Ако някой е успял да изчете докрай мнението - браво. Аз не успях. В баси неграмотната държава живеем!един пи4 ме попита как се минава схива но понеже не6то обърках одговора и сега нямам името му пи6а тук зна4и слиза6 долу при статоите отива6 в противопложната страна на 6ива там в дясно има коридор тръгва6 по него после има една дупка спускасх се долу там минавасх една врата и стига6 до нова врътка там трябва да земе6 2 кеистала после се спуска6 под 2рия то 6е ти покаже от там след о6те малко аеробика се връ6та6 пак при 6ива ползва6 ансансиора и раката и се спуска отива6 слага6 кристала после там кадето ти дава да се зака4и6 и слезе6 при ветрилата слиза6 отива6 от другата страна ка4ва6 се по важети прави6 врътката с 2 асансиор слага6 клетката под него слага6 кристала наглася6 жетрилата и си готов
FUN: Вицове, картинки, линкове, текстове...
Re: FUN: Вицове, картинки, линкове, текстове...
Мнение под торент за игра в бг тракър:
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
- Ало, изтрезвителното ли е?
- Да
- Адамов там ли е?
- Ами не, не го виждаме тук
- Няма и да ме видите, копелета. Днес си пия у нас
- Да
- Адамов там ли е?
- Ами не, не го виждаме тук
- Няма и да ме видите, копелета. Днес си пия у нас
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Ххаахахахахаха.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
способността на компютърните програми
За всички, които харесват готините девойки по списанията
и още
надявам се да не е пускано досега
За всички, които харесват готините девойки по списанията

и още
надявам се да не е пускано досега
- dreamlover
- Обратна връзка:
Ами аз го постигам вместо с програми,с алкохол!Лошото е че сутрин е много страшно-маските падат и оооо ужас.

iPhone 2G 8GB 2.2
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Сутрин като станеш след алкохолна вечер, положението е следното:
- Олелелееее крокодилллл
- Къде, къде?
- Мамоооо, пък и говорииии
- Олелелееее крокодилллл
- Къде, къде?
- Мамоооо, пък и говорииии
Кара си един пич колата и вижда една табела на която пише "с. Педерастово". Влиза навътре в селото и забелязва един мъж. Отива при него и го пита:
- Абе, това село защо се казва Педерастово?
А мъжът му отговаря:
- Ааа, не знам, аз съм булка тука!

А мъжът му отговаря:
- Ааа, не знам, аз съм булка тука!

ipod touch 8 GB+ZiPhone 3.0+firmwere up to 2.1 = http://iphone-bulgaria.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://valeks88-atv.hit.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://valeks88-atv.hit.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е от „Аламинут” по БТВ.vladistar написа:Кара си един пич колата и вижда една табела на която пише "с. Педерастово". Влиза навътре в селото и забелязва един мъж. Отива при него и го пита:
А мъжът му отговаря:
- Ааа, не знам, аз съм булка тука!![]()
![]()
![]()

May The Force be with You!
Защо когато е студено, блондинката отива и застава в ъгъла на стаята?
Защото чула, че там има 90 градуса.
Отишъл една мутра при доктора и казал:
- Докторе, искам да ме кастрирате!
- Но как така, сигурен ли сте, че искате да ви кастрирам?
- Абсолютно!
Кастрирал го докторът, излиза нашият човек, а отвън приятелят му:
- К'во, имунизираха ли те?
-------------------------------------------
И специално за.................... (anthony ще каже за кой
)
Чапай изпраща Петка да докара една цистерна със спирт.
При пристигането на Петка се вижда, че не носи нищо.
Чапай пита Петка:
- Петка, къде е цистерната със спирта?
Петка отговаря:
- Половината от цистерната я продадох, а половината - изпих!
Чапай:
- А къде са парите?
- Парите ги пропих!
----------------------------------------
Блондинка влиза в компютърен магазин и казва:
- Извинете, имате ли гениална мишка шофьор за малки меки прозорци?
- ?!?!?!?.... сигурно имате предвид "Genius mouse driver for Microsoft Windows "?
- Докторе, искам да ме кастрирате!
- Но как така, сигурен ли сте, че искате да ви кастрирам?
- Абсолютно!
Кастрирал го докторът, излиза нашият човек, а отвън приятелят му:
- К'во, имунизираха ли те?
-------------------------------------------
И специално за.................... (anthony ще каже за кой

Чапай изпраща Петка да докара една цистерна със спирт.
При пристигането на Петка се вижда, че не носи нищо.
Чапай пита Петка:
- Петка, къде е цистерната със спирта?
Петка отговаря:
- Половината от цистерната я продадох, а половината - изпих!
Чапай:
- А къде са парите?
- Парите ги пропих!
Блондинка влиза в компютърен магазин и казва:
- Извинете, имате ли гениална мишка шофьор за малки меки прозорци?
- ?!?!?!?.... сигурно имате предвид "Genius mouse driver for Microsoft Windows "?
Хахаха.
Що пък аз да кажа? Аз не съм пил от миналата година
Що пък аз да кажа? Аз не съм пил от миналата година

някакви престрелкиanthony написа:Хахаха....Що пък аз да кажа? Аз не съм пил от миналата година

Който и да сложиш, все ще е пияница
Само Джони се излага и пие минерална вода, но се надявам да почне да се лекува вече 

Най-новото от Apple!!! http://www.snotr.com/video/2064" onclick="window.open(this.href);return false;
I HAVE THE BODY OF A GOD!!!
(Unfortunately it's Buddah)
(Unfortunately it's Buddah)
- dreamlover
- Обратна връзка:
ако,пък стаята е кръгла изобщо не смее да влезе!Ще се опече 360 градусаSladichuk написа:Защо когато е студено, блондинката отива и застава в ъгъла на стаята?

iPhone 2G 8GB 2.2
- johnnybravo
- Обратна връзка:
anthony написа:Който и да сложиш, все ще е пияницаСамо Джони се излага и пие минерална вода, но се надявам да почне да се лекува вече
Aнтъни, взех си няколко бутилки доста добро вино (Солитер Еленово) и сега всяка вечер пия по една чаша, но като лекарство, не ме кефи особено

- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Гледал съм го и друг път и винаги си мисля, че гледам Чочо Попйорданов.tonywoolf написа:Най-новото от Apple!!! http://www.snotr.com/video/2064" onclick="window.open(this.href);return false;
Жена кара по улица…
Мъж кара по същата улица но в обратна посока.
Когато се разминават жената отворила прозореца и викнала на мъжа:
- КОН!
Мъжът реагирал веднага:
- КУРВА!
Продължават двамата всеки в своята посока. Мъжът, доволен че така бързо се оправил с жената, влиза в първия завой…………………….
И.....................
ИЗВОД:
“Мъжете никога не разбират за какво им говорят жените”
Мъж кара по същата улица но в обратна посока.
Когато се разминават жената отворила прозореца и викнала на мъжа:
- КОН!
Мъжът реагирал веднага:
- КУРВА!
Продължават двамата всеки в своята посока. Мъжът, доволен че така бързо се оправил с жената, влиза в първия завой…………………….
И.....................

ИЗВОД:
“Мъжете никога не разбират за какво им говорят жените”
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Що за ужас? 25мин. за една поща. Аз за 25мин. ще напиша роман.MoridinBG написа:Революционен лаптоп без клавиатура от Apple
Ако в медицинските форуми комуникираха както навсякъде...
Новобранец: Пичове, имам проблем – дойде пациент, едното око работи, другото не – какво да правя! Спешно!!!
Хирург (ветеран във форума): А-а-а-а!! Едното око не работи, е**ти та**ка!!
Скалпел (ветеран във форума): Мамка му, писна ми от леваци!
Админ (администратор): Новобранец, четете правилата на форума, използвайте търсачката. Първо предупреждение.
Доктор_Лектор (постоянно присъствие): Добре де, стига го дърляхте, не виждате ли човека има проблем.
Гост1: Новобранец, а ти какво искаш? Формулирай си въпроса по-правилно.
Новобранец: Гост1, аз искам да виждат и двете очи. Можеш ли да ми подскажеш как да го направя?
Гост1: А-а-а-а, да виждат и двете очи – не знам тогава. Аз специализирам иглотерапия.
Новобранец: Админ, аз ползвах търсачката но нищо не намерих. Някой да ми помогне, пациента лежи на масата, аз му отворих единия бял дроб – не помага!!
Хирург (ветеран във форума): А-а-а-а!!! Отворил му белия дроб, сега ще се попикам!!!
Гост2: Новобранец, а очния нерв провери ли?
Медбрат (опитен): Новобранец, кое око не работи – лявото или дясното?
Админ (администратор): В правилата на форума е написано че тук е забранено да се задават въпроси за симетрични органи. Освен това по какви думи търси? С думичката „око”? А трябваше с „бинокуларус окулярус” . Ето – [подбор от линкове] прочети за това как трябва да използваш търсачката във форума.
Новобранец: Гост2, а къде да търся очния нерв? Размених местата на очите, сега и двете не работят Срочно, какво да правя, скоро свършва упойката.
Гост3: А пациента от каква раса е – негроид или монголоид?
Скалпел (ветеран във форума): Гост3, а каква е разликата?
Гост3: Искаш да кажеш, че между негроид и монголоид няма разлика? Пък после наричаш Новобранеца левак
Доктор_лектор (постоянно присъствие): Между негроида и монголоида има разлика, това е факт.
Новобранец: Как да разбера расата?
Скалпел (ветеран във форума): Попитай пациента
Новобранец: Пациента е в безсъзнание. Може би му пише в паспорта?
Скалпел (ветеран във форума): Гост3, разлика има, но каква е конкретната разлика в нашия случай??
Гост3: Скалпел, очевидна. При негроидите очите са големи и ококорени, а монголоидите имат цепки на очите – може би на пациента просто са му стеснени очните цепки, и трябва да се цепнат със скалпела.
Новобранец: Благодаря Гост3! Цепнах клепачите – сега очните ябълки се вадят значително по-лесно. Размених ги още веднъж, не работят
PS. За всеки случай цепнах и ноздрите.
Новобранец: Ехо, има ли някой тук?
Новобранец: Е какво да правя в края на краищата?
Новобранец: Край, темата е закрита, аз го изпратих при очен лекар.
Скалпел (ветеран във форума): НОВОБРАНЕЦ, ТИ КАКВО, НЕ СИ ЛИ ОЧЕН ЛЕКАР???
Новобранец: Не, гинеколог съм.
Админ (администратор): Новобранец, второ предупреждение. Чети правилата. Тук е форум на очните лекари. Още едно предупреждение и- бан.
Хирург (ветеран във форума): А-а-а-а-а!!! Гинеколог!!! Край, пускайте водата, аз се попиках!
Новобранец: Пичове, имам проблем – дойде пациент, едното око работи, другото не – какво да правя! Спешно!!!
Хирург (ветеран във форума): А-а-а-а!! Едното око не работи, е**ти та**ка!!
Скалпел (ветеран във форума): Мамка му, писна ми от леваци!
Админ (администратор): Новобранец, четете правилата на форума, използвайте търсачката. Първо предупреждение.
Доктор_Лектор (постоянно присъствие): Добре де, стига го дърляхте, не виждате ли човека има проблем.
Гост1: Новобранец, а ти какво искаш? Формулирай си въпроса по-правилно.
Новобранец: Гост1, аз искам да виждат и двете очи. Можеш ли да ми подскажеш как да го направя?
Гост1: А-а-а-а, да виждат и двете очи – не знам тогава. Аз специализирам иглотерапия.
Новобранец: Админ, аз ползвах търсачката но нищо не намерих. Някой да ми помогне, пациента лежи на масата, аз му отворих единия бял дроб – не помага!!
Хирург (ветеран във форума): А-а-а-а!!! Отворил му белия дроб, сега ще се попикам!!!
Гост2: Новобранец, а очния нерв провери ли?
Медбрат (опитен): Новобранец, кое око не работи – лявото или дясното?
Админ (администратор): В правилата на форума е написано че тук е забранено да се задават въпроси за симетрични органи. Освен това по какви думи търси? С думичката „око”? А трябваше с „бинокуларус окулярус” . Ето – [подбор от линкове] прочети за това как трябва да използваш търсачката във форума.
Новобранец: Гост2, а къде да търся очния нерв? Размених местата на очите, сега и двете не работят Срочно, какво да правя, скоро свършва упойката.
Гост3: А пациента от каква раса е – негроид или монголоид?
Скалпел (ветеран във форума): Гост3, а каква е разликата?
Гост3: Искаш да кажеш, че между негроид и монголоид няма разлика? Пък после наричаш Новобранеца левак
Доктор_лектор (постоянно присъствие): Между негроида и монголоида има разлика, това е факт.
Новобранец: Как да разбера расата?
Скалпел (ветеран във форума): Попитай пациента
Новобранец: Пациента е в безсъзнание. Може би му пише в паспорта?
Скалпел (ветеран във форума): Гост3, разлика има, но каква е конкретната разлика в нашия случай??
Гост3: Скалпел, очевидна. При негроидите очите са големи и ококорени, а монголоидите имат цепки на очите – може би на пациента просто са му стеснени очните цепки, и трябва да се цепнат със скалпела.
Новобранец: Благодаря Гост3! Цепнах клепачите – сега очните ябълки се вадят значително по-лесно. Размених ги още веднъж, не работят
PS. За всеки случай цепнах и ноздрите.
Новобранец: Ехо, има ли някой тук?
Новобранец: Е какво да правя в края на краищата?
Новобранец: Край, темата е закрита, аз го изпратих при очен лекар.
Скалпел (ветеран във форума): НОВОБРАНЕЦ, ТИ КАКВО, НЕ СИ ЛИ ОЧЕН ЛЕКАР???
Новобранец: Не, гинеколог съм.
Админ (администратор): Новобранец, второ предупреждение. Чети правилата. Тук е форум на очните лекари. Още едно предупреждение и- бан.
Хирург (ветеран във форума): А-а-а-а-а!!! Гинеколог!!! Край, пускайте водата, аз се попиках!
iPhone 3G 16GB Black with 2.2.1 firmware.
НАРЕДБА № 39 ОТ 1 ДЕКЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСЛОВИЯТА ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЖИВОТНИ КОМПАНЬОНИ,СЪОБРАЗЕНИ С ТЕХНИТЕ ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ И ПОВЕДЕНЧЕСКИ ОСОБЕНОСТИ
Издадена от Министерството на земеделието и храните
Обн. ДВ. бр.1 от 6 Януари 2009г.
Раздел I.
Общи положения
Чл. 1. С тази наредба се уреждат редът, начинът и условията за отглеждане на животните компаньони
, съобразени с техните физиологически и поведенчески особености
.
Чл. 2. Наредбата не се прилага за:
1. спортни коне;
2. животни, използвани за работа - служебни, ловни, пазачи на стада селскостопански животни, състезателни кучета, планински спасители, следотърсачи и кучета за подпомагане на хора с увреждания;
3. животни, използвани за опити;
4. свободноживеещи животни (диви животни).
Чл. 4. Не се разрешава отглеждането на примати и хищни животни (бозайници и птици) с предназначение за животни компаньони
, с изключение на порове и язовци , които са отгледани с тази цел.
Чл. 7. Всеки, който отглежда или се грижи за животно компаньон, е длъжен:
2. да осигурява условията, грижите и вниманието, съобразени с естествените му нужди според вида и породата му, а именно:
а) пространство за настаняване и оборудване на това пространство, което отговаря на физиологическите и поведенческите особености на животното компаньон;
6. да избягва раждането на нежелани животни компаньони чрез осигуряването на:
а) изолация по време на размножителния период;
б) ветеринарномедицински препарати за отлагане и потискане на еструса (за непосветените – виж Допълнителни разпоредби § 1.), или
в) кастрация.
Чл. 12. (2) На животните компаньони се осигурява:
3. приспособления, които им позволяват да се катерят, ровят, почиват, крият, къпят, плуват или гмуркат в съответствие със специфичните изисквания на вида животно компаньон, като се осигуряват условия то да има поведение, каквото би имало в естествената си среда;
Чл. 13. При настаняване на кучета, котки и порове се осигуряват:
2. достатъчно пространство за движение, необходимата вентилация и обезопасяване от вредни газове и изпарения;
Чл. 14. (1) При отглеждане на кучета на открито задължително се осигурява колиба, която се оразмерява така, че кучето да може да се движи изправено вътре в нея без затруднения и да ляга в цялата си дължина.
(8) Кучешките колиби се изграждат от солидни материали, които изолират от студ и влага.
(9) Подът на загражденията трябва да е добре отводнен и не трябва да има дупки, които могат да наранят крайниците на кучето.
Чл. 16. При отглеждане на котки се осигурява:
1. подходящо (тихо и уютно) място за спане;
5. място за точене на ноктите;
6. място за криене.
Чл. 17. (1) Поровете могат да бъдат настанени свободно в дома на собственика, в клетка в дома на собственика или в заграждение на открито, оградено от всички страни,като се спазват следните условия:
3. осигурен е съд с котешка тоалетна.
2. за всеки пор, включен допълнително, се изискват още 40 cm; площ на пода;
3) Когато поровете се отглеждат в заграждение на открито:
1. минималните размери за заграждение на открито са два метра дължина, един метър широчина и един метър височина;
2. за да се предотврати измъкването им от заграждението чрез изравяне на пролука под оградата, подът се изготвя от солиден материал или оградата се вкопава в земята на дълбочина 60 cm;
3. горната част се покрива;
4. пространството за спане не заема повече от една трета от общото пространство на заграждението и е повдигнато над земята.
Чл. 24. (1) Котките не се хранят с търговски марки храни, предназначени за кучета, поради необходимостта от по-голямо количество протеини и чувствителността им към липса на определени аминокиселини в храната - таурин." - (хехехехе, a човешките бебета немат нужда от "допълнително протеини" стигат им кренвирши, направени от рециклирана хартия от "белана"
)
(2) !!!!Не се допускат внезапни промени в диетата на котките. Промените в храненето на котките се извършват постепенно.
3) На котките (особено на дългокосместите породи) се осигурява специален вид ливадна трева (Dactylis glomerata), която подпомага тяхното храносмилане и им помага да се освободят от космените топки, натрупвани в стомаха им, при почистване на козината си.
Чл. 25. (3) През последната част на бременността и по време на кърменето при поровете на майката се осигурява високопротеинова храна за предотвратяване на проявата на канибализъм спрямо малките порчета.
Чл. 27. Забранява се:
3. заплождането на животни, които не са в подходящо телесно състояние.
............каквото и да означава това-(неподстриганите, невчесаните и тия с неизрязаните нокти вън - за вас няма е***е...
Чл. 30. Всеки, който отглежда или се грижи за животно компаньон, е длъжен незабавно да му осигури ветеринарномедицинска помощ, когато забележи отклонения от нормалното поведение и тревожни признаци за нарушено здраве и при всички случаи при наличие на следните признаци:
1. изтечения от носа;
...............................
3. кихане и кашляне;
..........................
6. повръщане;
7. обилна диария, особено когато има примеси от кръв;
8. загуба на тегло;
9. опадане на козина и нарушения на оперението;
................
14. залитане и/или припадъци;
15. депресия !!!!!! или летаргия;
16. тръскане на главата и чесане на ушите;
17. прекомерно чесане;
18. ненормално движение на главата и очите.
Чл. 36. Обучението на животното компаньон започва от ранна възраст и включва в себе си добра социализация към хора и животни.
Чл. 41. При всички техники за обучение акцентът се поставя върху наградата и положителното затвърждаване на наученото, като се използват последователност и постоянен тон на гласа и на визуалните сигнали.
Чл. 43. При използването на намордник за кучета осигурява:
.........................
4. да не се оставя намордникът върху кучето, когато то е без пряк надзор.
Допълнителни разпоредби
§ 1. По смисъла на настоящата наредба:
4. "Депресия" е състояние, което най-общо се проявява с угнетеност, сънливост, загуба на апетит и нежелание за движение.
5. "Дисстрес" е състояние вследствие неспособност или невъзможност за приспособяване към действието на дразнители.
6. "Еструс" е разгоненост - състояние на полова възбуда, която настъпва периодично при женски млекопитаещи животни.
10. "Нередно поведение" е поведение, което се изразява в прояви от страна на животните-компаньони, причиняващи вреда, и също така включва устойчиво продължително лаене, мяукане, агресивност, гонене на леки коли или камиони и др.
12. "Постеля" е материал (като дървесни стърготини, торф, слама и др.), който покрива пода на местата за живеене, изпълнява хигиенна функция и създава комфорт на животните. Същият предоставя възможност на животните да се заравят и крият.

ТОВА НЕ Е ШЕГА! НАСТОЯЩАТА НАРЕДБА Е ДЕЙСТВАЩ ОТ СЛЕД 3 ДНИ НОРМАТИВЕН АКТ, ИНКОРПОРИРАН В ДЙСТВАЩОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО НА РБ!
И е поредният бисер на нормотворческата мисъл в милата Родина,разбирай– критерий за нивото на живот на тази благословена територия.

Издадена от Министерството на земеделието и храните
Обн. ДВ. бр.1 от 6 Януари 2009г.
Раздел I.
Общи положения
Чл. 1. С тази наредба се уреждат редът, начинът и условията за отглеждане на животните компаньони

Чл. 2. Наредбата не се прилага за:
1. спортни коне;
2. животни, използвани за работа - служебни, ловни, пазачи на стада селскостопански животни, състезателни кучета, планински спасители, следотърсачи и кучета за подпомагане на хора с увреждания;
3. животни, използвани за опити;
4. свободноживеещи животни (диви животни).
Чл. 4. Не се разрешава отглеждането на примати и хищни животни (бозайници и птици) с предназначение за животни компаньони

Чл. 7. Всеки, който отглежда или се грижи за животно компаньон, е длъжен:
2. да осигурява условията, грижите и вниманието, съобразени с естествените му нужди според вида и породата му, а именно:
а) пространство за настаняване и оборудване на това пространство, което отговаря на физиологическите и поведенческите особености на животното компаньон;
6. да избягва раждането на нежелани животни компаньони чрез осигуряването на:
а) изолация по време на размножителния период;
б) ветеринарномедицински препарати за отлагане и потискане на еструса (за непосветените – виж Допълнителни разпоредби § 1.), или
в) кастрация.
Чл. 12. (2) На животните компаньони се осигурява:
3. приспособления, които им позволяват да се катерят, ровят, почиват, крият, къпят, плуват или гмуркат в съответствие със специфичните изисквания на вида животно компаньон, като се осигуряват условия то да има поведение, каквото би имало в естествената си среда;
Чл. 13. При настаняване на кучета, котки и порове се осигуряват:
2. достатъчно пространство за движение, необходимата вентилация и обезопасяване от вредни газове и изпарения;
Чл. 14. (1) При отглеждане на кучета на открито задължително се осигурява колиба, която се оразмерява така, че кучето да може да се движи изправено вътре в нея без затруднения и да ляга в цялата си дължина.
(8) Кучешките колиби се изграждат от солидни материали, които изолират от студ и влага.
(9) Подът на загражденията трябва да е добре отводнен и не трябва да има дупки, които могат да наранят крайниците на кучето.
Чл. 16. При отглеждане на котки се осигурява:
1. подходящо (тихо и уютно) място за спане;
5. място за точене на ноктите;
6. място за криене.
Чл. 17. (1) Поровете могат да бъдат настанени свободно в дома на собственика, в клетка в дома на собственика или в заграждение на открито, оградено от всички страни,като се спазват следните условия:
3. осигурен е съд с котешка тоалетна.
2. за всеки пор, включен допълнително, се изискват още 40 cm; площ на пода;
3) Когато поровете се отглеждат в заграждение на открито:
1. минималните размери за заграждение на открито са два метра дължина, един метър широчина и един метър височина;
2. за да се предотврати измъкването им от заграждението чрез изравяне на пролука под оградата, подът се изготвя от солиден материал или оградата се вкопава в земята на дълбочина 60 cm;
3. горната част се покрива;
4. пространството за спане не заема повече от една трета от общото пространство на заграждението и е повдигнато над земята.
Чл. 24. (1) Котките не се хранят с търговски марки храни, предназначени за кучета, поради необходимостта от по-голямо количество протеини и чувствителността им към липса на определени аминокиселини в храната - таурин." - (хехехехе, a човешките бебета немат нужда от "допълнително протеини" стигат им кренвирши, направени от рециклирана хартия от "белана"

(2) !!!!Не се допускат внезапни промени в диетата на котките. Промените в храненето на котките се извършват постепенно.
3) На котките (особено на дългокосместите породи) се осигурява специален вид ливадна трева (Dactylis glomerata), която подпомага тяхното храносмилане и им помага да се освободят от космените топки, натрупвани в стомаха им, при почистване на козината си.
Чл. 25. (3) През последната част на бременността и по време на кърменето при поровете на майката се осигурява високопротеинова храна за предотвратяване на проявата на канибализъм спрямо малките порчета.
Чл. 27. Забранява се:
3. заплождането на животни, които не са в подходящо телесно състояние.
............каквото и да означава това-(неподстриганите, невчесаните и тия с неизрязаните нокти вън - за вас няма е***е...

Чл. 30. Всеки, който отглежда или се грижи за животно компаньон, е длъжен незабавно да му осигури ветеринарномедицинска помощ, когато забележи отклонения от нормалното поведение и тревожни признаци за нарушено здраве и при всички случаи при наличие на следните признаци:
1. изтечения от носа;
...............................
3. кихане и кашляне;
..........................
6. повръщане;
7. обилна диария, особено когато има примеси от кръв;
8. загуба на тегло;
9. опадане на козина и нарушения на оперението;
................
14. залитане и/или припадъци;
15. депресия !!!!!! или летаргия;
16. тръскане на главата и чесане на ушите;
17. прекомерно чесане;
18. ненормално движение на главата и очите.
Чл. 36. Обучението на животното компаньон започва от ранна възраст и включва в себе си добра социализация към хора и животни.
Чл. 41. При всички техники за обучение акцентът се поставя върху наградата и положителното затвърждаване на наученото, като се използват последователност и постоянен тон на гласа и на визуалните сигнали.
Чл. 43. При използването на намордник за кучета осигурява:
.........................
4. да не се оставя намордникът върху кучето, когато то е без пряк надзор.
Допълнителни разпоредби
§ 1. По смисъла на настоящата наредба:
4. "Депресия" е състояние, което най-общо се проявява с угнетеност, сънливост, загуба на апетит и нежелание за движение.
5. "Дисстрес" е състояние вследствие неспособност или невъзможност за приспособяване към действието на дразнители.
6. "Еструс" е разгоненост - състояние на полова възбуда, която настъпва периодично при женски млекопитаещи животни.
10. "Нередно поведение" е поведение, което се изразява в прояви от страна на животните-компаньони, причиняващи вреда, и също така включва устойчиво продължително лаене, мяукане, агресивност, гонене на леки коли или камиони и др.
12. "Постеля" е материал (като дървесни стърготини, торф, слама и др.), който покрива пода на местата за живеене, изпълнява хигиенна функция и създава комфорт на животните. Същият предоставя възможност на животните да се заравят и крият.

ТОВА НЕ Е ШЕГА! НАСТОЯЩАТА НАРЕДБА Е ДЕЙСТВАЩ ОТ СЛЕД 3 ДНИ НОРМАТИВЕН АКТ, ИНКОРПОРИРАН В ДЙСТВАЩОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО НА РБ!
И е поредният бисер на нормотворческата мисъл в милата Родина,разбирай– критерий за нивото на живот на тази благословена територия.
Последно промяна от Sladichuk на 07 Яну 2009, 01:17, променено общо 2 пъти.
-
ва истина, бе, хора....проверих Държавния вестник....публикували са я тия болни мозъци Наредбата от министерството на земеделието и храните!!!!!!!!
Чакайте, че от потрес почнах да бъркам словореда и станах учителят Йода нещо.......
муахахахахахахахахахаха

Чакайте, че от потрес почнах да бъркам словореда и станах учителят Йода нещо.......
муахахахахахахахахахаха

КОГАТО ЖИВОТЪТ ТИ ПОДНЕСЕ ЛИМОНИ, НАПРАВИ СИ ЛИМОНАДА!!!
Няма само на нас да пишат актове.