iPhone 4[S]

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
gogo68

Re: iPhone 4[S]

Мнение от gogo68 »

Мали, мали, малиии... :)) :)) :))
Mr. Bean
Sovar

Мнение от Sovar »

achkata написа:Най-накрая да се похваля и аз с нова придобивка 4s бял.
Първоначални впечатления:
iMessage, HotspotFa, Facetime, MMS-и, Siri си сработиха от първия път с един слайд на ON за съответното нещо, без въвеждане и настройване на каквото и да е
(Оператора е Глобул)
Откл/Заключването си е доста гръмогласно :)
Колко издържа батерията тепърва ще гледам..

Един въпрос към абонати на Глобул с ябълка, абе хора как да си пратя празен смс за регистрация в my.globul като животното не ми дава да пращам празни смс-и.. а като го пратя просто с оставен интервал системата не ми връща отговор? Сериозно питам :)

@Sovar провери ли volume rocker-а да не ти е намален звука?
И къде точно се намира това?

Или аз се заблуждавам, не знам.
achkata

Мнение от achkata »

+ - бутоните за звука имах предвид.. 100% първо това си пробвал, а може и да не си, някой път човек пропуска простите неща и се мята по сложните..
ако и на максимално усилено положение пак не ти гърми вече закл/откл., пробвай да пуснеш някаква музика/youtube свири ли нормално?
iPhone 4S 16GB white 5.1 @Globul
iPad 2 3g 32GB black 5.0.1 @Mtel
Sovar

Мнение от Sovar »

Е, това с + и - го пробвах. Всичко друго е пушка - youtube, музика, мелодии и др. , което ме навежда на мисълта, че май нещо си въобразявам. Дори докато пиша всичко е ок.
Sovar

Мнение от Sovar »

DanteIX написа:Въх, тих? Тука целия офис разбира като си отключвам/заключвам телефона. А офиса е има нема 500стин квадрата!
Днес бях в Глобул и тествах един от изложените iPhone-и. Не чух никаква разлика с моя, не знам как озвучава цял офис твоя, предимно е тихичко. На iPod-а се чува яко, става въпрос за 2G.
MaxT

Мнение от MaxT »

Съвсем нормално си се чува, вие какво искате, да се чува все едно врата отключвате? :))
Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
Sovar

Мнение от Sovar »

Абе не знам. Днес набарах 4S на един приятел и ги сравнихме този звук при заключване и отключване. Трима души потвърдихме, че моят е малко по-тих от другия и нз това проблем ли е или не. При другите неща май е еднакво, но нз вече. Някой може ли да даде линк към съпорта на "ябълката", за да им пиша и да чуя тяхното становище, защото телефонът енгаранционен.
Squirttt

Мнение от Squirttt »

Силата на звука на моя 4с според мен е напълно достатъчна , така че най-добре се обърни към Аpple или някой сервиз ;)
Тъй като антените и батериите са най-проблемните области на Iphone в момента искам да попитам :
-моят 4с беше зареден на 100 % вече към 13-4 часа е включен като поне 4 часа и половина съм си 'говорил' със Сири , Wi-Fi не е спирано през тия 4 часа и половина и е ползван постоянно , а сега батерията е на 62 % ? Според вас нормалмно ли е ?
-почти през цялото време телефона ми седи на 2-3 , дори понякога на 1 чертичка за обхват , но щом почна да набирам се пълни догоре ? това нормално ли е ми е другия въпрос :)
Благодаря
Аватар
N1k0lA

Мнение от N1k0lA »

Седи на 1/2 чертички,защото 3G-то ти работи,а когато говориш преминава на GPRS и като затвориш пак се връща 3G-то.
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
Sovar

Мнение от Sovar »

Squirttt написа:Силата на звука на моя 4с според мен е напълно достатъчна , така че най-добре се обърни към Аpple или някой сервиз ;)
Тъй като антените и батериите са най-проблемните области на Iphone в момента искам да попитам :
-моят 4с беше зареден на 100 % вече към 13-4 часа е включен като поне 4 часа и половина съм си 'говорил' със Сири , Wi-Fi не е спирано през тия 4 часа и половина и е ползван постоянно , а сега батерията е на 62 % ? Според вас нормалмно ли е ?
-почти през цялото време телефона ми седи на 2-3 , дори понякога на 1 чертичка за обхват , но щом почна да набирам се пълни догоре ? това нормално ли е ми е другия въпрос :)
Благодаря
Писах на Apple, той е гаранционен към М-Тел, но там не очаквам адекватно решение и отговор :D

Дано съм нацелил мястото, където трябва да се свържа с тях за проблеми.
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Squirttt написа:Силата на звука на моя 4с според мен е напълно достатъчна , така че най-добре се обърни към Аpple или някой сервиз ;)
Благодаря
Значи си късметлия.. 13ч и си му пръснал панайра от цъкане и ти е 62% ?!?! Това някакво недоволство ли трябва да е?
Батерията на 4S по мои наблюдения издържа както следва:
- при изключени всички интернети - само разговори, средна яркост - 2-4дни / зависимост колко говорите.
- при включени интернети и всякакви други гомна - 1- максимум 2 дни , при нормално човъркане.
Иначе разбира се батерията може и да падне за 5 часа :)
iPhone 6+
Squirttt

Мнение от Squirttt »

Доволен съм от батерията , прото попитах за мнение :) Чувствам се късметлия..засега ;)
dafuq1330

Мнение от dafuq1330 »

Да питам само нещо, че още не мога да разбера дали е от бъга или е нормално. С 4S съм от 3 дни, от кутията си дойде с 5.0.1, като цяло много добър телефон, но батерията наистина ме съмнява дали нормално пада толкова бързо или е от iOS бъга. Та става въпрос че, първия ден му направих пълен заряд и го чаках още 2-3 часа отгоре, както си му е реда и го изваждам от зарядното. Слагам слушалките и си пускам музика, след 10 минути го поглеждам и без никакви процеси, само плейъра, е успял да падне от 100 на 97-8%. Като цяло ми прави впечатление че живота й не е великолепен, но не знам още причината.
ivoalex

Мнение от ivoalex »

Плеърът използва най-малко системни ресурси и поради това най-бавно разрежда батерията. В спецификациите на iPhone (http://support.apple.com/kb/SP643) са зададени до 40 часа плейбек. Конкретно при мен батерията пада с 1% на около 20-на минути (притежавам телефона от 12.11.2011, многократно съм го разреждал до себеизключване и после зареждал на максимум за по 10-12 часа, restore-вал, reset-вал всички настройки), което се равнява на около 33+ часа плейбек. Не са 40, но е близо... Освен това при мен 3G-покритието на GloBul е колебливо (2-3 чертички на индикатора), а когато съм тествал музикалния плеър, телефонът не е бил с изключено радио, следователно и това вероятно е спомогнало за малко по-бързото разреждане на батерията. В идеални условия (температура, изключено телефонно радио, липса на всякакъв допълнителен софтуеър, който да работи /евентуално/ във фонов режим) сигурно няма да е проблем да бъдат достигнати въпросните 40 часа плейбек.
iPhone 5s 16 GB Space Gray 7.1 beta 2
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

dafuq1330 написа:Да питам само нещо, че още не мога да разбера дали е от бъга или е нормално. С 4S съм от 3 дни, от кутията си дойде с 5.0.1, като цяло много добър телефон, но батерията наистина ме съмнява дали нормално пада толкова бързо или е от iOS бъга. Та става въпрос че, първия ден му направих пълен заряд и го чаках още 2-3 часа отгоре, както си му е реда и го изваждам от зарядното. Слагам слушалките и си пускам музика, след 10 минути го поглеждам и без никакви процеси, само плейъра, е успял да падне от 100 на 97-8%. Като цяло ми прави впечатление че живота й не е великолепен, но не знам още причината.
Имам същия проблем.. Без нищо в мултитаска само wifi мрежа е включена и играя фифа 12 за10 мин игра ми сваля 6-7%............ Плейъра пак така 10 мин слушане 3% бах мааму..... Ипод 3ка го забравих в офиса в петък на някъде 95% одеве си го взех беше на 87% а през цялото време е свирило музика на слушалките, напрай си сметката.
Sei was du bist!
ivoalex

Мнение от ivoalex »

iCeco написа:
dafuq1330 написа:Да питам само нещо, че още не мога да разбера дали е от бъга или е нормално. С 4S съм от 3 дни, от кутията си дойде с 5.0.1, като цяло много добър телефон, но батерията наистина ме съмнява дали нормално пада толкова бързо или е от iOS бъга. Та става въпрос че, първия ден му направих пълен заряд и го чаках още 2-3 часа отгоре, както си му е реда и го изваждам от зарядното. Слагам слушалките и си пускам музика, след 10 минути го поглеждам и без никакви процеси, само плейъра, е успял да падне от 100 на 97-8%. Като цяло ми прави впечатление че живота й не е великолепен, но не знам още причината.
Имам същия проблем.. Без нищо в мултитаска само wifi мрежа е включена и играя фифа 12 за10 мин игра ми сваля 6-7%............ Плейъра пак така 10 мин слушане 3% бах мааму..... Ипод 3ка го забравих в офиса в петък на някъде 95% одеве си го взех беше на 87% а през цялото време е свирило музика на слушалките, напрай си сметката.
На игрите и при мен изцеждането е досадно бързо (нещо от порядъка на 1% на 1.5/2 мин. в зависимост от играта); следва браузването/ползването на 3G от кое да е приложение - средно с около 1% на 3 мин. пада зарядът (но аз съм в зона с недотам добро покритие, както вече отбелязах). Като цяло 5-5 и 1/2 часа е средния usage с 30-на часа standby, който постигам с едно зареждане от 100% до 1%... Бих се радвал на повече, но малко се съмнявам, че дори с последващи updates това ще се случи.
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

Мнение от iCeco »

ivoalex написа:
iCeco написа:
На игрите и при мен изцеждането е досадно бързо (нещо от порядъка на 1% на 1.5/2 мин. в зависимост от играта); следва браузването/ползването на 3G от кое да е приложение - средно с около 1% на 3 мин. пада зарядът (но аз съм в зона с недотам добро покритие, както вече отбелязах). Като цяло 5-5 и 1/2 часа е средния usage с 30-на часа standby, който постигам с едно зареждане от 100% до 1%... Бих се радвал на повече, но малко се съмнявам, че дори с последващи updates това ще се случи.
;ххх аз честно да ти кажа карам с 4ката последните 2 дни, защото то е напълно непрактично да съм залепен до контакта или зарядното в колата..
Sei was du bist!
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Еми изключете си процентната батерия, защото постоянно я гледате и нормално да си мислиш, че пада бързо.. За жалост новите технологии са така.. не може да искаш такава конфигурация в едно телефонче, и да държи 5 дни :) още преди да си купя Айфона, ми беше ясно : 24 часа ползване после в контакта!
iPhone 6+
ivoalex

Мнение от ivoalex »

donpeev написа:Еми изключете си процентната батерия, защото постоянно я гледате и нормално да си мислиш, че пада бързо.. За жалост новите технологии са така.. не може да искаш такава конфигурация в едно телефонче, и да държи 5 дни :) още преди да си купя Айфона, ми беше ясно : 24 часа ползване после в контакта!
Ако върнат/въведат 3G/GSM-toggle бутонът, standby-ът ще отиде на 50-60 часа в режим на радиото EDGE/GPRS, като се запази на практика същата функционалност (с изключение на video streaming-a и Siri). Но заради "подбутването" на функцията Siri, това вероятно няма да си служи... :(

Инак и да има %, и да няма в статус-бара: резултатът си е все един и същ - не особено задоволителен.
sdimov

Мнение от sdimov »

Колеги,

ето скрийн шот на моя телефон на 1% оставаща батерия. Не съм супер бизнесмен и резултата е повече от задоволителен. Като Сири е постоянно включена, ползвам вайбър и Уатс ъп, фасебук, цъкам Крайм Сити по няколко пъти на ден. Към това може да прибавим, че като отивам и се връщам от работа телефона ми е включен чрез синзъб към аудиосистемата на колата.

http://stasislav.snimka.bg/photos-from- ... 874235.big

Поздрави,
С. Димов
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
ivoalex

Мнение от ivoalex »

Димов, привет! Имам следното питане: виждам, че към момента на screenshot-a режимът на телефонното радио е EDGE; това постоянен факт ли е в района, в който се ползва апаратът, или е случайно попадение? Защото ако е първото, това обяснява чудесните числа в статистиката за ползване на устройството...
Аватар
kinobla

Мнение от kinobla »

При мен положението е от 5 до максимум 7:30 часа употреба и го зареждам веднъж на 2 дена, като през нощта от 12ч до 9ч падат около 6-7%, досега през нощите не съм го слагал в еирплейн мод, но мисля да пробвам. Интернет ползвам предимно чрез wifi, което рядко изключвам, но и 3g ползвам от време на време, през останалото време е оф. блутута е изключен, сири включено. брайтнес по средата и в нотификейшън центъра стоят само weather widget, phone, messageas, reminders, mail & skype. докато съм на у–ще играя средно по 1 час, 1час и половина игри, ама те не са от тежките, но тия дни свалих асфалт 6 и ще видя при него как е положетието с батерията, тъй като е по-тежък.

Според мен проблема с батерията идва от антените, защото 3g покритието на вивател не е много добро, и затова работят и двете за по-силен обхват, който BTW е много рядко на 1, но често на 2, или на 3 и рядко на 4, но никога на 5 чертички. @-)
iPod Touch 1G 16GB - iOS 3.1.3 JB
iPad 2 16GB Wifi - iOS 5.0
iPhone 4s 16GB - iOS 5.0.1
sdimov

Мнение от sdimov »

@ivoalex

Скрийншота е правен вкъщи. Иначе през деня съм в бизнеспарка. Сега погледнах 7 минути преди това на 3% батерия горе си е 3G. Така че по-скоро е случайност това.

Поздрави,
С. Димов
Последно промяна от sdimov на 19 Дек 2011, 16:28, променено общо 1 път.
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Sovar

Мнение от Sovar »

По статистиката на Димов излиза, че и аз нямам проблем с батерията и iOS5.0.1 , защото ми издържа по 2 дена батерията с usage от рода на 5 часа. 3G-то е постоянно пуснато, Siri, Location. Предимно съм в нета чрез 3G и доста разговори.
ivoalex

Мнение от ivoalex »

A някой от вас да се е "сблъсквал" с проблема, наречен "static/buzzing/rattling noise", идващ от гърба на апарата (около логото на Apple по време на усилена обмяна на данни - от кое да е приложение) и/или по време на разговор (по-слабо чуващ се) в телефонната слушалка?

Темата е широко развита тук: https://discussions.apple.com/thread/33 ... 0&tstart=0
Публикувай отговор