Алтернатива на IntelliScreen

Ако ви е омръзнало да гледате стандартния интерфейс на iPhone или iPod touch вече може да го разнообразите, променяйки разнообразни графични елементи и иконите за стартиране на приложения.
mariankata

Алтернатива на IntelliScreen

Мнение от mariankata »

Ако сте решили, че IntelliScreen ви прави проблеми (let's face it - бъгав е) и хаби батерийката неприлично много, предлагам ви безплатна алтернатива, която не причинява болки (никакви) на батерията.

Алтернативата представлява тема за Winterboard (трябва да го имате инсталиран), която се показва на вашия homescreen / lockscreen, предоставяйки възможност да виждате времето (за 6 дни - температурата в момента, както и максималната + минималната за 6 дни), дали имате пропуснат разговор, SMS (Native SMS, Real SMS, BiteSMS), RSS (NetNewsWire), IM (Fring, BeeJive, Palringo), email. За целта трябва да имате инсталиран и StatusNotifier (Новата версия няма демони и не ползва батерия).

Ето как изглежда.

Изображение

А за да го докараме до това ниво трябва:

1. Инсталиран Winterboard.
2. Инсталиран StatusNotifier (нагласяте си го как, какво, колко и кога да ви известява)
3. Сваляте си темата, разархивирате и я слагате (посредством Winscp/Filezilla/i-funbox) в папката с темите (/private/var/stash/Themesxxx/)
4. Respring
5. Вече можете да си видите homescreen / lockscreen.

п.п.
За да си нагласите за кой град да ви показва времето, отваряте файла configureMe.js ( намира се в homescreen- 1weekweather.theme/Private/) с Notepad++ (примерно) и си пишете "Град, Държава" на посоченото място.

Изображение

Успех на желаещите.
Аватар
Nikolay
Обратна връзка:

Re: Алтернатива на IntelliScreen

Мнение от Nikolay »

Благодаря за ръководството. Залавям се.. :)

Edit : Може ли да те помоля да дадеш направо точен пример как трябва да нагласим нещата в configureMe.js, за да ни показва времето в София?

Благодаря. :)

... А пък ако ми пратиш и wallpaper-чето ... 8-} :-*
mariankata

Мнение от mariankata »

Eдинственото, което трябва да направиш в configureMe.js е да си напишеш "Град, Държава" (в твоя случай - "Sofia, Bulgaria") на мястото, отбелязано в screenshot-a.

Изображение

И ако не можеш да се справиш сам с configureMe.js (мързел), ето готов за София.

Сподели после справил ли си се.

Успех.
Аватар
Nikolay
Обратна връзка:

Мнение от Nikolay »

Успях, справих се. Мъчих да редактирам сам, но бях омазал нещо по-сериозно и се наложи да сваля файла, който ми даде.
Благодарности за помощта и за пейпъра! :)
Аватар
Grievous
Обратна връзка:

Мнение от Grievous »

И аз пробвах този вариант,но за пореден път се убедих че IntelliScreen е номер 1 в тази област,нищо че ми хапва доста от батерията.Много благодарности към mariankata че положи усилия да ми прати плъгина по mail,но доста ме дразни това че щом си включиш телефона на мястото на градусите виждам 0000 (нули).Изводът е че за да видиш времето трябва да си на вълната(WiFi).Иначе радва.
Публикувай отговор