iPhone 4[S]

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
ivoalex

Re: iPhone 4[S]

Мнение от ivoalex »

simona_nedeva написа:Обичам телефона, великолепен е! Батерията е супер!
Няма нищо "супер" в това батерията да издържа 5+/- часа активен (ползвателски, а не програмен, апаратен) usage и 30+/- часа standby, от които 8-9 часа в режим "Airplane" (реферирам към собствения си опит, както и към опита на стотици ползватели, чиито мнения по темата съм прочел). Моторолата (Milestone) ми на 2 години издържаше толкова с вече твърде изхабена батерия. Имайте предвид, че 2-ядреният чип на теория ползва с около 30% по-малко енергия, заради по-добрата си оптимизация. На практика устройството е доста средновато откъм издръжливост на заряда. Иначе всички тук го харесваме, предполагам (ако и да не изпитваме чак толкова силни емоции като "обич" към нещо, което е просто вещ)...
iPhone 5s 16 GB Space Gray 7.1 beta 2
Sovar

Мнение от Sovar »

Добре, няма ли да се направи "fix" за този проблем с батерията?

Уж вината беше в новия iOS5, обаче тотално спря да се говори за оправяне на проблема, което ме навежда на мисълта, че този проблем с батерията няма да се оправи, каквото и да става.

Замазване на очи ми мязи това цялото.
simona_nedeva

Мнение от simona_nedeva »

Моята батерия е много силна, телефонът е върха
ivoalex

Мнение от ivoalex »

Sovar написа:Добре, няма ли да се направи "fix" за този проблем с батерията?

Уж вината беше в новия iOS5, обаче тотално спря да се говори за оправяне на проблема, което ме навежда на мисълта, че този проблем с батерията няма да се оправи, каквото и да става.

Хора, които са имали ексцесивно бързо "източване" на батерията, са подобрили ситуацията или чрез 5.0.1 2-ра версия (9А406) и restore като ново устройство, или "просто с времето" (което вероятно би трябвало да означава "update-и на програми", които не са били добре оптимизирани за iOS 5 и са изцеждали заряда абнормално бързо), или чрез изключване на mobile data - там вече има сериозно подобрение на нещата дори спрямо ползватели като теб и мен, които докарват 5 часа+ usage. Примерно: 8 часа usage + 3-4 дни standby. Като се съчетае това със статичния шум, който е общ проблем (независимо кой кога и колко добре го чува), предположенията, които съм срещал из нета, са: 1. дефектен компонент, отговорен за 3G-data трансфера; 2. недобра оптимизация на iOS 5 за работа с 3G-data (и по-специално: като как ОС-ът регулира работата на двете антени). Ако е второто, има надежда; ако е първото - забравете: отиваме на антенагейт 2, но тук безплатните бъмпери няма да помогнат...

От друга страна, ей на: има си хора (и то сигурно са огромен % от закупилите 4S), за които батерията е "върхът", "супер" и т.н. Т.е. може пък такива като мен да имат нереално и необосновано завишени очаквания...
Аватар
N1k0lA

Мнение от N1k0lA »

Проблемът със статичния шум в слушалката,по време на разговор е 100% хардуерен.Няма как да е софтуерен,пък и да беше защо има хора,които нямат такъв проблем?!
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

ivoalex написа:

Хора, които са имали ексцесивно бързо "източване" на батерията, са подобрили ситуацията или чрез 5.0.1 2-ра версия (9А406) и restore като ново устройство, или "просто с времето" (което вероятно би трябвало да означава "update-и на програми", които не са били добре оптимизирани за iOS 5 и са изцеждали заряда абнормално бързо), или чрез изключване на mobile data - там вече има сериозно подобрение на нещата дори спрямо ползватели като теб и мен, които докарват 5 часа+ usage. Примерно: 8 часа usage + 3-4 дни standby. Като се съчетае това със статичния шум, който е общ проблем (независимо кой кога и колко добре го чува), предположенията, които съм срещал из нета, са: 1. дефектен компонент, отговорен за 3G-data трансфера; 2. недобра оптимизация на iOS 5 за работа с 3G-data (и по-специално: като как ОС-ът регулира работата на двете антени). Ако е второто, има надежда; ако е първото - забравете: отиваме на антенагейт 2, но тук безплатните бъмпери няма да помогнат...

От друга страна, ей на: има си хора (и то сигурно са огромен % от закупилите 4S), за които батерията е "върхът", "супер" и т.н. Т.е. може пък такива като мен да имат нереално и необосновано завишени очаквания...
+1

Не може да очаквате да играете и да сърфирате в нета цял ден и да не падне батерията....да, като разцъкваш и процентите падат главоломно.. но с такъв дисплей, функции и бързина не може да искате повече.. мисля че на всеки е било ясно преди да си закупи Iphone, че като минус е краткия живот на батерията, и то не защото е некачествена, а защото устройството ви е толкова яко, че не го оставяте! Има и друго - при изключени интернети и т.н. само на обаждания - 3 дни спокойно изкарва! А дали някои четири ески имат проблем или е просто чувство от страна на потребителя - не мога да кажа. Аз знаех какво купувам и съм доволен !
Поздрави и весели празници, приятели!
iPhone 6+
dafuq1330

Мнение от dafuq1330 »

Изображение

И това при положение че 3G ми е постоянно изключено, а ако го ползвам то е за към 5 минути и го спирам веднага. Игри почти не играя... + това, че в task мениджъра си спирам всичко, ако ще и Контакти да са.
Sovar

Мнение от Sovar »

donpeev написа:
ivoalex написа:

+1

Не може да очаквате да играете и да сърфирате в нета цял ден и да не падне батерията....да, като разцъкваш и процентите падат главоломно.. но с такъв дисплей, функции и бързина не може да искате повече.. мисля че на всеки е било ясно преди да си закупи Iphone, че като минус е краткия живот на батерията, и то не защото е некачествена, а защото устройството ви е толкова яко, че не го оставяте! Има и друго - при изключени интернети и т.н. само на обаждания - 3 дни спокойно изкарва! А дали някои четири ески имат проблем или е просто чувство от страна на потребителя - не мога да кажа. Аз знаех какво купувам и съм доволен !
Поздрави и весели празници, приятели!
Съгласен съм и с двамата, но примерно едно Galaxy S2 издържа повече, а дисплея не е по-малък, нито процесора.
Не очаквам да ми държи батерията 3 дена и "usage" 8 часа, но 4,5 е малко, поне според мен. С iOS 5.0.1 съм.
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

е колко да издържа това Galaxy S2 ?
iPhone 6+
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

N1k0lA написа:Проблемът със статичния шум в слушалката,по време на разговор е 100% хардуерен.Няма как да е софтуерен,пък и да беше защо има хора,които нямат такъв проблем?!
Явно е така. На 4-ката нямам такъв шум. На един приятел на неговия 4s го има и то е много по силен отколкото на моя. Вчера пробвах и една обикновена 4-ка при нея също го имаше. Явно се среща и при 4 и при 4s, но хората не му обръщат толков внимание.
iPhone 6 16GB Space Grey, iOS 8.1.1, ФO
iPad Air 2 WiFi 16GB + 4G
tribaleo

Мнение от tribaleo »

С две думи : 4s sux ;)
iPhone 5S FW 7.1.2
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

tribaleo написа:С две думи : 4s sux ;)
Е не мога да кажа такова нещо за всички 4s. В началото и от 4-ките ревяхме пък се оказа че са си читави. Аз от моята 4-ка съм супер доволен. Споделих, че 4s ме дразни с лекия шум в слушалката и евентуално мога да прибегна до гаранционните си права. Не бива да съдим за даден модел по няколко мнения или по това, че батерията издържа малко с първите две версии на ОС.
sdimov

Мнение от sdimov »

Колеги,

Направих си един експеримент, понеже и аз, и приятелката ми имаме 4с. При увеличен звука на говорителите и на двата телефона до към средата(чува се перфектно и никой около теб не чува другия какво казва) звука е перфектен никакви странични шумове не се чуват. При положение, че съм сложил двата телефона и мълча. Не знам вие как, когато някой ви звънне успявате да чуете тези странични шумове.

Второто, което направих е да увелича докрай звука в говорителя и тогава наиситна се чува някакъв шум, който не е кой знае колко силен, и кой знае колко дразнещ, но на макс звук аз честно казано рядко го ползвам, предвид, че искам само аз да си чувам хората отсреща, а и когато връзката е добра, не се налага да е увелечено повече от средата. То и телевизора, като се увеличи докрай почва да бръмчи и да дава странни шумове.

Пробрайте, така както аз и кажете дали и в този случай имате шумове.

С две думи - супер телефон :)

Поздрави,
С. Димов
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

tribaleo написа:С две думи : 4s sux ;)
С две думи: sux-ваш ти! Аман от такива умници! Купи си 4[S] и ще разбереш дали съксва повече от четворката! Всеки се прибира вечерта да спи, така че един здравословен сън + зареждане на телефона нищо не пречат. Моя стои с всичко включено, Сири, 3Г, Мапс, 7-8 приложения в бекграунда, скайп, фейсбук, туитър и find my iPhone фийчъра, използвам игри и приложения общо 1 час и като се прибера у нас към 7 часа телефона е обикновено на 30-35%. Какво повече очаквате от смартфон, нормално е да не издържа по 3 дни :)
Sei was du bist!
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Напълно нормално е за смартфон от такава класа!
Моля, спрете да дъвчите едно и също за батерията!
Аватар
niksan76

Мнение от niksan76 »

uomoto написа:Напълно нормално е за смартфон от такава класа!
Моля, спрете да дъвчите едно и също за батерията!
Е аз откога се опитвам да го кажа това. Сега разбирам да ти пада за 3-4 часа без да го ползваш, но сега дали ти кара 2 дни или ден и половина не е от значение. Не може да искаме два-пъти по мощен смартфон и да кара по една седмица.
ivoalex

Мнение от ivoalex »

По отношение на батерията: както неколкократно вече споменах, предходният ми телефон бе Motorola Milestone, на Android 2.2 Froyo (след актуализации от 2.0, 2.0.1 и 2.1). Ползвах идентични програми на тези, които сега ползвам най-много на iPhone-a: Twitter, Gmail (при 4S съм я настроил през мейл-клиента на iOS-a, защото ми е по-удобен), Facebook (всички push-notifications тук за изключени), Google+, IMDb, BBC World News (manual refresh) и т.н. Мото към момента, в който го замених с 4S (12 ноември 2011), бе със същата продължителност на заряда на батерията, която установявам сега при новото устройство. Екранът на Мото бе с по-малка резолюция (852х480), но физически малко по-голям - 3.7" срещу 3.5" на iPhone-a. От множеството ревюта и отзиви, които бях изчел за iPhone 4 и предварителни обзори на 4S, останах с впечатлението, че батерията на епълските устройства издържа значително (или поне забележимо) повече от стария ми апарат. Нищо подобно - поне не и с 4S. Показателно по западните форуми е обаче оплакването на собственици на 4-ки, които са очаквали поне същата, ако не и по-голяма, издръжливост на заряда на новия модел. Да напомня, че при представянето на модела едно от основните подобрение бе оптимизацията на батерията и удълженото време за работа/standby спрямо 4-ката при еднократно зареждане на устройството. Да, ама не...

По отношение на статичното "жужене"/"бръмчене": далеч не във всеки разговор се проявява; освен това окръжаващата среда трябва да е тиха, за да се долови по-ясно - едно високочестотно "тънко" жужене - това по отношение на звука в говорителчето на телефона. Но има ситуация, при която въпросният звук е постоянно доловим и тя може лесно да бъде възпроизведена. Ето как: при включен обмен на данни (mobile data ON) отваряте кое да е приложение, което усилено обменя данни през мрежата (примерно: BBC World news или Flipboard, или просто Safari с някоя "тежка" страница); след което долепяте ухо на гърба на телефона около логото на Apple - et voila: жуженето/цъкането/бръмченето е там, при това доста по-ясно доловимо.

И накрая: не, телефонът не "sucks", ами поне за мен, като 2-годишен ползвател на недоизпипания Андроид, е чудесно устройство. Но... си има проблемните зони; дано не са хардуеърни и някой последващ update да ги реши.
achkata

Мнение от achkata »

Или аз оглушавам или при моя 4s не мога да констатирам наличието на:
1. Каквото и да е жужене/бръмчене от която и да е страна на телефона при постоянна употреба както през wifi, така и през 3g режим, а доста си напъвах слуха да доловя каквото и да е ..
2. До тук около час и половина разговори от по 30-40сек.до към 8-10мин продължителност..е фонов или какъвто и да е шум покрай самия проведен разговор не мога да доловя? Говоря и на шумно/открито място(улица) както и на тихо място.
Battery uptime: средно 3-5 часа разнородна употреба и към 2 дни и половина - 3 дни max в standby (3g, wifi, location services, reminders, push, notifications, siri = on )
Това са ми наблюденията от iСлушалката ми
PS: Доволен съм си от телефона и от battery uptime-а, е.. Винаги може по-добре:)
iPhone 4S 16GB white 5.1 @Globul
iPad 2 3g 32GB black 5.0.1 @Mtel
Аватар
Ross

Мнение от Ross »

Писна ми от скапания 4S и от глобул.

Днес съм провел примерно 10 разговора и 7 от тях ми прекъсват по средата и телефона няма сигнал и изписва searching :(

Софтуера ми е последна версия 5.0.1 (9A406) а сим картата нова - днес ходих до глобул и ги питах що е така и те ми викат, че имало специална инструкция да се обнови до 9A406 и нова сим карта, това съм го направил и пак прекъсва :(

Много тъпо това !

Какво да правя ?
Apple iPhone 7 32Gb Black
Apple iPad Air 2 16Gb Wi-Fi+Cellular Space Gray
Apple MacBook Pro 13 Retina Display, Dual-Core i5 2.7GHz, 8GB, 128GB SSD, Intel Iris 6100 (mod.2015)
MaxT

Мнение от MaxT »

Вдигай скандали долато не си решиш проблема.
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
mirage

Мнение от mirage »

iCeco написа:
Значи сори пич ама 1. имах 4s и го подарих на приятелката ми 2. единственият който sucks-ва е една твоя роднина ;) 3.Ако ще и марките на печката пералнята и всичката техника която имаш у вас да си наредиш в подписа ..ще си останеш просто някой си цецо от някой си форум ;)
Никога не съм претендирал с подписа си, нито пък с името си, нито пък с фирмата, която наследих. Пич, весели празници!! :) И за да не е оффтопик:

Usage 11 Hours, 40 Minutes
Standby 2 Days, 6 Hours

Този резултат изкарва всички 4S-ки по света дефектни.. Има си закони на физиката и освен ако не си слушал 5-6 часа музика- този резултат е нереален. Иначе със слушане на музика и 20 часа мога да ти докарам.
iPhone 6S Space Gray 64GB, ФО, iOS 9.3.1
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

Ross написа:Писна ми от скапания 4S и от глобул.

Днес съм провел примерно 10 разговора и 7 от тях ми прекъсват по средата и телефона няма сигнал и изписва searching :(

Софтуера ми е последна версия 5.0.1 (9A406) а сим картата нова - днес ходих до глобул и ги питах що е така и те ми викат, че имало специална инструкция да се обнови до 9A406 и нова сим карта, това съм го направил и пак прекъсва :(

Много тъпо това !

Какво да правя ?
Бягай в Глобул и искай да ти го сменят гаранционно! Проблема е в телефона! L-)
Mr. Bean
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

mirage написа:
iCeco написа:
Значи сори пич ама 1. имах 4s и го подарих на приятелката ми 2. единственият който sucks-ва е една твоя роднина ;) 3.Ако ще и марките на печката пералнята и всичката техника която имаш у вас да си наредиш в подписа ..ще си останеш просто някой си цецо от някой си форум ;)
Никога не съм претендирал с подписа си, нито пък с името си, нито пък с фирмата, която наследих. Пич, весели празници!! :) И за да не е оффтопик:

Standby 2 Days, 6 Hours

Този резултат изкарва всички 4S-ки по света дефектни.. Има си закони на физиката и освен ако не си слушал 5-6 часа музика- този резултат е нереален. Иначе със слушане на музика и 20 часа мога да ти докарам.

Музика на айфона нямам, освен ако не броим ютуба де?
Sei was du bist!
tribaleo

Мнение от tribaleo »

mirage написа:
iCeco написа:

Standby 2 Days, 6 Hours

Естествено че е не реален...това и с 4-ка не може да стане(е освен ако не го оставиш просто с включен екран и не правиш нищо) :)
iPhone 5S FW 7.1.2
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

Естествено че е не реален...това и с 4-ка не може да стане(е освен ако не го оставиш просто с включен екран и не правиш нищо) :)[/quote]

Не знам прави ли ги дефектни, но това е:

Изображение
Sei was du bist!
Публикувай отговор