Договори с Оператори

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
inetsov

Договори с Оператори

Мнение от inetsov »

Колеги, да се допитам до вас.
Чух, че има нов закон за договорите с операторите, с именно че може да бъде прекратен с едномесечно предизвестие, без да плащаш неустойки - таксите които ти остават до края на договора.
Има ли такова нещо ?
Годеницата ми иска айфон от глобул, те не и дават тъй като договора и изтича след година. Може да вземе само с друга карта, че за какво са и две карти. Тя дори е готова да подпише за 3 години напред само и само да си вземе айфона, а те се онатят и не може та не може.
И сега иска да си прекрати договора и да сключи нов. Защото иска айфон и да си стане на глобул.
Аватар
hovi
Обратна връзка:

Re: Договори с Оператори

Мнение от hovi »

не мисля ,че този закон е излезнал . Преди два дни бях в мтел да си прекратя договора (имам още една година) и ми казаха ,че ще трябва да платя неустойки
Аватар
inetsov

Мнение от inetsov »

Това казват и в Глобул, въпроса е обаче дали нарочно го крият, нали се сещаш, че те току така няма да ти кажат, да можеш без неустойка с 1 месец предизвестие.
Аватар
angelovarna
Обратна връзка:

Мнение от angelovarna »

Малко ме съмнява да са приели такъв закон. По-скоро се чуваше, че ще принудят операторите да се откажат от автоматичното подновяване на договорите.
В цял свят се плащат неустойки при предварително прекратяване на договор с оператор, и точно в България да стане такъв прецедент, за който говориш е изключено. :)
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
clubzendo
Обратна връзка:

Мнение от clubzendo »

Колега,влез и намери там който е "мениджъра" и съвсем спокойно му сподели че си се консултирал с адвокат и това което предлагат за нови договори е дискриминация към теб (твоята приятелка) и че след като си говорил с адвоката си,адвоката ти е споделил да отидеш във въпросният офис и да изискаш надлежен документ удостоверяващ тая особенност от офиса в който са ти споделили както и естествено имената на мениджъра,щото така ти бил казал адвоката,че щял да заведе дело срещу служителя дето отказал,кажи му още че ти се е видяло че се е радвал нещо адвоката и бил мно заинтересован от казуса... :))
Не,не съм адвокат,но знам от адвокати че е забранено и че могат да се изкарат пари по търговският закон,тоест забранено е да се отказва стока или услуга която даден търговец предлага,един вид-щом е на витрината-задължен е да ти го продаде а в търговският закон няма изискване за тези стоки (изключая стоки като алкохол,цицари,оръжия и общоопасни материали) за забрана,утре може да поискат казачок да играеш 3 дена и само тогава ще ти дадат апарат/услуга...
Iphone 3G ФО
HTC HD2
Samsung Galaxy SII
Аватар
inetsov

Мнение от inetsov »

Те не ми отказват да ми дадат айфон, дават ми на лизинг по 54 лева на месец като лоялен клиент.
Дават ми да сменя и абонаментния план с Глобул Web&Talk, но без да мога със съответния план да взема телефон. Мога само да сменя плана.
Телефона вървял със тези планове само с нова сим карта, но забележете :) само за настоящи клиенти. Т.е аз като настоящ клиент имам право да се възползвам от тези условия - абонамент + айфон на изплащане, но от друга страна нямам право със текущата ми сим карта тъй като договора ми не е изтекъл и не е близо до изтичане. Р
Реално хем айфона е само за настоящи клиенти хем е и само с нова сим карта. За какво са ми 2 сим карти ?
Аватар
hitman

Мнение от hitman »

Купи си ФО на лизинг от някъде и готово.
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked

iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Публикувай отговор