Историята на един откраднат iPhone
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Историята на един откраднат iPhone
Седя си аз в неделя вечер пред компютъра с чаша Jack и Signo VI /ценителите ще ме разберат/ и намерението да ви разкажа една история. Историята на един откраднат iPhone. От ноември миналата годин ползвам iPhone и имам честа да съм част от екипа /един от първите/ на най-добрия форум на iPhone в България. Преди около два месеца обаче ми предложиха страхотна оферта за iPhone 3G / принципно не ме съблазнява повече от първото поколение, но цената си заслужаваше, мамка му/. Взимам го аз от мой много близък човек /който го бил купил от 3то лице/ и почвам да се кефя, как по-силно ми звъни. И така до 03.декември, когато получих следното обаждане по телефона:
- Добър ден, г-н Петър Адамов търся?
- Да, аз съм. Кажете.
- Казвам се инспектор Ганджов /викам си тоя ще ме кара да пушим сигурно/ от РПУ-Разлог, срещу вас има подадена жалба /наааправо се втрещих, защото никога не съм имал проблеми с който и да било/
- С какво мога да ви помогна, г-н инспектор?
- Ще ви кажа като дойдете. Надявам се няма да се наложи да ви пращам патрулка и призовка нали? За това звъня и по телефона.
- След 10мин. съм при вас.
Отивам аз в РПУ-то и ми се предоставят документи /жалба, фактура за закупуване на iPhone и разпечатка от мобилния оператор, който ползвам аз/ за жалбата. Прочитам аз документите и разбирам, че телефона, който безгрижно ползвам 2 месеца се оказва КРАДЕН!!!. Реалния собственик пуснал жалба в полицята в София /явно има дебели връзки/ и от там с 2 думи ме откриха по IMEI-a на телефона. Няма да ви обяснявам как стана това, предполагам всички знаете. Полицаите ме питаха от кой съм го купил. Разказах им всичко дословно /имена, телефонни номера, абе всичко/. Питах ги и настоях човека, от който купих телефона да не бъде подвеждан под отговорност защото и той няма никаква вина. Не знаел че е краден. В крайна сметка подписах протокол за доброволно предаване. Нямах избор. А и се опитах да се поставя на мястото на човека, на който са откраднали телефона. Предполагам и аз /а и вие също/ бих подал жалба. Човека, от който си взех телефона аз се оказа както винаги безкрайно лоялен и коректен и ме обезщети с чисто нов iPhone 3G 8GB. За негова сметка, въпреки, че и той няма вина.
Защо ви разказвам всичко това? Просто! За да се опитам по един или друг начин да ви предпазя. Когато купувате iPhone от форума ни /а и не само/ винаги искайте нещо, което да удостоверява покупката /телефон, адрес, име, каквото и да било/ за да може /не дай си Боже/ при евентуален подобен сценарий да можете да си потърсите правата от човека, от който сте пазарували.
Това приятели е мойта житейска история. Случилото се не е прецедент или въпрос от глобално значение. Реално погледнато става дума за един телефон. Разправията и случката като цяло обаче са много неприятни. Кофти е. Така че, моля ви пазате се. Бъдете предпазливи и разумни.
Наздраве...
п.п. Пиша го в послеписа, защото ще бъде най-удобно да се прочете дори и за тези, които няма да четат цялата статия - въпросният iPhone, който се оказа краден, е купен точно от iPhone България. Още един път ви моля всички - БЪДЕТЕ ПРЕДПАЗЛИВИ!!!
Мисля че е разумно и да спомена този мой приятел. Човекът, от който си купих телефона, и който ми даде чисто нов за негова сметка се казва Александър Йорданов, но на вас ще ви бъде по известен просто като aveliky.
- Добър ден, г-н Петър Адамов търся?
- Да, аз съм. Кажете.
- Казвам се инспектор Ганджов /викам си тоя ще ме кара да пушим сигурно/ от РПУ-Разлог, срещу вас има подадена жалба /наааправо се втрещих, защото никога не съм имал проблеми с който и да било/
- С какво мога да ви помогна, г-н инспектор?
- Ще ви кажа като дойдете. Надявам се няма да се наложи да ви пращам патрулка и призовка нали? За това звъня и по телефона.
- След 10мин. съм при вас.
Отивам аз в РПУ-то и ми се предоставят документи /жалба, фактура за закупуване на iPhone и разпечатка от мобилния оператор, който ползвам аз/ за жалбата. Прочитам аз документите и разбирам, че телефона, който безгрижно ползвам 2 месеца се оказва КРАДЕН!!!. Реалния собственик пуснал жалба в полицята в София /явно има дебели връзки/ и от там с 2 думи ме откриха по IMEI-a на телефона. Няма да ви обяснявам как стана това, предполагам всички знаете. Полицаите ме питаха от кой съм го купил. Разказах им всичко дословно /имена, телефонни номера, абе всичко/. Питах ги и настоях човека, от който купих телефона да не бъде подвеждан под отговорност защото и той няма никаква вина. Не знаел че е краден. В крайна сметка подписах протокол за доброволно предаване. Нямах избор. А и се опитах да се поставя на мястото на човека, на който са откраднали телефона. Предполагам и аз /а и вие също/ бих подал жалба. Човека, от който си взех телефона аз се оказа както винаги безкрайно лоялен и коректен и ме обезщети с чисто нов iPhone 3G 8GB. За негова сметка, въпреки, че и той няма вина.
Защо ви разказвам всичко това? Просто! За да се опитам по един или друг начин да ви предпазя. Когато купувате iPhone от форума ни /а и не само/ винаги искайте нещо, което да удостоверява покупката /телефон, адрес, име, каквото и да било/ за да може /не дай си Боже/ при евентуален подобен сценарий да можете да си потърсите правата от човека, от който сте пазарували.
Това приятели е мойта житейска история. Случилото се не е прецедент или въпрос от глобално значение. Реално погледнато става дума за един телефон. Разправията и случката като цяло обаче са много неприятни. Кофти е. Така че, моля ви пазате се. Бъдете предпазливи и разумни.
Наздраве...
п.п. Пиша го в послеписа, защото ще бъде най-удобно да се прочете дори и за тези, които няма да четат цялата статия - въпросният iPhone, който се оказа краден, е купен точно от iPhone България. Още един път ви моля всички - БЪДЕТЕ ПРЕДПАЗЛИВИ!!!
Мисля че е разумно и да спомена този мой приятел. Човекът, от който си купих телефона, и който ми даде чисто нов за негова сметка се казва Александър Йорданов, но на вас ще ви бъде по известен просто като aveliky.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Re: Историята на един откраднат iPhone
Браво,трогнах се от жеста който е направил човека от който си го купил, като ти е закупил нов телефон,също така и браво на тебе че си го предал (телефона) .
- johnnybravo
- Обратна връзка:
Трябваше да му направиш един ъпдейт на Baseband преди да го предадеш на властите. 

- OutRageous
Явно, че тъпите куки чат пат си вършат работата както трябва. Преди 3 години ми откраднаха телефона и като отидох в полицията ми казаха, че немогат да се занимават с моя смотам телефон.Nokia 8800 R.I.P 

Не един познат, американец, му откраднаха Айфона /3G/ пред около два месеца. Той звъня на At&t, които го пратиха при Ейпъл, а от Ейпъл му казаха, че не могат да проследят телефона. После като звъня на полицията, му заявиха, че ако не е видял самата кражба, или ако не е имало физически пререкания, не могат да направят нищо. Тъй че, явно ние действаме по-ефективно :Р. А после българите не сме ставали за нищо о.О.Adamov написа:и от там с 2 думи ме откриха по IMEI-a на телефона.
Та, по темата. Евала, че си предал телефона. И също така, наистина е невероятен жеста от страна на aveliky, след като е нямал нищо общо със случая. Малко са хората като вас за жалост =)
Poison...
Не разбрах какво е станало с по-предния собственик? Преди теб и великия. Предполагам му имате координатите - нямаше ли счупени кости?
Най-мразя хора, дето ми продават крадена стока... гадове!!!
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
За съжаление координати на предишния собственик няма(не си запазвам координати на всеки с който контактувам)Sisq0 написа:Не разбрах какво е станало с по-предния собственик? Преди теб и великия. Предполагам му имате координатите - нямаше ли счупени кости?

Гадна работа Адамов
.
Освен да отворим един номер за донейтване за нов телефона на Адамво
.

Освен да отворим един номер за донейтване за нов телефона на Адамво

iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Не успя да прочетеш, че съм с чисто нов или се правиш на интересен !?GVB написа:Гадна работа Адамов.
Освен да отворим един номер за донейтване за нов телефона на Адамво.

Да правя се на интересен! 
Aми явно не съм прочел добре, защото точно бях станал и исках да предложа нещо да ти помогнем ако нямаш телефон...но явно съм се объркал...извинете.

Aми явно не съм прочел добре, защото точно бях станал и исках да предложа нещо да ти помогнем ако нямаш телефон...но явно съм се объркал...извинете.
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Извинен си, любов моя 

И на мен са ми откривали телефон без грам екстри по IMEI. 2 месеца докато ми го върнат. Но все пак е важно, че го върнаха. А за историята, добре сте постъпили и двамата, дано и за 3-тото лице има подобаващи последици. 

За тия пет дни акъла ти се е взел с това LG
Сега остава да те потърсят от Vodafone с веста, че е имало томбола и са изтеглели IMEI-a на твоя телефон и съответно печелиш още един
хаха, бахти сценариите
Хайде наздраве на всички празнуващи днескашния празник.

Сега остава да те потърсят от Vodafone с веста, че е имало томбола и са изтеглели IMEI-a на твоя телефон и съответно печелиш още един

хаха, бахти сценариите

Хайде наздраве на всички празнуващи днескашния празник.
Не хвалете полицията, защото тази услуга става само с връзки. Ако ви изчезне телефона и отидета там без да познавате някой, няма да си мръднат пръста за вас. От цялата работа трябва да се направи един извод - когато купувате нещо втора употреба, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се интересувайте за произхода му. Иначе може да се стигне до тук.
Не си прав. Просто има такива хора там, които си харесват работата и са от онези момченца, които от малки са повтаряли "Искам да стана полицай". Когато отидохме там се касаеше за телефон, който струва 30лв. Беше на малката ми сестра 5 6 годишна, не си спомням. Хората се отнесоха доста добре независимо, че телефона беше този :anthony написа:Не хвалете полицията, защото тази услуга става само с връзки. Ако ви изчезне телефона и отидета там без да познавате някой, няма да си мръднат пръста за вас. От цялата работа трябва да се направи един извод - когато купувате нещо втора употреба, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се интересувайте за произхода му Иначе може да се стигне до тук.

Това с проследяването на телефони си е томбола. Мен ме търсиха за един намерен SE K750i (изключен с PIN на SIM-a, нямаше как да намеря координати на собственика) около месец - месец и малко след като го намерих. Почнаха да водят някакво разследване, викаха разни мои познати, разпити (
), накрая просто спряха да ни търсят :?
Имам познати, които пускат жалба, чакат, чакат и нищо. А един познат след като се начака отиде, даде едни пари на който трябва в РПУ-то и телефонът му беше намерен в рамките на седмица.
Понякога пък са изключително неефективни. Преди 1-2 години един съученик го викаха 7 месеца след като си беше отписал телефона. Странна работа.

Имам познати, които пускат жалба, чакат, чакат и нищо. А един познат след като се начака отиде, даде едни пари на който трябва в РПУ-то и телефонът му беше намерен в рамките на седмица.
Понякога пък са изключително неефективни. Преди 1-2 години един съученик го викаха 7 месеца след като си беше отписал телефона. Странна работа.
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
А аз от цялата история, оставам с впечатлението, че Александър е най-ощетен. То това с полицията за Адамов си е рутина 

iPhone 2G 8GB 3.1.3 HardCE iMat Black
Жената, ако има пари, мъж не й трябва!
Абе Адамов трябва да го пратим в Бургас! Ето защо - http://www.bourgas.tk/" onclick="window.open(this.href);return false; !!!
iPod Touch Firmware : Updated To 2.2
Да наистина - мъжка постъпка от негова страна - не са много хората,които биха го направили.TeDDy написа:А аз от цялата история, оставам с впечатлението, че Александър е най-ощетен. То това с полицията за Адамов си е рутина
Само едно нещо ми е интересно в цялата история - как аджеба може да докаже човек,че iPhone-a e негов.Продава се само от куфарни търговци.Реално със същия успех може примерно Иван да запише IMEI-я на iPhone-a на Драган,да принтира една фактура и да се обади в полицията и да каже,че Драган му го е откраднал .. после пък Драган ще набута Иван и ще си го върне

Може да звучи тъпо и да има някакво лесно пояснение,но поне на мен лично не ми идва на ум .. а щом толкова са се активизирали полицаите явно,човека има връзки ..
Може да се докаже, ако кутията е в собственика, нали на гърба на кутията пише IMEI на телефона.
Естествено трябва не само кутия, а кутия+фактура. Иначе тия от Дигитален ... колко айфона да си бяха зели по тоя начин. 
Само от мен, са две кутии.

Само от мен, са две кутии.
iPhone 2G FW 2.2
Otterbox Defender Case
Otterbox Defender Case
Според мен кутията и телефонът са достатъчни. Ако телефонът е откраднат няма с кутията да го крадат.
Хе, телефона нали ще е откраднат ... къв е смисъла.
Уффф, зачоплихме малко оффтопик. Извън темата сме.
По темата. Само едно ЕВАЛА на Александър Йорданов - aveliky
Уффф, зачоплихме малко оффтопик. Извън темата сме.
По темата. Само едно ЕВАЛА на Александър Йорданов - aveliky
iPhone 2G FW 2.2
Otterbox Defender Case
Otterbox Defender Case
Нали сме в Общи, тука няма офтопик 

iPhone 2G 8GB 3.1.3 HardCE iMat Black
Лъжеш се... всяко нещо си има граници. Просто в Общи правилата са малко по-отворени, но ги има.TeDDy написа:Нали сме в Общи, тука няма офтопик
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!