Проблема със загубата на сигнала при iPhone 4 преекспониран?

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
TheGunMan
Обратна връзка:

Проблема със загубата на сигнала при iPhone 4 преекспониран?

Мнение от TheGunMan »

на пресконференцията на Apple водена от Стив Джобс беше обявено от самия него, че проблема с антената и загубата на сигнал при iPhone 4 е силно преекспониран и само 0.55% от потребителите на новия телефон са се оплакали на предстажители на Apple от проблем със сигнала. Всички Smart phones имат подобен проблем, но щом калъфи и бъмпери "решават" проблема и правят потребителите щастливи Apple ще даде вузможност на всеки притежател на iPhone 4 да получи безплатен такъв.

повече инфо на http://iclarified.com/entry/index.php?enid=10637
До тук добре, каза Мечо Пух, падайки два клона по-надолу.
Аватар
housemd70

Re: Проблема със загубата на сигнала при iPhone 4 преекспониран?

Мнение от housemd70 »

TheGunMan написа: Всички Smart phones имат подобен проблем, но щом калъфи и бъмпери "решават" проблема и правят потребителите щастливи Apple ще даде вузможност на всеки притежател на iPhone 4 да получи безплатен такъв.
Звучи като мазно измъкване :))
"Legio Patria Nostra"
TheGunMan
Обратна връзка:

Мнение от TheGunMan »

housemd70 написа:
TheGunMan написа: Всички Smart phones имат подобен проблем, но щом калъфи и бъмпери "решават" проблема и правят потребителите щастливи Apple ще даде вузможност на всеки притежател на iPhone 4 да получи безплатен такъв.
Звучи като мазно измъкване :))
Е не е ли точно това - искате калъфи за без пари, ми на ви калъви и стига сте мрънкали - и другите имат същия проблем, значи няма проблем - с моя английски това разбирам
Последно промяна от TheGunMan на 16 Юли 2010, 21:19, променено общо 1 път.
Аватар
N1k0lA

Мнение от N1k0lA »

То си е =)) .Между другото гледах снимки на телефона с черен бъмпър не е толкова зле.
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
TheGunMan
Обратна връзка:

Мнение от TheGunMan »

N1k0lA написа:То си е =)) .Между другото гледах снимки на телефона с черен бъмпър не е толкова зле.
за зле - не е зле

Apple може да отричат проблема, може и да се опитват да се измъкнат по терлици сухи от водата, но едно не може да им се отрече - грижа ги е - дават ти право на избор - ползвай телефона без калъф и внимаваи как го дуржиш, сложи му калъв и не го мисли, върни го и ние ще ти върнем цялата сума. Това е честно спрямо потребителите според мен.

П.П. не съм Apple фен или адвокат - iPhone е единствения продукт на фирмата който притежавам, ползвам РС и Windows
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Така си е, решението е мъдро!
"Legio Patria Nostra"
intruder

Мнение от intruder »

Oт 2 дена съм притежател на iPhone 4 и мога да кажа със сигурност, че проблема наистина е преувеличен. Проблем действително има, но за да ти дропне разговор например се иска доста услилия. От 4-5 опита да го хвана така, че след продължително държане да дропне разговора или да няма мобилен интернет само един път успях. Иначе неизменно като се хване по обсъждания начин сигнала пада и ако си на 3G мрежа се превключва.

Не съм върл фен на Apple и определено смятам, че гафа им е голям, но немога да си изкривя душата и да не споделя, че преди да си купя iPhone бях много голям фен на Nokia и притежавах N95. С нея такива проблеми съм брал от саморестартиране и загуба на сигнал дори без да го хващам по определен начин, че като се сетя за тях този проблем на iPhone 4 ми се струва направо шега. :)
jasssonpet

Мнение от jasssonpet »

checho

Мнение от checho »

Добре, нека сега да си помислим няколко истини. В големите градове базовите станции на операторите са много на гъсто. Това не е поради факта, че се губи покритие от тях, а поради факта, че трябва да обслужват голям брой разговори едновременно.

Това можеше да е проблем при Глобул когато стартираха през 2001г. От тогава насам и тримата играчи са си направили поне в градовете перфектни мрежи като покритие. Би било прекалено да се помисли, че при хващане по този начин може реално нещо да стане с покритието до степен, до която да не може да се разговаря. Помислете - по пътищата дали има базови станции през 500м. както в града. Или съпоставено с територията на голям град, понякога се разчита една единствена базова станция да покрие радиус от 3-5км.?
Аватар
lambreto
Обратна връзка:

Мнение от lambreto »

В градовете освен че се обслужват много разговори има и много сгради, който поглъщат сигнала. Ако клетката е претоварена въобще няма да ти даде да набереш номер - 'Network Busy' изписва най-често.
Аз съм забелязвал на всички телефони които съм имал, че понякога като почне да набира - обхвата пада с 1-2 чертички, но това може да е от факта че последно когато си е проверявал обхвата е бил повече от колкото е в момента и при набиране си го преизчислява наново. Проверката за обхват хаби батерия и за това не се прави много често. Именно и за това като пишат спецификациите на телефоните колко издържат на стенд бай с малки букви поясняват че това е при наличието на силен сигнал. Като попаднеш на място без обхват телефона постоянно търси мрежа и батерията ти пада бързо.

А сега малко по темата - Епъл казват че няма проблем а индиректно си го признават като предлагат безплатни бъмпери. Аз доколкото разбрах тези безплатни бъмпери ще се дават само на хората които се оплакват от загуба на сигнал. Ама така ще си пецакат статистиката с оплакалите се потребители, защото аз не виждам кои няма да каже че има проблем ако ще му дадат бъмпер.

И последно няколко въпроса, че стана много дълго:
Защо никои не ги попита на ивънт-а вчера, ако покрият телефона с лак от стани няма ли да се реши проблема?
Има ли истина в това че сим картата понякога дава на късо и от там се появява проблема с обхвата?
Аватар
plamen5rov
Обратна връзка:

Мнение от plamen5rov »

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3132251
Технологичната компания "Епъл" поддаде на обществения натиск и обеща да осигури безплатен панел на потребителите на новия iPhone 4, заради проблеми с качеството на сигнала на устройството.
Blogatstvo.com - шътокуа за богатството, успеха и...нещата от живота
Аватар
iphoneG1

Мнение от iphoneG1 »

Тоя път Apple се осраха! Не стига , че не си признават грешките, ами на всичкото отгоре ще изкарат, че потребителите са виновни.
"Не го държите правилно!" Ами нали уж именно потребителите му бяха най-важни на Mr. Jobs?! След като е така, да бяха направили телефона Userfriendly. "...когато държите телефона ето така, както правят повечето потребители, сигнала се губи..." - след като знаете как повечето потребители си ползват телефоните да бяхте тръгнали от там.
И още по-кофти - гледат да закопаят със себе си и други компании. Само че ето я разликата:
-В интернет могат да се намерят клипове как всеки хванал iphone 4 по "неправилния начин", го кара да си изгуби сигнала, но не е така с Droid Eris да речем, който беше даден като пример( за справка вижте youtube).
Това, че само 0,55% са се оплакали, не означава, че останалите 99% нямат съответния проблем. Някои от феновете сляпо подкрепят Apple, с което не помагат на себе си...

Тъпо е да гледаш как една страхотна компания се опитва всячески да се измъкне от вината си, като казва на черното-бяло, при положение, че никой не е сляп!
iPhone 4- All new design! - това беше тяхната гордост. Един малък вирус в красива опаковка. Странно как наистина си прилича с Вистата на Майкрософт...

ПП: не съм хейтър, даже напротив. Просто гледам на нещата обективно.
ПП2: Песничката от конференцията беше забавна. :)
iPhone 8GB 3.0
Аватар
pmpeev

Мнение от pmpeev »

Аз пък мисля, че Apple дадоха достатъчно свобода на клиентите си - ако не ви харесва, върнете го, връщаме ви парите, разваляме договора за мобилни услуги и всичко е ок. Ако ви харесва, задръжте го, bumper-а поправя донякъде проблема със сигнала, подаряваме ви един. Дават ти джаджа за $500+ за един месец, без да платиш нищо.
Аватар
netmonk

Мнение от netmonk »

Този дизайн се оказа автогол за Apple - за съжаление, защото телефона е красив. Не забравяйте, че проблема не в малкото чертички на екрана, а в дропнати обаджания и данни. Голяма работа, че пуснаха ъпдейт на чертичките.
От конференцията стана ясно, че:
- те са знаели за проблема, но не са смятали, че ще бъде толкова голям
- iPhone 4 дропи повече обаждания от iPhone 3GS (под +1% спрямо 3GS)
Тези неща Джобс ги каза в прав текст. Опитаха се с мазен ПР да замажат ситуацията, но за мен си удариха по името. Не може да си Apple и да си сравняваш с продукта с другите производители. Ами нали привличаш клиенти, като казваш, че си изключителен и по-добър!? И изведнъж - „ама те и другите го имат този проблем“. Не напразно от RIM на момента отговориха, че не е нужно да имаш калъф, за да ползваш телефоните им. Чета по форумите за хора, които имат по 20-30 дропнати обаждания на ден, а с 3GS не са имали ядове. И това са фенове на марката... не можеш да замазваш проблема с бъмпари...
Според мен това наистина си е Антенагейт и Apple се изложиха този път. Просто трябваше да си признаят, да поправят нещата и да продължат напред... Ако не знаят как - да питат Тойота. При всички случаи е абсурдно да си купиш телефон и да се налага да си с калъф, за да използваш най-основната му функция - да провеждаш разговори. Така, че аз избрах последното решение. Просто няма да копувам този телефон, а ви гарантирам, че iPhone 5 ще има различен дизайн, въпреки, че сега ни убеждават, че този дизайн на антената е инженерно чудо.
 MacBook 2.4 GHz Intel Core 2 Duo, 4 GB SDRAM, 160 GB HD
 iPhone 2G, 8 GB, FW 3.1.2 ultrasn0w
 iPod Video Black 30 GB
 iPod Shuffle 1 GB
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Линк към обръщението към пресата на Епъл от 16.07.2010г. - July 16 press conference

По отношение на "проблема":

Да, сигнала намалявап ри покриване на антената, но така е при всички телефони.

Тествайте с други 3G телефони - при покриване на антената на всички им пада покритието.
Всяка антена се влияе много от наличието на закриване/възпрепядстването на сигнала.
При спряно 3G на мобилната мрежа няма загуба на сигнал (ползване на 2G мрежа).
Мобилните мрежи не са перфектни, и при слаб сигнал всеки допълнителен спад в сигнала може да се усети. За пример в къщи сигнала на виваком е много слаб и всички телефони накъсват или прекъсват ако се държат с цяла ръка.

Всеки сам решава дали някое устройство му харесва и върши работа и може сам да прецени дали да го задържи или върне.

Проблема с антените на мобилните телефони е от самото начало. Антените им са чувствителни към ... всичко :)
Обикновените телефони използват само 2G мрежа която е с много по-добро покритие.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
lusman

Мнение от lusman »

И не виждан за какво изобщо APPLE се извиняват и раздават бъмпери като не е проблема само в IPHONE 4, а и го има също в IPHONE 3GS , IPHONE 3G и другите смартфони примерно HTC и останалите.
Американската FCC (Federal Communications Commission)-Федералната комисия по комуникациите задължава всички производители на смартфони поне доколкото аз знам антената дасе намира възможно най далеч от центъра на главата, което ще рече в долната част на телефона както е при всички смартфони и доказателство е презентацията на Джобс като показаха проблема и в другите смартфони.
За разлика от 2G телефоните в които от повече от тях антената се намира на различни места в телефона, обикновенно в горната част на телефона там където почти и не се слага ръката и заради това има по малко проблеми с обхвата.
Ако греша поправете ме...

На кратко цялото това нападение срещу APPLE беше според мен до голяма степен нагласено и преувеличено и все пак за момента няма по добър смартфон от 4-та... Се пак 3 милиона продадени телефона за момента... :)

До скоро :)
iPhone 4 16GB - iOS 5.0.1
iPad 2 16GB 3G - iOS 5.0.1
Аватар
Steve

Мнение от Steve »

Не всички четворки имат проблеми. В края на юни взехме 2 бр. в Лондон (без гумички, в магазина нямаше налични). Единият както и да го мародерствахме нямаше, а и досега няма проблеми с 3G сигнала (работи в мрежата на O2 оператора, със сравнително лош сигнал в града в който се намира). За съжаление той се падна на брат ми. Моят беше с проблеми: обхвата (като го държиш "където не трябва"), а и камерата имаше проблем с баланса на белия цвят. И на двата серийните номера бяха 8ххх.
На другия ден го замениха в магазина без да задават никакви въпроси. Новият беше със сериен номер 7ххх (това означава произведен в друга фабрика). Нямаше никакви проблеми. За съжаление след няколко го изгубих в Амстердам.
Веднага поръчах друг апарат онлайн и го чакам тази седмица (3 седмици се бави поръчката в момента). Този го поръчах с гумичка и утре чакам да ми нулират стойноста и от поръчката. Интересно ми е как ще се държи този? А вече има 30 дни време за за реакция (замяна).
iPhone 15 Pro Max & watch Ultra 2
lusman

Мнение от lusman »

Честито :)
Щом си загубил 4-та в Амстердам и го казваш най спокойно значи да те помоля да ми подариш и на мен една 4-ка :)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

... ех да бях в Амстердам да го намеря... ;)

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
iphoneG1

Мнение от iphoneG1 »

Така... нещата се задълбочават. Вече са започнали да трият коментари и теми относно проблема с антената по форумите си. Изглежда след пресконференцията повече от 0,55% са решили да споделят проблема си, но на Apple не им харесва. Bing е успял да кешира някои от постовете.
Освен проблеми със сигнала, потребителите се оплакват и от жълтеещи екрани, провалени обаждания и добре известните проблеми със сензора за близост.
Източник : http://www.phonedog.com/2010/07/13/appl ... -findings/
iPhone 8GB 3.0
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

Жълтеещите петна са от лепилото под стъклото което не е изсъхнало добре, след няколко дена употреба петната изчезват. Това се наблюдава на апарати продадени веднага след сглобяването им.

За проблема с сензора за близост Епъл казаха че ще го отстранят при следващия ъпдейт в iOS 4.1

От личен опит мога да кажа че подобен проблем с провалени обаждания съм имал от следните причини:
-дефектна сим карта
-проблемна клетка до дома която най-често ме обслужва
-същия проблем с апарати на нокия, блекбъри, самсунг
-дори сегашния ми телефон iPhone 2G имаше страхотни проблеми с набирането и провалени обаждания в първите версии на iPhone OS 1.0 i 1.1 докато не пдейтнаха бейсбанда до стабилна версия. Тогава проблема беше много сериозен но никой не помни да се е вдигало толкова много шум. В продължение на над половин година ригиналния iPhone беше в 50% от разговорите неисползваем (включително и моя, след няколко опита успяваше да набере).

Всичко в момента е PR на производителите на сматрфони и си вадят "керливите" ризи.

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
Аватар
iphoneG1

Мнение от iphoneG1 »

Работата е в изтриването на темите по форумите им, а не в проблемите с телефона. Напомня ми малко на нашенските Глобул и М-тел. Пускаш оплакване- отива в кошчето. После потребителите са им най-важни. М-тел поне направиха оплакванията възможни на *88... не че и от това има някакъв ефект, но поне някой те слуша.
iPhone 8GB 3.0
Аватар
Steve

Мнение от Steve »

lusman написа:Честито :)
Щом си загубил 4-та в Амстердам и го казваш най спокойно значи да те помоля да ми подариш и на мен една 4-ка :)
Казвам го спокийно защото беше застархован и вече ми възстановиха сумата. И не беше точно загубен, а откраднат. Беше в багажника на една кола, която бе отворена и окрадена. То четворката бе най-евтиният хардуер от всичко що изчезна. Слава богу, там засрахователите са много точни.
iPhone 15 Pro Max & watch Ultra 2
lusman

Мнение от lusman »

Steve написа:
lusman написа:Честито :)
Казвам го спокийно защото беше застархован и вече ми възстановиха сумата. И не беше точно загубен, а откраднат. Беше в багажника на една кола, която бе отворена и окрадена. То четворката бе най-евтиният хардуер от всичко що изчезна. Слава богу, там засрахователите са много точни.
Предполагам, навън всичко е по оправено и подредено
TheGunMan
Обратна връзка:

Мнение от TheGunMan »

MadM@X написа:Линк към обръщението към пресата на Епъл от 16.07.2010г. - July 16 press conference

По отношение на "проблема":

Да, сигнала намалявап ри покриване на антената, но така е при всички телефони.

Тествайте с други 3G телефони - при покриване на антената на всички им пада покритието.
Всяка антена се влияе много от наличието на закриване/възпрепядстването на сигнала.
При спряно 3G на мобилната мрежа няма загуба на сигнал (ползване на 2G мрежа).
Мобилните мрежи не са перфектни, и при слаб сигнал всеки допълнителен спад в сигнала може да се усети. За пример в къщи сигнала на виваком е много слаб и всички телефони накъсват или прекъсват ако се държат с цяла ръка.

Всеки сам решава дали някое устройство му харесва и върши работа и може сам да прецени дали да го задържи или върне.

Проблема с антените на мобилните телефони е от самото начало. Антените им са чувствителни към ... всичко :)
Обикновените телефони използват само 2G мрежа която е с много по-добро покритие.
Проблема не е в блокирането на сигнала а галваничната връзка която се получава през тъканите на ръката между двете антени.

Dead grip е само наименование измислено за да се опише наи-често ситуацията при която възниква проблема. Сигнала затихва не по-малко ако само с върха на пръста се докосне въпросното място между двете антени. Моите тестове показват /имам образование свурзано с електрониката/ че наи-вероятно става дума за галванична връзка с активното участие на потта и другите продукти от нашето съшествуване по повурхноста на кожата. Ако се сложи един пръст на едната антена а друг на другата антена ефекта или го няма или се забелязва много трудно, ако само с върха на пръста се притисне мястото между двете антени сигнала пада.

Проблема го има и при 2G и при 3G няма никаква разлика. Проблема се наблюдава трудно в зона със силен сигнал, но там където сигнала не е силен положението е страшно.

Друг е въпроса, че човека е умно животно и лесно си създава навици - като ти дропне разговор няколко пъти и се научаваш къде да не пипаш. Това което мен ме бърка много е като ползвам email предимно го дърйа с лявата ръка а с дясната пиша и тогава сигнала си отива, ама и това сигурно ще го отиграя някой ден.
Публикувай отговор