Интернет доставчик и... как да го излъжа?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
ChEf

Интернет доставчик и... как да го излъжа?

Мнение от ChEf »

Първо искам да кажа Здравейте на всички съфорумци, и да се извиня на администраторите, ако темата ми не е на място, но просто не знаех към коя подкатегория да отнеса моят проблем.За това пиша тук.

Днес ходих до интернет доставчика ми, за да видя как седи въпроса с рутера и дали мога да си взема такъв за вкъщи(защото ми стана ясно, че без рутер машинката не се чувства добре... поне така казва тя :P ) и "добрите хорица" ми казаха, че мога, но трябва да ми създадат втори акаунт, съответно втора такса, съответно още парички да давам. Имало там брой компютри за интернет потребление...и мойте били направени на 0!
Та въпроса ми е дали има някакъв начин да надхитря системата, така че да мога да си взема рутер и да си го ползвам без да плащам втора такса?
Благодаря ВИ много!

Поздрави!
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Аватар
PunkoHead

Re: Интернет доставчик и... как да го излъжа?

Мнение от PunkoHead »

Ами.. Зависи от толкова много неща...
При моя интернет доставчик нещата стоят така...
Ако искаш рутер плащаш 5лв на месец. Само, че понеже аз съм малко с връзки и минавам без тея 5лв... Защо обаче не можеш просто да си инсталираш рутер... Да приемем, че MAC адреса ще го копираш (какъвто е на компа, такъв и на рутера) обаче.. Има едно TTL (не знам точно какво е), но това нещо, когато е вдигнато не позволява използването на рутер. Добрата жена, с която аз имам връзки ми сваля TTL всеки месец без допълнителните 5лв :)
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Аватар
climber4o

Мнение от climber4o »

ами и на мен така ми казаха и ми казаха че немога да имам реално ип .. с рутер е да ама имам
ето какво направих аз:
Купих си рутер Linksys 95 лева от технополис
Тикнах кабела на интернета в него настой си го съвсесм спокойно както трябва да се настрой 1 рутер от неговата странциа при мен беше (http://192.168.1.1" onclick="window.open(this.href);return false;) при другите е различно то си пише в-ху рутера.
и като му дадох конект опаа имам интернет ... те искаха ми земат пари да ама не им дадох =))
а относно реалното ИП си го намерих като ново устройство в "add new hardware" и си направих "new local area connectio"
и на "TCP/IP" написах реалното ИП с което бях до преди това и нямах проблем.не мисля че и ти ще имаш проблеми.

Аз съм от Русе.Нет доставчик:Networx-BG
ChEf

Мнение от ChEf »

Ех... поне при теб поне става с връзки! При мен няма да са само 5 лева за съжаление. Ще говоря утре пак с шефовете пак, пък да видим какво ще стане!
Благодаря!
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

На мен пари за това да си сложа рутер не са ми искали, освен ако не излиза от обекта за където си платил. Просто не знам кажи им че сменяш компютъра с лаптоп и ти трябва УиФи за да си обикаляш и така. WiFiто няма ограничения мисля в броя на потребителите, които го ползват и си готов. Взимаш си рутер с вграден 4 портов суич и си връзваш и компютъра.
niyon

Мнение от niyon »

Просто си смени доставчика. Аман от неналапали се фирми. В същност говоря за софия. В къщи съм на Спектрумнет а в офиса на Евроком. И двата доставчика разрешават ви-фи рутери и не искат никакви допълнителни такси. Сменяй доставчика и да умират тези ненаситници дето нямат мярка.
ChEf

Мнение от ChEf »

climber4o проблема ще е там, че това, което ти си направил няма да мога да го направя сам! И незнам дали нещата са едни и същи! Не ми се рискува да копувам рутер, който евентуално после няма да мога да ползвам. :-/ :-/ :-/ Ще търся още информация!
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
ChEf

Мнение от ChEf »

nikyyyyyy написа:На мен пари за това да си сложа рутер не са ми искали, освен ако не излиза от обекта за където си платил. Просто не знам кажи им че сменяш компютъра с лаптоп и ти трябва УиФи за да си обикаляш и така. WiFiто няма ограничения мисля в броя на потребителите, които го ползват и си готов. Взимаш си рутер с вграден 4 портов суич и си връзваш и компютъра.
Ако им кажа, че е само за лаптоп няма да стане защото те няма да вдигнат броя на възможните потребители и фактически пак няма да мога да имам интернет.

Относно това, да си сменя доставчика... проблема е там, че съм от малък град(Айтос) и доставчиците са малко. Аз сега съм на най-добрия в града ( относно скорост и качество) и не ми се ще да го сменям. Ще видим какво ще стане утре на преговорите с шефчетата. :P
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

Това за мен ограничение на компютрите е само на думи :) Като пуснеш Wireless няма ограничения мисля колко компютъра ще навържеш, не знам някой сигурен да каже.
niyon

Мнение от niyon »

Мисля че ограничението за броя компютри се задава от самия рутер. Значи сам си определяш до колко броя вашини разрешаваш да се връзват едновременно.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ебаси, тези копелета в провинцията са супер нагли. Не стига, че взимат безбожни пари за мизерните скорости, които предлагат, а ще ти налагат ограничения. Взимай смело един рутер и им кажи, че си с ноутбук. Не могат да ти ограничат посмъртно броя на компютрите през wi-fi. А най-добре направо отивай в БТК и си пусни ADSL. За 25 лв. ще имаш 12Mbit. Надали сега имаш и половината от тази скорост. Виж тук - http://adsl.btc.bg/bg/adsl/homepackage/details/2" onclick="window.open(this.href);return false;
Можеш да си вземеш от тях и безплатен wi-fi рутер. Не съм вярвал, че някога ще похваля БТК, ама тази наглост ме дразни. Много им се услади без конкуренция в малките градове, ама ще го издухат накрая.
ChEf

Мнение от ChEf »

Aм само да те попитам anthony какво е това "ноутбук"? За да им го кажа трябва да си имам представа :) Аз в момента съм на 12Mbit. Не ми се щеше да сменям доставчика, защото доста хора се оплакват от бтк-то в нашия град.
Едит: Наистина е супер наглярско! Използват това, че нямаме много избор и.. давай, скуби.. Ама няма друг вариант(за сега)
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами ноутбук наследи остарялото наименование лаптоп, което все още много хора използват, но аз имам професионално изкривяване и го наричам с истинското му име. Както не мога да кажа ксерокс на копирните машини, защото това е марка. Можеш да им кажеш лаптоп, ноутбук или каквото и да било, но най-добре им кажи да го духат и ги смени с нормална компания. Какви скорости получаваш сега и колко плащаш за тях?
gotox

Мнение от gotox »

Верно са нагли. Има отдавна измислено решение - взимаш рутер с възможност за манипулиране на TTL. На практика това е рутер, на който можеш да инсталираш dd-wrt ili tomato. С тези фърмуери можеш да правиш и мнооого други неща.

Обаче! - подкрепям преминаването към adsl - услугата е много добра, като главен недостатък е необходимостта от поддържане на телефонна линия.

Edit:
За dd-wrt
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=135604" onclick="window.open(this.href);return false;

В домата е направо в уеб интерфейса изведено.
Последно промяна от gotox на 20 Окт 2008, 22:50, променено общо 1 път.
ChEf

Мнение от ChEf »

anthony написа:Ами ноутбук наследи остарялото наименование лаптоп, което все още много хора използват, но аз имам професионално изкривяване и го наричам с истинското му име. Както не мога да кажа ксерокс на копирните машини, защото това е марка. Можеш да им кажеш лаптоп, ноутбук или каквото и да било, но най-добре им кажи да го духат и ги смени с нормална компания. Какви скорости получаваш сега и колко плащаш за тях?
Аз сега съм на 12Мbit и плащам 25 лева.
П.С. Благодаря за обяснението! Това е полезна информация!
Последно промяна от ChEf на 20 Окт 2008, 22:50, променено общо 1 път.
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
ChEf

Мнение от ChEf »

gotox, сякаш ми говориш на бушменски с тези dd-wrt ili tomato. Не съм на ти с тези рутери. Май нещата клонят към сменяне на доставчика.
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

gotox написа:Верно са нагли. Има отдавна измислено решение - взимаш рутер с възможност за манипулиране на TTL. На практика това е рутер, на който можеш да инсталираш dd-wrt ili tomato. С тези фърмуери можеш да правиш и мнооого други неща.

Обаче! - подкрепям преминаването към adsl - услугата е много добра, като главен недостатък е необходимостта от поддържане на телефонна линия.

Edit:
За dd-wrt
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=135604" onclick="window.open(this.href);return false;

В домата е направо в уеб интерфейса изведено.
И ниската скорост на ъплоад, бих добавил аз. Аз бих ги сменил само заради циганията им. Аз си плащам в къщи за 80mbit, доставчикът ми е длъжен да ми ги достави, а след това аз как ще си ги разпределям, колко устройства ще закача към тях и какво ще ги правя си е лично моя работа и въобще не съм мислил, че трябва да го уведомявам. Това си спомням, че го имаше и в София преди доста години (може и сега да има такива доствачици в някои райони, където няма конкуренция).

DD-WRT и Tomato са линукс дистрибуции за някои модели рутери. Добавят доста разширена функционалност и възможности. Ако държиш да запазиш доставчика и това ти е вариант. Иначе се метай на БТК и ще вземеш безплатен рутер.
ChEf

Мнение от ChEf »

Така е най-добре, както при теб anthony- ти да си определяш какво да си правиш с интернета. Те ти ги докарват до вкъщи, От там нататак ти си решаваш какво да ги правиш! Така и трябва да бъде, но този алчен българин как ще се задоволи?
Все едно да си поръчаш пица, но като ти я доставят да ти кажат с колко човека да я споделиш :-X :-X
П.С. Извинявам се, ако асоциацията не е уместна, но само това ми дойде на акъла(плюс това съм и гладен :P :P )
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Кажи им най-учтиво, че ако не ти удовлетворят претенциите без допълнително заплащане, да си гледат работата и да ядат аки. Единствено може да им платиш някаква такса, ако ти пратят човек да ти настрои рутерът, защото ти явно не си вещ в тази работа.
lafs

Мнение от lafs »

gotox написа:Верно са нагли. Има отдавна измислено решение - взимаш рутер с възможност за манипулиране на TTL. На практика това е рутер, на който можеш да инсталираш dd-wrt ili tomato. С тези фърмуери можеш да правиш и мнооого други неща.

В първата част си прав....но на почти всеки рутер може елемнтарно да се смени ТТЛ нивото без да се инсталира каквото и да е...особено на най-често използваните напоследък линксис-ове....провидерйте защитават по мак и ттл
...принципно никой НЯМА ПРАВО да ти казва какво да правиш със собствения си интернет за който си ПЛАЩАШ....това е все едно от енергото да ти ограничат консумацията до 10 крушки ;-)....плащаш за скорост и си я получаваш....от тук нататък ако искаш и онлайн гейм клуб си направи....проблема си е твой....ако обаче все пак се правят на тежки....казваш "компа ми гръмна и сега съм с нов"....ще те отключат по МАК...закачаш кабела на рутера и сервера им прихваща новия МАК на рутера (разбира се има начин да "преместиш" Мак-а от ЛАН картата на рутера, тъй като това е логическо понятие и всяко мрежово устройство може да получи всякакъв МАК адрес)....ако са прекалено нагли и имат и защита по ТТЛ се донастройва рутера....и почти няма рутер от средния клас на който не може да се пипа ТТЛ

извинявам се ако някой вече е обяснил по горе всичко това(не съм чел в детайли)...просто се изказах понеже донякъде съм компетентен по въпроса

против адсл-а съм....тъй като подръжката му е овратителна....при проблем....няма сила която да те свърже с БТК...
ChEf

Мнение от ChEf »

anthony написа:Кажи им най-учтиво, че ако не ти удовлетворят претенциите без допълнително заплащане, да си гледат работата и да ядат аки. Единствено може да им платиш някаква такса, ако ти пратят човек да ти настрои рутерът, защото ти явно не си вещ в тази работа.
Дам, наистина не съм вещ(за съжаление)! Утре съм на преговори! Ще го видим, пък ако не, ще им благословя родословното дърво и ще ги сменя! Хайде Благодаря на всички за помощта и бързите отговори! Наистина без вас и този форум незнам какво щях да правя!
Ако някой се сети още нещо- добре дошъл! Съвети винаги приемам 8-} 8-} !
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
ChEf

Мнение от ChEf »

lafs написа:

В първата част си прав....но на почти всеки рутер може елемнтарно да се смени ТТЛ нивото без да се инсталира каквото и да е...особено на най-често използваните напоследък линксис-ове....провидерйте защитават по мак и ттл
...принципно никой НЯМА ПРАВО да ти казва какво да правиш със собствения си интернет за който си ПЛАЩАШ....това е все едно от енергото да ти ограничат консумацията до 10 крушки ;-)....плащаш за скорост и си я получаваш....от тук нататък ако искаш и онлайн гейм клуб си направи....проблема си е твой....ако обаче все пак се правят на тежки....казваш "компа ми гръмна и сега съм с нов"....ще те отключат по МАК...закачаш кабела на рутера и сервера им прихваща новия МАК на рутера (разбира се има начин да "преместиш" Мак-а от ЛАН картата на рутера, тъй като това е логическо понятие и всяко мрежово устройство може да получи всякакъв МАК адрес)....ако са прекалено нагли и имат и защита по ТТЛ се донастройва рутера....и почти няма рутер от средния клас на който не може да се пипа ТТЛ

извинявам се ако някой вече е обяснил по горе всичко това(не съм чел в детайли)...просто се изказах понеже донякъде съм компетентен по въпроса

против адсл-а съм....тъй като подръжката му е овратителна....при проблем....няма сила която да те свърже с БТК...
Вече хептен се обърках. Незнам по кой път да хвана. Утре ако ми се правят на интересни... Ще... ще... вече и аз незнам какво ще направя!
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
ChEf

Мнение от ChEf »

lafs, това, че никой няма право да ми казва какво да си правя с интернета, има ли го някаде черно на бяло. В смисъл, ако ми се направят нещо да им го бутна в лицето и да им тегля една триетажна! Или това е въпрос на принципи?
Благодаря!
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

По този въпрос трябва да се изкаже ammcfc. Той е доста вещ в защита на потребителите, защото това работи. Ти имаш ли подписан договор и какво пише в него? Иначе както казва lafs, много лесно може да се излъже зашитата по МАК адрес или TTL. Аз позвам БТК в офиса от 2 години и само веднъж ми се наложи да търся съпортът им. Много зависи от кабелите им в района.
ChEf

Мнение от ChEf »

anthony, нямам договор. В началото платих за 3 месеца на 35 лв тарифен план за безплатно прекарване. След това си плащам ако искам. В смисъл нямам договор колко месеца да ползвам интернета. Като изтече платеното за месеца и... кръц, спират кранчето.
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
Публикувай отговор