Мнения за рутер Buffalo WHR-HP-G54
Мнения за рутер Buffalo WHR-HP-G54
Здравейте,
някой ползва ли този модел на Бъфало? Ще купувам нов рутер и системният ми администратор ми го препоръча (изискването ми беше да е до стотина лева). Просто ми е интересно някой ако има преки впечатления от модела.
Инфо за модела
edit/
Сега зазяпах и този модел -> http://www.buffalo-bg.com/product/110
някой ползва ли този модел на Бъфало? Ще купувам нов рутер и системният ми администратор ми го препоръча (изискването ми беше да е до стотина лева). Просто ми е интересно някой ако има преки впечатления от модела.
Инфо за модела
edit/
Сега зазяпах и този модел -> http://www.buffalo-bg.com/product/110
Последно промяна от Sisq0 на 06 Юли 2008, 17:35, променено общо 1 път.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
Re: Мнения за рутер Buffalo WHR-HP-G54
Аз съм с такъв. Няма проблем само дето трябва да го рестартирам от време на време, че уж има, а няма. Инче има голяма тема за този рутер в HWBG.
iPhone 4
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Рутера е съвсем приличен, а това за рестартирането... като цяло е валидно за всеки модел/марка 

iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Да, аз го имам вкъщи и си работи перфектно, досега не съм имал никакви проблеми. 

iPhone 3G 16Gb 3.0
- johnnybravo
- Обратна връзка:
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
На този модел на Buffalo също може да му се смени страндартния фирмуер с DD-WRT... 

iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Tomato или DD-WRT е препоръчително?
Моето творчество!
Моето творчество!
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
По-скоро е въпрос на лични предпочитания... 

iPhone 4S 16GB (5.1.1)
И аз се чудя точно за този модел. Пише, че има вграден усилвател на сигнала за по-голям обхват. На мен точно обхват ми трябва, защото ме делят 3-4 бетонни стени от него. Вчера ми дадоха да тествам ASUS WL-520 и сигнала едвам едвам стигаше до мен.
Don't hate the player, hate the game!
Здравейте,
аз съм с такъв рутер от близо година вече. За целия този период не ми се е налагало нито веднъж да го рестартирам.
Откакто съм го купил съм забравил че изобщо съществува. Обхвата му е супер, когато му се качи томато FW има възможност да промяна на TTL-а и т.н.
Купувай смело.
аз съм с такъв рутер от близо година вече. За целия този период не ми се е налагало нито веднъж да го рестартирам.
Откакто съм го купил съм забравил че изобщо съществува. Обхвата му е супер, когато му се качи томато FW има възможност да промяна на TTL-а и т.н.
Купувай смело.
Този рутер е по-добра алтернатива от класическия модел на Линксис. Осезаемо по-евтин е, а е с по-добра изработка и осезаемо по-силен сигнал.
Доматът на мен ми се стори леко постен, за това предпоитам dd-wrt.
Внимавайте с флашването, с моя се случи нещо, което се оказа, че далеч не е изолиран проблем. При един рестарт (седмица след последното флашване) умря. Зарежда само до степен да отговаря на пинг и толкова. Префлашвания, рестарти - нищо. По няколко форума съм срещал същия проблем.
Иначе рутерът си е страхотен
Доматът на мен ми се стори леко постен, за това предпоитам dd-wrt.
Внимавайте с флашването, с моя се случи нещо, което се оказа, че далеч не е изолиран проблем. При един рестарт (седмица след последното флашване) умря. Зарежда само до степен да отговаря на пинг и толкова. Префлашвания, рестарти - нищо. По няколко форума съм срещал същия проблем.
Иначе рутерът си е страхотен

Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
И как ке оправи... или не се оправи?MoridinBG написа: Префлашвания, рестарти - нищо. По няколко форума съм срещал същия проблем.

Иначе разликата между Линксиса и Бизончето като пари не е кой знае какво (10-15лв), но вече от второ място чувам, че бичето е по-добрият избор, а и по-евтиният

Don't hate the player, hate the game!
Аз съм с този рутер и томато. Рестартирам го само при ъпдеит!
Препоръчвам томато пред dd-wrt защото е много по-бързо. Иначе като стабилност са еднакви.
За тези пари това бъфало няма никаква конкуренция (особенно с томато)
Препоръчвам томато пред dd-wrt защото е много по-бързо. Иначе като стабилност са еднакви.
За тези пари това бъфало няма никаква конкуренция (особенно с томато)
iPhone 4 iOS4.1
MoridinBG - относно твоя проблем - решава се с инсталиране на правилния фърмуер. Доста такива рутери съм "ремонтирал" до сега!
Ако имаш някой такъв рутер дай да го оправим или го дай за някакви пари
Ако имаш някой такъв рутер дай да го оправим или го дай за някакви пари

iPhone 4 iOS4.1
http://www.linksys.com/servlet/Satellit ... torWrapper" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз съм с този , досега не е забивал
имам го от година и половина . Добра защита и добър обхват .
Аз съм с този , досега не е забивал

kkp, не е от това 
Знам за какво става дума, дори смених няколко firmware-a преди това. Скапа се в движение, след като беше работил около месец с последното стабилно dd-wrt. Ей така, докато си работеше
Мъчил съм го през JTAG и пак не става. Намира чиповете, уж пише всичко както трябва, но отново никой (:

Знам за какво става дума, дори смених няколко firmware-a преди това. Скапа се в движение, след като беше работил около месец с последното стабилно dd-wrt. Ей така, докато си работеше

Мъчил съм го през JTAG и пак не става. Намира чиповете, уж пише всичко както трябва, но отново никой (:
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
----------
----------
Аз малко след като пуснах темата си го взех този рутер и съм доста доволен. Най-важното е, че в тоалетната имам интернет - през три стени е и имам пълен обхват 

Моето творчество!
Моето творчество!
И аз съм с този от година и нещо и съм доволен.ares777 написа:http://www.linksys.com/servlet/Satellit ... torWrapper
Аз съм с този , досега не е забивалимам го от година и половина . Добра защита и добър обхват .
Само искам да попитам някой компетентен за вредното излъчване. Баща ми правеше сметки, че честотата на вълните или дължината на вълната при работа на рутера (не съм много в час) е много близо до честотата на работа на мозъка (мозъчните вълни)

Поздрави

Keep going ...
Моят мозък работи на 2.4 Ghz? Уоу! Освен това ми е и двуядренMr.Profit написа:Баща ми правеше сметки, че честотата на вълните или дължината на вълната при работа на рутера (не съм много в час) е много близо до честотата на работа на мозъка (мозъчните вълни)![]()

I HAVE THE BODY OF A GOD!!!
(Unfortunately it's Buddah)
(Unfortunately it's Buddah)
Mr.Profit, има разни такива изказвания и ми напомнят за твърденията за вредата на GSM апаратите. Вероятно има нещо вярно в тях, но е преувеличено. Виж ако го ползваш вместо възглавница и/или постоянно стои близо до главата ти може и да те "облъчи" с нещо си
Аз до сега не съм чул/чел някой да си е патил от рутера или GSM-a си. Но всеки сам решава и взема съответните мерки срещи недоброжелателите.

Да вярно е ... излъчването от WiFi рутера е доста вредно, осоебно ако е до теб. трябва да има поне! (казвам ПОНЕ) 1,5 метра разстояние. Не е хубаво и да е в стаята , в която спиш. Ако не го изключвай през нощта, когато не ти трябва рутера, в моя случай е така. Компа е до леглото. (някак си ... удобно е...)
Някой от моделите на рутерите дори бяха обявени за опасни. В общи линий всеки ефтин рутер с голям обхват влиза в тази категория - на опасните, защото са с допълнителни усилватели и силата на сигнала преминава допустимите граници.
А който си мисли, че му няма нищо да погледне към небето и да сравни ятата птици от преди 10 (не 5-6) години и сега.. аз лично и врабче не многа да видя. Това не е случайно.

Някой от моделите на рутерите дори бяха обявени за опасни. В общи линий всеки ефтин рутер с голям обхват влиза в тази категория - на опасните, защото са с допълнителни усилватели и силата на сигнала преминава допустимите граници.
А който си мисли, че му няма нищо да погледне към небето и да сравни ятата птици от преди 10 (не 5-6) години и сега.. аз лично и врабче не многа да видя. Това не е случайно.

Микровълновите фурни са на същата честота. Ако има дори зрънце истина в това, вече си обречен, така че ползвай интернет спокойно.
И честотата на кои мозъчни вълни? Алфа? Бета? Gama? Tetha? Delta? Защото най0нискочестотните - делта - са с честота около 3 херца, а най-високочестотните - гама, достигат до 100 херца.
Излъчването, както казаха е вредно, ако спиш върху рутера. Още повече, че мощността му е изключително ниска - около 200mW/0.2W
И честотата на кои мозъчни вълни? Алфа? Бета? Gama? Tetha? Delta? Защото най0нискочестотните - делта - са с честота около 3 херца, а най-високочестотните - гама, достигат до 100 херца.
Излъчването, както казаха е вредно, ако спиш върху рутера. Още повече, че мощността му е изключително ниска - около 200mW/0.2W
И за това е виновно навлизането на WiFi устройствата, което се случва по същото време? Липсва всякаква логика. Ако бяха такива нещата, всеки, който живее до морето, ако изливаше по една кофа вода дневно в мивката нямаше да се покачва нивото на океаните.ScorpioN написа: А който си мисли, че му няма нищо да погледне към небето и да сравни ятата птици от преди 10 (не 5-6) години и сега.. аз лично и врабче не многа да видя. Това не е случайно.
----------
----------
За да не пускам нова тема която ще бъде за въпросния рутер, реших да повдигна тази. Надявам се че админите няма да се сърдят. Значи преди няколко месеца си взех въпросния рутер, естествено изчетох почти всички мнения за него във повечето форуми преди да го взема. Изобщо не съжалявам че си го взех дори съм страшно доволен. Нито ми забива нито се рестартирва нета бичи нонстоп
. Значи за какво става въпрос, наскоро ми се наложи да прехвърля 2ГБ фаил от единия комп на другия. Забравих да уточня че съм сложил Tomato. Трансфера беше бавен, а основната причина да си взема този модел е че може да работи на 125Мбпс, но с Tomato работи на 54Мбпс, Въпроса ми е ако сложа DD-WRT ще мога ли да го подкарам на 125Мбпс. Тъйкато производителя го предлага с такъв вариант мисля че трябва да може, но не съм 100% сигурен. Ако може някой който има опит с DD-WRT и въпросния рутер да сподели, ще му бъда много балагодарен 

И аз бях така ... (рутера беше подарак от интернет оператора) като цяло съм нямал проблеми добър еiFoz написа:Аз съм с такъв. Няма проблем само дето трябва да го рестартирам от време на време, че уж има, а няма. Инче има голяма тема за този рутер в HWBG.