Apple TV

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
iNewbie

Apple TV

Мнение от iNewbie »

Смятам сега по коледа да си накупя още малко ябълкови неща и се замислям и за Apple TV. Нещо обаче концепцията постоянно да си купувам предавания не ми харесва. Някой може ли да сподели как точно работи устройството, не мога ли примерно да му кача на харда колкото е голям един филм, или пък примерно да му сложа торент клиенти само да казвам докато съм на работа какво да си свали? Други подобни устройства го могат това, но не съм сигурен дали точно това им е идеята. Мерси за инфото.

ПП. Моля не коментирайте дали е излезнал новия джейл и в тази тема :O)
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Re: Apple TV

Мнение от zdravko96 »

попринцип се ползва за преглеждане на видео и музика от компютър или айфон. Можеш да го свържеш към интернет и да си гледаш ютуб, подкастове и всичко което е налично в апъл стора, за съжаление обаче нямам информация за безплатно сваляне на такива (HD)... единствено съм се натъкнал на това - http://www.apple-bg.com/index.php?topic=12482.0 темата я има и в нашия форум ;) , ако някой знае повече инфо и аз ще съм благодарен
sbonkov
Обратна връзка:

Мнение от sbonkov »

zdravko96 написа:попринцип се ползва за преглеждане на видео и музика от компютър или айфон. Можеш да го свържеш към интернет и да си гледаш ютуб, подкастове и всичко което е налично в апъл стора, за съжаление обаче нямам информация за безплатно сваляне на такива (HD)... единствено съм се натъкнал на това - http://www.apple-bg.com/index.php?topic=12482.0 темата я има и в нашия форум ;) , ако някой знае повече инфо и аз ще съм благодарен
Прегледай тези теми
http://osxdaily.com/2011/01/21/xbmc-for-apple-tv-2/

http://www.iclarified.com/entries/index ... d=2&scid=6
iPhone 4 16GB
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

Нещо не хващам идеята, устройството има ли собствен хард диск? До колкото разбирам не, а аз му стриймвам, то предава на телевизора през неговата си видео карта там и HDMI изхода. Първо тоя стрийм как е толкова бърз, че да гледам 1080p или дори 720p филми на телевизора?! Второ, защо като не мога да си пазя филмите на него не си бучна просто лаптопа в телевизора плей с VCL-a мятам го на втория дисплей както си гледам филми и готово. Нещо ми се губи в замисъла на цялата работа...
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
Аватар
zdravko96
Обратна връзка:

Мнение от zdravko96 »

нета трябва да е бая бързичък... =)) абе за мен е пълна измишльотина
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

Има подобни устройства с хардове по 2-3 терабайта за същите пари, които си имат собствени торент клиенти - даваш му да си сваля филмите, дори и през VNC отиваш на работа, като се върнеш са свалени на хубаво качество 1080 точки и ги плейва много по-добре от компютъра. Така разбирам, но само за Pay per view онлайн стрийминг нещо ми се губи ползата. Май ще го пропусна това устройство :)
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
sbonkov
Обратна връзка:

Мнение от sbonkov »

Ейпъл ТВ-то си има хард диск разбира се. Можеш да си свалиш филма на компа, и след това да синхронизираш с iTunes AppleTV-то. Тука има писано по темата, само че на английски: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=331556
Има и други варианти през SSH но там е по голяма галимация http://forums.boxee.tv/showthread.php?t=23555
За опция да ги сваляш директно с торент клиент на AppleTV-то не съм виждал да има.
И аз съм се навил да си купя едно AppleTV2 ама се колебая, най вече защото си имам USB вход на ТВ-то и вграден плеър и така си гледам филмчетата.
iPhone 4 16GB
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

Това, кеото си написал не е вярно...съвсем :) Първото поколение ги пускат с 40GB хард дискове, след два месеца излиза и версия със 160GB. Apple TV2, което за сега е последното им устройство НЯМА хард диск.

Apple TV2 ОБАЧЕ :) поддържа да му боцнеш външен хард диск до 1TB. Съответно като се джейлне може да му се сложи и торент клиент - хората са сложили Transmission. Хубавото в цялата работа е, че може примерно от работа да се вържеш на SSH на устройството, да си wget-неш едно торент файлче и да си го свалиш на външния хард диск :) И като се върнеш да си го плейнеш. Само, че естествено всичко това изисква JailBreak и малко играчка. Иначе просто може да му се върже диск, на който с iTunes да хвърляш филми.
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
sbonkov
Обратна връзка:

Мнение от sbonkov »

Ха, не бях обърнал внимание че 2-рата серия са без хард дискове. Както и да е, като цяло си мисля че не си стува инвестицията ако живееш в България. Няма да имаш достъп до Нетфликс, а и да имаш трябва да си наемаш филмите.
Нали знаеш че в БГ хората не са свикнали да плащат за тези неща, а и стандарта ни не е съвсем Американски. :)
iPhone 4 16GB
Аватар
iNewbie

Мнение от iNewbie »

Да, определено. След по-сериозно проучване стигнах до това устройство:

www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=570

Определено си заслужава. Много по-добро качество на плейване от MBP-то ми, дори на най-бързите сцени филми на 1080 точки не замазват грам. Освен това си има 1TB диск, което е повече от достатъчно. Много, много качествено направено устройство.
 MacBook Pro 15" i7
 iPhone 5 iOS 6.0.2
danail10

Мнение от danail10 »

Искам да попитам този jailbreak за какво служи.
iPhone 4s 16GB Black IOS 5.0.1
iPod nano 5gn 8GB
The New iPad 4G+64GB White IOS 5.1
Аватар
icaka-p12

Мнение от icaka-p12 »

iNewbie написа:Да, определено. След по-сериозно проучване стигнах до това устройство:

www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=570

Определено си заслужава. Много по-добро качество на плейване от MBP-то ми, дори на най-бързите сцени филми на 1080 точки не замазват грам. Освен това си има 1TB диск, което е повече от достатъчно. Много, много качествено направено устройство.
Сдоби ли се с такова чудо, ако да кви пари ти излезе ? :)
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion :))
Публикувай отговор