Измама при покупка от ОЛХ
Измама при покупка от ОЛХ
Здравейте,
случи ми се нещо което мислех че мн трудно се случва.Онзи ден си купих айфон 7 128гб. от ОЛХ уж закупен от МТЕЛ с гаранция и тн.След като го взех и всичко беше ок телефона не се зареждаше както трябва и реших да го нося в МТЕЛ но като погледнах отново гаранцията шок,ами тя фалщифицирана просто бланка на МТЕЛ без печат и написана на ръка (как не съм го видял нз чесно) проверих телефона в сайта на епъл оказа се че е купен от Англия преди повече от година.Мисълта ми е имал ли е някой подобен проблем и ако отида в полицията дали ще има резултат има фалшификация на официален документ и тн.
случи ми се нещо което мислех че мн трудно се случва.Онзи ден си купих айфон 7 128гб. от ОЛХ уж закупен от МТЕЛ с гаранция и тн.След като го взех и всичко беше ок телефона не се зареждаше както трябва и реших да го нося в МТЕЛ но като погледнах отново гаранцията шок,ами тя фалщифицирана просто бланка на МТЕЛ без печат и написана на ръка (как не съм го видял нз чесно) проверих телефона в сайта на епъл оказа се че е купен от Англия преди повече от година.Мисълта ми е имал ли е някой подобен проблем и ако отида в полицията дали ще има резултат има фалшификация на официален документ и тн.
Re: Измама при покупка от ОЛХ
И къде гледахте като го купувахте?! Нищо не можеш да направиш, няма кой да ти обърне внимание за такава простотия. Да си гледал когато е трябвало. Кутия, зарядно не видя ли като го взимаше?
iPhone 6+
Не е вярно, че нищо не става. Това е измама с висока стойност(т.е. над минимална работна заплата) плюс фалшификация на документ с цел облага. Достатъчно е да пази документите от еконт(и фалшификата) за да подаде жалба за измама в полицията.
"Мисля-значи съществувам"
И кое точно е фалшифицирано ? Печата, подпис ?
имаше всичко кутия зарядно имейя отговаряше на имея на гаранцията!Всичко с телефона беше ок чак на другия ден се загледах в гаранцията реална гаранционна карта от Мтел с написан имей адреси всичко.Просто няма печат.
Как кое е фалшифицирано?Ами гаранцията например това е измама с документи.
Със сигурност ще отида в полицията пък ако стане нещо стане в еконта има камери има адреси телефони 100% могат да го открият.
Как кое е фалшифицирано?Ами гаранцията например това е измама с документи.
Със сигурност ще отида в полицията пък ако стане нещо стане в еконта има камери има адреси телефони 100% могат да го открият.
Значи ако има бланка попълнена без печат/подпис няма фалшификация. Ако печата/подписа е фалшифициран е друг въпрос
Дам, не е фалшификация, а документ с невярно съдържание. За това не осъждат, водят на ресторант и потупват по рамото.
Викаш попълваш бланка и не я заверяваш с подпис/печат и вече си фалшификатор.
Ти някакъв правораздавателен орган ли го раздаваш? Ако имаше ум за две пари, щеше да се поинтересуваш как стоят нещата в НПК.
Не го раздавам никакъв. Ако отида в банката и попълня бланка за нареждане на превод, но не е заверя при служетел фалшификатор ли съм ?
Какъв е проблема със зареждането?Ако проблема е че отвреме на време прекъсва докато се зарежда и трябва малко да се намества кабела и при други се появи този проблем,дори и при мен.С оригиналното зарядно съм,а ми изписа че аксесоара може да не е съвместим.След последния ъпдейт не се е появявал този проблем,за сега.Ти говорили с продавача след това да му обясниш?Ако проблема е друг пробвай и в Мтел,нищо не губиш.Със сигурност ти казвам че по едно време продаваните Iphone-и в Мтел,си ги вкарваха от Англия.Нищо чудно затова да ти изписва че е закупен от там.
Iphone SE Ipad Mini
Няма начин.
В Англия са с английски стандарт зарядните!
В Англия са с английски стандарт зарядните!
Баш па има. 5S и 6 от ментел ги даваха неразпечатани(както му е ред) с преходник, залепен с тиксо за кутията. Познай откъде са внесени? Сегашните са от А1, които са собственик на ментел.
Точно така.Познат купи две шестици тогава,от Мтел на бясни цени.И двете с европейски зарядни но при проверка след време излиза че за купени от Англия.Иначе си имаха две години гаранция от Мтел.
Iphone SE Ipad Mini
Хаха баси та*ака вярно ли са ги продавали със залепени преходници отстрани....зае....
Ние имахме две шестици от мтел,ама бяха от Швеция,или Швейцария- не помня вече.
Ние имахме две шестици от мтел,ама бяха от Швеция,или Швейцария- не помня вече.
Факт
2013 се заформи някакъв скандал с ментел и си загубиха "официалния статус" на дилър. После Карлос Слим изкупи цялата групировка А1 Австрия(собственик на ментел) и телефоните взеха да влизат по разни начини, докато не се успокоиха нещата и не почнаха да пращат от Австрия. Няма да изпускат пазар, я. 

-
В крайна сметка какви действия предприе
Няма какво да се предприеме в случая. Постоянно "горят" хора със закупени телефони от olx.
Сумати познати изгоряха с реплики. Тук пак добре че поне е истински
Сумати познати изгоряха с реплики. Тук пак добре че поне е истински

Отдавна съм спрял да се занимавам със сайтове тип olx - освен да изгориш друго не може да стане
-
колко изобретателни са станали хората, много трябва да внимавате, особено като купуване на такава техника. Затова по-добре от магазина или от познат
маркови дрехи,iot device management,тапи за уши за сън,витамин c
маркови дрехи,iot device management,тапи за уши за сън,витамин c