Платформите на Android поредния убиец на iPhone

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Re: Платформите на Android поредния убиец на iPhone

Мнение от ammcfc »

Почти всичко, което си изброил като features, го имат днешните Windows Mobile....но това не пречи да са шитс...:)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

gatakka написа:Adamov пот "да го убие" няма в предвид Apple да фалира или пък да спрат телефона от продажба поради липса на интерес.Това просто няма как да стане.
Имам в предвид android да заеме водеща позиция като най-ползвана платформа за мобилни телефони.
В момента iPhone държиоколо 40% от пазара в USA.Андроид ще измести iPhone.
Но винаги има 1 но :).
Времето ще покаже.
Именно де ;) И аз имам същото предвид. Само, че ще стане като цъфнат налъмите. А ако цъфнат, аз ще ти се извиня публично
Поздрави :)
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
noo_good
Обратна връзка:

Мнение от noo_good »

gatakka написа:Това май наистина ще убие iPhone.
Tmobile обявиха отключени телефони с android за 399$.Но ще се почака до средата на октомври.

Само ще кажа защо смятам че това ще е по-добро от iPhone.Заради функциите които има.Ето списък на нещатата (за сега) които android има iPhone няма:
  • Copy/cut/paste възмоцност на всяко едно място.
    -Може да сваляте снимки и друго съдържание от браузър,поща ...
    -Можете напълно са смените външния вид без да се налага да ползвате някакви хакове или външни програми.
    -Възмоцност за настройка на short cuts както ви е удобно.
    -Има компас интегриран с google maps.
    -Можете да прикачате колкото си искате неща впощата.
    -Може да гледате видео и филми във всякакъв формат.няма нужда от прекодиране (освен ако не е някой наистина екзотичен).
    -Потдържат се субтитри.
    -Батерията се сменя
    -Имате icq,yahoo messenger,MSN,gaber,Google talk
    -Имате MMS
    -Не сте закачени към някаква програма като iTunes и не се налага да ползвате "сложни" неща за да качвате неща на телефона.
    -Имате microSD карта.Конкретно този модел телефон потдържа до 32 GB
    -Може да си закачате телефона през "синия зъб" със други телефони.
    -"Синия зъб" е стерео.
    -Не се притеснявате че ще загубите музика защото сте закачили телефона на друг компютър.
    -Имате възможност напълно да подменяте приложения.За пример FF скоро ще пуснат мобилна версия.Може да махните браузъра на андроид и да си ползвате FF или каквото ви харесва.
    -Навигацията в браузъра е много по-добра от тази на iPhone.
    -Приложенията комуникират с интернет както си искат и от където си искат.Няма подобни глупости да минават през централни сървъри.
    -Може да имате няколко приложения отворени едновременно и да превключвате между тях (ALT+TAB аналог)
    -Може да си сложите какъвто си искате тон за звънене , не да трябва да си купувате (или да хаквате).
    -Може да сложите видео вместо снимка на човека когато ви търси.
    -Имате си истинска клавиатура която усещате когато пишете (може да се ползва и от хора с маникюр :) )
    -Имате пълна интеграция с услугите на google.
    -Няма call failed (поне до сега никой не е писал за такова)
    -И най-вече производителя не е 1.Така че скоро се очакват някой много по-красиви и мощни телефони.
ако някой иска да ги види наживо ето малко филмчета от екипа който прави anadroid

http://www.youtube.com/view_play_list?p ... 1A9F4AA199

А аз не мога да разбера ти какво правиш във форума на iPhone при положение че не те кефи...?!когато андроид си направят форум ходи го хвали там (без да се обиждаш) ....всеки си има вкусове и предпочитания...нали?хората тук харесват iPhone а не андроид така че не би трябвало да пълниш форума колко бил добър какво имал и какво ще излезе....от нещата които си изброил 80 % ги подържа и iPhone-a ....така че нищо ново под слънцето.значи като си намериш андроида си го купи и си траикай,а ние "старомодните" ще се въздържим с добрия стар и класически IPHONE!!!!!!!!
със здраве приателю и успех !!!!
by NoGood
iPhone 8GB O.S. 3.1.3 ; iPhone 4 16GB iOS 4.0.1

Peace X:)
Аватар
Grievous
Обратна връзка:

Мнение от Grievous »

Малко поизкривих темата с фотосите на HTC,но мисля че той ще е именно тази заплаха. Нека чуем и за него няколко думи.
Аватар
pixel

Мнение от pixel »

gatakka написа: В момента iPhone държиоколо 40% от пазара в USA.Андроид ще измести iPhone.
Точно в щатите няма никакъв шанс да го измести .

Всички говорят колко ще е хубава тази нова ОС , но с какво точно ?
Като гледам клипчета в нета дори с по-бърз процесор пак нещата работят осезаемо по-бавно от айфона .
Можеш да подменяш всяко приложение и приложенията имат неограничени права . Замисляш ли се за какво омазване говорим ,ако качиш нещо неправилно или пък лошо написано приложение ? Къде отива сигурноста , ако всяка програмка може да прави каквото поиска с телефона ?
Ще може да се подкара на най-различен хардуер . И какво му е хубавото на това , софтуера няма да може да се оптимизира на дадена резолюция , процесор или като цяло хардуер . Освен това колко ли сериозни софтуерни компании ще тръгнат да пишат open source приложения ?
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Защо компаниите трябва да пишат open source приложения? Аз доколкото разбрах open source е операционната система. Приложенията всеки може да си ги пише както си иска.
Аз гледах едно клипче за този Android и това, което видях много ми хареса. Ако се появи скоро в BG непременно ще си взема един такъв. От много време искам покет с истинска клавиатура, но всичко което излиза и ми харесва е само с дисплей.
Според мен програми като ICQ, Skype и други messengers имат много по-голям шанс да работят удобно на Android. Също така постването във форуми ще е много по-лесно с тази хубава клавиатура.

Не мислете, че искам да кажа нещо лошо за iPhone. Аз съм му голям фен от както излезе, но и Android ми се струва много интересна OS.
spiderniki

Мнение от spiderniki »

Тази операционна система ще бъде горе-долу като мазалотата на Windows Mobile.Работи доста бавно, а това с multitasking-a тотално ще го бави.Четох доста статии за операционната система на Iphone.Oсновното нещо поради което iphone върви така гладко е липсата на мултитаскинг.Замислете се какво би било, ако всички програми с правата на най-важните функции на телефона, а именно да звънни и да получава смс-и.Ще се получи същото като в Windows Mobile - пускаш много програми наведнъж и телефона спира да звъни,забива и подобни.Кернелът на iphone позволява мултитаскинг, но това би забавило сравнително работата му.Относно open source.За да има качествени приложения трябват качествени програмисти, а тези програмисти не се намират под всяко дърво.Трябват пари, това е жестоката истина.
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

totopz написа:... Аз доколкото разбрах open source е операционната система. Приложенията всеки може да си ги пише както си иска....
Kernel и SDK -да ...но горните слоеве не са open source. С други думи, лесно се пригажда към нов hardware, но по-нататък Андроида е затворен.
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

Съветвам ви да не намесвате темата за парите, безплатния обяд и отворения код, защото вече се изказаха големи глупости. Те така или иначе от IBM са глупави хора и затова напъват офис с отворен код, IDE с отворен код, операционна система с отворен код и прочие.
Въобще фактът, е отвореният код != от правене на пари е изключително глупава и остаряла.

Това, че мултитаскингът автоматично => ала-WM боза също е лишено от здрав разум. Пропускате момента, че WM в основата си е една изключително стара операционна система, с архитектура живееща преди 10 години. Влачи се съвместимост с неща от преди 6-7-8 години. Интересен факт, който мнозина дори не подозират е, че едва с WM5.0 беше премахнато ограничението от 32 процеса и 32МБ виртуална памет на процес.

Една операционна система, с добър архитектурен дизайн и съвременни концепции съвсем спокойно би могла да предложи адекватен multitasking с огормните възможности, които предлага същствуващия (и бъдещ) хардуер.

Колкото до сигурността - всичко е въпрос отново на дизайн, архитектура и права. Все пак линукс е една от най-сигурните операционни системи точно поради структурата на работата си. Положението не би могло да стане по-лошо отколкото е сега с приложенията рапространявани чрез Cydia/Installer - всеки може да направи всичко, но до сега аз поне не знам да се е появио нещо осоено деструктивно ;)

@noo_good, това е свободен форум, където всеки има правото свободно да изрази мнението. Силно се надявам да остане такъв, а не, както някои други места в Мрежата, сборище на фанатици, които шовинистично отриат всичко чуждо.

EDIT: Най-качественото IMHO review за сега: http://blogs.zdnet.com/cell-phones/?p=132" onclick="window.open(this.href);return false;
It is not an enterprise device, it is not an iPhone competitor, and won’t be affecting Nokia Nseries and Eseries
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Аз пък ще заложа на UNIX OS на iphone :) И само едно нещо ще припомня. Мултитаскинг няма при официалните приложения, защото всички са направени като се натисне home да се затварят. Това не важи за приложенията, които инсталираме от Cydia. Последните могат да се направят да бачакт в мултитаскинг.
А що е UNIX, и що е Linux - има доста литература в нета ;)
----
П.С.
Над линукс кернела на андроид, се мъдрят едни джава приложениица. И пишейки на джава, не виждам как разработчиците на приложения, ще се докоснат до богатите възможности на линукса.....
Аватар
deezel - download.bg
Обратна връзка:

Мнение от deezel - download.bg »

Exactly!!!
Много ми харесва поста на ammcfc, точно тези Java приложенийца ми се набиват в очите най-много. В лошия смисъл.
Darin Dimitrov - Download.BG Magazine
iPhone 16GB Firmware 2.2 PWNED + MacBook Air + Super Drive + Apple Remote x2 + iMac 24'+ AirPort Express + Nokia N95 + Nokia N800 Internet Tablet OS 2008
spiderniki

Мнение от spiderniki »

ammcfc написа:... И само едно нещо ще припомня. Мултитаскинг няма при официалните приложения, защото всички са направени като се натисне home да се затварят. Това не важи за приложенията, които инсталираме от Cydia. Последните могат да се направят да бачакт в мултитаскинг.
...
Слава богу,че няма мултитаскинг при официалните
In addition to taking up bandwidth important to the core operations of the phone, extra background processes will help keep the processor consumed, which means it will be running hotter and eating up more energy at all times, resulting in a shorter battery life and perhaps a shorter device life as well.
Източник - http://www.roughlydrafted.com/2008/03/1 ... king-myth/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

Всеки решава сам за себе си какво му трябва да върви в момента. Като ти трябва батерия спираш излишното. Лаптоп ползвал ли си?
Напъните да се изкара singletasking-ът като невероятно предимство, за което дори другите трябва да съжеляват, са неоснователни за поне толкова хора, за колкото са и основателни.
Аз лично предпочитам ICQ-то да върви, докато browse-вам.
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

gatakka наистина 70% от нещата които си изборил, айфоун ги има. Не се излагай. Андроид ще измести iPhone OS, само ако Аpple решат да го слагат на телефоните си :) Иначе "no chance".

PS: А тия пичове от гугъл.. колко неща са взаимствали от iphone. Жалко че не са взаимствали нулевия delay при скрол и натискане на бутони. Само като видя на филмчетата как го има класическото забавяне заради които разкарах н95 и покет рс-то и ми става лошо. Keep it simple.. казано преди години, но ще важи цял живот. Apple печелят защото всичко им се базира на тази аксиома.

Вижте тук как лагва браузърът.. а за мултитъч и зуумване с пръсти, забрави. Натискаш бутона, както 5цата при н сериес :) Смях. http://www.youtube.com/watch?v=B2FpDDEV ... 99&index=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Ако го има това забавяне за което разправяш, ще е наистина ужасно. Мен това много ме дразни в другите продукти различни от iPhone.
Иначе ето мен кое ме блазни много:
http://www.youtube.com/watch?v=q1m4j676BCc&feature=user" onclick="window.open(this.href);return false;

Ако може и messenger-а да остане включен дори при загасен дисплей/заключен телефон и когато някой ти пише да придрънка и извибрира ще е супер.
Аватар
chopomir

Мнение от chopomir »

Толкоз ме е яд на Гугъл :-S

Толкоз много пари имат тези хора,
толкова ли не можаха да си наемат някой
свестен дизайнер да им направи и помисли интерфейса???

Направо е смешно :))

Другото няма да коментирам ама лош дизайн,
никаква десктоп интеграция, бавен респонс,
определено очаквах много повече от тях!

Когато Джобс преди една година представи iPhone и каза,
че са години пред всички ми се стори че преувеличава,
но сега гледайки тази грозотия мисля, че въобще не е така!

Дано в бъдеще да го оправят този андроид,
че трябва да има конкуренция,
защото тя е хубава за всички нас!
Microsoft doesn't have customers, it has victims!
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

След първите сериозни ревюта, положението не е хич розово...

1. Не може да синхронизира с компютър.
2. Не плейва и не записва видео (само от youtube)
3. Дисплеят не е мултитъч - стандартен тъч - с натискане.
4. Типичния лаг
5. Заключен към оператора....
6. Дизайн - но комент

Май ще бъде поредният "убиец", който го "вади голям, ама мек".... B-)
Аватар
netmonk

Мнение от netmonk »

Всичко, което изгледах в нета за този Андроид показва някакви 2-3 сантиметрови тухли, почти квадратни. Как ще бъде това нещо конкуренция на iPhone, на знам.
Като може да работи на различни устройства (теоритично), защо не покажат някое устройство, което не мяза на мобифон?
Apple наистина са години пред конкуренцията. Очаквах много повече от Гугъл, а те извадиха поредната тухла, но не с WM, а с Андроид...
Такъв тип "телефони" не само, че няма да са конкуренция на iPhone, но и ще бетонират позициите на Apple. Това не помага на конкуренцията и иновациите.
 MacBook 2.4 GHz Intel Core 2 Duo, 4 GB SDRAM, 160 GB HD
 iPhone 2G, 8 GB, FW 3.1.2 ultrasn0w
 iPod Video Black 30 GB
 iPod Shuffle 1 GB
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

1.5 Million Androids pre-ordered
А го пускат чак на 22.10 :?
----------
Аватар
strangesamedogma

Мнение от strangesamedogma »

половината неща които изброи по-горе ги има и за iphone след като итсталираш някоя друга апликация.
iphone 3G 8GB
ipod classic 160 GB

Pedophile beards give you that creepy sex face that women simply cant resist.
And remember you dont have to be a convicted murderer/public masturbating rapist pedophile to wanna look like one.
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

2 седмици след излизането на машината, вече започнаха да се появяват не малко програми в Android Store:

http://lifehacker.com/5075332/best-andr ... ity-so-far" onclick="window.open(this.href);return false;
http://gizmodo.com/5067896/android-app- ... n-liveblog" onclick="window.open(this.href);return false;

Да видим как ще се развият нещата при по-леките изисквания на Гугъл, но пък доста по-нехомогенните типове устройства, които теърва ще се появят.
----------
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Въпросният килър вече се продава и по българските магазинчета.
Моят iphone е все още жив! B-)
Вашите как се чувстват? ;)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Оня ден в iClarified бе писано, че Андроида вече е джейлбрейкнат.

@ammcfc: Много странно, моя също е жив още... и то доста.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
fizo

Мнение от fizo »

до gatakka .... 90% от поста ти Iphona ги може :) явно не си наясно изобщо. А красотата на Ифона се крие в уникалната ОС система която прави тъч скриина прекрасен за работа както и това да няма ограничения в това какви програми да се правят за ифона и програмите вече стават все по забавни и уникални като например да си управляваш winampa или пък да си го направиш на wireless мишка с 2 бутона върху дисплея :) PRETTY IMPRESSIVE бих казъл.
Classic iphone 8G 1.1.3-->1.1.4-->2.0-->1.1.4-->2.1-->3.0.1
PC user :(
Аватар
Grievous
Обратна връзка:

Мнение от Grievous »

Луда работа ви казвам:

Изображение

Проучвам го и ще пиша,но определено е добър и доста бърз.
Публикувай отговор