IPhone 5 или ?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
MapTo_D

IPhone 5 или ?

Мнение от MapTo_D »

Здравейте. Имам една не малка дилема. Предстои ми закупуването на телефон. До скоро бях с iPhone 3GS. Сега се двуомя много, втора употреба iPhone 5, или чисто нов Sony Xperia Z1 Compact. От една страна на айфЪните вече много неща ми се изясниха и ще ми е по-познато. С андроид до сега съм нямал вземане даване. Не робувам на марки и операционни системи. И с двата апарата съм си 'играл' . Не искат Фаблет, искам телефон с който ще мога да боравя и с една ръка. И с двата ми се получава. Тук предполагам всички ще ме насочите към iPhone 5, но ако се абстрахирате това, че всички притежавате Ябълки, кое бихте ми препоръчали. Ясно ми е, че финалното мнение си е мое, просто ми е интересно и чуждото. Благодаря. :)
Аватар
TheOriginal

Re: IPhone 5 или ?

Мнение от TheOriginal »

Нещата който мога да ти препоръчам са :
1. iPhone 5 (естествено :D )
2. Samsung Galaxy S4 само, че i9500 който го няма в България. ( и него можеш да вземеш втора ръка )
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

Вземи си някакъв Андроид... за да ти е ясно после защо хората "робуват на марки" и след айФон-а си купуват пак айФон-и. Следващият път няма да питаш и ще си знаеш, че трябва да "робуваш на марки" и да си вземеш айФон. B-)
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
appworld

Мнение от appworld »

Андроида е пълен та*ак от 1 страна това се отнася и за IOS от друга,но определено си вземи iPhone..
Казвам ти го като човек който препродава телефони и съм имал ДОВОЛЕН опит за да изкажа мнение..
5.2.00
MapTo_D

Мнение от MapTo_D »

Така, както и предполагах ;) Все пак ще взема това Сони, нещо съм му се наточил, има лесно - ако не ме накефи ще отиде за продажба и после ще го мисля. А до колегата по отгоре - няма как да стане това да робувам на нещо, да ако от Apple ми изпращат най-новия си модел всяка година ок, навих се, ама те не го правят, ще пробвам нещо ново за мен, ако не ми хареса ще му намеря лесното. ;;)
Simeon24

Мнение от Simeon24 »

Здравейте нов съм в този форум и за да не пускам нова тема реших да пиша тук.В момента съм с ЛГ Г2 и съм много доволен от него,но от няколко дни се замислям за Айфон,защото искам да пробвам нещо различно(може и да съжалявам) до сега никога не съм имал Iphone.Гледам моделите 5 и 5s(може и втора ръка) ,но се замислям заслужават ли си парите които трябва да дам отгоре след евентуална продажба на ЛГ-то.Също което ме е спирало до сега да си взема Iphone е това,че за повечето приложения се заплаща това за мен е едно ограничение на системата.Вие какво бихте ме посъветвали абстрахирайте се от това в кой форум е темата и от манията Iphone.
Благодаря ! :)
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Под "повечето приложения се заплащат" за кой приложения говориш?
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
Аватар
GPower
Обратна връзка:

Мнение от GPower »

Simeon24 написа:Здравейте нов съм в този форум и за да не пускам нова тема реших да пиша тук.В момента съм с ЛГ Г2 и съм много доволен от него,но от няколко дни се замислям за Айфон,защото искам да пробвам нещо различно(може и да съжалявам) до сега никога не съм имал Iphone.Гледам моделите 5 и 5s(може и втора ръка) ,но се замислям заслужават ли си парите които трябва да дам отгоре след евентуална продажба на ЛГ-то.Също което ме е спирало до сега да си взема Iphone е това,че за повечето приложения се заплаща това за мен е едно ограничение на системата.Вие какво бихте ме посъветвали абстрахирайте се от това в кой форум е темата и от манията Iphone.
Благодаря ! :)
Според мен, няма да съжаляваш. Дори на против, няма да погледнеш тенекия повече никога. Има си и безплатни приложения, има си и платени има си всичко. :)
www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.
www.Home-Plast.com
Simeon24

Мнение от Simeon24 »

Благодаря за отговорите,но като гледам мога да дам ЛГ-то за Айфон 5 (защото са долу горе на една цена) това дали си заслужава и големи ли са разликите от 5 и 5s да знам дали да изчакам да събера пари за 5s.Макар,че в чуждите форуми като чета пишат ,че от ЛГ-то са по доволни отколкото от iPhone 5 има ли някакви бъгове моделът и като гледам обявите бая често срещам "заменен с нов" еди кога си..
newabv

Мнение от newabv »

Щях да ти пиша и в "оня" форум, но са заключили темата- там така правят като не им изнася...

Имах два айфон 3ГС още като излязоха един след друг, но тях няма да ги коментирам.
Последно бях с уинфон и два-три андроида като последният Нексус 4 - като хрдуер 2 гб рам и четириядрен процесор. Не беше лош, но да му нямаш доверие заради ОС-а. Сам си решава кога да точи батерия и кога нещо трябва да работи. И нещо доста фрапиращо- ползвам 1 ГБ бърз нет като клипове в движение не гледам, дори на безжичен в къщи рядко на телефона, но на 20-я ден бързият ми нет винаги свършваше. Като поразгледах и то какво ли не точи нет- от клавиатура до не знам си какво...

Взех си iPhone 5С
Ами фактите са, че без батерия не оставам, нета се "харчи" доста по-малко, няма излишни работещи приложения на заден фон, няма забиванки, рестарти и т.н.
Въобще работещ телефон. За ъпдейтите всички знаят, за глупостите за безплатните приложения също- аз на андроид имам повече купени отколкото за iOS.

Който има време за губене да си взема андроид и да цъка по него. Който иска да върши някаква работа или просто да се забавлява с мултимедия- iOS

И последно понеже видях няколко глупави изказвания за календара на iOS- нямало уиджети и т.н. Ами аз по- читав календар не съм ползвал, а имах някой и друг купен дори за андроид. И кви уиджети- дърпаш надолу нот центъра и той ти показва като на приятел какво ти предстои за днес и утре :)

И наистина последно: много ме "кефи" как едно от основните предимства на андроид било да си слагаш крактати приложения... Страшен довод! Ама такива сме си ние по нашите ширини... Щото то това би трябвало да е плюс за айОС колко е сигурна ама хайде...
appworld

Мнение от appworld »

Продавам Xperia Z 450лв.Като нова е.Ако решиш нещо пиши ми..
5.2.00
Аватар
DEMON BOY 13
Обратна връзка:

Мнение от DEMON BOY 13 »

Здравейте, реших и аз да използвам темата поради причината, че се чудя между това дали да си оставя iPhone 5S или да го сменя с Xperia Z2.
Винаги съм бил с iPhone, като изключим, че пробвах NOTE 3 но не останах очарован.
Причината поради, която искам да сменя 5S е това, че ми свърши паметта а не искам да си прехвърлям всичко на компютъра както и това, че батерията не е от най-очарователните.
Знам, че крайното решение си зависи изцяло от мен но бих искал да чуя и някое ваше мнение. :)
https://www.facebook.com/applebgnews
iPhone 3GS 16GB, iOS 6.1.6
iPhone 4S 16GB,iOS 7.0.4
iPhone 5 16GB, iOS 7.0.4
iPhone 5S 16GB, iOS 8.0.2
iPhone 6 64GB, iOS 8.4
iPhone 6 Plus 128GB, iOS 9 beta
iPhone 6S 128GB, iOS 10.0.1
iPhone 7 128GB, iOS 10.3.2
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

И с какво мнението, което ще получиш ще бъде по-различно от по-горе изписаните според теб?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
klarona

Мнение от klarona »

Винаги бих предпочела IPhone пред какъвто и да е телефон!!!!
puma9251

Мнение от puma9251 »

При Android не оправиха дори в 4.4 един сериозен недостатък, а именно-оставащите в паметта приложения.
Дори когато излезеш от приложение, то остава в паметта и продължава да я яде, аз от 1GB RAM съм имал по 100-150MB свбодни, без да съм пуснал каквото и да било. Като вляза в Task Manager-а виждам всевъзоможни глупости пуснати и хабят RAM и батерия. Като root-неш апарата и сложиш един App Freezer можеш да замразиш тези процеси, но така изчезват и от App Drawer-а, и от екрана ти-после като ги unfreez-неш трябва да си подреднаш екраните пак. А и freeze/unfreeze трае по няколко минути. Плюс е , че печелиш доста батерия така.
Интернет дърпа даже и клавиатурата-телефона щеш нещеш през час дрънка за ъпдейти от Google Play, без да го ползваш той си захабява интернет. Да не говорим,че Android нито на 2, нито на 4 ядра ми работеше нормално-лага си е лаг, лакомията за RAM си е лакомия. Да не говорим,че 90% от устросйтвата с Android не получават и един ъпдейт в живота си, или получават някоя простотия (аз получих един ъпдейт, който ми докара 6-7 Google приложения,дето не можеш да ги изтриеш без root).
Само флагманите получават някакви ъпдейти, и то ограничено, тегаво и бавно. Последно пък Galaxy S3 бил с 1GB RAM и нямало да го обновят до 4.4 , в същото време на презентацията и я хвалеха как била оптимизирана за low-end у-ва с 512MB RAM.
iPhone 4 16GB
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

DEMON BOY 13 написа:...
Причината поради, която искам да сменя 5S е това, че ми свърши паметта а не искам да си прехвърлям всичко на компютъра както и това, че батерията не е от най-очарователните...
Колега, имаш iCloud - всичката ти информация се съхранява автоматично там. Всичко освен незаконно придобити mp3ки и видео качено през iTunes (посредством wifi или кабел, което пак става почти автоматизирано).
Тези глупости с "прехвърляне всичко на компютъра" на ръка, преписване на телефонни номера и пр. за тегавини, важащи за други OS, но не и за iOS и продуктите на Apple.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
TheSkorpion
Обратна връзка:

Мнение от TheSkorpion »

DEMON BOY 13 написа:Здравейте, реших и аз да използвам темата поради причината, че се чудя между това дали да си оставя iPhone 5S или да го сменя с Xperia Z2.
Винаги съм бил с iPhone, като изключим, че пробвах NOTE 3 но не останах очарован.
Причината поради, която искам да сменя 5S е това, че ми свърши паметта а не искам да си прехвърлям всичко на компютъра както и това, че батерията не е от най-очарователните.
Знам, че крайното решение си зависи изцяло от мен но бих искал да чуя и някое ваше мнение. :)
По принцип паметта може да ти свърши на всеки телефон. При iPhone имаш синхронизация с iCloud, а сега с новата iOS 8 ще е още по-лесно и удобно. Имаш и други облаци и общо взето паметта на телефона можеш да използваш само за приложения и малко музика - всички снимки, файлове и т.н. просто ги държиш в облака. А ако ти се вижда трудно, не се мъчи...вземи си нокия с фенерче.
iPhone 5 white version 8.1.3
iPad mini 2 Retina 8.1.3
iPod nano 6 gen 8 GB
Think Different...
Публикувай отговор