А какво ще кажете за Linux?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
muki

А какво ще кажете за Linux?

Мнение от muki »

Здравейте,

виждам че доста оживено обсъждате темата за windows vs os x, а какво ще кажете за безплатната алтернатива и доста мощна ос linux?

П.п. Ще е хубаво да пишат хора които наистина са имали допир до тази толкова добра ос, моля без заучени фрази, чути недочути от приятели и т.н. L-)

Ще чакам мненията Ви с интерес...
Аватар
Nikolay
Обратна връзка:

Re: А какво ще кажете за Linux?

Мнение от Nikolay »

Ползвах openSuSE малко повече от година. Яд ме е, че не успях да си подкарам AutoCAD. Само заради него пак съм с Windows. Лично аз предпочитам Linux пред Windows.

Между другото от 2-3 дни съм с Windows 7 Beta и доста ми допада. :)
muki

Мнение от muki »

С wine не става ли? а и защо не пробваш с алтернативата на AutoCAD - linuxcad http://www.linuxcad.com/
Лично аз минах през доста дистрота, като накрая се спрях на Gentoo с gnome, като изцяло замених бозата преди около година и 2-3 месеца, доста съм доволен, найстина понякога за даден проблем се налага повече да се чете, но съм сигурен че ако някой се занимава с администрации и т.н. това е необходим опит, а и какво по хубаво от това всичко да ти е безплатно и да не се налага да плащаш за приложения или за самата операционна с-ма.... :)
Аватар
Nikolay
Обратна връзка:

Мнение от Nikolay »

С Wine - не. Бях пробвал и с crossover пакети - също не стана. А този linuxcad не съм го пробвал, но като гледам скрийншотите, май няма да ми свърши работа. Смятам тия дни да пробвам на компютъра вкъщи да кача пак едно сусе. Аз пък избрах него, защото е доста юзър френдли. YaST-a му е огромно предимство. :) Нямам наблюдения върху Gentoo. Сподели по-подробно как е? :)
Аватар
VooDooTo

Мнение от VooDooTo »

Аз ползвам на лаптопа ми Windows 7 в комбинация със openSuse 11.1. И от двата съм доволен и се допълват. На 7-цата ползвам Photoshop CS4, iTunes, AIMP 2, както и някои други глезотиики, които няма как да ползвам под Linux. А под openSuse съм с KDE 4.2.1 и съм страшно доволен и от него. Имам VLC, XMMS, Banshee, Firefox (ест.) и си ползвам терминала. Страшно съм доволен от openSuse, само дето iTunes не иска да ми тръгне под Wine и това е голям недостатък за мен, тъй като като включа телефона и той само се зарежда. Дори не ми показва снимките :(.
Публикувай отговор