iOS 6
-
Re: iOS 5
Когато се задава въпрос в този форум следва да се отговори независимо от въпроса, които е зададен, а не да се трият постове!. Аз се занимавам с право, и за мен следва ясното правило. Нещата да се изясняват докрай, а именно да се дава отговор на въпросите, които се задават. От моя страна това беше направено дадох дълъг, и изчерпателен отговор на въпроса- за какво използвам jeilbreak?. До този момент отговор не ми беше даден,а само кратък и заобикалящ по-скоро отговор, а той е?. За сравнението, което дадох между отделните телефони. Изредиха ми се предимства и недостатъци макар и да има разминаване с някой неща, съгласен съм с чуждото мнение. Не се правя на много умен, защото човек не може да знае всичко, а само изразявам лично мнение. Не съм съгласен само по отношение на телефоните на Nokia, най-вече заради операционната система Симбиан. Нещата за мен при тях стават доста сложно и излишно, т.е трябва да се правят доста операции за нещо, което изисква едно кликване.Не зная по какъв начин и по точно този N8-не го познавам, но от впечатлението, което имам от симбиан не превъзхождат по какъвто и да е начин Ios. Първо те нямат нито едно приложение, като Oplayer, Log mein, Igo, Team Viewer, good player и т.н.т, които ги има Apple. Да те са бюджетни телефони така е. Създадоха първия смарт телефон N95 мисля, имаха хубав саунд, но това беше. Аз съм и музикант това ми е основното образование, и това ми дава право на критика относно хубавата музика. Имам смелостта да кажа, че за мен Iphone е единственият телефон, които има най-качественият звук до момента на пазара няма по-добър. Не трябва да забравяме, че всички кино и музикални студя в САЩ работят с Аpple и Pro tools. И тези мисли не са мисли, за да правя реклама на марката, а защото е така - лично за мен. Всички вие сте имали досег и с други телефони, и сигурно ме разбирате за какво говоря. Да така е НТС имат сходни характеристики спрямо Iphone, което се вижда по опростения и лесен за използване софтуер, могат също да се инсталират кракнати приложения (без джейл), но ограничени спеямо приложенията на Apple. Нямат наистина, камера, която има Iphone, но имат едно единствено нещо Flash. А това е важно и ги прави специални в очите на повечето хора, както и bluetooth, които има ограничени функции при Iphone. Не позволява свързване с други телефони.Това е, което Iphone няма, а в последствие има, но го няма заложено в Safari browser, както е при Android. С това и Nokia, можем да я наредим рамо до рамо с НТС именно заради flash. Но преимуществата на Iphone са: най-добрия дизайн в сравнение с останалите марки. Всички знаем за това и не можем да го отречем. Не случайно дизайна на Iphone е най-елегантен, изчистен, което за мен го прави най-красивия и луксозен телефон в света. Най - скъпия модел е именно този на Iphone4, които е правен от най-известния дизайнер на телефони с цена 240000 долара. НТС и Samsung имат приличен вид, но да не забравяме Samsung на кой го дължи? - особено последните модели. За Nokia няма какво да говорим- не ми харесва.За това искам на последно място да попитам, а именно: За, какво всички вие използвате jeilbreak, странично от моето, което според някой в форума е само за кракнати приложения?. Да съгласен съм обосновах се в постовете, които вие изтрихте, и този ще изтриете без да го четете, но поне отговорете. За мен нещата се изясняват докрай, не може да се задава въпрос без да се изисква отговор. Не искам да критикувам никого макар и в думите ми да има нотка на критика.
Зная, че повечето хора тук се познават, което води до недопускане на странични хора в собствени води но за това е форум, да се говори за нещата и те да се изясняват, а не да се трият постове. Не се заяждам, и не критикувам както посочих, а само искам отговор. С това, което написах просто изразявам лично мнение. Свикнал съм, когато ми се задава въпрос да отговарям, а така също и на мен. Ще се радвам, ако получа отговори на въпросите, които съм посочил по-нагоре в текста.
А и понеже искам аз да ви дам отговор на въпроса що се отнася до издържливостта на батерията, като виждате, има проблем -хаби ток,защо не направите downgrade към някой firmware например ios4.3.3, ако имате запазени SHSH файлое, а се занимавате с тетред джейл, semi, siri и т.н.т. Тези неща няма да останат на заден план те са навлезнали, но за момента няма алтернатива да се използват. По добре е изчакайте развитие т.е по отношение на Untethered, и тогава. Аз лично пробвах батерията на моя телефон, и искам да споделя, че: тя издържа около 10 дена, когато ползвам телефона само за разговори и интернет не интензивно, т.е по един път на ден за интернет . Когато включите всички функции на телефона, той издържа най-много три дни. Това е при Ios4. При Ios5 най-много 1 ден. Това е нормално - не може всичко да включиш и малко ток WI-FI при търсене на мрежа харчи най-много отколкото, когато я намери. Същото е и при Bluetooth и 3G, GPS, Notifications, Location services и т.н.т. Вие си ги знаете няма смисъл да ги обяснявам. Това е!
Зная, че повечето хора тук се познават, което води до недопускане на странични хора в собствени води но за това е форум, да се говори за нещата и те да се изясняват, а не да се трият постове. Не се заяждам, и не критикувам както посочих, а само искам отговор. С това, което написах просто изразявам лично мнение. Свикнал съм, когато ми се задава въпрос да отговарям, а така също и на мен. Ще се радвам, ако получа отговори на въпросите, които съм посочил по-нагоре в текста.
А и понеже искам аз да ви дам отговор на въпроса що се отнася до издържливостта на батерията, като виждате, има проблем -хаби ток,защо не направите downgrade към някой firmware например ios4.3.3, ако имате запазени SHSH файлое, а се занимавате с тетред джейл, semi, siri и т.н.т. Тези неща няма да останат на заден план те са навлезнали, но за момента няма алтернатива да се използват. По добре е изчакайте развитие т.е по отношение на Untethered, и тогава. Аз лично пробвах батерията на моя телефон, и искам да споделя, че: тя издържа около 10 дена, когато ползвам телефона само за разговори и интернет не интензивно, т.е по един път на ден за интернет . Когато включите всички функции на телефона, той издържа най-много три дни. Това е при Ios4. При Ios5 най-много 1 ден. Това е нормално - не може всичко да включиш и малко ток WI-FI при търсене на мрежа харчи най-много отколкото, когато я намери. Същото е и при Bluetooth и 3G, GPS, Notifications, Location services и т.н.т. Вие си ги знаете няма смисъл да ги обяснявам. Това е!
-
Телефона си няма никакъв проблем проблема е софтуерен, което предизвиква това източване на батерията. Много хора са в такова положение и то с чисто нови телефони на една седмица така, че не пишете глупости. Хората, които познавам са с Iphone4 питал съм и са ми споделяли, че батерията издържа най-много един ден, т.е постоянно го зареждат - всеки ден. Ползват IOS5. За 2-3 дена изобщо не може и да става въпрос това е невъзможно. При положение както споделяте всичко е на ON. А вие казвате, че играете игри, ползвате интернет и т.н.т. Как го постигате това дайте идея на разработчиците, които си блъскат главите в момента

Е, и при мен си държи нормално, какво толкова? Не е задължително проблемът да се появява при всички. Ако беше така, щеше да е забелязан и отстранен още при бетите на iOS 5.0.
проблема се нарича location services и е нормално ако са включени феисбуци и други такива буци и туитари , да пада стабилно батерията .. при мен единствено времето е он всичко друго е оф , цялата работа е , че тоя ios5 предразполага към доста глезотии които точат батерия и ако човек не си направи семтката какво ползва и какво му е нужно реално да е он .. става така , че батерията си отива бързо.
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Натисни два пъти home buttona- a, дай един път наляво и натисни иконката. Изключил си да landscape mode.
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
аз първоначално нямах никакви проблеми (с ос4 батерията при постоянно бъзикане държеше близо 2 дена)... но сега направо не мога да изкарам и ден без да го зарядя... ако го зареждам вечерта... сутрин съм на даскало... от 6 до 1 на обяд.. батерията от 100% пада на 90% без да съм го барал... Пък ако го барам смятай кво ще стане... ония ден ходих до варна и пътя беше около 2 часа и нещо... от 100% базиках го, там фейсбуци, музика, чатове .. батерията падна на 31%...
Ще почакам още месец за ънтетърд на 0.1, ако не излезе направо смъквам....
Ще почакам още месец за ънтетърд на 0.1, ако не излезе направо смъквам....
- insomnia10
lyubenof написа:проблема се нарича location services и е нормално ако са включени феисбуци и други такива буци и туитари , да пада стабилно батерията .. при мен единствено времето е он всичко друго е оф , цялата работа е , че тоя ios5 предразполага към доста глезотии които точат батерия и ако човек не си направи семтката какво ползва и какво му е нужно реално да е он .. става така , че батерията си отива бързо.
Подкрепям е това мнение за батерията,всичките глезотии точат батерията а и все ми е струва ,че на джейлнатите телефони по-бързо им пада!
Аз също много съм доволен от батерията-4-5 дни си ми изкарва, че и 6 - но всичко от по-горното мнение ми е изключено!!
Ползвам го за интернет,музика,не говоря много и игри не играя/рядко/,разцъкване на разни програмки. ...така че лично мен си ме устройва

Вечер като го заредя към 6-7 на сутринта към 9ч си ми е на 100%zdravko96 написа:аз първоначално нямах никакви проблеми (с ос4 батерията при постоянно бъзикане държеше близо 2 дена)... но сега направо не мога да изкарам и ден без да го зарядя... ако го зареждам вечерта... сутрин съм на даскало... от 6 до 1 на обяд.. батерията от 100% пада на 90% без да съм го барал.....
На нов шеф и на малко прасе не се радвай, защото не знаеш каква свиня ще излезе от тях
На нов шеф и на малко прасе не се радвай, защото не знаеш каква свиня ще излезе от тях
Да... ама то телефона си ми е за тва - facebook, skype, location.... за какво ми е айфон като нямам възможността да ги ползвам тея работи заради батерията с ос5? Нормално ако и аз ги изключа да ми държи (правил съм експерименти) ама на мене това ми е потреблението от айфона... държа включени - skype (IMO), facebook, twitter, whatsapp, find my iphone, location services, mail, phone, messages, ipod...insomnia10 написа:Вечер като го заредя към 6-7 на сутринта към 9ч си ми е на 100%

- insomnia10
Koгато ми се наложи да ползвам скайп включвам-влизам и говоря т.с пиша, фейсбук не ползвам но дори да ползвах за какво да ми стои постоянно включен??? Боли ме оная работа ,че няма да си получа веднага съобщението ,амие след като пусна нета...или да чета простотии по стената или кой си пуснал нова снимка и тем подобни глупости...
Edinstweno признавам постоянното включване за мейл- ако някой работи много с мейл тогава да,трябва да стои
За какво ми е Wеather включено????Да си гледам времето през 3мин???Или да гледам в Купертино колко градуса е...борсовите индекси също...пфу
Са някой ше каже..."За какво ти е телефон от 1000лв ,като ти стои в джоба"?? Ами е за това ми е - както казах ако ми се наложи да ползвам нещо име едно копче ON пускам ползвам и спирам!
а какво... като е 1000лв трябва да съм забит непрекъснато в него ли??Да си избие парите хахах аахх а
Всеки си прави сам сметката!!!
П.С: В момента ми е на 36% ... stand by 6 days... детето храни рибката и свири на Smule-то...значи може и да падне още
доволен съм

Edinstweno признавам постоянното включване за мейл- ако някой работи много с мейл тогава да,трябва да стои
За какво ми е Wеather включено????Да си гледам времето през 3мин???Или да гледам в Купертино колко градуса е...борсовите индекси също...пфу
Са някой ше каже..."За какво ти е телефон от 1000лв ,като ти стои в джоба"?? Ами е за това ми е - както казах ако ми се наложи да ползвам нещо име едно копче ON пускам ползвам и спирам!
а какво... като е 1000лв трябва да съм забит непрекъснато в него ли??Да си избие парите хахах аахх а

Всеки си прави сам сметката!!!
П.С: В момента ми е на 36% ... stand by 6 days... детето храни рибката и свири на Smule-то...значи може и да падне още

доволен съм

Последно промяна от insomnia10 на 07 Ное 2011, 18:12, променено общо 1 път.
-
Въпросът ми е следният - от както преминахте на iOS 5 на вашия айфон или айпод тъч бързо ли му пада батерията . Миналата седмица си поръчах айпод тъч (4-та генерация) , дойде с iOS 5 ... Та забелязах , че батерията адски бързо пада ,също така има някакви петна по дисплея , които се забелязват само на бял или черен фон , понякога забялязвам че пикселите треперят , а ако изпратя айпода на гаранционен сервиз сигурно ще ме бавят с месеци . Кажете ми какво да правя
iPod Touch 4 gen. 8gb White FW 5.0.1
iPhone 3G[S] 8GB Black FW 5.1.1
iPhone 3G[S] 8GB Black FW 5.1.1
Батерията да речем ще я оправят. Другото е хардуерен проблем! Ако е с гаранция го върни на момента да ти дадът друг!A4kata,brat написа:Въпросът ми е следният - от както преминахте на iOS 5 на вашия айфон или айпод тъч бързо ли му пада батерията . Миналата седмица си поръчах айпод тъч (4-та генерация) , дойде с iOS 5 ... Та забелязах , че батерията адски бързо пада ,също така има някакви петна по дисплея , които се забелязват само на бял или черен фон , понякога забялязвам че пикселите треперят , а ако изпратя айпода на гаранционен сервиз сигурно ще ме бавят с месеци . Кажете ми какво да правя
MacBook Pro 15" i7
iPhone 5 iOS 6.0.2
iPhone 5 iOS 6.0.2
Ако петната са жълти, проблема е доста често срещан. Това е лепилото между дисплея и стъклото. При мене се появи след 5-6 месеца употреба и от Ментел ми го смениха с нов. Чаках точно 7 дни и ми се обадиха да отида да си взема новия. А другото с батерията, явно е при 90 процента от потрбителите минали на iOS5.A4kata,brat написа:Въпросът ми е следният - от както преминахте на iOS 5 на вашия айфон или айпод тъч бързо ли му пада батерията . Миналата седмица си поръчах айпод тъч (4-та генерация) , дойде с iOS 5 ... Та забелязах , че батерията адски бързо пада ,също така има някакви петна по дисплея , които се забелязват само на бял или черен фон , понякога забялязвам че пикселите треперят , а ако изпратя айпода на гаранционен сервиз сигурно ще ме бавят с месеци . Кажете ми какво да правя
iPhone 6 Plus ФО Ментелски iOS 9.1
-
ЦитатApple is going to release 5.0.1 sooner than later.
If you want to get an untethered jailbreak on iOS5, you may need to update to iOS5 (5.0 firmware) before Apple stops signing 5.0
pod2g who believes he has an untethered exploit for 5.0 firmware Tweeted this
pod2g pod2g
Note about 5.0.1 : don't update if you plan on jbking : the bug Charlie MILLER found can simplify exploits dramatically and will be closed.
(This refers to the exploit @0xcharlie recently found in iOS which may simplify any number of exploits)
This is a dangerous vulnerability and will need to be patched by hackers after we use it for exploits (as was done with .pdf patchers via Cydia)
So you may need to be on 5.0 firmware to get a tethered jailbreak in the future
Also remember, there should be an overlap when Apple signs both firmwares for several hours after 5.0.1 is released
Do not update to 5.0.1 when it comes out (until the hackers advise otherwise) !
Hashes no longer allow restores to 5.x.x firmware versions (what does this mean ?)
If Apple releases 5.0.1 and stops signing 5.0, you can no longer restore or upgrade to 5.0 (except for the short overlap when Apple signs both firmwares)
You will be forced to 5.0.1 and may not be able to use the untethered jailbreak !
Flashing the iPad baseband to newer 3GS iPhones
Apple has made changes to the newer 3GS iPhones. If you attempt to flash the iPad baseband to one of these newer 3GS phones, it may kill the cellular radio rendering the iPhone useless forever !
Това е извадка от BGIPHONE т.е от раздел новиниЕпъл ще пуснат 5.0.1 по - рано от очакваното, така че ако искате ънтетърд джейлбрейк - ще трябва да ъпдейтнете до 5.0(ако още не сте) и да НЕ МИНАВАТЕ на 5.0.1.
pod2g е туитнал съобщение, свързано с наскоро откритата от Чарли Милър(@0xcharlie) дупка в защитата на iOS:
"Не ъпдейтвайте до 5.0.1, ако планирате да джейлбрейквате. Бъг-ът, открит от @0xcharlie опростява неимоверно пробиването на iOS и скоро ще бъде поправен."
Това е опасна уязвимост, която трябва да бъде пачната от хакерите, след като бъде използвана за джейлбрейк(какъвто беше случаят с pdf patcher в Cydia).
Така че запомнете: НЕ МИНАВАЙТЕ на 5.0.1 и побързайте да качите 5.0, ако още не сте. Пуснат ли 5.0.1, ще имате на разположение съвсем кратък период, в който Епъл ще подписва и двата фърмуера. Не ъпдейтвайте 5.0.1, освен ако не получите потвърждение от хакерите!
Хаш-овете(SHSH) вече не позволяват рестор до произволно избрана версия iOS 5.x.x(какво значи това?):
Когато Епъл спре да подписва 5.0, вие няма да можете да качите 5.0 и ще бъдете принудени да качите 5.0.1, тъй като запазването и ползването на shsh вече не върши работа и вероятно ще се лишите от възможността за ънтетърд джейлбрейк!!!.
Относно флашването на айпад-ски ББ върху iPhone 3GS, производство след март 2011(Alxx®: мое инфо за датата, може би е валидно и за малко по - стари модели, но в общи линии иде реч за телефони с фабрична 4.3.4/4.3.5):
Епъл са нанесли промени в по - новите модели 3GS и флашването на айпад-ски ББ върху такъв телефон(под която и да е версия iOS) може да унищожи напълно радио връзките и да превърне телефона в НЕИЗПОЛЗВАЕМ ЗАВИНАГИ!!!
Така, че ако искате untethered jeilbreak незабавно минете на тази версия, защото пуснат ли ios5.0.1 тези които не са минали ще се сбогуват с jeilbreak untethered!
Re: iOS 5.0/5.0.1
цялостно разкодирване на iphone 4 iOS 5 от at&t можели да се направи?
Да споделя нещо интересно. При всеки ъпдейт или рестор( говоря за iOS 5.0 и iOS 5.0.1) в настройките опцията на Bluetooth-a си е включена по подразбиране. Дълго се чудех защо ми пада батерията, е това беше основната причина.
Поздрави на висички
Поздрави на висички
First Generation iPhone 8GB with 2.1 FW
iPhone 6 128GB iOS 10
iPhone 7 256 GB Jet Black
iPhone 7 256 Plus GB Silver
iPhone 6 128GB iOS 10
iPhone 7 256 GB Jet Black
iPhone 7 256 Plus GB Silver
-
- Обратна връзка:
Не би трябвало да ти е от голям проблем,аз ползвам постоянно bluetooth слушалка и не съм забелязал огромна разлика в батерията.
iPhone 3GS 16GB 5.0 ФЗ(Глобул)
Потребители на iPhone се оплакват от по-големи проблеми с батерията при iOS 5.0.1
http://www.mobilebulgaria.com/news/2121 ... B8-ios-501
http://www.mobilebulgaria.com/news/2121 ... B8-ios-501
Mr. Bean
И имат право, стана по-зле!!! Такова чудо не бях виждал, но не се и учудвам. След издънката с 3G-то на времето, вече приемам тези простотии за нещо нормално!
"Legio Patria Nostra"
5.0 вече не се подписва, така че въпросът ти е неактуален.