ITUNES.COM/BILL Източване от кредитната карта !!!!!!!!

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Izmama

ITUNES.COM/BILL Източване от кредитната карта !!!!!!!!

Мнение от Izmama »

Внимание !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Здравейте .От 2 дена се мъча а разбера по-какъв начин от кредитната ми карта са източени близо 150 евро.
преди 1 месец закупих програмка
Успешна покупка с кредитна карта Visa на стойност 9.99 EUR в търговски обект ITUNES.COM/BILL. 09.11.2015 08:29.

А сега стана интересното :
Успешна покупка с кредитна карта Visa на стойност 8.99 EUR в търговски обект ITUNES.COM/BILL.05:02.
Успешна покупка с кредитна карта Visa на стойност 49.99 EUR в търговски обект ITUNES.COM/BILL. 06.12.2015 05:05..
Успешна покупка с кредитна карта Visa на стойност 52.98 EUR в търговски обект ITUNES.COM/BILL. 06.12.2015 05:04.
Успешна покупка с кредитна карта Visa на стойност 49.99 EUR в търговски обект ITUNES.COM/BILL. 06.12.2015 05:04.

а аз съм сигурен че не съм правил такива покупки даже не знам какво е закупено,на една и съща дата за 2 секунди са направени тези покупки.Моля ако някой има мнение или съвет да сподели.Благодаря ВИ.
kawabiker

Re: ITUNES.COM/BILL Източване от кредитната карта !!!!!!!!

Мнение от kawabiker »

Най-вероятно си станал жертва на фишинг , ако не си си ги нацъкал сам. iTunes пращат ф-ра на мейла за всяка нова покупка по-принцип и от какво ус-во е направена .
Izmama

Мнение от Izmama »

Телефона е I phone 6 .Не съм купувал абсолютно нищо.Даже сега се Върнах от Банката и спрях Картата за по сигурно .
Izmama

Мнение от Izmama »

Преди малко прочетох за "Фишинг" и сега разбрах какво означава.Добре че обърнах внимание на СПАМ кутията,ина че щяха да ми вземат всичките пари .Добре че са взели само 150 евро.Ина че щях да изгубя 4000 евро.Благодаря за съвета и Хора Пазете си данните,Моят телефон го хвълям в чекмеджето и си взимам старият на който няма никакви екстри.И картата е спряна така че вече ще съм спокоен.
dessyteneva

Мнение от dessyteneva »

Разясни, моля те, малко по-подробно какво е станало? Къде ти е регистриран акаунта, потвърждавал ли си нещо, въобще каква е схемата? Ако не ти се пише публично, може и на лични, мерси предварително!
Izmama

Мнение от Izmama »

Здравейте.Всичко започна от закупуването на тази програма FILMIC PRO-Cinegenix.LLC
Най-нормално си платих от Виза картата чрез телефона,веднага получих съобщение от банката че са направили превод на Информация по кредитни карти / Credit Card Information Дата / Date: 09.11.2015
Успешна покупка с кредитна карта Visa на стойност 9.99 EUR в търговски обект ITUNES.COM/BILL. 09.11.2015 08:29.

Това го получавам веднага на пощенската кутия!

И от тогава нищо не съм свалял или ъпгрейдвал по телефона,
И преди 2 дни ми направи впечатление че в СМАМ отдела!!!!! не в Кутията имам 4 известия

Информация по кредитни карти / Credit Card Information Дата / Date: 06.12.2015
Успешна покупка с кредитна карта Visa на стойност 8.99 EUR в търговски обект ITUNES.COM/BILL. 06.12.2015 05:02.

Успешна покупка с кредитна карта Visa на стойност 52.98 EUR в търговски обект ITUNES.COM/BILL. 06.12.2015 05:04.

Успешна покупка с кредитна карта Visa на стойност 49.99 EUR в търговски обект ITUNES.COM/BILL. 06.12.2015 05:04.

Успешна покупка с кредитна карта Visa на стойност 49.99 EUR в търговски обект ITUNES.COM/BILL. 06.12.2015 05:05.

А аз съм сигурен че не съм свалял нищо или купувал ,Ако наистина съм купил някакво приложение или стока
поне ще знам какво е .Никаква инфомация за какво са дадени парите.Никакво искане за потвръждение никаква информация от страна на сайтта .

Днес разбрах от ВАС за "ФИШИНГ" фалшивите сайтове на които целта им е да вземат данните на разплащателните сметки ,И другата грешка която съм допуснал е че в телефона PAYMENT TYPE
VISA останал вклучен с данните на картата.С една дума аз съм си виновен че съм оставил картата отворена
По принцип винаги се иска потвръждение за покупка но при тези покупки никои не ми е искал нищо .Взели са си каквото им е нужно,Пазете си данните и след всяка покупка ИЗКЛУЧЕТЕ PAYMENT TYPE !!!!!!!!

Това ми е урок и дано никой не пострада по-тоя начин .
dessyteneva

Мнение от dessyteneva »

Добре, виж сега, в самата разписка, която си получил за съответната сума трябва да има линк Report Problem, пробвай от там да откажеш покупките, мисля че имаш 14 дни за това:

"To cancel your purchase within 14 days of receiving this invoice, report a problem or contact us.
Learn more about your right of withdrawal"

Дано се получи, защото сумите са доста големи.

Другият вариант е да влезеш в iTunes, горе в дясно където е иконката на профила, даваш Account Info, логваш се с паролата и търсиш Purchase History малко по-надолу, даваш See All и ще ти излязат покупките, съответно с номерата и отдолу има Report Problem. Ако покупките ги няма там, значи наистина е фишинг.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Докопали са ти паролата на акаунта, затова и потвържденията за покупка са пренасочени към спам папката, за да не се усетиш веднага. Вместо да сваляш картата, смени си паса на акаунта и си сложи ту степ верификация при смяна на паролата.
Хора, внимавайте къде се логвате бре?
"Мисля-значи съществувам"
Публикувай отговор