2мм в дебелината не се усещат. Това е от мен колеги. Тъпото е, че дори не успях да им покажа колко е надран, но още по-тъпото е, че наистина не го огледах когато го разопаковах. Ако бях видял драскотините тогава щях да съм на 100% сигурен че не са от мен и тогава щеше да им се види тесен магазина. Поздрави от мен на всички и честит Първи Април. Само дето за мен шегата нещо не бе много прияна, но поне вече имам бъмпер отзад и няма да виждам драскотините. След малко ще кача снимка.
Последно промяна от niksan76 на 01 Апр 2012, 11:38, променено общо 2 пъти.
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

за първи път чувам за бъмпер за Айпад, дай да го видим, а и без него. Интересно ми е
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Грешка колега. Имам в предвид това силиконовото дето се слага отзад да пази таблета. Не е истински бумпер това. Просто не се изразих правилно. Съжалявам ако съм те подвел.
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Ето снимките колеги. Петната са от пръсти, но драскотините си се виждат.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Съжалявам за размера на снимките, но трудно се оправям с качването на снимки. За сефте ми е. :(
Аватар
DEMON BOY 13
Обратна връзка:

Мнение от DEMON BOY 13 »

Знам,че ти е кофти но всъщност не е са кой ли знае какво.
И аз в началото като си взема нещо го гледам под лампа и като видя,че има драскотини и ми става гадно но се свиква. :))
https://www.facebook.com/applebgnews
iPhone 3GS 16GB, iOS 6.1.6
iPhone 4S 16GB,iOS 7.0.4
iPhone 5 16GB, iOS 7.0.4
iPhone 5S 16GB, iOS 8.0.2
iPhone 6 64GB, iOS 8.4
iPhone 6 Plus 128GB, iOS 9 beta
iPhone 6S 128GB, iOS 10.0.1
iPhone 7 128GB, iOS 10.3.2
Аватар
kinobla

Мнение от kinobla »

Винаги първата драскотина е най-болезнена. Аз на дисплея на телефона имам едни които се виждат само под ъгъл, ама бях полудял тогава... а след 2 години сигурно ама въобще няма да ми пука.
iPod Touch 1G 16GB - iOS 3.1.3 JB
iPad 2 16GB Wifi - iOS 5.0
iPhone 4s 16GB - iOS 5.0.1
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

Абе колега, я си ползвай таблета и не се вманиячавай. Аз си помислих кой знае какво... +:)
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Apple watch sport 42mm
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Много Ви благодаря на всички за съчувствието. Наистина сте големи пичове и много се радвам , за съчувствието и съвета да не се вглеждам толкова много. Посто явно съм доста претенциозен. Отказах се да се занимавам, а и сега с кейса не се виждат =D> . Приемам го, че аз съм го надраскал без да искам и явно е така. Наистина не ми се вярва да е бил в това състояние запечатан. Още повече ще е прецедент ако така е бил. По-добре така да го приема отколкото да го мисля вече. Станалото станало. Иначе наистина играчката е супер. За сега съм адски доволен. Батерията е оста добре за сега - за 24ч. с нормално ровене и човъркане е паднала от 83% на 53%. Поздрави на всички и съм готов за инфо относно джаджата ако някой го инересува нещо.
Публикувай отговор