Купуване на Iphone от ebay

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
cx5

Купуване на Iphone от ebay

Мнение от cx5 »

Здравейте, преди седмица реших, че искам да си зема 5s и почнах да се ровя по сайтове.. Видях ме в ebay има на доста изгодни цени , но искам да ви попитам дали е добра идея да си зема iphone от там.
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Re: Купуване на Iphone от ebay

Мнение от mitku »

Ще се самоцитирам:
mitku написа:В ebay е като минно поле. Реално си играеш на руска рулетка защото има много, ама наистина много измамници и ментета с iPhone. Аз лично преди известно време като си купувах моя iPhone 4S веднъж спечелих, не ми пратиха нищо и след като си отворих кейс, ми върнаха парите от eBay и баннаха продавача; и веднъж ми пратиха менте вместо оригинал (и този път продавачът ми върна парите, като го заплаших с кейс) и... трети път не ми се разправяше и си го купих от тук от обявите във форума. Имам подобни случаи и с мои познати. Да... има си и доста които са си купили така iPhone. Та... всеки си решава сам дали да рискува. Но точно с iPhone е ужас положението с измамите в eBay... както казах - като да разчиташ на късмета да минеш през минно поле. От тогава поне аз - само: око да види, ръка да пипне ако ще се купува на старо (никакви доставки). Или евентуално ако ще се поръчва - нов от нагъзина на Епъл (или друг подобен реномиран продавач). :-w
... ето и един пример. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
ina92

Re: Купуване на Iphone от ebay

Мнение от ina92 »

Аз от там съм вземал дребни неща. По принцип и в ebay не е лесно да мамиш, засичат IP-та, рейтинги и т.н., но все пак винаги може да попаднеш на някой мушенник. Аз лично не бих рискувал. Ако имаш познат, който да е купувал от там много и има висок рейтинг, тогава сигурността се увеличава. Ако не ти доставят телефона той може да се оплаче и да ти върнат парите. А чакането може да бъде до месец и половина. Въпреки че изглежда много тука в БГ за мега бавни, за тях не е проблем пратката да седи 20 дена преди да я правят към пощата.
Публикувай отговор