iPhone 5 2012 г.

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Заключено
Аватар
didotooo

Re: iPhone 5 2012 г.

Мнение от didotooo »

Иии току що видях ,от ейпъл са ми пратили имейл с представянето на четворката на стероиди. То май ще стане традиция... От сега знам ,че след iPhone 5 ще има 5S :)) Камерата съм 100 % убеден,че е нещо страхотно и най-доброто на пазара въпреки ,че другите производители се изхвърлят с 12 мегапикселови.Както казват от ейпъл ,,Great photography isn’t just about megapixels '' :)) HDR - това ми харесва L-) абе не е 5_тица ама не се изложиха.Хайде съфорумци ,купувайте и тествайте (:|f
bayo

Мнение от bayo »

В чуждестранните форуми феновете на iPhone ги няма никакви от срам....16 месеца чакане за телефон с характеристики от февруари 2011. Скъсват ги от подигравки...чуствам се зле заради тях..все пак, хора са....
- "Сири, какво ще е времето днес?"
Siri: "Погледнете weather widget-а на своя Nexus Prime, г-не!" :-B
acronym

Мнение от acronym »

didotooo написа: Камерата съм 100 % убеден,че е нещо страхотно и най-доброто на пазара въпреки ,че другите производители се изхвърлят с 12 мегапикселови.
http://www.gsmarena.com/first_apple_iph ... s-3227.php

http://www.macrumors.com/2011/10/04/ful ... 4s-camera/

Определено я бива новата оптика. ;)
iPhone 6 64GB / iPad mini 2 32GB / iPad Air 2 128GB
MacBook Air
Аватар
inetsov

Мнение от inetsov »

Siri ще върви ли и на iPhone 4 с iOs5 ? Или е само за 4s ?
bayo

Мнение от bayo »

Камерата е добра, но нищо особено. Мегапискеслите имат значение, но не чак толкова голямо. Лещите са по-важни. iPhone 4S има f/2.4 aperture, докато предишния имаше f/2.8 апертура (отвор). Колкото-по голям отвор, толкова по-добре. HTC направиха рязък скок в камерите напоследък и ползват в последните си телефони - MyTouch 4G Slide, HTC Titan, HTC Amaze 4G камери с f/2.2 апертура, което е най-доброто в бранша, заради по-големия отвор.

Изображение
bayo

Мнение от bayo »

inetsov написа:Siri ще върви ли и на iPhone 4 с iOs5 ? Или е само за 4s ?
Най-вероятно не. Обработката на гласовите команди изисква много процесорна мощ. Добре дошли в света на Фрагментацията.
acronym

Мнение от acronym »

bayo, едва ли блендата е определяща за качеството на снимката при телефоните, може би спомага за по-добрите снимки при намалена светлина:
бленда или още диафрагма на фотоапарат, се нарича приспособлението определящо количеството светлина, която ще попадне върху светочувствителния слой на фотографската лента. Изразява се с диафрагмено число, което е отношение от фокусното разстояние на обектива и диаметъра на отвора на блендата. Колкото това число е по-голямо, толкова диафрагмата е по-затворена и е с по-малък диаметър и обратно. Например при една и съща експонация (скорост) при слънчево време ще поставим бленда 11 или 16, а при мрачно 4 или 5,6. Точното съотношение бленда/скорост определя добра експонация и качествена снимка. Блендата влияе и върху рязкостта, като колкото диафрагменото число е по-голямо, толкова дълбочината на рязкостта е по-голяма, т.е нашата грешка при фокусирането е по-малка.
Когато използваш фотоапарат, можеш да я променяш в различни ситуаци и следователно да променяш дълбочината на рязкост. За далечни пейзажи - по-затворена бленда а за портрети например по-отворена за да се постигне ефекта на дефокусирания заден план.
На презентацията янсо упоменаха, оптиката е подобрена, като сега обектива се състои от 5 елемента.
Надявам се са увеличили малко и размера на матрицата. :)
iPhone 6 64GB / iPad mini 2 32GB / iPad Air 2 128GB
MacBook Air
Аватар
Laa
Обратна връзка:

Мнение от Laa »

acronym, напълно съм съгласна. Освен това да добавя, че разликата между 2.8; 2.4 и 2.2 няма да е чак толкова съществена. Особено между 2.2 и 2.4.

Освен това надали на телефона ще можеш да настройваш aperture ръчно, за сметка примерно на скоростта и така да постигнеш някакъв по - специален ефект, като да променяш дълбочината на фокуса.

Мда, може да стават малко по - добри снимки на по - слаба светлина, но за да се извади готина снимка от бар или концерт според мен е необходима 1.4 бленда.
Аватар
nasoblg95
Обратна връзка:

Мнение от nasoblg95 »

iPhone 5 се очаква през лятото на 2012, с по - голям екран 4" (8мм по - дълъг от 4[S]). Прототипът, който е трябвало да излезе тази година е бил спрян поради проблеми с батерията.

Източник:
9to5mac
Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion

Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

iPhone 5

5.1 Това може да е следващия модел на iPhone слуховете, че те искат за освобождаването следващото лято

Изображение
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

iPhone 5 до края на 2012 г.
Apple iPhone ще пусне нов напълно обновен тази есен.

по-голям дисплей 4 инча!

Изображение Изображение
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Аватар
rooibos

Мнение от rooibos »

Много рано започна с предположенията,... @-)
Може би да, може би не...
iPhone 6 iOS 8.3 - T-Mobile Unlocked
iPad mini iOS 8.3- WiFi
MacBook Pro 2015

A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool!
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

Mr. Bean
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

За мен лично си е доста интересно да следя слуховете около новия айфон :) Първо малко мисли за екрана - хората не са избрали размера на сегашните ни iPhone-и случайно :) Анатомично доказано е, че това е максималната големина на дисплея при която може да хванеш телефона и с палеца си да достигнеш всяка точка от тъч скрийна. Все пак е телефон, а не някоя табла като глупостите на самсунг да речем. Второ - алуминиев бекграунд - що да не, оригиналния айфон си беше доста добре, само, че се драскаше доволно. От друга страна доста народ изтроши по 1-2 гръбчета от стъкло :) Май е по-добре да го драснеш от колкото да го направиш на сол.

Само, че трябва да имаме предвид, че BGR не познаха в НИТО ЕДНО от предположенията си, "потвърдени информации" и тн. булшит за 4S. Не, че нещо, но щом може да направиш такава снимка, като тази отгоре, едва ли ще се ограничиш да щракнеш само гръбчето на телефона :) Което едва ли само на мен ми прилича на умален айпад :)

Уживем увидим :)
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
tribaleo

Мнение от tribaleo »

bayo написа:
Най-вероятно не. Обработката на гласовите команди изисква много процесорна мощ. Добре дошли в света на Фрагментацията.
Не ама да ;)
iPhone 5S FW 7.1.2
garmina

Мнение от garmina »

tribaleo написа:
bayo написа:
Не ама да ;)
Като е ДА кажи как става...истинското Siri:)
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

Темата не е за Сири!
Mr. Bean
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Като е ДА кажи как става...истинското Siri:)[/quote]
Ми питай google и ще разбереш ..върви прекрасно на 4 ..причините да го няма са други :)
iPhone 5S FW 7.1.2
achkata

Мнение от achkata »

Процесорна мощ.. Се ползва тая на сървърите @apple и почти никаква на самия телефон -> хардуерно може и на 3gs, та дори и на 3g сигурно. Проблема да го няма налично за тях, както и за iphone 4 е чисто .. "търговски". Та от тая гледна точка за мощта не си прав, поради споменатия "проблем" както загатна колегата преди мен. Но.. Пък си прав отговаряйки, че няма да го има за iphone 4 с iOS 5.x, поне не 'оригинала'. За сега Siri си продава стабилно малко или много 4s-ките. Можете да се надявате на волята на apple, евентуаално в по-късен етап да го пуснат за други iУстройства.. ама малко вероятно..ще видим :) А тоя жив мазохизъм да си мажете телефоните с някакви 'клонинги' hi my siri-та.. Пък изобщо не го разбирам що за простотия е ама това е друг въпрос :)
iPhone 4S 16GB white 5.1 @Globul
iPad 2 3g 32GB black 5.0.1 @Mtel
Аватар
gogo68

Мнение от gogo68 »

Стига с това Сири и 4S-ки!!! Има си тема за "сиринето"! Темата е за iPhone 5! L-)
Mr. Bean
p3ti0

Мнение от p3ti0 »

Ако има нещо по-ново за айфон 5,моля споделете :)
Аватар
VLa-wot

Мнение от VLa-wot »

Това екраните на смартфоните си готов: Gorilla Glass 2 идва

Изображение Изображение
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
beliqlos

Мнение от beliqlos »

[color=#00BF00]Вище сега закакво обиждате самсунг за това ,че са перфектни най-добрия хард ,най-добрите дисплей ,най-добрите са просто айбляка е много малък нежен и меко казано най-големия му недостатък е йос не ви дава свобода примерно андройд може да правите сичко по телефона ,а при айфона сте ограничени от всяка гледна точка! Четох някакъв смешен пост тука ,че анатомично доказано било 3,5 да е най-удобен за хващане и др тапотий galaxy note e 5,3 инча и ми е нормален смисал тва е телефон не 3,5 просто айфона е много малък ако беше 4 или 4,3 даже 4,6 би бил най-добрия ,но не е както и вие си знаете ,че сте назад по големина, по екран, по камера ,а бе много липсва в 1 айджляк и разберете не искам да ви обиждам аз лично харесвам айнещата дори имам монитор и таблет на ябълката ,но с айфона се излагат ако е по голям с по хубав дисплей и стакло като горйила ще е бъдещия ми телефон ,а и ако иос стане по неограничен! Сега сигурно ще ми скочите целия форум :( Но изказах мнение ако аифон 5 е 4 инча ще си помисля ,но се очертава нещо хубаво дано е 4 инача! [/b][/color]
londongunner

Мнение от londongunner »

Те самсунг все са перфектни във всичко и накрая хората които ползват скапания андроид за работни цели ,масово минават на iOS сигурно защото е много ограничен. iOS е най-оптимизирана да работи за устройствата за които е предназначена. Ще ти дам пример , познат си купува Samsung Salaxy Tab 10.1v с цел яко ползване , нет , ограничен достъп, презентрации, на 3-тия ден го изпраска в земята от яд ,защото нямаше и 5 мин да работи гладко, все забивания ,крашове и тн. Купи си iPAD и се роди , пуска по 20 неща да работят едновременно и няма забиване, всичко си върви гладко.
Ползвам iPhone от година и половина и не бих го сменил освен за iPhone5 (бях си харесал Galaxy NOTE - но в момента в който си поиграх 2 часа с него определено е поредната андроид шитня, изключвам големия дисплей който е предимство)
iPhone 11Pro Max 256GB SpaceGrey iOS 13
Apple Watch 5
Apple TV 4K 32GB
MacBook Air 2017
beliqlos

Мнение от beliqlos »

Момче осъзнай се Стйв беше най-добрия направи ябълката извесна ,но не ми разправяи за лаг при телефоните с андроид говоря от скъпия клас за таблетите не ме интересува не съм си копувал таблет на самсунг не знам как е положението ,но при айпада ми е супер гладко! Имам galaxy s2 и мога да ти кажа ,че е единствен уникален няма лаг ,няма нищо и е втория най-добър за момента от към хард, На първо място е ноте! Неможе да ми кажеш ,че при скупите модели на андроид има лаг при слабите може ,но при толкова силен хард няма как да имат лаг признавам йос е най-оптимизирана ,но андроид има голямо предимство. Не случайно военните са избрали не помня кои DELL за тяхните цели! Андроид е за всички сички могат да си я сложат като компанията за телефони примерно някоя китайска подпише договор с гоогле и я получва с обещание там на гоогле колко години да я подържа! С андроида можеш сичко да правиш да го роот да го правиш по твой вкус. Признавам ,че андроид не е перфектно оптимизирана ,но новия андроид е перфектен от към оптимизация и сичко! За сега за игри най-добър е 4s ,но след месец излиза Galaxy S3 и си отива просто те нямат равен в момента само това ,че са пласмасови ,но това ще се промени поне така казват! Искам да ти кажа ,че айфона няма да е най-добър никога ! Ще ти кажа още нещо за ябълката което сигурно знаеш за тях всичко е реклама! Ако небяха звездите там 50 cent ,Madona ,Rihana и още други нямаше да се копуват толкова. В България не всеки може да си купи айфон , но в САЩ това е традиция да си купят айфона и то малолетното поколение ,за да приличат на звездите! :)
Заключено