iPhone 4 Blacklisted?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
batence

iPhone 4 Blacklisted?

Мнение от batence »

Здравейте приятели, това лято намерих счупен, черен, захвърлен на плажа iPhone 4. Пуснах го и тръгна, но ми даваше No Service. Реших, да пробвам с моята карта, но като отворих в слота имаше вече такава на Vodafone, както и да е, сложих моята и пак същото No Service.

Проверих му IMEI-a и се оказа, че е заключен към Vodafone UK с изтекъл договор и че е Blacklisted. С цялата си наглост им пратих рекуест за отключване :)) а те ми отговориха следното:
Dear Customer,
Thank you for your email.
The IMEI provided by you is BLACKLISTED so we will not be unable to process this unlocking request.

Kind Regards,
Samixa Shrivastava

NB – A balance of £19.99 on your account is required before any unlock code request will be actioned.
NUC Resolutions
А в крайна сметка, не поеха никаква инициатива да си го поискат обратно, нито да го предам на полицията, нищо повече не ми писаха освен цитираното горе! След което им пратих още 5-6 рекуеста - съответно получих същите писма още 5-6 пъти!

Въпроса е ясен дотук, но искам съвет от вас? Има ли СМИСЪЛ да го предавам на полицията, при положение, че не е на българин а на някоя тъпа британска пияна свиня, която най-вероятно вече е на хиляди километри от тук, и дали ако наистина го предам на полицията - те ще изпълнят своята част по задачата или ще го оставят да гние някъде по офисите...
Или да го задържа? Мисля, че ще е тъпо да го дам на полицаите, защото все едно да отида при тях и да им кажа "А намерих 5 лева, ето Ви ги, за да ги върнете на собственика им" ....

Интересува ме вашето мнение :)) Вие какво бихте направили???

пс: отварям такава тема, защото не ме бърка дали ще го имам или не, и в двата случая не е кой знае какво, черен, заключен в черната листа и сериозно натрошен iPhone 4, поне тъча му работи, но е много зле. Мога да го ползвам като плеър (като го джейлбрейкна и активирам) или за резервни части и нищо повече ... което не ме блазни особено.
Разбирам да беше на българин, и аз като потребител на Apple - с гордост щях дори лично да му го върна, но уви.
Последно промяна от batence на 02 Окт 2013, 13:47, променено общо 17 пъти.
"I think the major good idea in Unix was its clean and simple interface: open, close, read, and write." Ken Thompson
Аватар
dimitar_balev

Re: iPhone 4 Blacklisted?

Мнение от dimitar_balev »

хаха, дръж си го, няма смисъл да го даваш където и да било, едва ли ще се върне при собственика си така или иначе :)
iPhone 4 16GB, 6.1.3 - Globul
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

На твое място бих го оставил за части/айПод. Няма смисъл да го връщаш в полицията, така както го описваш. А след това - зависи колко е лошо/добро състоянието му (че го описваш като някаква развалина). Все пак може да видиш колко искат хората в базара/обявите за фабрично отключване и ако не е с иОС7 (и да се е закючил и по акаунта), да прецениш дали си заслужава да го отключиш и да си го ползваш (ако състоянието му го позволява). :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
batence

Мнение от batence »

Намерих сайт, който официално премахва IMEI от черната листа и отключва http://www.officialiphoneunlock.co.uk/u ... UK-Barred/ искат ми £ 89.99 - $143 или 207 лв. Много висока сука - мам чувство, че освен да възстановя сумата на застрахователя, ще трябва да платя и на още няколко души за да мога да го ползвам, като се има в предвид, че щом е вземан с договор сигурно е бил за $99 а не $143.
"I think the major good idea in Unix was its clean and simple interface: open, close, read, and write." Ken Thompson
appworld

Мнение от appworld »

Продаваш ли го да го позлвам като айпод?
5.2.00
shizofree

Мнение от shizofree »

Здравейте и аз имам същият проблем и ми искат много пари а този сайт по-горе който посочихте ме запалиха с 50лева и никакъв отговор на три мейла...Едно момче мой познат без надценка ми каза че ще ми струва около 270лева...Съвети???
shizofree

Мнение от shizofree »

Благодаря за многото и изчерпателни отговори...почетох и в чуждестранните сайтове и май няма вариант просто ей така да излезне от този черен списък???
shizofree

Мнение от shizofree »

Здравейте след достатъчно дълго чакане от сайта официално потвърдиха договорката си с Ориндж Австрия,и ако искам до седем дни мога да го отклч. фирмено за 99паунда...Искам само да попитам като е в онзи списък ако платя на оператора ще стане ли работата???
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Не! Ще ти гепят паричките. :)
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
gandalf32

Мнение от gandalf32 »

Здравейте, искам да попитам, телефон който е Blacklisted можели да се ползва с R-sim? Благодаря.
Iphone 3Gs 16Gb iOS 6.1.6
Iphone 4s 16Gb iOS 7.1.1
Iphone 5 16Gb iOS 8.1.0
Iphone 5s 16 Gb iOS 10.3.1
albena1011

Мнение от albena1011 »

Здравейте,искам да попитам това че телефонът е в blacklist, но работи с български оператори пречи ли нещо на работата на телефона ?
krasifer

Мнение от krasifer »

В БГ не.
Публикувай отговор