В 20:00ч беше пуснат iOS4

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
housemd70

Re: В 20:00ч беше пуснат iOS4

Мнение от housemd70 »

Ок,ще пробвам така ... остава си проблема с имейлите! Мисля си,ако наистина така реша проблема със снимките,дали вече ще мога и да прикачвам ... ще пробвам,дам! Открих още една "екстра". Преди като свържеш тела с компа ми излизаше като устройство с много папки и всички снимки в тях! Сега излиза само една папка с някак си подбрани от него снимки! Аман вече ... пишман станах,баси и чудото!

п.п. kolega благодаря, резултатът е положителен :)
"Legio Patria Nostra"
philipz

Мнение от philipz »

ViolinRa написа:
sickmind написа:
philipz написа:@sickmind
Tрябва ти по-нова версия на redsn0w! GM си теглиш от Епъл! След това ще успееш.
Ъпдейтнал съм до 4 пред айтунс, трябва ли да го сменям пак с този GM? От къде мога да сваля по нова версия на redsn0w, защото това е последната която успях да намеря...
Благодаря предварително.
Общо взето всеки ден излиза нова версия, тъй че аз засега изчаквам, но принципно следи тук :
http://blog.iphone-dev.org/
Или да прочетеш какво пише http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=19096 - Пробвано, работи! GoldMaster - това е финалната версия (тази която имаш вече на компютъра ти)
Аватар
emk0

Мнение от emk0 »

Аз проблем със снимките нямам понеже когато бекъпнах телефона , инсталирах новата ОС и върнах бекъпа.. всички снимки бяха заминали.. явно не съм ги синхронизирал преди това, изненадан съм от това как за всяка снимка телефона ми е тагвал къде е правена :-O .. ейпъл следят всяка наша крачка :D . А някой може ли да ме светне за този Roate & Resize на снимките директно в телефона.. никъде не го намерих.
3G то сега е с мултитаскинг и тапети но батерията лети доста, телефона е по-бавен, с обновлението na redsn0w ще деактивирам мултитаскинга и ще пробвам каква е разликата.
Community manager @ djvibes.org - the biggest clubbing website in Bulgaria.
sickmind

Мнение от sickmind »

ViolinRa написа:
Общо взето всеки ден излиза нова версия, тъй че аз засега изчаквам, но принципно следи тук :
http://blog.iphone-dev.org/
Благодаря, свалих последната версия и работи, без да свалям друг фирмуеър освен този който айтунс си сваля.
Поздрави.
Аватар
lian

Мнение от lian »

emk0 Не е нужно никакво обновление просто влезни с iFunBox намери папка
/System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/N82AP.plis и можеш сам да си спреш мултитаскинга и тапетите.

Ето и готов файл само го заместваш.
DOWNLOAD
icedge

Мнение от icedge »

някой знае ли защо е премахнат game center?дали ще го има за вбъдеще.
на бета релийза го имаше,обаче беше много бъгав..
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

Аз вече съм с iOS 4 на iPhone 3G ФЗ(но откл. с ultrasn0w). Впечатлен съм. Батерията се държи прилично(30мин. WiFi и падна на 95%), само че не съм активирал мултитаскинг(не ми трябва). Най-много се накефих на папките, сега всичко ми е на първата страница. Лаг почти не се осеща. Яко е!!! =:)
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
maximalniq

Мнение от maximalniq »

Какъв е тоя мултитаскинг?Всички приложения ми эареждат отново след като ги пусна от мултитаск бара... Пробвайте със Скайп...
Ipod touch 3G 64 GB
Аватар
lian

Мнение от lian »

Просто не са направени да работят на 4.0 ;)
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

r3ac7 написа:Аз вече съм с iOS 4 на iPhone 3G ФЗ(но откл. с ultrasn0w). Впечатлен съм. Батерията се държи прилично(30мин. WiFi и падна на 95%), само че не съм активирал мултитаскинг(не ми трябва). Най-много се накефих на папките, сега всичко ми е на първата страница. Лаг почти не се осеща. Яко е!!! =:)
Интересно - други потребители се оплакват че телефона им се е забавил много след инсталацията на iOS 4.0 на iPhone 3G.
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
N1k0lA

Мнение от N1k0lA »

Еми те бяха казали,че само на айфон 3Gs и 4 ios-a ще върви нармало,понеже 3G е с по-слаба рам и процесор
iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

@MadM@X - Забавя се, но не чак толкова много. Може да се живее с това. Но това си е мое мнение, вярно че останалите казват друго.
Дано в iOS 4.1 да е по-добре и да сложат фонетика, че с тази БДС не съм писал от 5клас. :)
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Аватар
kkokko_75

Мнение от kkokko_75 »

съжалявам,че ще попитам,но това "БДС" с какво се различава ..пак пише на БГ,но какво е различното ?:-/
3GS,5.1.1/05.16.05/ФО
stn

Мнение от stn »

kkokko_75 написа:съжалявам,че ще попитам,но това "БДС" с какво се различава ..пак пише на БГ,но какво е различното ?:-/
Копчетата са ти различни/на различни места....например на мястото на Т не стои Т, ами Ш...на мястото на О не е О ами е Д.

Обикновенно компютърните клавиатури за БГ пазара са маркирани с червени букви под белите....та тези червени букви са БДС-а.
iPhone 6S 16gb фабрично отключен
iPad Air 32gb JB
Аватар
hitman

Мнение от hitman »

kkokko_75 написа:съжалявам,че ще попитам,но това "БДС" с какво се различава ..пак пише на БГ,но какво е различното ?:-/
Подредбата на клавиатурата

Изображение - Фонетична
Изображение - бдс
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked

iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Аватар
kkokko_75

Мнение от kkokko_75 »

Ох..точно от това се притеснявах..наистина е леко кофти и дано пуснат фонетик o_O
Благодаства за поясненията :)
3GS,5.1.1/05.16.05/ФО
icedge

Мнение от icedge »

maximalniq написа:Какъв е тоя мултитаскинг?Всички приложения ми эареждат отново след като ги пусна от мултитаск бара... Пробвайте със Скайп...
никой не спомена за game center..
иначе за мултитаскинга : работи си нормално.в момента девелопърите добавят мултитаскинг опцията в приложенията си и ще пуснат ъпдейт.ако не си забелязал като стартираш settings и като влезеш по-навътре в някоя настройка,след това си стои там.ако стартираш скайп след това се стартира на ново,защото не е добавен мултитаскинг..P.S:ако имаш фейсбук приложението може да го тестваш него.

Що се отнася до бързината - аз съм със 3g със мултитаскинг и бекграунд.нямам никакво забавяне.работи безупречно.
Миркони

Мнение от Миркони »

И аз да споделя впечатленията от един ден работа с iOS 4 на iPhone 3G (отключен и не-jailbrake-ван). Като цяло и аз забелязвам забавяне - телефона ми се види по-муден, повече цикли като преминава през различните менюта, по-бавно се връща в home screen. Не е ужасно бавно, но определено е дразнещо и отвреме на време ми минават мисли да се върна на 3.1.3 тъй като и без това за 3G, новия OS не дава чак толкова много.

Харесва ми, че добавиха брояч на символите при писането на sms, тъй като все пак тук нямаме още unlimited texting така, че е хубаво да знаеш колко sms-a пращаш.

Като цяло цветовете на основните икони ми се видят по-бледи.

Не искам да звуча като идиот ама, това кръглото дето се върти горе до часа (еквивалента на пясъчното часовниче до cursor на Windows) ми харесва, че като си на Wifi е до батерията. Но ме дразни много, че е то иконката 3G когато си на 3G (става много претрупано там - сила на сигнала, име на оператор, 3G, въртящото се и часовник).

Това с БДС е наистина тъпо! Винаги когато трябва пиша на български, а не на чатърица. Сега пак ли ще трябва да подписваме петиции до Apple и да чакаме незнайно кога в 4.0.1 евентуално да има фонетична?

Относно локализирането на снимките. Не искам да звуча в стил "Теория на конспирацията", но щом телефона ми позиционира точно къде е била направена първата ми снимка с него (април 2009), когато тази функция уж не е била активна, смятайте още по-колко начина Apple ни следят какво правим с телефоните си :)
n0_name

Мнение от n0_name »

Да споделя и аз :) 3гс отключен и джейлнат.Телефона ми се струва, че работи по-бързо.Батерията също се държи добре.Проблемите са сжързани с това, че повечето приложения имат проблеми.Не работи terminal, ibluenova, ifile, a winterboard е много бъгав спря ми мултитаскинга... оправи се след като го изтрих и сложих на ново.Ако в момента се чудите дали да минете на новата ос савета ми е да изчакате още малко докато оправят приложенията!
Iphone 3GS 16GB white IOS4 jb & unlock
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Миркони приятелю,ако ти си идиот, аз трябва да съм пълен дебил,защото така и не виждам къде по дяволите е този брояч ... имам в предвид, къде се вижда отчитането ?:-/ Или го няма, или така са ме хванали бесовете че не разсъждавам и не виждам очевадното! Иначе общо взето споделям наблюденията ти. При мен забавянето е най - осезаемо в Settings и Mail (2 сек. по часовник)! Иконката,която наричаш "пясъчен часовник" е там,където винаги си е била при зареждане,а именно от ляво на часoвника ... дори и както викаш ти при WiFi ~А за конспирацията ... хех,живеем в технологичен век и нима мислиш че сме сами дори и в тоалетната :)) аз поне не съм,защото винаги влизам там с телефона си ... ерго с всички,които имат по някакъв начин достъп до него и мен :)
"Legio Patria Nostra"
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

Това направи ли го?
Изображение
А относно "пясъчен часовник" той е в дясно до батерията когато не са разрешени да се показват процентите на батерията.
www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.
www.Home-Plast.com
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Разбира се ... функцията е на ОN,но имам само Character Count, но "зареждането" си ми е все още от лявата страна!
"Legio Patria Nostra"
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

Следващия въпрос който ще те попитам е с кой RedSnow джейлна? RedSnow 0.9.5b5-4 или RedSnow 0.9.5b5-3, защото започва да ме навява мисълта, че RedSnow 0.9.5b5-4 е добавил тази функция?
Последно промяна от GPower на 24 Юни 2010, 11:35, променено общо 1 път.
www.Home-Plast.com
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Не е джейлван никога :)
"Legio Patria Nostra"
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

Е няма какво да говорим повече. Всички знаят че чичо Стиви е орязал FW за 3G/2G и благинките които имаме са благодарение на джейла.
www.Home-Plast.com
Публикувай отговор