iPhone 4[S]

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
mirage

Re: iPhone 4[S]

Мнение от mirage »

Има само една малка подробност, която си "забравил" да споменеш, но телефонът те разкри- "the phone has been plugged in since the last full charge"...така и баба знае..
iPhone 6S Space Gray 64GB, ФО, iOS 9.3.1
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

верно... :) Колега ти като го вържеш за компа май не го броиш за зареждане :))
iPhone 6+
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

donpeev написа:верно... :) Колега ти като го вържеш за компа май не го броиш за зареждане :))
Включването беше за "Transfer purchases" ;]
Sei was du bist!
Sovar

Мнение от Sovar »

iCeco написа:
donpeev написа:верно... :) Колега ти като го вържеш за компа май не го броиш за зареждане :))
Включването беше за "Transfer purchases" ;]
Хаха!!! :B :B :B :B :B :B :B

И аз почнах да обръщам внимание на слушалката, но никакъв проблем нямам. Наполовина е звукът и всичко е кристално. Никакви проблеми.
ivoalex

Мнение от ivoalex »

При мен лекото жужене се проявява нерегуларно - днес, например, при няколкото разговора през деня го нямаше; вчера обаче бе доловимо... Не е болка за умиране, но за такова устройство с premium status не е допустимо, според мен.

Между другото, има един бъг, който влияе (макар и малко може би) на издръжливостта на батерията - при изключване на Siri -> raise to speak (или дори на самото Siri) датчикът за приближение продължава да работи без нужда. Решението е лесно: hard reset на телефона. Случайно попаднах на описанието на въпросния бъг и вчера установих, че и при мен го има. Това стана с помощта на друга камера, която засече включения ненужно работещ датчик (инак няма как да бъде уловен от човешкото око). Ето го заснето тук: http://www.youtube.com/watch?v=EqcwVGW_-n0 Датчикът за приближение (при изключено Siri/Siri->Raise To Speak) би следвало да работи само и единствено, когато се осъществява телефонно повикване (входящо или изходящо), след което трябва да се себедеактивира.
dafuq1330

Мнение от dafuq1330 »

Наистина тъпо. Моя 4S не показва бъгове засега, но ще ми е супер тъпо да си купя топ модел Мерцедес и да ме минават тия с Москвичите...
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Стига сте търсили кусури, наслаждавайте се на техниката!!!
iPhone 6+
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

Това е Apple като има дефект отиваш, връщаш и ти дават нов :) ако нещо те дразни си го занеси гаранционно не ги жали ;)
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
Sovar

Мнение от Sovar »

Стига наистина да има проблем с телефона.

Иначе съм много доволен от факта, че имаш ли проблем с телефона - дават ти нов. Това е една много силна и правилна политика.
Нямаше да е лошо да се прилага масово. Нямам предвид да ти се разхлопа винта и нов, но за по-тежки манипулации, направо да ти заменят продукта. Хем ти доволен, хем те остават с добро име.
dido5595

Мнение от dido5595 »

Хора помогнете гледах как да намаля разхода на батерията Wi-Fi OFF Location Services OFF
Brightness малко под половината Cellilar Data OFF Bluetooth OFF Mail,Contacts,Calendars>Fetch New Data OFF има ли още нещо което да намали разхода на батерията защо телефона е от една седмица и батерията още не се е разредила ,но все пак пада бързо ПОМОГНЕТЕ !!
а от това което бяхте написали по горе освен че се надлъгвате кой му държи повече батерията а ония пич дето 4ската му държала 4 дена просто да се скрие моя рекорд е Usage 10 Hours , 10 min
Standby 2 Days , 1 Hours B-) и беше на 21 %
iPhone 4S 16GB white 5.0.1 @ M-tel Absinthe Jailbreak
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Ако продължавате да дъвкате едно и също, темата ще бъде заключена!
Не е тук мястото да се оплаквате!
Има си сервиз. Надявам се да е ясно всичко. :)
mirage

Мнение от mirage »

iNewbie написа:Това е Apple като има дефект отиваш, връщаш и ти дават нов :) ако нещо те дразни си го занеси гаранционно не ги жали ;)

С малката, но съществена разлика, че не ти дават нов, а "refurbished"- работеща карантия от върнати телефони с други проблеми от потребители, но със сменени нова батерия и панели. Като цяло не би трябвало да има разлика, но доста хора избягват "refurbished" продуктите заради понякога не дотам прецизното асемблиране в завода, който се занимава само с "refurbished" единици. Аз лично винаги си предпочитам retail new и винаги гледам да забележа проблемите в 14 дневния период, когато можеш да върнеш телефона когато и както си поискаш и да си вземеш отново retail new box.
Аватар
spgi

Мнение от spgi »

Абсолютно не си прав!
refurbished тефоните задължително ги тестват платка по платка, докато тези които са от конвейра само единици и може цяла партида да се окаже фалшива.... и обикновенно заминава... за къде? .... за България. Тук не сме 3-тия сят, ами сме по-зле и от индианците в Индия.....
Щотото всичко некачествено и морално остаряло го хързулват към нас... хем ние скъпо, хем и проблемно....
А от тези повторно завърнали се от завода, може и да уцелиш някоя здрава бройка от Англия например....
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

.
Аз лично винаги си предпочитам retail new и винаги гледам да забележа проблемите в 14 дневния период...
И как точно ги познаваш кой е "retail new" и кой "refurbished". като ти го дават в запечатена кутия?

П.П.
Тук не сме 3-тия сят, ами сме по-зле и от индианците в Индия....
Пич, индиАнци в Индия трудно ще срещнеш! :))
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

"И как точно ги познаваш кой е "retail new" и кой "refurbished". като ти го дават в запечатена кутия?"
Ще разбери на "у..в ден" както му се вика! :))
Mr. Bean
Аватар
Steve

Мнение от Steve »

Refurbished телефоните са в черни кутии, без никакви надписи по тях.
iPhone 15 Pro Max & watch Ultra 2
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Момиче от другия форум си купи такъв телефон от Мтел. Разбрахме го когато се оказа със запазени SHSH файлове в Сидия.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
mirage

Мнение от mirage »

spgi написа:Абсолютно не си прав!
refurbished тефоните задължително ги тестват платка по платка, докато тези които са от конвейра само единици и може цяла партида да се окаже фалшива.... и обикновенно заминава... за къде? .... за България. Тук не сме 3-тия сят, ами сме по-зле и от индианците в Индия.....
Щотото всичко некачествено и морално остаряло го хързулват към нас... хем ние скъпо, хем и проблемно....
А от тези повторно завърнали се от завода, може и да уцелиш някоя здрава бройка от Англия например....

След като с очите си съм виждал refurbished единици с прах под стъклото на екрана и надраскани от вътрешната му страна- слабо ме интересъват платките му как се тестват.
В Macrumors форумите има стотици пропищяли от лош качествен контрол на refurbished телефони, както и има доволни, разбира се. Като цяло- екрани с незначителен брой невидими под нормални условия stuck пиксели , както и жълти дисплей - заминават за refurbished units.

gorgior написа: И как точно ги познаваш кой е "retail new" и кой "refurbished". като ти го дават в запечатена кутия?
Много е просто- "retail new" са в запечатани кутии с аскесоари, refurbished е в черна кутия- само телефонът.
Sovar

Мнение от Sovar »

Ако някой може да ми обясни как може да има прах под дисплея на 4S, на по-малко и от месец ще му бъда много благодарен.

Телефонът не е изпускан, но на места видях, че има прашинки под дисплея, не протектора.
Нали уж са залепени тъча и стъклото, как влиза тоя прах в телефон на по-малко от месец с калъф, протектор и кво ли не.
В такова моменти имам чувството, че тоя телефон е правен в мазе.

Други телефони с тъч, които съм имал за по 400лв. не са виждали прах под дисплея с години и изпускания.
А телефон за 1000лв го събира за 3 седмици - баси помията.
dafuq1330

Мнение от dafuq1330 »

Най-добрия начин да се консултираш относно или да оправиш хардуерен проблем с едно устройство, винаги е бил да го занесеш при тези от които си го взел.

При изправно устройство, прашинки под стъклото не трябва да има, отиваш в магазина, показваш им ги и се разбирате какво правите. :)
Sovar

Мнение от Sovar »

dafuq1330 написа:Най-добрия начин да се консултираш относно или да оправиш хардуерен проблем с едно устройство, винаги е бил да го занесеш при тези от които си го взел.

При изправно устройство, прашинки под стъклото не трябва да има, отиваш в магазина, показваш им ги и се разбирате какво правите. :)
И това е така, но нали се сещаш, че не мога да взема лампата с мен и да се кривя пред тях, за да видят тези прашинки. Друг е въпросът дали в сервиза ще си направят труда да го забележат. Аз знам къде се намират тези прашинки и съм сигурен, че преди ги нямаше. Защото като взех телефона веднага го проверих за всякакъв вид външни дефекти и проблеми. Много лесно се разбира кога един телефон има прах под дисплея. Като го взех нямаше, поне до вчера.

Сега се чудя какво да правя ...
Soze

Мнение от Soze »

Хайде стига сте се вманиачвали ... имал прах ! Сега остана да се окаже че е прах от лунната повърхност !
Много добре си се застраховал с подписа си ...
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Sovar

Мнение от Sovar »

Застраховал? :D

На теб ако ти е все тая какво купуваш и как изглежда, при мен не е така.
Всеки сам преценява какво взима и какъв вид иска да има.
ivoalex

Мнение от ivoalex »

Soze написа:Хайде стига сте се вманиачвали ... имал прах ! Сега остана да се окаже че е прах от лунната повърхност !
Много добре си се застраховал с подписа си ...
Трябва, вярно, да спрем да се оплакваме, че ще заключат темата... o_O Нищо, че във форума на Apple има една темичка с 8000+ отговора, близо 800 000 прочитания/отваряния и 540+ сраници и то с все едно и също нещо, наречено "battery problem". Никому не хрумва да заключва там каквото и да било. Но тук се очакват дитирамби и венцехваления само... Смешновато.
mirage

Мнение от mirage »

Sovar написа:
dafuq1330 написа:Най-добрия начин да се консултираш относно или да оправиш хардуерен проблем с едно устройство, винаги е бил да го занесеш при тези от които си го взел.

И това е така, но нали се сещаш, че не мога да взема лампата с мен и да се кривя пред тях, за да видят тези прашинки. Друг е въпросът дали в сервиза ще си направят труда да го забележат. Аз знам къде се намират тези прашинки и съм сигурен, че преди ги нямаше. Защото като взех телефона веднага го проверих за всякакъв вид външни дефекти и проблеми. Много лесно се разбира кога един телефон има прах под дисплея. Като го взех нямаше, поне до вчера.

Сега се чудя какво да правя ...

Почти съм сигурен, че от радост и еуфория в началото не си ги забелязъл.. Това принципно си е фабричен дефект и докато дисплеят и тъчът са слепени- няма как да влезе прах там следварително. Аз имах такава бройка- явно си беше не достатъчна стерилна среда при асемблирането при производството. Отидох и ми го смениха веднага.
Публикувай отговор