АЙФОН 4С НА ЛИЗИНГ ОТ ГЛОБУЛ - ИЗГОДНО ЛИ Е
АЙФОН 4С НА ЛИЗИНГ ОТ ГЛОБУЛ - ИЗГОДНО ЛИ Е
Здравейте!От известно време съм решила да си купя Айфон 4с.От начало смятах да е от форума, но пък събирането на толкова пари на куп не е лесна работа.Тъкмо ги събереш и ти се наложи да вземеш "назем" от тях, или пък се лишаваш от толкова много неща, само и само да можеш възможно най-бързо да ги събереш и да си го купиш.И понеже аз вече губя търпение....си помислих дали да не си го купя от Глобул.И тъй като все още не съм решила ще помоля всеки, който иска да изкаже мнение или съвет....КАКЪВТО И ДА Е - ще ми бъде от полза!
Re: АЙФОН 4С НА ЛИЗИНГ ОТ ГЛОБУЛ - ИЗГОДНО ЛИ Е
Ами за мен не е изгодно да се купи от който и да е оператор.Ако мислиш да си пускаш нова карта има някакъв смисъл , но иначе си е набутвация.Да не говорим , че обикновено след изтичане на 2 годишния договор почват мъките с отключването.При някой става бързо а на други им извиват ръцете докрай.Моя съвет е ако си решила да взимаш телефон поне изчакай още 2-3 месеца докато излезе новия айфон , така поне ще си заслужава.Предполагам ,че даже няма да има много голяма разлика в цената между новия и 4-с.
Iphone 5- 6.0.2- Iphone 4 5.1.1
PC-Sandy Bridge-Windows 7
PC 2-Hackintosh
The New Ipad 32 gb + 4G
PC 2-Hackintosh
The New Ipad 32 gb + 4G
Благодаря за отговора!По принцип моят договор скоро изтича.Но смятам да продължа с моят тарифен план, който го бях взела преди 2години, когато минах на сметка.Плащам 11.90(до колкото помня) на месец, но както всеки знае винаги се случва да се обадите на друг оператор и грубо казано плащам по 15лв на месец, понякога и 20 но рядко.А тарифните планове, които вървят с телефона ми излизат по скъпи.Този от 19.90 е с 500минути и смса по малко от моя, и с интернет на висока скорост и струва с да речем 6лв повече от моя.Смятам, че не ми е изгодно да премина към него, след като моят е по-ефтин и 19.90лв плащам, когато съм говорила с други оператори.Затова ако евентуално ...и Глобул решат да ми дадат телефона на лизинг, но с продължение на моят си план и на същата цена за Айфона...то добре.Но незнам дали това изобщо е възможно.Другият вариант, който мислех е да го взема с този абонаментен план от 19.90 и приятелят ми да го ползва, понеже смяташе да мине на сметка.
Според вас изгодна ли е офертата, която предлагат Глобул?Дали след няколко месеца няма да има някакви допълнителни плащания или промени....Моля, всеки който си го е взел от там да драсне едно писамце и да ми помогне в избора.БЛАГОДАРЯ !!
Според вас изгодна ли е офертата, която предлагат Глобул?Дали след няколко месеца няма да има някакви допълнителни плащания или промени....Моля, всеки който си го е взел от там да драсне едно писамце и да ми помогне в избора.БЛАГОДАРЯ !!
Ако така и така си решила да продължаваш да си абонат на Глобул, не виджам нещо лошо да го вземеш на лизинг. Само не прави грешката да ползваш iPhone-а на тарифен план без интернет. За мен това много безсмислено.
А кой план е най-подходящ за теб, ще си прецениш сама.
Помисли и дали да не изчакаш до есента, когато се очаква да излизе новия iPhone. Успех.
А кой план е най-подходящ за теб, ще си прецениш сама.
Помисли и дали да не изчакаш до есента, когато се очаква да излизе новия iPhone. Успех.
Моят план има 25МБ неограничен интернет, като след това става по-бавен.Само незнам дали ще ми приляга на Айфона или ще се наложа да премина към друг план.А иначе аз смятам да си оставам на Глобул, не съм мислила да го сменям.За 5та чух, че излиза скоро(след няколко месеца, май септември или началото на октомври), но не ми се чака, а и не държа да купя най-новият модел.Аз съм си харесала 4С.То по тази логика трябва нон стоп да чакаш, защото все излиза по някой модел и накрая неможеш да решиш кой да си купиш.Аз вече съм се поизчерпала с търпението хехе ужасно нетърпелив човек съм и когато поискам нещо го искам час по-скоро(нищо, че може и да съжалявам) Затова и реших да питам вас..предполагам, че доста голяма част са си го купили на лизинг.Иначе отностно 5та, кой знае каква ще е цената.По мой прогнози може би ще е колкото 4с в момента или малко повече, а 4с като 4.Но това все пак са мои изчисления
Та така де, незнам и аз кое е най-доброто решение.Дали тези, който са си го взели от Глобул са доволни и не съжаляват.Като гледам колко хора продават телефоните си.....незнам защо така...какви схеми правят, че по 2-3 телефона за по 1000лв са си закупили и сега търсят купувачи.

Не е същото като да чакаш 1 година за нов модел.А и за чакане 2 месеца ще вземеш новия модел горе долу на цената на стария.Все пак ти си решаваш , но аз съм почти убеден , че после ще съжаляваш ако избързаш.Всички сме с големи очаквания за новия телефон и обикновено са оправдани.Ще видиш , че и разликата в цената няма да е голяма.
PC 2-Hackintosh
The New Ipad 32 gb + 4G
PC 2-Hackintosh
The New Ipad 32 gb + 4G
Аз хвърлих по едно око на 4 и 4с - разликата излиза около 100лева.А твърде възможно е 5та да е на доста по-висока цена.Кой знае какво са измислили за нея....гаранция няма, това е.Аз примерно като жена първо държа да ми хареса дизайна , и след това какви са характеристиките му.Айфона ми е мечта от доста време и реших, че е време и аз да се поглезя с такова бижу.Въпроса е дали да спестявам още пари и да си го купя от форума или да отивам в Глобул и да го взимам на момента.Притеснява ме дали няма да се набутам от там и да излязат след време някакви усложнения по договора.Исках да разбера дали някой си е патил от Глобул при закупуването на Айфон 4с.А пък на мен много ми харесва визията му...просто е прелест!Може пък и да не ми допадне новият, нищо че казват за него страхотни неща....хехе как сама се убеждавам не е истина!
Вземи си 4ка щом дизайна те интересува ,батерията ще ти държи повече,ще е с 2 секунди по бавен от 4s но едва ли ще го усетиш . а цената 450-500лв
И това си го мислех, но пък като ще си взимам телефон поне да е по-новият модел.Не смятам да го ползвам една година.Вие как мислите?Аз съм чувала, че 4с бил по-добър.По-хубави снимки и видеота правил и фокусирал добре.Е не само това де..
А тука във форума, като гледам са на една и съща цена...
Не те разбрах за ползването за една година.Разбира се , че е по добре 4с .Но пък вземеш ли сега телефон ще трябва да си го ползваш независимо колко ще ти хареса новия айфон , защото цената на която можеш да го продадеш независимо колко си го ползвала ще е далеч от тази която си дала.За последно изказвам мнение - изчакай 2 месеца и си вземи новото айфонче , няма да съжаляваш иначе обратното за мен е почти сигурно.
PC 2-Hackintosh
The New Ipad 32 gb + 4G
PC 2-Hackintosh
The New Ipad 32 gb + 4G
Като гледам повечето на колко продават техните....700-800лв, че някой и повече.Кажи речи колкото излиза Айфона на Глобул на лизинг.Днес ще отида да видя какви точно са им офертите и дали няма подводни камъни както се казва.Дори ще поискам договора да го прочета какво точно се пише в него за да съм сигурна, че съм направила правилният избор!
Моят е взет на лизинг точно от Глобул. Месечната вноска ми е точно 36.21 лева с договор за 24 месеца
36.21*24= 869.04 лева. Взел съм го в началото на Септември 2011 и вече година горе-долу съм доволен.
Трябва да споделя някои много важни неща
1. Телефона ми го дадоха на лизинг естествен с нов договор ( или нова сим карта), но аз изчаках да ми доиде време за подновяване на договора и тогава се възползвах от инидивудуалната оферта - можеш да провериш на сайта на Глобул да ли има за товя номер ако ти изтича договора - Програма Заедно.
2. Не го купувай директно от Глобул , а иди в ГЕРМАНОС -по-евтино ми излезе, ето как:
- Като влязох в магазина на Глобул н центъра в Пловдив ( само там имаше апарати тогава) една делеба ДЕБИЛКА започна да ме зарибява , че трябвало с телефона да си взема и домашен такъв - такава им била пакетната промоция. Пълни глупости. Отгоре на всимко ми искаха 12 лева за да ми дадат микросим за новия iPhone 4.
- След като почти вдигнах скандал , че не желая какъвто и да е допълнителен продукт освен телефона с нов договор и нов план включващ интернет. Доиде чак управителя на магазина и се получи една много интересна история. Управителя казва на своята служителка ДА МИ ДАДЕ САМО ТЕЛЕФОНА И ДА ПРИКЛЮЧВАМЕ СЛУЧАЯ - ОНАЗИ ТРЪТЛА ОТКАЗВА? Представяте ли си .
Обезумял от яд излязох навън и веднага се обадих на 123 - централа за да оппитам оператор да ли тоа е вярно и защо след като имам индивидуална оферта не ми дават само телефона , а искат да ми набутат и домашен номер.
От оператора ми казаха , че това не е задължително и може да закупя ( на лизинги) само апарата без каквито и да било допълнителни "екстри". Поисках името на този с кого говорих за да мога да се обадя отново ако пак някоя служителка пренебрегне управителя си , но реших , че ако се върна в този магазин ще и бия ДВА ТУКАТА НА ТАЯ ДЕБЕЛАТА И ЩЕ стане лошо.
Затова отидох в ГЕРМАНОС.
Оказа се че там бяха доста по-любезни.
Макар , че нямаха апарат с 16ГБ в магазина , тамошния управител лично се качи на служебния автомобил и отиде до друг магазин зада ми донесе апарата които исках. Не ми взеха и 12те лева за сим карта. Не дадох и една стотинка докато се оформят документите и си взема апарата с новия договор и новата карта .
ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ. Естесвено ми обясниха , че трябва да активирам телефона през интернет, но никои не ми разясни, че новият тарифен план с интернет влиза в сила до 5 работни дни от постъпването на молбата в ГЛОБУЛ.
И така докъто се усетя - вярно че го пише в самия договор - за една вечер врътна 80 лева итренет още с първата сметка. на другия ден се опитах да се разправям - но безуспешно.
Така че внимавайте.
Иначе съм доволен от апарата и от тарифния план. месечната такса ми е 25лева имам безплатни 1500 мин към Глобул,30 мин. към всички други и неограничен НЕТ(като първите 500мб са на максимум скорост)
Сега планирам да погася изцало оставащите вноски по лизинга на телефона и ще остана с 25 месечен разход за телефон.
Общо взето - може и по евтино, но без гаранция за това което взимаш.А тук не е толкова скъпо (поносимо у ) и имаш гаранция и взимаш със сигурност чисто нов апарат.
Мисля че цените на 4S а същите като на 4 в момента.
36.21*24= 869.04 лева. Взел съм го в началото на Септември 2011 и вече година горе-долу съм доволен.
Трябва да споделя някои много важни неща
1. Телефона ми го дадоха на лизинг естествен с нов договор ( или нова сим карта), но аз изчаках да ми доиде време за подновяване на договора и тогава се възползвах от инидивудуалната оферта - можеш да провериш на сайта на Глобул да ли има за товя номер ако ти изтича договора - Програма Заедно.
2. Не го купувай директно от Глобул , а иди в ГЕРМАНОС -по-евтино ми излезе, ето как:
- Като влязох в магазина на Глобул н центъра в Пловдив ( само там имаше апарати тогава) една делеба ДЕБИЛКА започна да ме зарибява , че трябвало с телефона да си взема и домашен такъв - такава им била пакетната промоция. Пълни глупости. Отгоре на всимко ми искаха 12 лева за да ми дадат микросим за новия iPhone 4.
- След като почти вдигнах скандал , че не желая какъвто и да е допълнителен продукт освен телефона с нов договор и нов план включващ интернет. Доиде чак управителя на магазина и се получи една много интересна история. Управителя казва на своята служителка ДА МИ ДАДЕ САМО ТЕЛЕФОНА И ДА ПРИКЛЮЧВАМЕ СЛУЧАЯ - ОНАЗИ ТРЪТЛА ОТКАЗВА? Представяте ли си .
Обезумял от яд излязох навън и веднага се обадих на 123 - централа за да оппитам оператор да ли тоа е вярно и защо след като имам индивидуална оферта не ми дават само телефона , а искат да ми набутат и домашен номер.
От оператора ми казаха , че това не е задължително и може да закупя ( на лизинги) само апарата без каквито и да било допълнителни "екстри". Поисках името на този с кого говорих за да мога да се обадя отново ако пак някоя служителка пренебрегне управителя си , но реших , че ако се върна в този магазин ще и бия ДВА ТУКАТА НА ТАЯ ДЕБЕЛАТА И ЩЕ стане лошо.
Затова отидох в ГЕРМАНОС.
Оказа се че там бяха доста по-любезни.
Макар , че нямаха апарат с 16ГБ в магазина , тамошния управител лично се качи на служебния автомобил и отиде до друг магазин зада ми донесе апарата които исках. Не ми взеха и 12те лева за сим карта. Не дадох и една стотинка докато се оформят документите и си взема апарата с новия договор и новата карта .
ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ. Естесвено ми обясниха , че трябва да активирам телефона през интернет, но никои не ми разясни, че новият тарифен план с интернет влиза в сила до 5 работни дни от постъпването на молбата в ГЛОБУЛ.
И така докъто се усетя - вярно че го пише в самия договор - за една вечер врътна 80 лева итренет още с първата сметка. на другия ден се опитах да се разправям - но безуспешно.
Така че внимавайте.
Иначе съм доволен от апарата и от тарифния план. месечната такса ми е 25лева имам безплатни 1500 мин към Глобул,30 мин. към всички други и неограничен НЕТ(като първите 500мб са на максимум скорост)
Сега планирам да погася изцало оставащите вноски по лизинга на телефона и ще остана с 25 месечен разход за телефон.
Общо взето - може и по евтино, но без гаранция за това което взимаш.А тук не е толкова скъпо (поносимо у ) и имаш гаранция и взимаш със сигурност чисто нов апарат.
Мисля че цените на 4S а същите като на 4 в момента.
iPhone 4 ,6.1, BB 4.12.05 , Jailbreak evasOn 1.2, ФЗ Глобул
Пазаруване от "eBay" , "sportsdirect" и др. контак на лично.
Ще ви пиша само две неща - проблеми с отключването няма(след първата година от договора), стига да се плаща редовно. Не си взимайте от германос, има страшни проблеми при спазване на гаранцията. Един съседен форум има огромна тема по въпроса с гаранцията в германос, прочетете я. Всичко останало е въпрос на финансова почва, вадиш елка-та и смяташ.
"Мисля-значи съществувам"
Мисля и аз да се изкажа като една от малкото жени може би в този форум.
За мен си е прецаквация да се iPhone от който и да е оператор. Заключен е към операторът, като дойде времето за отключване само ако си нахален и настойчив става сравнително "лесно" и бързо. По време на гаранцията трябва да го пазиш почти като очите си, защото не само в Германос, правят проблеми с гаранцията. Да не говорим, че не е добре да му се прави jialbreak, защото ние жените после се оплитаме и можем да прецакаме нещата докрай. Следователно трябва да си купуваш някои интересни и полезни приложения или да ползваш някаква лоша безплатна алтернатива.
Това си е мойто лично мнение и не искам да ангажирам никой с него, но през моята гледна точка нещата стоят така.
Събирайте си парички и си вземайте или нови ФО или втора употреба.

За мен си е прецаквация да се iPhone от който и да е оператор. Заключен е към операторът, като дойде времето за отключване само ако си нахален и настойчив става сравнително "лесно" и бързо. По време на гаранцията трябва да го пазиш почти като очите си, защото не само в Германос, правят проблеми с гаранцията. Да не говорим, че не е добре да му се прави jialbreak, защото ние жените после се оплитаме и можем да прецакаме нещата докрай. Следователно трябва да си купуваш някои интересни и полезни приложения или да ползваш някаква лоша безплатна алтернатива.
Това си е мойто лично мнение и не искам да ангажирам никой с него, но през моята гледна точка нещата стоят така.
Събирайте си парички и си вземайте или нови ФО или втора употреба.

iPhone 5 16GB, FW: 9.0.2. ФO
моя го отключиха 1 седмица , след подаване на заявление.
Относно Гаранцията така е , но за по добри условия за клиента - се взима на лизинг и автоматично ти е застрахован. Ако го чупиш 50% от стойността на телефона поемат при ремонта. Ако го загубиш на 100% връщат парите
Относно Гаранцията така е , но за по добри условия за клиента - се взима на лизинг и автоматично ти е застрахован. Ако го чупиш 50% от стойността на телефона поемат при ремонта. Ако го загубиш на 100% връщат парите
Не искам да споря, но преди време си бях взела телефон от Германос и след това без да исках го изпрах в пералнята и се оказа, че тя застраховката не поемала загуба или кражба, но в моя случай и намокряне.
Сега може и да са се постегнали и да си държат на обещанията и дано е така.

Сега може и да са се постегнали и да си държат на обещанията и дано е така.

на моята застраховка поне така пише
Струва ми се ,че първо трябва да уточним какво значи ГАРАНЦИЯ, какво покрива и какъв вид е тя. "Изпуснах го в пералнята" - е извинете но и аз да предлагам техника и аз няма да покривам повреди от недобросъветсни ползватели. Това е все едно да си купиш кола на лизинг, да тръгнеш и да се "аканясаш" още на първото кръствище - да не би гаранцията давана от производителя на автомобила да ви покрие щетите.
За това има индивидуални застраховки. При автомобилите се нарича КАСКО и клиента си го плаща допълнително. При елекро и електронните уреди също има такива застраховки например "Домашно имущество" там вече можеш да си застраховаш телевизора, компютъра и др. скъпа техника от подобен род "прикючения" НО СИ ПЛАЩАШ ДОПЪЛНИТЕЛНО. Това е разликата между гаранцията за "ТЕХНИЧЕСКА ИЗПРАВНОСТ" и "МЕХАНИЧНИ ПОВРЕДИ" причинени от невнимателно ползване. Никои не вие виновен , че се се "заплеснали" и сте си забравили телефона в джоба на дреха която е влезнала в пералнята ( използвам този пример като най-пресен от горните постове, нищо лично не се засягаите).
Или пък по случайност се оставили тежък предмет на масата върху там седящия ви телефон и сте му счупили дисплея.Няма кои да ви покрие гаранционно такива повреди.
Джейлбрейка при айфона е съвсем друго нещо при това "умишлено" направено и единствения вариант да не можете да го отстраните е ако повредата ви е такава че телефона не може да се включи и да работи .
За това има индивидуални застраховки. При автомобилите се нарича КАСКО и клиента си го плаща допълнително. При елекро и електронните уреди също има такива застраховки например "Домашно имущество" там вече можеш да си застраховаш телевизора, компютъра и др. скъпа техника от подобен род "прикючения" НО СИ ПЛАЩАШ ДОПЪЛНИТЕЛНО. Това е разликата между гаранцията за "ТЕХНИЧЕСКА ИЗПРАВНОСТ" и "МЕХАНИЧНИ ПОВРЕДИ" причинени от невнимателно ползване. Никои не вие виновен , че се се "заплеснали" и сте си забравили телефона в джоба на дреха която е влезнала в пералнята ( използвам този пример като най-пресен от горните постове, нищо лично не се засягаите).
Или пък по случайност се оставили тежък предмет на масата върху там седящия ви телефон и сте му счупили дисплея.Няма кои да ви покрие гаранционно такива повреди.
Джейлбрейка при айфона е съвсем друго нещо при това "умишлено" направено и единствения вариант да не можете да го отстраните е ако повредата ви е такава че телефона не може да се включи и да работи .
iPhone 4 ,6.1, BB 4.12.05 , Jailbreak evasOn 1.2, ФЗ Глобул
Малко се превръща в говорилня, но в гаранционната карта пишеше намокряне. Това за мен е намокряне независимо умишлено или не. Кражба не включва, защото реално погледното ти можеш да го дадеш някъде или продадеш и да отидеш да ревеш "ама те ми откраднаха телефона".
И друго важно нещо е, че гаранцията ви поема част от сумата на повредения телефон, след като е даден в сервиз и е установена невъзможността да се поправи, при покупката на нов от магазинът. За jailbreak си напълно прав рисковано си е и си е изцяло персонална отговорността за него при евентуално установяване и т.н.
И друго важно нещо е, че гаранцията ви поема част от сумата на повредения телефон, след като е даден в сервиз и е установена невъзможността да се поправи, при покупката на нов от магазинът. За jailbreak си напълно прав рисковано си е и си е изцяло персонална отговорността за него при евентуално установяване и т.н.
Оказва се, че дори и да имаш гаранция - тя също не е много надеждна и е по-добре да си пазиш телефона като двете си очи надявайки се, че ако нещо се случи тя ще бъде покрита от Оператора.А аз специално за първи път чувам, че при някаква повреда на телефона Оператора плаща само 50% от стойността на сумата.Което според мен е недопустимо!Това ми звучи повече като половин гаранция!Но все пак телефон за такава сума е повече от ясно, че трябва да се пази.Все пак не са малки пари...( за някой хора де )
Иначе аз вчера отидох до Глобул за да видя какво могат да ми предложат.От това, което разбрах...колкото по-голяма ти е сметката на абонаментната програма, толкова по-малка ти е сметката на телефона.Аз се двоумя между две програми на Юнайтед.Едната е от 19.90лв ( с вкл. 1500мин и смса към Оператора и 500МБ високоскоростен интернет), а другата е от 24,90 ( с вкл. 1500мин и смса към Оператора, 1000МБ високоскоростен интернет и 30мин към всички останали оператори) За моят план в момента плащам 11,90 като сметката мие около 15-18-20лв.Като в нея са включение 2000мин. и смси към Глобул + 25МБ интернет.
Имам още 2 седмици да реша дали да премина към този план и да си взема Айфончето най-накрая или да събера още пари и да си го купя от тук на по-ниска цена.
А също така искам да попитам следното....в случай, че си взема телефон от друг човек с гаранция и всичко останало..при повреда гаранцията важи ли след като не е на мое име и могат ли да ми направят проблем за това?
Иначе аз вчера отидох до Глобул за да видя какво могат да ми предложат.От това, което разбрах...колкото по-голяма ти е сметката на абонаментната програма, толкова по-малка ти е сметката на телефона.Аз се двоумя между две програми на Юнайтед.Едната е от 19.90лв ( с вкл. 1500мин и смса към Оператора и 500МБ високоскоростен интернет), а другата е от 24,90 ( с вкл. 1500мин и смса към Оператора, 1000МБ високоскоростен интернет и 30мин към всички останали оператори) За моят план в момента плащам 11,90 като сметката мие около 15-18-20лв.Като в нея са включение 2000мин. и смси към Глобул + 25МБ интернет.
Имам още 2 седмици да реша дали да премина към този план и да си взема Айфончето най-накрая или да събера още пари и да си го купя от тук на по-ниска цена.
А също така искам да попитам следното....в случай, че си взема телефон от друг човек с гаранция и всичко останало..при повреда гаранцията важи ли след като не е на мое име и могат ли да ми направят проблем за това?
Гаранцията важи , даже и без титуляра, но застраховката не
Застраховката за какви щети важи?И при какви повреди на телефона мога да изпозлвам гаранцията?
застраховката е за изгубен телефон или повреда причинена от теб. Гаранцията за повреда без външна намеса
Последно промяна от hovi на 30 Юни 2012, 20:01, променено общо 1 път.
Благодаря за инфото.Това не го знаех!