Мнения за рутер Buffalo WHR-HP-G54

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнения за рутер Buffalo WHR-HP-G54

Мнение от Sisq0 »

Здравейте,
някой ползва ли този модел на Бъфало? Ще купувам нов рутер и системният ми администратор ми го препоръча (изискването ми беше да е до стотина лева). Просто ми е интересно някой ако има преки впечатления от модела.

Инфо за модела

edit/
Сега зазяпах и този модел -> http://www.buffalo-bg.com/product/110
Последно промяна от Sisq0 на 06 Юли 2008, 17:35, променено общо 1 път.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
iFoz
Обратна връзка:

Re: Мнения за рутер Buffalo WHR-HP-G54

Мнение от iFoz »

Аз съм с такъв. Няма проблем само дето трябва да го рестартирам от време на време, че уж има, а няма. Инче има голяма тема за този рутер в HWBG.
iPhone 4
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Рутера е съвсем приличен, а това за рестартирането... като цяло е валидно за всеки модел/марка ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
mad_max

Мнение от mad_max »

Да, аз го имам вкъщи и си работи перфектно, досега не съм имал никакви проблеми. :)
iPhone 3G 16Gb 3.0
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

При Linksys ако си инсталираш имидж на DD-WRT, можеш да ползваш екстрата Keep Alive и да му зададеш през какъв период да се рестартира. Цената е малко по-висока, но мисля че си заслужава.

Изображение
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

На този модел на Buffalo също може да му се смени страндартния фирмуер с DD-WRT... ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Tomato или DD-WRT е препоръчително?
Моето творчество!
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

По-скоро е въпрос на лични предпочитания... :P
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Аватар
shtobe

Мнение от shtobe »

И аз съм за Линксис :))
iphone 3g 8GB - 2.2
Аватар
mishoboss

Мнение от mishoboss »

И аз се чудя точно за този модел. Пише, че има вграден усилвател на сигнала за по-голям обхват. На мен точно обхват ми трябва, защото ме делят 3-4 бетонни стени от него. Вчера ми дадоха да тествам ASUS WL-520 и сигнала едвам едвам стигаше до мен.
Don't hate the player, hate the game!
kreto

Мнение от kreto »

Здравейте,

аз съм с такъв рутер от близо година вече. За целия този период не ми се е налагало нито веднъж да го рестартирам.
Откакто съм го купил съм забравил че изобщо съществува. Обхвата му е супер, когато му се качи томато FW има възможност да промяна на TTL-а и т.н.

Купувай смело.
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

Този рутер е по-добра алтернатива от класическия модел на Линксис. Осезаемо по-евтин е, а е с по-добра изработка и осезаемо по-силен сигнал.
Доматът на мен ми се стори леко постен, за това предпоитам dd-wrt.

Внимавайте с флашването, с моя се случи нещо, което се оказа, че далеч не е изолиран проблем. При един рестарт (седмица след последното флашване) умря. Зарежда само до степен да отговаря на пинг и толкова. Префлашвания, рестарти - нищо. По няколко форума съм срещал същия проблем.

Иначе рутерът си е страхотен ;)
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Аватар
mishoboss

Мнение от mishoboss »

MoridinBG написа: Префлашвания, рестарти - нищо. По няколко форума съм срещал същия проблем.
И как ке оправи... или не се оправи? ;)
Иначе разликата между Линксиса и Бизончето като пари не е кой знае какво (10-15лв), но вече от второ място чувам, че бичето е по-добрият избор, а и по-евтиният ;)
Don't hate the player, hate the game!
kkp

Мнение от kkp »

Аз съм с този рутер и томато. Рестартирам го само при ъпдеит!

Препоръчвам томато пред dd-wrt защото е много по-бързо. Иначе като стабилност са еднакви.

За тези пари това бъфало няма никаква конкуренция (особенно с томато)
iPhone 4 iOS4.1
kkp

Мнение от kkp »

MoridinBG - относно твоя проблем - решава се с инсталиране на правилния фърмуер. Доста такива рутери съм "ремонтирал" до сега!
Ако имаш някой такъв рутер дай да го оправим или го дай за някакви пари :)
iPhone 4 iOS4.1
ares777

Мнение от ares777 »

http://www.linksys.com/servlet/Satellit ... torWrapper" onclick="window.open(this.href);return false;

Аз съм с този , досега не е забивал :) имам го от година и половина . Добра защита и добър обхват .
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

kkp, не е от това ;)
Знам за какво става дума, дори смених няколко firmware-a преди това. Скапа се в движение, след като беше работил около месец с последното стабилно dd-wrt. Ей така, докато си работеше ;)
Мъчил съм го през JTAG и пак не става. Намира чиповете, уж пише всичко както трябва, но отново никой (:
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Аз малко след като пуснах темата си го взех този рутер и съм доста доволен. Най-важното е, че в тоалетната имам интернет - през три стени е и имам пълен обхват :)
Моето творчество!
Mr.Profit

Мнение от Mr.Profit »

ares777 написа:http://www.linksys.com/servlet/Satellit ... torWrapper

Аз съм с този , досега не е забивал :) имам го от година и половина . Добра защита и добър обхват .
И аз съм с този от година и нещо и съм доволен.

Само искам да попитам някой компетентен за вредното излъчване. Баща ми правеше сметки, че честотата на вълните или дължината на вълната при работа на рутера (не съм много в час) е много близо до честотата на работа на мозъка (мозъчните вълни) +:) Беше с формула, в която се използваше скоростта на светлината и ме помоли да не го използвам много често. От тогава спирам wi-fi и се връзвам предимно с кабел. Пускам wireless-a само чат пат но определено ще ми е полезно да чуя някой компетентен по въпроса C:-)

Поздрави (~~)
Keep going ...
Аватар
tonywoolf
Обратна връзка:

Мнение от tonywoolf »

Mr.Profit написа:Баща ми правеше сметки, че честотата на вълните или дължината на вълната при работа на рутера (не съм много в час) е много близо до честотата на работа на мозъка (мозъчните вълни) +:)
Моят мозък работи на 2.4 Ghz? Уоу! Освен това ми е и двуядрен =:)
I HAVE THE BODY OF A GOD!!!
(Unfortunately it's Buddah)
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

Mr.Profit, има разни такива изказвания и ми напомнят за твърденията за вредата на GSM апаратите. Вероятно има нещо вярно в тях, но е преувеличено. Виж ако го ползваш вместо възглавница и/или постоянно стои близо до главата ти може и да те "облъчи" с нещо си :)) Аз до сега не съм чул/чел някой да си е патил от рутера или GSM-a си. Но всеки сам решава и взема съответните мерки срещи недоброжелателите.
ScorpioN

Мнение от ScorpioN »

Да вярно е ... излъчването от WiFi рутера е доста вредно, осоебно ако е до теб. трябва да има поне! (казвам ПОНЕ) 1,5 метра разстояние. Не е хубаво и да е в стаята , в която спиш. Ако не го изключвай през нощта, когато не ти трябва рутера, в моя случай е така. Компа е до леглото. (някак си ... удобно е...) :D [:) [-o<

Някой от моделите на рутерите дори бяха обявени за опасни. В общи линий всеки ефтин рутер с голям обхват влиза в тази категория - на опасните, защото са с допълнителни усилватели и силата на сигнала преминава допустимите граници.
А който си мисли, че му няма нищо да погледне към небето и да сравни ятата птици от преди 10 (не 5-6) години и сега.. аз лично и врабче не многа да видя. Това не е случайно. :)
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

Микровълновите фурни са на същата честота. Ако има дори зрънце истина в това, вече си обречен, така че ползвай интернет спокойно.

И честотата на кои мозъчни вълни? Алфа? Бета? Gama? Tetha? Delta? Защото най0нискочестотните - делта - са с честота около 3 херца, а най-високочестотните - гама, достигат до 100 херца.

Излъчването, както казаха е вредно, ако спиш върху рутера. Още повече, че мощността му е изключително ниска - около 200mW/0.2W
ScorpioN написа: А който си мисли, че му няма нищо да погледне към небето и да сравни ятата птици от преди 10 (не 5-6) години и сега.. аз лично и врабче не многа да видя. Това не е случайно. :)
И за това е виновно навлизането на WiFi устройствата, което се случва по същото време? Липсва всякаква логика. Ако бяха такива нещата, всеки, който живее до морето, ако изливаше по една кофа вода дневно в мивката нямаше да се покачва нивото на океаните.
----------
FallAngel

Мнение от FallAngel »

За да не пускам нова тема която ще бъде за въпросния рутер, реших да повдигна тази. Надявам се че админите няма да се сърдят. Значи преди няколко месеца си взех въпросния рутер, естествено изчетох почти всички мнения за него във повечето форуми преди да го взема. Изобщо не съжалявам че си го взех дори съм страшно доволен. Нито ми забива нито се рестартирва нета бичи нонстоп =)) . Значи за какво става въпрос, наскоро ми се наложи да прехвърля 2ГБ фаил от единия комп на другия. Забравих да уточня че съм сложил Tomato. Трансфера беше бавен, а основната причина да си взема този модел е че може да работи на 125Мбпс, но с Tomato работи на 54Мбпс, Въпроса ми е ако сложа DD-WRT ще мога ли да го подкарам на 125Мбпс. Тъйкато производителя го предлага с такъв вариант мисля че трябва да може, но не съм 100% сигурен. Ако може някой който има опит с DD-WRT и въпросния рутер да сподели, ще му бъда много балагодарен O:-)
Аватар
climber4o

Мнение от climber4o »

iFoz написа:Аз съм с такъв. Няма проблем само дето трябва да го рестартирам от време на време, че уж има, а няма. Инче има голяма тема за този рутер в HWBG.
И аз бях така ... (рутера беше подарак от интернет оператора) като цяло съм нямал проблеми добър е ;)
Публикувай отговор