Развали ми се 3.5мм буксата на лаптопа - сега накъде?
Развали ми се 3.5мм буксата на лаптопа - сега накъде?
Привет приятели. Надявам се тук да е удачно за моята тема. Ползвам едно старо лаптопче ASUS, за което се грижа много добре и не ми беше изневеравяло - поне не до вчера. Извадих си кабела 3.5мм на колоните от гнездото на лаптопа за да си сложа слушалките там и се оказа, че вече не работи. Не прави добре контакт нито със слушалките ми, нито с колоните... пръщи и не изкарва никакъв звук. Предполагам, че вътре в конектора са се разместили или разрушили връзките със самата букса. Та питам аз, имам ли някакво спасение? Има ли как с външен конектор да станат нещата?
iPhone 4S 16GB Black iOS 6.1 jailbreak evasi0n
Re: Развали ми се 3.5мм буксата на лаптопа - сега накъде?
търси си USB звукова карта !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Това не го знаех. Много ти благодаря, дори не съм чувал за такова нещо. Сега дай съвет каква да е, цената няма значение. Ползвам доста качествени колони на Logitech и слушам почти само flac-ове, бих желал да извадя същия звук.
Аз лично не мога да ти препоръчам защото нямам преки наблюдения !
Но виж в google какво става
https://www.google.com.do/search?q=usb+ ... 66&bih=631
Но виж в google какво става
https://www.google.com.do/search?q=usb+ ... 66&bih=631
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Мани гугъл. Разглоби го ако не те мързи и му оправи спойките с поялник. Изключително рядко се скапва нещо в тия букси, та да опре до смяна. Пък и 100% ще може да се пригоди от нещо в случай на нужда - я, от радио, я от някой плейър. Такива женски букси има по магазините за ел. компоненти.
"Мисля-значи съществувам"
Винаги има и труден начин придружен със своите рискове !
Ето ти още една идея
http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-A2DP- ... 0820578086
А аз съм с това

и освен лаптопа може да преслушваш и iPod и iPhone !
Ето ти още една идея
http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-A2DP- ... 0820578086
А аз съм с това

и освен лаптопа може да преслушваш и iPod и iPhone !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Така, купих си външна:
USB Sound Adapter
Cmedia
Cm108
Обаче като го сложа в USB-то и Windows-а ми показва, че "generic USB Audio device" драйвъра не може да се инсталира. И звука си продължава от лаптопа, не иска да мине към колоните! Какво сега?
USB Sound Adapter
Cmedia
Cm108
Обаче като го сложа в USB-то и Windows-а ми показва, че "generic USB Audio device" драйвъра не може да се инсталира. И звука си продължава от лаптопа, не иска да мине към колоните! Какво сега?
Няма ли диск с драйвери ?

iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Ами не, поне не ми дадоха...
Ако в Device Manager картата ти е с жълто и питанка няма как да работи ! Ще ти трябва драйвер !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Да, жълто е (Windows 7). Лошото е, че не желае сам да намери драйвър и отказва да инсталира нищо. Май ме прецакаха, ще ходя да им го върна.
Ех, не слушаш...все сложните и скъпи варианти търсите. Закачаш картата, отиваш на пропъртийс и ТРИЕШ драйвъра. Махаш картата, сваляш драйвър от сайта на производителя, инсталираш ръчно и рестартираш. Накрая закачваш картата наново.
"Мисля-значи съществувам"
Здравейте, имам подобен проблем с развалена букса на настолен компютър. Буксата работи, но трябва да я натисна с нещо надолу, за да се чуват и двата канала иначе само единия. Явно някъде не допира добре. Това има ли начин да се коригира или иска смяна? Със сигурност проблема е вътре, а не спойките.
USB външна звукова карта е най-простото и малко-главоболящо решение! В чуждите сайтове: ала-алибаба и т.н. има огромни количества на ниски цени и от опит споделям, че ако имаш късмет има и добри бройки, които работят перфектно!