iPhone 4

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
uomoto

Re: iPhone 4

Мнение от uomoto »

В горните постове споменахме,че трябва да ти истече договора(1 год) към глобул и да подадеш молба да ти го направят ФО.
Аватар
stavros

Мнение от stavros »

това ми го казаха и там, но мисълта ми беше дали има друг начин, това да стане веднага след закупуването
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

За сега не, но както споменах във всеки офис различно казват.
cache

Мнение от cache »

stavros написа:това ми го казаха и там, но мисълта ми беше дали има друг начин, това да стане веднага след закупуването
Освен с хак, ако ти го позволява телефона. (FW & Baseband)
iPhone 5S/16GB iOS 7
Аватар
stavros

Мнение от stavros »

FW е 4.0.2, бейсбанда не видях. просто се чудя ако си взема такъв дали ще мога да си отключа и да си го ползвам веднага с Мтелската карта, че нещо не ми се обвързва с Глобул отново.

има ли вече отключване на 4ката с този фърмуер?
cache

Мнение от cache »

Първо някой, който си е купил от Глобул да каже с какъв FW и какъв BB са телефоните. После някой по-наясно да каже дали има JB за тази версия и после да провериш дали има и unlock: http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=19089
Не знам какви пари си приготвил като цяло, но ако имаш 1200лв, моя съвет е да си го вземеш от UK макар и с 3 седмици закъснение. После няма да имаш ядове при ъпдейт на софтуера/BB, защото ще си е ънлокнат.
Помисли си, така или иначе телефона ще ти излезе над тези пари, след като си платиш таксите към Глобул и т.н. а ти искаш да ползваш М-Тел.
iPhone 5S/16GB iOS 7
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

4.0.2 baseband 1.59.0 няма джейл за момента.
cache

Мнение от cache »

Ами значи няма как за момента да ползваш телефона с М-Телска карта, поне докато не излезе джейл.
iPhone 5S/16GB iOS 7
jackrock

Мнение от jackrock »

А нас ще ни огрее ли за кейс ? Че днес като си вземах 4-ката ми заявиха 16лв. :-S
abc

Мнение от abc »

Jailbreak и unlock ще излезе съвсем скоро за версия 4.1. В тази връзка до няколко дена всичко ще си дойде на мястото. Предполагам всички знаете, че новия супер Unlock ще се казва GreenPoison и вече е почти завършен за iPhone 4, iPod 4, iPad, Apple TV :)
monno

Мнение от monno »

За "bumper" ли става въпрос, че аз пробвах но ми отказаха за България от Apple :(
Някой ако знае от каде да намеря да пише, естествено ще си платя.
angel_199707

Мнение от angel_199707 »

Хора , как може да давате толкова много пари за телефон купете си някой айпод тъч за по-малко ... незнам аз никога няма да мога да си позволя да имам Айфон .
zooming

Мнение от zooming »

Моя си беше с 4.1

Много съм доволен от телефона, а от Германос предлагат и застраховка, която покрива неща извън гаранцията, като например счупен дисплей, повреда от изтърване, намокряне и др.

п.с.

Един лесен начин да си следите 3G трафика е през Settings > General > Usage, където най-долу има Sent and Received cellular network data. Може да си ресетвате статистиката и да засичате пак за новия месец.

п.с. 2 : )

Вземете си някакви кейсчета силиконови/гумени например. Аз по принцип бях много против да загрозявам дизайна на телефона с каквото и да било, но истината е че е ужасно неудобен. Не стои стабилно в ръка и го има това чувство където си екстра внимателен как държиш телефона. Със силикончето ми с пъти по-удобно 8-}
Аватар
TheSoldier

Мнение от TheSoldier »

Ей скъсаха се да го рекламират този iPhone 4 по BTV. Само не знам защо наблягат на видео разговорите след като това определено не е иновационно в мобилните телефони :)
iPhone 5 / iOS 7.0
jackrock

Мнение от jackrock »

Е добре де никой ли няма инфо за bumper :-/
Миркони

Мнение от Миркони »

Програма за безплатен bumper case ако не се лъжа беше до 30.09. Поне такива спомени имам от последната конференция на Steve по-повод проблема с обхвата.
3DGlasses

Мнение от 3DGlasses »

Здравейте,
Искам да попитам при изтичане на договора(GLOBUL WEB&TALK START,iPhone 4 16GB) има ли някакви уловки от рода на"ако не заявите,че не искате да го продължавате,се продължава автоматично".Смисъл трябва ли да пуска някакво заявление преди/след изтичането на договора?
feanor5

Мнение от feanor5 »

Да, трябва едномесечно предизвестие*, така е при всички оператори.
*(един месец преди да ти свърши договора се подава предизвестие)
3DGlasses

Мнение от 3DGlasses »

feanor5 написа:Да, трябва едномесечно предизвестие*, така е при всички оператори.
*(един месец преди да ти свърши договора се подава предизвестие)
Мерси за информацията и бързия отговор! :)
cveto

Мнение от cveto »

stavros написа:вчера минах и аз през Германос. 4ката има само ФЗ, 3ГС-ки нямало, ако някъде имало, цената била същата като на 4ката. някой знае ли дали има вариант да се отключи 4ка от германос, за да се ползва в Мтел?
Има,аз вече 2 пъти правя така.
Миналата година си взех 3ГС,подписах едногодишен договор,препдлатих всички такси,прекратих договора и след седмица имах ФО 3ГС :)
Вчера взех Iphone 4:
Едногодишрн договор с GLOBUL Web&Talk Start:12x19.90+1 019=1257.80 до края на седмицата обещаха да е отключен :)
wisemana

Мнение от wisemana »

Странно, аз също си взех от Глобул iphone 4 ама ми казаха , че ми трябват три платени фактури и тогава мога да платя накуп сметките и да прекратя договора(Web&Talk Start).
А преди 2 месеца взех на жената 3 GS и платих всичко накуп ?:-/ и нямаше проблеми.
А и с тия микро сим карти ме изненадаха :) .
Iphone4 16 GB 5.0.1 jailbreak
Аватар
[dream]

Мнение от [dream] »

cveto написа:
stavros написа:вчера минах и аз през Германос. 4ката има само ФЗ, 3ГС-ки нямало, ако някъде имало, цената била същата като на 4ката. някой знае ли дали има вариант да се отключи 4ка от германос, за да се ползва в Мтел?
Има,аз вече 2 пъти правя така.
Миналата година си взех 3ГС,подписах едногодишен договор,препдлатих всички такси,прекратих договора и след седмица имах ФО 3ГС :)
Вчера взех Iphone 4:
Едногодишрн договор с GLOBUL Web&Talk Start:12x19.90+1 019=1257.80 до края на седмицата обещаха да е отключен :)
И аз мисля така да направя другата седмица, но до колкото разбрах доста от телефоните на глобул показват дефекти... Не говоря за антената, че се губи обхват, а че се рестартира, че камерите отказват, безжичния интернет също ... За това се двоумя дали да си го взема от глобул... Макар, че никъде не е сигурно дали всичко ще е наред хаха
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Има 2 години гаранция, при дефект направо ги сменят.
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

uomoto написа:Има 2 години гаранция, при дефект направо ги сменят.
грешка! при дефект, не ги сменят, моя е дефектен и искат да ми го ремонтират. Фабричен дефект който дори от Америка ми казаха, че не се оправя и телефона се заменя директно, глобул казват, че трябва да мине през сервиза им и да стои там около 30 работни дни.

не се надявяй. вече трети ден им ходя по гайдата а те по мойте нерви , понеже си измислят всевъзможни причини да не ми отключат телефона, въпреки че съм им предоставил цялата необходима документация.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
thunderl

Мнение от thunderl »

Днес ходих в магазин на палячовците от Глобул и ми казаха следното, с което опровергаха половината тема:

1) Няма начин да се предплати 19,90 за една година и телефона да се отключи веднага. Трябва да минат поне няколко месеца за да се...[добавете малоумно извинение тук] и едва тогава можело да се подаде заявление за отключване на телефона.
2) В момента ФО телефони не се продават. Може би след няколко месеца щяло да има, но за сега и без това нямало бройки, та тия дето искат ФО може да почакат доста.
3) Глобул не били задължени да поемат гаранцията на каквито и да било iPhone-и закупени от други доставчици, държави и прочие. Условието за признаване на гаранция било касова бележка, доказваща произхода на телефона.
4) Търсенето било зверски голямо - Глобул не издържали на интереса и за това се чакало така. В магазина, в който бях ми обясниха, че в този магазин интересът е най-голям и са се записали да чакат цели 4 (четири!) души!

3-та точка ме съмнява най-силно, тъй като години наред се разправям с продукти на Apple и до сега винаги навсякъде по света съм бил обслужван перфектно без спънки от локалния представител стане ли дума за проблем или дефект. Интересно защо с телефоните не е така!? Да не говорим, че до сега не са ми взимали нищо да ми го "ремонтират". Всичко се прави така, че клиентът да не остава без компютъра си по възможност. Най-много 7 дни ми е отнемал ремонт - смяна на дъно, процесор и видео.

...Та честно казано ми се повръща от Глобул. Като ги гледам колко са коректни и какво им е отношението си представям какъв свят от болка представлява това да си техен абонат.
Публикувай отговор