iPhone 4[S]

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
snooperchi

Re: iPhone 4[S]

Мнение от snooperchi »

Вие сте луди, Мтел си имат всички планове, които има 4ката, просто парите са в кеш, а лизинга го няма за момента. Имат от 15,90 до 54,90 и вече според таксата зависи и колко кеш даваш.
Полезни Ръководства за iPhone

iPhone 6S Space Grey 16GB iOS 9.2.1 - (ФО)
zoidss

Мнение от zoidss »

icaka-p12 написа:та в крайна сметка колко пари ти излиза, ако не е тайна ?
Фактурите останаха в офиса, но сумата беше 650 и нещо без ДДС. Ако не можеш да прибереш ДДС идва към 790. Според мен си е съвсем прилична цена, да не кажа ниска на фона на обявените в Европа.
Тези, които се двоумят дали да сменят 4 с 4S да не се занимават с глупости. Тези, които се надяват да намерят 4 8GB да си го избият от ума. Днес във Варна не успяха да намерят нито една 4ка 16GB да зарадвам жената. Не знам какво и къде са зареждали, но ако не се подготвят покрай празниците ще чупят нерви на много клиенти.
4S/32GB/White
FW 5.0.1
Sovar

Мнение от Sovar »

4S или 4 не са могли да намерят?
Betty Boop

Мнение от Betty Boop »

angelovarna написа:Това за офертата на изплащане е съвсем нормална практика. Все пак трябва да знаят, че ще си довнесеш вноските и това става, след като си се доказал като редовен/надежден платец. Иначе - плати с кредитна карта и връщай пари на банката като ти е по-кеф. ;)
Може да бъде много дразнещо, когато ти казват, че трябва нов договор, за да си вземемш телефон на лизинг при това ако си бил коректен клинет незнамси колко време и т.н. Да поясня, макар че вероятно това са ви известни неща.
Причината е, че операторът така си връзва гащите, че няма да вземеш телефона и да изчезнеш след първата вноска. Като с всеки друг кредит. Иска се минимална кредитна история, която да обезпечи един вид заема.
Другият вариант е да ти се направи пълна проверка на кредитната история, вкл. да попълниш един чудесен формуляр, в който да опишеш и майчиното си мляко. Както става в банките. Операторите не могат и не искат да правят това. Струва достатъчно скъпо. По-лесно е да проверят историята на своите клиенти с натискането на само един бутон.
Колкото до това защо е нов договор - причината е, че операторите продават най-вече услуги, не телефони. Искат да си продават услугите, да привличат нови клиенти, пазарен дял и прочее, ясни са тия неща. Да не говорим, че българските оператори имат и много добра представа на какво са способни българските тарикат-клиенти.
Вече в частност за айфон - Епъл си имат практики и политики, които варират според страните и според оператора. Те имат много голям контрол върху това как се продават устройствата им и това не се харесва на всички - отчасти затова Мтел предложиха айфон по-късно.
Бизнес моделът на Епъл засега не позволява в България да се предложи айфон за 0 лв. с неква колосална мес. такса и мелион минути и МВ примерно.
Това е.
Да кажа само в интерес на коректността, че работя в Глобул без да съм началник. Ако мога нещо да ви помогна...
Аватар
didotooo

Мнение от didotooo »

Днес ми пратиха имейл с официалните цени на 4S

Изображение
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Закъснял си ... :))
iPhone 6+
Аватар
didotooo

Мнение от didotooo »

Aз имам чувството ,че този форум казва на глобул какви да са цените ,за това тук излзизат първи :))
Аватар
masterboss

Мнение от masterboss »

Не се лъжете да вземете телефона от М-тел или ГЛОБУЛ, освен ако не сте бизнес клиент.
Особено в М-тел са много зле първо на първо го взимате с 2г. скъп договор с нова карта, второ на второ е ФЗ към Мтел.
По добре помолете някой да ви го донесе от САЩ ще излезе около 1000лв.ФО за 16GB 4S
iPhone 4 Black 16GB by M-Tel - iOS 7.1.2
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...

R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Мнение от zdravko96 »

masterboss написа:Не се лъжете да вземете телефона от М-тел или ГЛОБУЛ, освен ако не сте бизнес клиент.
Особено в М-тел са много зле първо на първо го взимате с 2г. скъп договор с нова карта, второ на второ е ФЗ към Мтел.
По добре помолете някой да ви го донесе от САЩ ще излезе около 1000лв.ФО за 16GB 4S
+1
zdravko77612

Мнение от zdravko77612 »

Аз не съм бизнес абонат имам iphone4 взех си го от м-тел плащам за телефона 42лв на месец с ддс лизинга на телефона е 24 месеца таксата ми е 19.90лв с 3G интернет. Вярно е, че е фабрично заключен, но мисля, че не всеки ден си сменяме картата с карта на друг оператор. Поне за мен е така. Ако някой иска да го отключи прави джейл и готово. А що се отнася до изгодата тя е 1008, само телефона. Така, че купил съм го от България на същата цена, за която ти споделяш. Когато си го купиш от САЩ мисля мисля, че трябва да се направи, за да работи към Български оператор, а и таксата то става все едно съм си го купил от България. Говоря за цена, от 1000 лв. както казвате, а не свободна защото все още и iphone4 държи цена.
Последно промяна от zdravko77612 на 12 Ное 2011, 17:02, променено общо 1 път.
zdravko77612

Мнение от zdravko77612 »

Така, че за мен при тези условия никак не излиза изгодно. А цената на Iphone4s мисля, че един приятел ми каза, че е същата като на Iphone4 преди една година. Горе долу 1000лв., от globol.
Аватар
masterboss

Мнение от masterboss »

zdravko77612 написа:Аз не съм бизнес абонат имам iphone4 взех си го от м-тел плащам за телефона 42лв на месец с ддс лизинга на телефона е 24 месеца таксата ми е 19.90лв с 3G интернет. Вярно е, че е фабрично заключен, но мисля, че не всеки ден си сменяме картата с карта на друг оператор. Поне за мен е така. Ако някой иска да го отключи прави джейл и готово. А що се отнася до изгодата тя е 1008, само телефона. Така, че купил съм го от България на същата цена, за която ти споделяш. Когато си го купиш от САЩ мисля мисля, че трябва да се направи, за да работи към Български оператор, а и таксата то става все едно съм си го купил от България. Говоря за цена, от 1000 лв. както казвате, а не свободна защото все още и iphone4 държи цена.
и аз съм си го взел от M-Тел по същата схема, само че ме накараха да взема нова карта, писна ми да съм с 2телефона в мен, на всичкото отгоре е ФЗ освен че занимавка ако искаш с друг оператор и е бъгово понякога не работятя PUSH.
Договора е 2г. на всичкото отгоре с "неограничен" интернет след 1ГБ става "интересно". Сега гледам че има по изгоднио оферти за 3G интернет, Аз никак не съм доволен
iPhone 4 Black 16GB by M-Tel - iOS 7.1.2
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...

R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

Колеги, имам въпрос. Договора ми изтича март, мисля тогава да си взема айфон. Та тези промоционални цени от операторите важат нали? Не са само за нова карта? Споделете тези с 4-ка или някой с новия 4ес как стоят нещата!
iPhone 6+
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Мда, добре е да си подготвен от сега за след половин година. :))
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

Betty Boop написа:
angelovarna написа:Това за офертата на изплащане е съвсем нормална практика. Все пак трябва да знаят, че ще си довнесеш вноските и това става, след като си се доказал като редовен/надежден платец. Иначе - плати с кредитна карта и връщай пари на банката като ти е по-кеф. ;)
Може да бъде много дразнещо, когато ти казват, че трябва нов договор, за да си вземемш телефон на лизинг при това ако си бил коректен клинет незнамси колко време и т.н. Да поясня, макар че вероятно това са ви известни неща.
Причината е, че операторът така си връзва гащите, че няма да вземеш телефона и да изчезнеш след първата вноска. Като с всеки друг кредит. Иска се минимална кредитна история, която да обезпечи един вид заема.
Другият вариант е да ти се направи пълна проверка на кредитната история, вкл. да попълниш един чудесен формуляр, в който да опишеш и майчиното си мляко. Както става в банките. Операторите не могат и не искат да правят това. Струва достатъчно скъпо. По-лесно е да проверят историята на своите клиенти с натискането на само един бутон.
Колкото до това защо е нов договор - причината е, че операторите продават най-вече услуги, не телефони. Искат да си продават услугите, да привличат нови клиенти, пазарен дял и прочее, ясни са тия неща. Да не говорим, че българските оператори имат и много добра представа на какво са способни българските тарикат-клиенти.
Вече в частност за айфон - Епъл си имат практики и политики, които варират според страните и според оператора. Те имат много голям контрол върху това как се продават устройствата им и това не се харесва на всички - отчасти затова Мтел предложиха айфон по-късно.
Бизнес моделът на Епъл засега не позволява в България да се предложи айфон за 0 лв. с неква колосална мес. такса и мелион минути и МВ примерно.
Това е.
Да кажа само в интерес на коректността, че работя в Глобул без да съм началник. Ако мога нещо да ви помогна...
Всъщност не си прав. За каква ппроверка на миналото говорим за хиляда лева?! Звъна по телефона и вече имам до пет хиляди примерно без километрични формуляри, или пък наква стока на изплащане?!

Това си е тъп маркетингов провал - уж ще зарибяваш нови клиенти, ама те вече трябва една година да са с теб :) Пълно безумие :)
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
Nerv3n

Мнение от Nerv3n »

Малко сори за офтопика, но понеже дискутирате мобилните ни оператори грабители, да попитам. Аз съм към Ментел със тарифа сърф енд талк Ес. Имам 256 мб на месец на пълна скорост и остатъкът се шейпва на 128 кб/с. На страия ми телефон никога не съм минавал 256 мбна месец, но сега с айфонЯ смуча нет като за световно.

Въпросът ми е има ли някой на този план и тъпите евреи от Ментел искат ли някакви пари ако се надвиши пакетът на максимална скорост или дали има друг лимит някакъв? O-)
Iphone 4s 16gb black FU
Ipad 3g 16gb
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

Хехе, ти си подписал договор за 2 години брат и се сети сега да питаш във форума има ли такси :) Няма такси спокойно, аз като си гледам usage-a правя някакви гигабайти трафик на месец :) Просто става по-бавен нета като ти свърши количеството трафик, нямаш допълнително разходи.
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
Nerv3n

Мнение от Nerv3n »

iNewbie написа:Хехе, ти си подписал договор за 2 години брат и се сети сега да питаш във форума има ли такси :) Няма такси спокойно, аз като си гледам usage-a правя някакви гигабайти трафик на месец :) Просто става по-бавен нета като ти свърши количеството трафик, нямаш допълнително разходи.
Аа, аз съм много отдавна на този план. Супер удобно ми е с него ама сега като ползвам нет за световно и взех да се замислям :)) благодаря за инфото, успокоих се. :P
Iphone 4s 16gb black FU
Ipad 3g 16gb
Аватар
iCeco
Обратна връзка:

iphone 4s от Глобул?

Мнение от iCeco »

Някой запознат да каже дали задължително трябва да имам 18, за да си го купя с web and talk unlimited, където се плаща по 50 лв на месец и кеш около 700?
Sei was du bist!
Аватар
Zzipper

Re: iphone 4s от Глобул?

Мнение от Zzipper »

Естествено, че трябва да имаш 18, непълнолетните нямат право да подписват каквито и да е договори!
iPhone 4, iOS 5.0, M-tel, ФЗ.
iPad 2, iOS 5.0,
HTC HD2
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

А с моя въпрос какво стана? Никой ли не знае? Хайде споделете де!
Трябва ли да си взимам нова карта с нов номер, или просто подписвам нов договор като изтече стария за да си купя айфона на тези промоцинални цени??
iPhone 6+
ThreeA

Батерията на IPhone 4S

Мнение от ThreeA »

Наистина ли батерията на IPhone 4S се изтощава бързо? Има ли някой, който вече да е пробвал телефона? За колко време пада батерията при нормално ползване - до 2 часа разговори на ден например?
tribaleo

Мнение от tribaleo »

donpeev написа:А с моя въпрос какво стана? Никой ли не знае? Хайде споделете де!
Трябва ли да си взимам нова карта с нов номер, или просто подписвам нов договор като изтече стария за да си купя айфона на тези промоцинални цени??
Да си чувал случайно за *88 или 123?
iPhone 5S FW 7.1.2
djuka

Мнение от djuka »

Аз вчера си взех с подновяване на договора и нямаше проблеми, даже договора ми изтичаше след 2 месеца. Проверявай периодично в някой от офисите на Глобул дали си одобрен за iPhone. Трябва да си лоялен клиент и в базата им излиза, че можеш да си вземеш iPhone-а като промоция. Поне аз така разбрах нещата.
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

djuka - мерси.
iPhone 6+
Публикувай отговор