Проверих му IMEI-a и се оказа, че е заключен към Vodafone UK с изтекъл договор и че е Blacklisted. С цялата си наглост им пратих рекуест за отключване

А в крайна сметка, не поеха никаква инициатива да си го поискат обратно, нито да го предам на полицията, нищо повече не ми писаха освен цитираното горе! След което им пратих още 5-6 рекуеста - съответно получих същите писма още 5-6 пъти!Dear Customer,
Thank you for your email.
The IMEI provided by you is BLACKLISTED so we will not be unable to process this unlocking request.
Kind Regards,
Samixa Shrivastava
NB – A balance of £19.99 on your account is required before any unlock code request will be actioned.
NUC Resolutions
Въпроса е ясен дотук, но искам съвет от вас? Има ли СМИСЪЛ да го предавам на полицията, при положение, че не е на българин а на някоя тъпа британска пияна свиня, която най-вероятно вече е на хиляди километри от тук, и дали ако наистина го предам на полицията - те ще изпълнят своята част по задачата или ще го оставят да гние някъде по офисите...
Или да го задържа? Мисля, че ще е тъпо да го дам на полицаите, защото все едно да отида при тях и да им кажа "А намерих 5 лева, ето Ви ги, за да ги върнете на собственика им" ....
Интересува ме вашето мнение

пс: отварям такава тема, защото не ме бърка дали ще го имам или не, и в двата случая не е кой знае какво, черен, заключен в черната листа и сериозно натрошен iPhone 4, поне тъча му работи, но е много зле. Мога да го ползвам като плеър (като го джейлбрейкна и активирам) или за резервни части и нищо повече ... което не ме блазни особено.
Разбирам да беше на българин, и аз като потребител на Apple - с гордост щях дори лично да му го върна, но уви.