Важни Теми!

Ако имате някакви идеи, предложения или коментари за сайта или форума, споделете ги, за да може те да бъдат реализирани...
Аватар
[limp]_STARFISH
Обратна връзка:

Важни Теми!

Мнение от [limp]_STARFISH »

Предлагам на администраторите...
ако искат по някакъв начин да ограничат спама... и да улеснят потребителите. Да направят важни теми. Това могат да са теми, които разискват най- често задаваните въпроси (в съответния раздел) и дават идеи за решаването им.
think about it..
Аватар
PunkoHead

Re: Важни Теми!

Мнение от PunkoHead »

http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =11&t=5141" onclick="window.open(this.href);return false;
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

Това си го мисля от седмица някъде. И преди малко драснах едно Л.С. по този въпрос.
Вярно е че има тема "Полезни ръководства за iPhone", но когато някой влезе във форума с проблем, той/тя започва да търси тема със заглавие близко до проблема си, а не търси тема с ръководства. Мисля ме разбирате какво имам предвид. Според мен нищо не пречи по-важните теми и тези в които има отговори на често задаваните въпроси от потребителите да се направят да стоят "най-отгоре".
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Аз да ви кажа от личен опит - и червени мигащи да ги направим важните теми, пак същата работа ще е. Хората се регистрират и веднага се насочват към бутона Нова Тема. Хич не ги боли кое е важно и кое не е.
Предложението щеше да е от някаква полза, ако въобще си правеха труда първо да разгледат разделите.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
[limp]_STARFISH
Обратна връзка:

Абе... аз да ти кажа от личен опит... би било много по- подредено и лесно за намиране. Спама няма да спре, но ще го ограничи. Са в момента търся като луд някакви теми.. и чесно казано е доста дразнещо и отнема време докато се добереш до това което трябва.
Аватар
Handel
Обратна връзка:

Мнение от Handel »

Важни теми и сега има, Българина го мързи да търси и да чете. По-лесно да пита пак за пореден 100тен път.
iPhone 8GB 3.1.2
Калъф - Дънков джоб
Преди да питаш, виж отговора тук!
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Ами ще се опитаме да поорганизираме още малко нещата в различните раздели, за да е по-ясно... но каквото и да се прави няма как да се разминем без търсене... проблема обаче идва, когато търсещия не знае какво точно да търси :B
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
[limp]_STARFISH
Обратна връзка:

Bloody написа:Ами ще се опитаме да поорганизираме още малко нещата в различните раздели, за да е по-ясно... но каквото и да се прави няма как да се разминем без търсене... проблема обаче идва, когато търсещия не знае какво точно да търси :B
Става въпрос... най- важните теми, които обясняват най- важните неща... да седят най- отгоре. И човек като влезне в някой раздел... да не се чуди кво се случва а просто да погледне важните теми преди... да пише. Нещо като каталог да се получи. а в темите да се разискват просто някакви персонални проблеми. и т.н.
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Само гледайте утре каква лавина ще има от теми "подариха ми телефон и сега на къде?" никой не си прави труда да търси. Дори и да намерят правилната тема не им се четат 4+ страници за да намерят решение на проблема. Най-лесно е да се излее мъката в нова тема и някой друг да търси ;)
Аватар
juls

Мнение от juls »

Аз предлагам да се добави ново правило,което забранява задаването на определени въпроси от сорта на:
Как да качвам музика?
Как да качвам тонове?
Как да качвам снимки?
Как да си джейлбрейкна телефона?
Как се прави рестор?
и тн.
Или при регистрация новият потребител да получава мейл с това правило и когато се съгласи,тогава да се регистрира.И при евентуално нарушаване да получава предупреждение,при повторно - триене на акаунта.Сигурно ще ме обвинят в екстремизъм,но ми писна когато преглеждам темите без отговор,половината да съдържат точно гореспоменатите въпроси :)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

juls написа:Аз предлагам да се добави ново правило,което забранява задаването на определени въпроси от сорта на:
Как да качвам музика?
Как да качвам тонове?
Как да качвам снимки?
Как да си джейлбрейкна телефона?
Как се прави рестор?
и тн.
Или при регистрация новият потребител да получава мейл с това правило и когато се съгласи,тогава да се регистрира.И при евентуално нарушаване да получава предупреждение,при повторно - триене на акаунта.Сигурно ще ме обвинят в екстремизъм,но ми писна когато преглеждам темите без отговор,половината да съдържат точно гореспоменатите въпроси :)
Умно, ама излишно. Има правило, което задължава при публикуване на обява в раздел Купува-Продава да се пише задължително от кой град е продавача/купувача и някакъв контакт. Знаеш ли само аз на ден колко теми трия щото не са спазени тези условия? Пък за колегите да не говорим...
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
Handel
Обратна връзка:

Мнение от Handel »

Пак ще се повторя, българина го мързиииииииии.
iPhone 8GB 3.1.2
Калъф - Дънков джоб
Аватар
juls

Мнение от juls »

Ми ето един сладурко за пример,дето го закачих и в "Бисери от форума".Вече няколко вечери поред си го прочитам, оправя ми настроението =))
Souldrinker написа:може ли да помоля някои тка мило да ми обясни как мога от компиутар на ифона да си ка4е песни и др 6туроти моля ви мн Skype : Stoi4o_net :) мн 6те сам благодарен ако някои ми помогне за6тото за 1ви пат имам Ифон http://iphone-bulgaria.com/" onclick="window.open(this.href);return false; ето така ми изглежда телефона нямам си и никакво пониятие от този телефон мн сам объркан моля някои да ми обесни все пак благодаря за вниманието
=))
Добре че не съм модератор,щото ще му банна и кварталната мрежа :))
Евала на модераторите за търпението,не всеки е за тая работа ;)
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Искам и аз да споделя мнение. Хрумна ми една идея докато четех темата. Може би е много глупава, но все пак да си кажа :)

Значи идеята ми е да се направи един подфорум (или раздел или де да знам как се казва - като "Всичко за iPhone"). С някакви доста забележими съобщения новодошлите да се насочват към този раздел и какъвто и въпрос да имат да го пускат там. Колкото и да им е глупав въпроса да не се трие (разбира се, ако всичко е написано на кирилица и не нарушава добрия тон). Така който от по-старите потребители има желание да разглежда тази тема може да даде бързо отговор на някой новодошъл който е в пълна мъгла. С времето темите ще си отиват на по-задни страници (или ще се зачистват примерно като станат на 1 месец) и така нещата ще вървят нормално. Новодошлите няма да спамят по съществуващите вече сериозни раздели, а и ще имат шанс бързо да полъчат отговор или напътстив (линк към проблема му) от по-старите потребители.

Като цяло това което обясних (не го обясних много разбираемо май, ама толкова си мога) е на вид безполезно, но ще дам пример:

Някой нов потребител търси програма за нещо, което трудно може да се открие по търсачките. Ако новият потребител пусне тема в раздела "Програми за iPhone" с питане за вече дискутирана програма, темата му ще бъде изтрита. Възможно е обаче въпросната програма, за която пита новият потребител да е коментирана много отдавна и той трудно да може да намери темата, а старите потребители веднага ще се сетят за какво става въпрос и за 2 минути ще го насочат или ще му напишат как се казва програмата.

Общо взето това е. Този нов раздел който предлагам май ще прилича повечко на чат, но ще има място където новите потребители ще могат безнаказано да питат за каквото се сетят и вече ако има кой да им чете въпросите съм сигурен, че и бързо ще получават отговори и насоки.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

За съжаление, ако има такъв раздел, то модераторите трябва да откачим. Не забравяй, че ние трябва да четем всички теми, без значение дали са ни интересни или не.
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

totopz, Често задавани въпроси не е ли точно за тази цел?
Моето творчество!
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Прави сте. Извинявам се!
Не помислих за модераторите :)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

То никой не мисли за нас. Ама никой! Всеки иска, настоява, заповядва и после неблагодарства.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Не изпадай в крайности. Много хора уважават безвъзмездния труд и помощта. Дори бих казал, че неблагодарниците са само малка част от потребителите.
Моето творчество!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Да. Не повече от 75%.
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Хора, моля не се засягайте. Не съм искал с нищо да ви обидя. Аз оценявам работата ви. Просто не знаех, че четете всяка тема.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

totopz, никой няма предвид теб. Ти си в останалите 25% :)
Аватар
Handel
Обратна връзка:

Мнение от Handel »

totopz: затова сме екип, опитваме се всеки да прочете по толкова, че да се обхванат всички теми. Не сме тук само заради сините ни очи :))
iPhone 8GB 3.1.2
Калъф - Дънков джоб
Аватар
dreamlover
Обратна връзка:

Мнение от dreamlover »

Мисля си, дали да си направим една група БГ Аифонисти във Facebook, може би ще ви се облекчи малко трудът.Може би трябва да се направи анкета за да видим как мислят колегите потребители?
iPhone 2G 8GB 2.2
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

Има такава група във FB ;)

Ето и директен линк към групата.
Публикувай отговор