В 20:00ч беше пуснат iOS4

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
housemd70

Re: В 20:00ч беше пуснат iOS4

Мнение от housemd70 »

В крайна сметка,след един много мъчителен и странен ъпдейт (около 2 часа),забелязвам че за 3Г благините са как да кажа ... "твърде скромни"! Омазаха нещата с клавиатурата (тамън бях свикнал), какво им пречеше да сложат и бекграунд уолпейпър,толкова ли щеше да натежи на системата ... бързината на Сафари не е мръднала,същото бих казал и като цяло за телефона ... :( обзе ме разочарование!
"Legio Patria Nostra"
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

Всичко е направено умишлено и със цел, а именно за да се увеличи продажбата на iPhone 3gs или още по добрия вариант iPhone 4. Не ти казват махни си 3г-то и си купи нов, ами ти урязаха iOS 4!
Аватар
emk0

Мнение от emk0 »

Jailbreak-овете за 3Г вероятно ще предлагат и активиране на опцията за мултитаскинг и бекграунд-а.

Както каза toreo а и аз ще допълня.. всичко е въпрос на агресивния рестриктивен маркетинг налаган от Аpple.
Смешно е за 3GS и 4 да се предлага опцията за бекграунд картинка а при 3G - не, можеха и да пуснат мултитаскинг за 3G но да кажем с опцията за 2-3 вместо 7 програми в беграунд .. явно ни мислят за големи будали...
Community manager @ djvibes.org - the biggest clubbing website in Bulgaria.
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Прави сте и двамата! Ок,ще го приживея и това,както и многото други несполуки в живота, но просто чичко Джобс не е познал ... никой не може да принуждава Хаус за нищо! Някой ден ако река и пожелая, ще я имам тази четворка, но сега не съм за единият таскинг или за едната картинка ... здраве да е,пичове ;)
"Legio Patria Nostra"
Аватар
emk0

Мнение от emk0 »

Хвърлих едно око в разделa "Активиране", там е пуснат JB на iOS4 за 3G ... в опцийте има и тик-чета за мутлитаскинг и homescreen wallpaper :D , явно това си присъства като предимство но е деактивирано при инсталацията през айтюнс, нека си имам неповече от 2-3 програми в бекграунд и тапет на екрана .. пък нека ми говори чичко Джобс, че батерията заминава... тя така или иначе е на 0 за 3-4 дни по-активно ползване.
4-ката е добра джаджа, но по-добрия дисплей и HD камера няма как да ме накарат да го купя в близката година и половина, а с тези долни игрички на "нека спремтова и онова .. пък те сами ще си го купят" само кара феновете на айфон (като мен) да търсят други алтернативи (Android) или да го отключват/JB чрез горепосоченото софтуерче.
Community manager @ djvibes.org - the biggest clubbing website in Bulgaria.
show & prove

Мнение от show & prove »

Някакви впечатления за приложения, които работят/не работят с новия ios4?

интересуват ме предимно: ibluenova, tomtom, sbsettings, battery doctor, този броячът на буквите оставащи в смсите, както и някои други игри..
Аватар
Hri100

Мнение от Hri100 »

Днес и аз си сложих iOS 4. Млако съм разочарован, защото за моето устройство всъщност ... няма нищо ново. http://www.youtube.com/watch?v=dLWLg-1T6dI Гледах този клип и смятам да го брейкна след някой друг ден, обаче искам да питам нещо. Трябва ли пак да му правя рестор на ново и да правя брейк на чисто или мога така както съм нахакакл музика, филми и програмки, да го брейкна направо с redsnow-a. Ще се радвам ако ме осветите!
Ipod Touch 2G 16GB iOS 4
ddeynov

Мнение от ddeynov »

Благодаря колеги, проблемът с нета се оправи след ристор :) Иначе всичко останало си работи както трябва с новата ОС. Остава само джейл и ще е супер. Единственият проблем е БДС-а...
iPhone 4 FW 4.3.2 JB и BlakBerry Bold 9700
venkoval

Мнение от venkoval »

Здравейте всички, имам 3gs 16GB, преминах на iOS4, и телефона се заключи. Сега немога да го активирам защото нямам СИМ на АТ&T. Някой може ли да помогне? Благодаря!!!
Аватар
lian

Мнение от lian »

За сега никой не може да ти помогне седиш и чакаш.
chris4o

Мнение от chris4o »

Аватар
lian

Мнение от lian »

chris4o написа:PwnageTool 4.0
Torrent
Само да питам пробвал ли си го ?
Mammoth

Мнение от Mammoth »

Снощи ресторнах с оригинален 4.0 и направих джейл, като посочих гранд мастъра. Резултатът е джейлбрейкнат iPhone 3G, с мултитаскинг и уолпейпър. Мултитаскингът се държи изключително добре, е има едно забавяне от преди добавянето на мултитаскинга но почти не се усеща. =))
iPhone 3G OS 3.1.2
jasssonpet

Мнение от jasssonpet »

lian написа:
chris4o написа:PwnageTool 4.0
Torrent
Само да питам пробвал ли си го ?
Има ли вариант на windows да се пробва?
Аватар
lian

Мнение от lian »

Не.
sickmind

Мнение от sickmind »

Може ли линк към гранд мастъра
С официалния 4 съм и искам да пробвам redsn0w_win_0.9.5b5-2 дали ще успее да го jailbrake'не
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Привет и в този ден :)
Нека да споделя с вас още някои "чудесни" неща от ОС4. И така ... Мисля че телефонът ми не е забивал и бавил никога с никоя друга версия на ОС досега ... казвам ви хора, това не е истина! Реших да пусна имейл с прикачена снимка днес и какво стана ... ами просто не можах! По никакъв начин не може да прикачи фотото към имейла,нито с копи/пейст,нито с прикачване от самата снимка ... не ще и не ще ... копи/пейст все едно не съществува! Ок,след това ми направи впечатление,че всички снимките са с ужасно качество ... дори и тези,които са снимани с истински фотоапарат! Имам стотици фотота и всичко отиде по дяволите! Като цяло, бавен,ужасно бавен ... мъка и страх! Моля,ако някой има същите грижи да сподели (става дума специално за 3Г) просто искам да намеря някакво обяснение на случващото се! Ето и пример със снимките ... показвам оригинален уолпейпър ... без никаква манипулация в/у него за пример! Благодаря предварително на отзовалите се!

Изображение

Изображение
"Legio Patria Nostra"
philipz

Мнение от philipz »

@sickmind
Tрябва ти по-нова версия на redsn0w! GM си теглиш от Епъл! След това ще успееш.

@housemd70 тъкмо да ти отговоря и ти си изтри съобщението :)
и на мен ми се струва бавен (сравнявайки го с HD2 и Diamond), но нямам реални наблюдения защото една позната си беше заключила 3G и ми го даде да го поправям, а аз след като го отключих, реших да пробвам как е 4-та. За снимките нямам наблюдения, но оригиналния им тапет изглежда прекрасно. Каква е резолюцията на твойта снимка? Пробва ли да е конвертираш до native и да си играеш с дълбочината на цветовете поне за wallpaper?
Последно промяна от philipz на 23 Юни 2010, 10:06, променено общо 2 пъти.
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Да,защото помислих че отговори на мен и просто исках да кажа че телефонът не е джейлбрейкнат!
"Legio Patria Nostra"
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

philipz написа:@sickmind

@housemd70 тъкмо да ти отговоря и ти си изтри съобщението :)
и на мен ми се струва бавен (сравнявайки го с HD2 и Diamond), но нямам реални наблюдения защото една позната си беше заключила 3G и ми го даде да го поправям, а аз след като го отключих, реших да пробвам как е 4-та. За снимките нямам наблюдения, но оригиналния им тапет изглежда прекрасно. Каква е резолюцията на твойта снимка? Пробва ли да е конвертираш до native и да си играеш с дълбочината на цветовете поне за wallpaper?
Не само тази снимка,а всичките които имам за уолпейпъри са с резолюция за iPhone! Преди ОС4 ми изглеждаше точно като тази,оригиналната която показвам! Никога досега не съм имал проблеми с уолпейпърите ... имам стотици и всички за стояли така,както трябва, а именно като на втория шот!
"Legio Patria Nostra"
sickmind

Мнение от sickmind »

Ъпдейтнал съм до 4 пред айтунс, трябва ли да го сменям пак с този GM? От къде мога да сваля по нова версия на redsn0w, защото това е последната която успях да намеря...
Благодаря предварително.
kiko_st

Мнение от kiko_st »

Честно казано, малко ме притесни с това което си написал и току-що пробвах да изпратя имейл и нямах проблем с прикачването на снимка, а и качеството на снимките ми не се е променило, аз също съм с 3G и бих казал, че телефона ми работи по-бързо с новия софт.
iPhone/5/16gb/iOS6.0.2/iPad2/iOS6.0.1
Аватар
lian

Мнение от lian »

Нека и аз да споделя малко ценна информация за батерията.Снощи е заредих и сега е на 99%,което ми се струва много добре спрямо 3.1.2 с която бях.Също така има едно леко забавяне,което не е болка за умиране.Пробвах също да спра мултитаскинга и скоростта на телефона се вдигна значително,за това ако не го използвате може да си го спрете.Едно нещо което ме дразни в мултитаскинга е че трябва винаги да си затваряш отворените приложения,което е доста досадно.
SBSettings работи.
Winterboard работи,но ти сменя автоматично света на текста под иконите.
iFile поне при мен ме изхвърля.

п.п Скоро ще пиша още какво съм пробвал.
Аватар
ViolinRa
Обратна връзка:

Мнение от ViolinRa »

sickmind написа:
Ъпдейтнал съм до 4 пред айтунс, трябва ли да го сменям пак с този GM? От къде мога да сваля по нова версия на redsn0w, защото това е последната която успях да намеря...
Благодаря предварително.
Общо взето всеки ден излиза нова версия, тъй че аз засега изчаквам, но принципно следи тук :
http://blog.iphone-dev.org/
iPhone 4 16GB ГЛОБУЛ 5.0.1
http:gxgsculpture.com
Аватар
kolega

Мнение от kolega »

housemd70 написа:......
Ок,след това ми направи впечатление,че всички снимките са с ужасно качество ... дори и тези,които са снимани с истински фотоапарат! Имам стотици фотота и всичко отиде по дяволите!
Имах същия проблем със снимките, които са качени допълнително /тези, които бяха правени с телефона си останаха ок/. Реших го обаче по най-простия и бърз начин - изтрих ги от телефона и ги качих отново, след което си бяха с нормалното качество.
iPhone 11 Pro Max, 256GB, iOS 13.3.1, No Jailbrake,
Публикувай отговор