The new iPad

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
xfact

Re: The new iPad

Мнение от xfact »

[quote="zhivik"...
Честно казано, не виждам много смисъл от iPad с мобилна връзка, wi-fi е напълно достатъчен.
...[/quote]

Wi-Fi няма GPS.... това е достатъчно да си купиш варианта с GSM :)
zhivik
Обратна връзка:

Мнение от zhivik »

Мисълта ми беше, че спокойно човек може да използва iPhone като мобилен hotspot, и да не плаща два абонамента за пренос на данни. Още повече, че в България LTE мрежа едва ли ще има скоро (поне не преди появата на новия модел iPad), така че допълнителните $130 са ненужна инвестиция за момента, според мен.
iPhone 4, 32 GB, OS 4.1
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

The new iPad

MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
iFoz
Обратна връзка:

Мнение от iFoz »

Изображение
В случай, че някой му е интересно на части как изглежда.
iPhone 4
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

zhivik написа:... така че допълнителните $130 са ненужна инвестиция за момента, според мен.
То и според други е (било) тъй в последните години и доста се нахвърлят на поредния иПад, ама решават да "минат тънко" в началото само с ВиФи модел, но после само след няколко седмици обикновено се оказва друго и се напълва с обяви на хора, които търсят бартер с доплащане на модели само с ВиФи, срещу таквиз с връзка за данни (3Г и т.н.)... които никога не се осъществяват. ;)
Аз лично АКО си взема иПад някой ден (което всъщност е малко вероятно, тъй като за мен иФон-ът е МНОГО по-удобен и полезен, но туй е друга тема), не бих си взел в никой случай иПад без възможност за връзка за данни (3Г, 4Г и т.н.). Сега вече има много евтини планове за данни, които са суперудобни, а и липсата на ГПС е голяма разлика/загуба. Т.е. според мен е безсмислено човек да спести точно тез да речем 200лв. Ако е толкоз зор да се мине по-тънко, бих предпочел предишен модел с 3г, отколкото по-нов модел без възможност за връзка за данни към мобилен оператор. Но всеки си има глава за да си преценява приоритетите. B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

zhivik написа:Мисълта ми беше, че спокойно човек може да използва iPhone като мобилен hotspot, и да не плаща два абонамента за пренос на данни. Още повече, че в България LTE мрежа едва ли ще има скоро (поне не преди появата на новия модел iPad), така че допълнителните $130 са ненужна инвестиция за момента, според мен.
Подкрепям напълно горното мнение! Просто е излишно да плащаш 2 пъти за едни и също нещо! Ама кой както ги разбира нещата! :)
Mr. Bean
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

Изображение
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
stefaka78

Мнение от stefaka78 »

gogo68 написа:
zhivik написа:Мисълта ми беше, че спокойно човек може да използва iPhone като мобилен hotspot, и да не плаща два абонамента за пренос на данни. Още повече, че в България LTE мрежа едва ли ще има скоро (поне не преди появата на новия модел iPad), така че допълнителните $130 са ненужна инвестиция за момента, според мен.
Подкрепям напълно горното мнение! Просто е излишно да плащаш 2 пъти за едни и също нещо! Ама кой както ги разбира нещата! :)
Подкрепям колегите! То и 3G мрежата ми стига ...при виваком удрям таван от 5MB скорост което ме устройва.... само да не бе ограничен....
Petri

Мнение от Petri »

gogo68 написа:
Нищо не плащаш 2 пъти.
Наскоро си смених плана в Мтел, включих си и пренос на данни, които си ги взех директно с микро сим карта, която отиде в айпада. Или по друг начин казано, дадоха ми втора карта, с която ползвам само преноса на данни, другата си ми остана в нокията - не плащам 2 пъти нищо!
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

Новият iPad загрява повече в сравнение с iPad 2

Изображение

С първите тестове на новия iPad се заговори, че устройството загрява малко повече при работа в сравнение с неговия предшественик. Това вероятно се дължи на включването на 4G мобилни възможности, но по мнението на холандския сайт Tweakers.net, които са решили да проверят за какво увеличение на температурата става дума, това се дължи и на новия четириядрен графичен чип. Според тестовете новото устройство (или по-точно долният му десен ъгъл) се загрява до 33.6 градуса, когато е натоварено графично от приложението GLBenchmark. Това е с 18,7% повече от iPad 2, който се загрява до 28.3 градуса.

Потребители вече се оплакват в социални мрежи и форуми от този проблем и дори пишат, че устройството се изключва автоматично, за да се охлади.

Изображение
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Според тези термални графики не виждам никакъв проблем, след като е под 40*С. Вярно, че е по-топъл от иПад 2, но всичко изглежда в границите на нормалното. B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

Яйцата скъпиии!!! :))
Mr. Bean
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

:) Само едно не ми е ясно,как се трият и местят приложенията от самия iPad3 :^o :^o :^o
Soze

Мнение от Soze »

Колеги тоя новия iPad има ли наличен модел 16Gb. Wi Fi някъде в магазините в България.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
iFoz
Обратна връзка:

Мнение от iFoz »

Пише че го има в мултирама.
iPhone 4
Аватар
lambreto
Обратна връзка:

Мнение от lambreto »

Да в мултирама го има
Цената беше 9хх , кажи го 1000 лв (за 16 ГБ модела говоря)
fuji

Мнение от fuji »

Днес го разгледах в Мултирама.Като цяло не видях някаква огромна разлика с Ipad 2.Отворих няколко сайта,малко разцъках в менюто.Много плавно и бързо работи,но нищо осезаемо по бързо от двойката.На flickr заредих една и съща снимка на двата таблета при еднакво ниво на контраста да ви кажа честно не видях някаква фрапираща разлика.Разлика обаче има в камерата и то според мен голяма.Поне така изглеждаше.Със сигурност ще има разлика в игрите и при по голямо натоварване поне според характеристиките които му дават.Цената на 16GB Wi-FI 949.00 лева и на 32GB 4G WI-FI 1379.00 лева.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
inetsov

Мнение от inetsov »

Между другото наистина подгрява. И то при нормална употреба.
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Привет Колеги.
Има ли някой вече който да си го е купил? Интересува ме този с 4g модела. Аз ходих в Петък да го гледам и си поиграх доста с него. Като цяло се държи доста добре. Нарочно ги цъках едновременно с 2-ката и наистина се загря малко повече, но не чак непоносимо. Бях готов да го взема, но исках да чуя поне едно мнение на някой колега, сдобил се с устройството и затова изчаках. Поздрави на всички.
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
Аватар
lambreto
Обратна връзка:

Мнение от lambreto »

fuji написа:Днес го разгледах в Мултирама.Като цяло не видях някаква огромна разлика с Ipad 2.Отворих няколко сайта,малко разцъках в менюто.Много плавно и бързо работи,но нищо осезаемо по бързо от двойката.На flickr заредих една и съща снимка на двата таблета при еднакво ниво на контраста да ви кажа честно не видях някаква фрапираща разлика.Разлика обаче има в камерата и то според мен голяма.Поне така изглеждаше.Със сигурност ще има разлика в игрите и при по голямо натоварване поне според характеристиките които му дават.Цената на 16GB Wi-FI 949.00 лева и на 32GB 4G WI-FI 1379.00 лева.
Според мен разликата е огромна с новия дисплей, явно не си се заглеждал в текстовете на сайтове, книги и пдф-и
fuji

Мнение от fuji »

lambreto написа:
fuji написа:Днес го разгледах в Мултирама.Като цяло не видях някаква огромна разлика с Ipad 2.Отворих няколко сайта,малко разцъках в менюто.Много плавно и бързо работи,но нищо осезаемо по бързо от двойката.На flickr заредих една и съща снимка на двата таблета при еднакво ниво на контраста да ви кажа честно не видях някаква фрапираща разлика.Разлика обаче има в камерата и то според мен голяма.Поне така изглеждаше.Със сигурност ще има разлика в игрите и при по голямо натоварване поне според характеристиките които му дават.Цената на 16GB Wi-FI 949.00 лева и на 32GB 4G WI-FI 1379.00 лева.
Според мен разликата е огромна с новия дисплей, явно не си се заглеждал в текстовете на сайтове, книги и пдф-и
За книги и пдф да нямах възможност за сравнение.Текст обаче гледах.На жена ми Ipad2 беше в мен и ги сложих един до друг.Затова казах че не видях някаква фрапираща разлика макар че по цифри има голяма разлика в резолюциите на двата модела.10-15 минути го разгледах,не усетих някакво загряване,като се има предвид че гледахме и клипове с висока резолюция.Айде наистина някой ако си го е купил да драсни два реда,че съм пред дилема и аз.
Iphone SE Ipad Mini
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

Понеже съм много "умен" и в Петък не си го купих само и само за да събера мнения днес не издържах и отидох в Мултирама. Да, ама не. Беше свършил. Не само този който искам, а никакви нямаше. Звънях в НОВ МАК и от там ми казаха, че нямат в наличност този който търся - 16GB 4G. Трябва да изчакам 10-тина дни. Голяма глупост направих. Трябваше в Петък да си го взема, а хем имаше брейки, хем и хора нямаше. Това да ми е за урок.

Р.С. Казаха, че може би ще има утре бройки в Мултирама, но не ми се вярва. Записаха ме като чакащ.
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
Аватар
darkheroz

Мнение от darkheroz »

Колега, всяко зло да добро. Успокой малко топката, знам какво е. И аз съм така, но през тези няколко дни ще посъбереш
повече инфо и ще си сигурен в избора си. Пък и цените може да паднат (:|f
ПС. Аз така, на скорост, си продадох моя Ipad2 и си взех MBA и не съжелявам нито за миг. Може би само заради това, че не
мога да играя любимите си defense игри в леглото. Но пък взех да си върша служебната работа и вкъщи ... /?)
Iphone 6 Gold 16GB
Ipad Air 32gb wifi only
Macbook Air 11'' 128GB SSD 4GB RAM, model 2011
Apple watch sport 42mm
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

Вчера купих един 16ГБ 4Г на жена ми. Екрана е страшен, направо мога да седя и да си го гледам по цял ден само него. За загряване не съм обърнал внимание но надали ще ми направи впечатление, понеже моя айад е 1во поколение и кажи речи е старичък вече. Камерата снима доста добре, но сравнена с тази на айфона , изостава в качеството. Скороста му на работа е наистина добра. Има един проблем , че зарежда до 100% и спира да зарежда докато батерията падне на 96% и почва пак, което според Епъл е нарочно за да не загрявало батерията.

Сега остава само един калъф да му вземем.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
Публикувай отговор