Проблем със завъртане на снимки под Windows
Проблем със завъртане на снимки под Windows
Здравейте, като кача снимките на компа, и ги преглеждам с win view ми излизат накриво понеже съм снимал с прав телефон, както и видеото. Като я завъртя, цъкам next и ми пише че не може да бъде запазена. ?!?! какво да направя... и как да обърна видеоклипа да го гледам нормално... СЪжалявам за може би тъпия въпрос ама не съм хакер 

iPhone 6+
Re: Обръщане на снимки от 4s
Явно не си чувал за права при Windows 7 и Виста.
1. Изтегли това, разархивирай го и чукни двукратно върху файла Install, след което приеми инсталацията.
2. Сега вече като чукнеш с десен бутон върху папката със снимките, в контекстното менюто ще видиш Take Оwnership - избираш го и си готов.
1. Изтегли това, разархивирай го и чукни двукратно върху файла Install, след което приеми инсталацията.
2. Сега вече като чукнеш с десен бутон върху папката със снимките, в контекстното менюто ще видиш Take Оwnership - избираш го и си готов.
Re: Проблем със завъртане на снимки под Windows
Ами направих го, ама пак не става...Излиза ми прозорче "WIndows photo view cant save the changes to this picturs, because ther's a problem with the picture file property" . е?
iPhone 6+
Нещо някъде не правиш както трябва.
Стартирам програмата, давам даинсталва, съгласявам се че може да направи промени, successfull added to register! Давам на папката в която съм свалил снимките Take ownership > Yes. И влизам отварям снимката ,завъртам, давам следваща и ми излиза прозореца че не става...
iPhone 6+
Чукни с десен бутон върху папката, избери Properties и махни отметката при Read Only.
Ами мини един курс по компютърна грамотност и ще стане. Повече какво да ти кажа...
Последен опит: сваляй снимките, където ти се предлага по подразбиране - в My Pictures. Там би трябвало да имаш нужните права.
Последен опит: сваляй снимките, където ти се предлага по подразбиране - в My Pictures. Там би трябвало да имаш нужните права.
Пак не става. Проблема се появи за първи път като качвах снимки от Айфон. От друго телефони всичко е наред. Някои се обърнаха - други остнаха. С тая програмка и отметките Read only - нищо не става.. Благодаря все пак.. ще търся другаде решение на проблема!
iPhone 6+
ако имаш фотошоп - обръщай с него - качеството няма да се развали 

donpeev, май вината не е в твоя двор.
Прегледах из нета и изглежда проблемът е широко разпространен. Според съобщенията, метаданните, които iPhone 4S добавя в снимките, са дефектни и причиняват проблема. Докато от Епъл се погрижат за проблема, същият може да се заобиколи чрез:
- редакция и премахване на метаданните с фоторедактор (напр. Фотошоп);
- прехвърляне на снимките на компютъра през имейл или друга програма.

- редакция и премахване на метаданните с фоторедактор (напр. Фотошоп);
- прехвърляне на снимките на компютъра през имейл или друга програма.
Изпратени през мейла, също излизат "криви"... сега пробвах : ))
"Legio Patria Nostra"
Не, не... Проблемът е само при 4S. Изразява се в това, че са Read Only - не могат да се редактират, респ. завъртат, с WinView. По-интересното е, че проблемът е наличен само при снимки, снимани в портретен режим. 

Радвам се за това, че не е в мен проблема, Викторе благодаря за вниманието! Еми ще снимам настрани тогава
пък ще чакам да излезе поправка в софтуера:) Поздрави

iPhone 6+
Аз имам абсолютно същия проблем, като при мен и при снимки и видео в непортретен режим
Кога ли ще го оправят...

- iPhone 4s 16 GB Black
iPhone 8GB
Аз реших проблема като снимам в положение хоум бутона да е в дясно. По този начин си излизат нормално. Иначе с фотошоп трябва да ги оправяш.
iPhone 6+