1997 -
Nokia 3110 (Не текущия модул със същото име) - Франция (рядко в БГ, тогава във Варна имаше 2-3 клетки в целия град (основно в центъра))
1998 -
Nokia 5110 - Франция, от 1999 в БГ, във Варна вече работеше мрежата на Citron/Мобилтел
2000/2001 -
Sony CMD-J5 и
Sony CMD-J6 - БГ. И двете СОНИ/та са с Mobile Explorer на Microsoft. Софтуерът им изглеждаше изключително добре и беше доста функционален като цяло.

2002 -
Nokia_5210 - БГ. В БГ го пуснаха официално Германос, Април месец. Доста добър телефон за чобани (чобанска експлоатация имам в предвид).
2005 -
Motorola MPx 200 - БГ. Чудесен пръв Смартфон. Класика в жанра. Понесе безброй флашвания и учудващо много релийзи на Windows Mobile платформата и все още 'живее' и работи добре за верните си фенове.
2007 -
Motorola MPx 220 - БГ. Достоен наследник на предходния модел. Купуваше се само от фенове на горния

На този му разказох играта от флашване и customizations на ROM/a, веднъж ми сменяха дънната платка, след като презаписах по погрешка първия по веригата BOOT Loader. Също така много добър модел Smartphone с WM платформата.
2008 -
Samsung SGH-i600 (Blackjack) - БГ. Страхотен бизнес телефон. Евала на Самсунг. Модел фаза 2007 с фабричен WM6.
Септември 2008 - iPhone 3G (16GB Black).
ПС: Докато писах този пост се почуствах яко дърт. Не знам защо. Всъщност знам.