Батерията пада наистина сравнително бързо. Горе долу един ден издържа с 3-4 не много дълги разговора и доста сърфиране. След ъпдейта не пада толкова при standby режим.ThreeA написа:Наистина ли батерията на IPhone 4S се изтощава бързо? Има ли някой, който вече да е пробвал телефона? За колко време пада батерията при нормално ползване - до 2 часа разговори на ден например?
iPhone 4[S]
-
Re: Батерията на IPhone 4S
-
Re: iPhone 4[S]
Именно защото няма проверка за миналото се иска да си поне лоялен клиент на оператора. Един вид, операторът не го интересува плащаш ли си потребителския кредит на банката, а дали си успявал да си плащаш сметките към него. Все пак, кредит е - иска се някаква минимална гаранция.Всъщност не си прав. За каква ппроверка на миналото говорим за хиляда лева?! Звъна по телефона и вече имам до пет хиляди примерно без километрични формуляри, или пък наква стока на изплащане?!
Това си е тъп маркетингов провал - уж ще зарибяваш нови клиенти, ама те вече трябва една година да са с тебПълно безумие
Да, както казах - дразнещо е, но пък ти винаги можеш да си вземеш айфон и в брой без договор или на изплащане от някой друг, не-оператор.
И не си мисли, че като се обадиш на някой лицензиран лихвар не те проверяват. Просто при тях ГПР от 500%, което слагат оправдава риска.
Iphone 4S - батерия
Има ли някой, който има вече опит с Iphone 4S. Издържа ли достатъчно батерията му. Чета, че имало някакъв проблем и харчел много - 15-20% на час без да се работи с него. Интересува ме, колко би издържала батерията при нормална работа. Например 2часа разговори на ден в 2G мрежа.
Въпреки всичко маркетинг логиката е неясна. Гониш да привлечеш нови клиенти, но искаш да са ти клиенти вече от една година. Аз бих уволнил целия маркетинг департмънт на секундата ако ми пуснат такава промоция.
MacBook Pro 15" i7
iPhone 5 iOS 6.0.2
iPhone 5 iOS 6.0.2
Ами няма как иначе за съжеление... иначе могат 100 мангала да дойдат да си земат телефони за 1000лв и после? По този начин малко се ограничава злоупотребата а и хората ти го предлагат кеш да си го земеш ако случайно си още на домашен телефон и не си клиент никъде от 6месеца за да го земеш на лизинг...
iPhone 6+
-
Ми започни тогава с АТ§Т тогава, защото и тяхната най-сладка оферта е такава.iNewbie написа:Въпреки всичко маркетинг логиката е неясна. Гониш да привлечеш нови клиенти, но искаш да са ти клиенти вече от една година. Аз бих уволнил целия маркетинг департмънт на секундата ако ми пуснат такава промоция.
Цитирам ти:
"Requires a minimum data service starting at $15/month. 2 year contract & new activation required."
Вижте, операторите печелят много малко от продажбата на самия телефон - мисля, че беше максимум 7-8% от доставната цена. Те печелят от дългосрочните клиенти на услугите си. Когато оператор предлага айфон, той се опитва да привлече клинети за услугите, които стават достъпни чрез телефони като айфон. Мислех, че това е пределно ясно.
Това няма нищо общо с това, което съм коментирал. Как ще им искаш на новите клиенти да имат 1 година договор за да го вземат на лизинг. Като реши да го открадне е същото както като го открадне от магазина и го пъхне в джоба - за това си има прокуратура, полиция и съд. Това, че в България тези институции не работят на практика е коренно различен проблем.
MacBook Pro 15" i7
iPhone 5 iOS 6.0.2
iPhone 5 iOS 6.0.2
-
Аз пък точно това се опитвам да обясня - изискването е да си клиент от поне една година, с редовно плащани сметки, без прекъсвания по вина на клиента, за да можеш да направиш нов договор, с който да вземеш апарат на лизинг. Това е именно гаранцията за лизинга - коректни отношения за определен период от време. Никой не дава кредит без някакво обезпечение, без гаранция.
Колкото до новите, ама верно нови клиенти -за тях има цени в брой + договор. Защо? Защото операторът е готов да поеме риска от некоректен клинет, който няма да си плаща сметките за услугите, но не желае да поема риска и за скъп телефон. Затова за чисто нови клиенти няма лизинг.
И още веднъж - знам, че тези условия са дразнещи, но в тях има логика, независимо дали ти харесва или не.
Колкото до новите, ама верно нови клиенти -за тях има цени в брой + договор. Защо? Защото операторът е готов да поеме риска от некоректен клинет, който няма да си плаща сметките за услугите, но не желае да поема риска и за скъп телефон. Затова за чисто нови клиенти няма лизинг.
И още веднъж - знам, че тези условия са дразнещи, но в тях има логика, независимо дали ти харесва или не.
Re: Iphone 4S - батерия
Няма възможност да се деактивира 3G в новия iPhone... За батерията е рано да говоря, тъй като имам телефона от събота преди обед. И дума не може да става за въпросните 15-20% падане на нивото на заряд за час в stand-by. Към момента (след един пълен цикъл разреждане-зареждане) ми показва следните данни за употребата:ThreeA написа:Има ли някой, който има вече опит с Iphone 4S. Издържа ли достатъчно батерията му. Чета, че имало някакъв проблем и харчел много - 15-20% на час без да се работи с него. Интересува ме, колко би издържала батерията при нормална работа. Например 2часа разговори на ден в 2G мрежа.
батерия - 33%
stand-by - 20 h 34 min.
usage - 3 h 43 min.
Twitter, IM+ (с активиран само Google Talk), Facebook и Google+ са с включени push notifications. Изключил съм синхронизация с iCloud, Wi-Fi включвам, когато съм в зона на налично такова.
За мен на този етап показателите за издръжливост на батерията са далеч от впечатляващи, но пък е редно апаратът да бъде разреден и зареден 3-4 пълни цикъла, за да се постигне максималната ефективност на акумулатора. С iOS 5.01 съм.
Е как пък да не може да се деактивира 3G, няма начин. Скоро и аз го получавам моя и ще споделя. 

Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
http://support.apple.com/kb/ht4203MaxT написа:Е как пък да не може да се деактивира 3G, няма начин. Скоро и аз го получавам моя и ще споделя.
Няма опция да се изключва..
*Сори, глупав въпрос, намерих си сам отговора. 

Computers are like air conditioners- they stop working if you open Windows. :lol:
"iPhone 4S: The option to enable or disable 3G is not available." хахаха абе тея нормални ли са????????
iPhone 5S FW 7.1.2
Това е адски тъпо!Като отида в чужбина и като мтел ми натикат 1000 лв. за интернет ???
Ipad [2]16gb IOS 5.0.1 BLACK Jailbreak with GreenPois0n Absinthe
- masterboss
3G е друго! Интернета може да се излкючи (Cellular Data - OFF)wladkyyy написа:Това е адски тъпо!Като отида в чужбина и като мтел ми натикат 1000 лв. за интернет ???
Освен това имаш и Data Roaming специално за чужбина.
iPhone 4 Black 16GB by M-Tel - iOS 7.1.2
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...
R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...
R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
Тогава, каква е причината, според вас, да махнат избора на включено/изключено 3G ? 

това е огромна простотия....значи ако съм някъде с лоша 3г връзка постоянно ще минава от 3G на edge със съответните неприятни последствия (като постоянно прекъсване на нета)...
iPhone 5S FW 7.1.2
Ама защо трябва да правя нов договор, като вече имам - какво пречи да продължа съществуващия за две години и да взема телефона?Betty Boop написа:Аз пък точно това се опитвам да обясня - изискването е да си клиент от поне една година, с редовно плащани сметки, без прекъсвания по вина на клиента, за да можеш да направиш нов договор, с който да вземеш апарат на лизинг. Това е именно гаранцията за лизинга - коректни отношения за определен период от време. Никой не дава кредит без някакво обезпечение, без гаранция.
Въпрос относно 4S и Мтел
Тук има доста хора, които работят в някакви институции, като Мтел и Глобул и може да е изтекла някаква информация... Та въпроса ми е, кога Мтел ще пусне лизингов план за 4S, ако някой знае ще се радвам да сподели
Защото Глобула вече го направи, та си мислех, че по пътя на логиката... трябва да е скоро?

Да, и аз намирам за крайно неудачно решението на Apple да премахнат опцията за изключване на 3G. 2 години бях с андроид телефон и активирах в много редки ситуации 3G/HSPDA; във въпросните случаи зарядът на батерията се изчерпваше почти двойно по-бързо, да не говорим за пропадането на връзка в зона на лошо 3G-покритие и оттам колебаещо се радио на телефона (вкл. често се пропускаха повиквания). Дано променят това положение в следващите актуализации на iOS...tribaleo написа:това е огромна простотия....значи ако съм някъде с лоша 3г връзка постоянно ще минава от 3G на edge със съответните неприятни последствия (като постоянно прекъсване на нета)...
- snooperchi
Re: Въпрос относно 4S и Мтел
Остава да се надяваме за Коледа и нова година... Аз също живо се интересувам от тази информация, но засега приятелите по различните офиси на България не дават никаква информация, която да е сигурна на 100%.joe написа:Тук има доста хора, които работят в някакви институции, като Мтел и Глобул и може да е изтекла някаква информация... Та въпроса ми е, кога Мтел ще пусне лизингов план за 4S, ако някой знае ще се радвам да споделиЗащото Глобула вече го направи, та си мислех, че по пътя на логиката... трябва да е скоро?
Re: Iphone 4S - батерия
Тази невъзможност за изключването на 3G само при iPhone 4[S] ли е или и на 4-ката ако е с iOS 5?ivoalex написа: Няма възможност да се деактивира 3G в новия iPhone...