Продажба на Apple ID + iLife

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
aleksandro

Продажба на Apple ID + iLife

Мнение от aleksandro »

Здравейте, интересува ме може ли да се продава Apple ID на друг потребител. Например имам новo устройство на Apple с не регистриран Apple ID, на който като подарък му идват приложенията от Apple - iLife . Ако се уговоря с някого за продажба и регистрирам Apple ID на това устройство с негови данни после ще може той да си ги ползва нали така ?
А аз на това устройство мога след ресет да си въведа моето си ID и да си го ползвам с моите неща ?
До колкото знам айдито не е асоциирано към определено устройство. Единственото което зависи е дали приложенията са за iOS или MAC.
Обратна връзка:

Re: Продажба на Apple ID + iLife

Мнение от mitku »

Q: "Здравейте, интересува ме може ли да се продава Apple ID на друг потребител?"
A: По принцип, до колкото си спомням условията за Apple ID - НЕ може да се продава Apple ID. Отделен въпрос е дали някой ще иска да продаде и друг дали ще иска да го купи.

Q: "Например имам новo устройство на Apple с не регистриран Apple ID, на който като подарък му идват приложенията от Apple - iLife. Ако се уговоря с някого за продажба и регистрирам Apple ID на това устройство с негови данни после ще може той да си ги ползва нали така ?"
A: Да. Слага се неговия Apple ID, зареждат се съответните приложения. След това може да се изтрият и да се изтрие ID-то от устройството, а приложенията ще си останат и вече се броят "купени" към неговото ID и той ще може да си ги зареди на друго устройство.

Q: "А аз на това устройство мога след ресет да си въведа моето си ID и да си го ползвам с моите неща?"
A: Да... и съответно НЯМА да можеш да ползваш безплатно iLife (още веднъж)... освен ако не ги оставиш и на твоето устройство, но ще бъдат "заключени" към неговото ID и няма да можеш да ги ъпдейтваш (ще трябва неговата парола) и ще заемаш една от 4-те (или 5-те, не помня точно дали бяха 4 или 5) бройки инсталации, които са разрешени за неговото ID. Ще можеш ако евентуално вече си ги имаш закупени от преди това... или ако си ги закупиш, както е било и до преди това.

Q: "До колкото знам айдито не е асоциирано към определено устройство."
A: Да. Стига това устройство да не е "заключено" с Find my iPhone (Find my Mac)... в който случай първо ще трябва да се "отключи", за което ще трябва акаунта (паролата) на Apple ID-то, към който е заключен. След което може да се махне Apple ID-то от него и да се сложи друго ID.

Q: "Единственото което зависи е дали приложенията са за iOS или MAC."
A: Да. Зависи дали си с iOS или Mac. Получаваш iLife точно за iOS или Mac, каквото ти е устройството и НЕ го получаваш за другото... за което евентуално ти трябва друго "подходящо" устройство.
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
aleksandro

Мнение от aleksandro »

Първо БЛАГОДАРЯ за изчерпателния и точен отговор . Всъщност подаръка iLife идва с ново устройство а не е с Apple ID . Например ако си регистрираш Apple ID на ново устройство там произведено около пердставянето на 5-ците получаваш iLife . След това ако това ID си го регистрираш на "по-старо" произведено устройство съответно iLife няма да го имаш .
Обратна връзка:

Мнение от mitku »

iLife ти е подарък с новото устройство, но може да се регистрира/зареди само към едно Apple ID и после се "заключва" към това ID. Т.е. като сложиш на това устройство някое Apple ID и изтеглиш съответните програми от iLife, те един вид се "заключват" и стават негови, към това ID и повече не може да се заредят (безплатно) с друго ID от това устройство (освен ако не се закупят). После с това ID може да се зареди iLife на общо 5 устройства (вкл. и по-стари). Но ако на първоначалното "ново устройство" се махне този Apple ID и се сложи друг iD, той няма да може да зареди iLife отново - няма втори подарък. :-w
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Публикувай отговор