Моля помогнете измамиха ме в Ebay.

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
downgrade

Моля помогнете измамиха ме в Ebay.

Мнение от downgrade »

Здравейте преди време си продадох Ipod touch 1g 8gb-а в ebay на една жена.Тя ми плати по paypal,аз пратих ipod-а,всичко до тук добре...След 1 седмица тя пуска в paypal оплакване,че ipod-a не е пристигнал и естествено ми взимат парите и и ги връщат.След още 1 седмица ipod-а пристига и от тогава нито ми е платила,нито ми отговаря на съобщенията в ebay или в mail-а.Аз се оплаках на paypal и те отвориха случая на ново,пратиха и 1 меил да ми върне парите и го затвориха..Сега останах и без ipod и без пари :-X .
Моля ви посъветвайте ме какво да направя.
Аватар
Alxx
supporter

Re: Моля помогнете измамиха ме в Ebay.

Мнение от Alxx »

Чаша студена вода и успокоително. За такива случаи, хората са измислили "наложен платеж".
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
downgrade

Мнение от downgrade »

:-/ Благодаря за бързия отговор.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Пиши пак на пейпал но, имай предвид, че те не са правораздавателен орган и шансът за успех е малък.
Аватар
donchos

Мнение от donchos »

Не го ли изпрати с код за проследяване на пратката? Попринцип неща с по-висока стойност се пращат така,за да може при такъв случай да докажеш,че е пристигнало.
Stay hungry,stay foolish!
- Steve Jobs
Аватар
downgrade

Мнение от downgrade »

Да изпратих го,доказах,че е пристигнала пратката и единственото нещо което paypal направиха е да и пратят един имейл на хубавицата (която между другото намерих във фейсбук и има постове от преди 20 минути..)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Ангажирай властта, ако е българка. Това е вид измама.
Аватар
downgrade

Мнение от downgrade »

За жалост живее в щатите.Както и да е не искам да ви занимавам с моите проблеми повече,ще се оправя по някакъв начин.Може да триете темата.
berry3gs

Мнение от berry3gs »

Сподели какво е станало ако има развитие
batkotivalio

Мнение от batkotivalio »

Задължително пиши какво става! Темата е интересна!
Feedback даде ли и?
Soze

Мнение от Soze »

По принцип е удобно но има и такива моменти! Аз купих една стока за 60 долара от уж сериозен продавач, платих му я веднага!
След седмица ми се извинява че я няма и че ще уведоми eBay да анулира сделката и ще ми върне парите. eBay анулираха сделката а ония не отговаря на съобщения ! Сега писма глупости до eBay ... изобщо не ми се занимава за 60 долара. Че и не мога да му дам отрицателно мнение защото няма сделка !!! Но от 120 покупки рядко съм имал разправи в интерес на истината.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
downgrade

Мнение от downgrade »

Като цяло няма развитие,сега чакам да ме приеме като приятел във фейсбук. Когато се опитам да оставя feedback виждам това:We are unable to add your feedback for 1 transaction
Here's why:
Item 121013778823 was not found because:
This item number does not exist
Or you have already left feedback.
Освен да почна да пиша на приятелите и във Facebook :-/
Аватар
downgrade

Мнение от downgrade »

Почвам да пиша на приятелите и във фейсбук!Преди 1 час е постанала нещо на стената си и ми е игнорирала поканата.
Аватар
naso_95402
Обратна връзка:

Мнение от naso_95402 »

Общо взето кофти история...Това което мога да те посъветвам е когато продаваш в ebay e в момента в който ти платят стоката да си изтеглиш парите от карта и да няма нищо в нея...най-добре е когато е дебитна карта Visa (не кредитна).

По същия начин преди време продавах един герой от една игра - EVE Online. В момента в който го продадох, човека си получи героя както и аз парите и той ми написа майл от Paypal в който ми благодари за покупката. На следващия ден той пуска claim че не е получил стоката?! wtf. След като му писах на него защо се опитва да направи така?! както и на Paypal им показах мейла от него че е получил -нищо не направиха, а онзи се покри тотално. След което paypal се опитват да ги дръпнат обратно..да ама не..аз вече ги бях изтеглил..сега просто сметката ми е на минус и тази карта немога да я ползвам :) И за бъда вече гаден (щото не обичам да ме пре.бават) аз пък claim-ax, че героя ми е откраднат на геймастерите в играта...и ми го върнаха! (кофти за пича, но наистина бях добронамерен до край)
Последно промяна от naso_95402 на 14 Яну 2013, 22:58, променено общо 3 пъти.
Iphone 5 iOS 9.3 ФЗ R-sim mini
Iphone 4 iOS 7.1.1 ФО
Аватар
downgrade

Мнение от downgrade »

Развитие:Level 9 XD
Получих следният мейл:Let me get this straight, I'm paying you $57.00? I will be sending the money on January 14,2013! You can stop stalking my facebook! Thank you!

Трябваше да ми плати 71$ :-S ,но по-добре с тези 57 отколкото с 0...
Засега още не ми е платила?!?
Аватар
naso_95402
Обратна връзка:

Мнение от naso_95402 »

взимай и не питай.. :)
Iphone 4 iOS 7.1.1 ФО
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Пали и чивиите, какво е това "взимай"? Да не му ги подарява бре???
Аватар
naso_95402
Обратна връзка:

Мнение от naso_95402 »

ми пред опцията да не му върне нищо...
Iphone 4 iOS 7.1.1 ФО
fiona

Мнение от fiona »

Здравей,продавам от години в ebay и това,което ти се е случило е ежедневие за продавачите там.След като paypal са затворили касата има опция,с която да обжалваш решението им,тази опция можеш да намериш като отвориш касата.В опциите за обжалване въведи тракинг номера копирай информацията от сайта ,в който проследяваш пратката,АКО ИМА ОПЦИЯ ЗА ПРИКАЧВАНЕ НА ФАЙЛОВЕ ПРИКАЧИ ФАЙЛА С ИНФОРМАЦИЯТА.МНОГО ВАЖНО Е В ОБЖАЛВАНЕТО ДА НАПИШЕШ,ЧЕ ПРАТКАТА Е ИЗПРАТЕНА С USPS,А НЕ БГПОЩИ.УСПЕХ
Аватар
downgrade

Мнение от downgrade »

fiona написа:Здравей,продавам от години в ebay и това,което ти се е случило е ежедневие за продавачите там.След като paypal са затворили касата има опция,с която да обжалваш решението им,тази опция можеш да намериш като отвориш касата.В опциите за обжалване въведи тракинг номера копирай информацията от сайта ,в който проследяваш пратката,АКО ИМА ОПЦИЯ ЗА ПРИКАЧВАНЕ НА ФАЙЛОВЕ ПРИКАЧИ ФАЙЛА С ИНФОРМАЦИЯТА.МНОГО ВАЖНО Е В ОБЖАЛВАНЕТО ДА НАПИШЕШ,ЧЕ ПРАТКАТА Е ИЗПРАТЕНА С USPS,А НЕ БГПОЩИ.УСПЕХ
Disputed Amount: $71.00 USD

Status
After careful review of the new information you provided, your appeal has been granted.

What happens next

Please contact the buyer to have the refund issued from your account returned to you.

:-/
Аватар
downgrade

Мнение от downgrade »

Днес и пратих едно писънце по пощата...
krasifer

Мнение от krasifer »

Пиши какво стана,че ми е интересно? Прнципно PayPal защитават в голяма степен купувачите, но при условие,че ти си прав,не вярвам да те ощетят.До сега не съм продавал, но имам стотици покупки.Многократно са се опитвали да ме измамят продавачи,но досега не са успяли за щастие,до голяма степен благодарение и на PP.
Soze

Мнение от Soze »

Винаги има шанс да попаднеш на такива в онлайн пазаруването ! Ако нямаш топки за загуби стой надалече от онлайн покупки. Аз преди седмица си поръчах от амазом един лаптоп. Дойде опакован запечатан както си му е реда. Екрана му не работи, стой постоянно черен. Само с външен монитор работи. Платих му митото преди това малко над 200 долара.
Сега опциите са ми да го върна само по федекс до USA и ако ми го заменят, тоест ако не го ремонтират а ми пратят нов пак ще трябва да му плащам мито ! Уж да ми излезе точно такъв със всичко и малко по евтино сега съм добре прецакан.
Можех да си купя подобен за 200 долара отгоре и да го разгледам добре преди да го платя и гаранцията ми да е в страната където живея най важното.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

@Soze теб те знаем :)) не върви нещо тази година b-(
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

@soze - при подмяната няма да ти искат да го плащаш отново. Т.е. ако има мито...то трябва да е само върху доставката ;) А стоки на митница не се спират ако са под ... не помня вече, мисля, че бе под $30. В случая стоката ти ще е на стойност 0$ + х$ доставка, като доставката не влиза в сметките.
Ще има мито само ако решиш да подмениш лаптопа за друг по-скъп. Иначе дори няма да се налага да минаваш през митници и пр.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Публикувай отговор