Потребителят JorGa-или какво трябва да правят 90% от юзърите

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Потребителят JorGa-или какво трябва да правят 90% от юзърите

Мнение от Adamov »

Проблемът

Проблемът! Там общо взето ще видите, какво е препатил потребителят JorGa. Идва му новичкото телефонче отключва го и... греда. Телефонът почва да прави мизерии. Свързва се на скайп със мен и колегата Томи за съвет. Това обаче, което ми направи впечатление и това, за което пиша тази тема е следното. Човекът почти не е ползвал телефон преди да пристигне неговият. Питаше ме разни неща, но аз му отговарях много лаконично. Това явно го амбицира започна да рови в Google и във нашия форум. В крайна сметка след два се беше справил САМ (с адски минимална помощ от наша страна) с проблема: Repair Needed, който за начинаещ е доста голямо предизвикателство. Пиша тази тема не защото е като увод от Имаш Поща, а защото това е пример какво трябва да правят 90% от потребителите на този форум. ЧЕТЕНЕ му е майката. И тогава въпросите. Значи има хора които едно МЕРСИ не казват, но има и такива които са упорити и сами си решават проблемите. А аз се чудя: "Защо ли не са всички като JorGa"

За това призовавам всички нови потребители:
1во. Да се запознаят с правилата на форума
2ро. Да отделят време и да потърсят възможно най-много информация за проблема си
3то. И ако все пак не намерят нищо, тогава да се обърнат за помощ към модератор или да напишат тема.
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Re: Потребителят JorGa-или какво трябва да правят 90% от юзърите

Мнение от Sisq0 »

Принципно си прав, но с някои условности.
Първичната идея на Интернет обществата, е да не ти се налага да се справяш САМ :)
Сещам се за няколко модела потребители (и ситуации), при които питанките биха могли да бъдат простени. Някои хора просто не знаят по какви ключови думи да търсят в търсачката и когато не успеят да намерят нищо (въпреки, че го има описано), прибягват до питане. Има и друга ситуация - когато ти се омаже телефонът, в някои случаи не можеш да произвеждаш и приемаш разговори. В подобна ситуация (ако разговорите ти са наложителни, а нямаш друг телефон) някак не му се търси на човек из 10 страници с теми.
Иначе идеалният вариант е да се запознаеш с максимално количество информация още преди да си се добрал до продукта. Един вид да си подготвен поне базово за новото "приключение"... и пак не си застрахован от задънени улици! При всичката информация, която изчетох, пак много неща са ми тъмна Индия... но така беше и с първия ми смартфон, тъй че е нормално :D

За мен е радостен фактът, че e-society идеята се разви с главоломна сила в страна на егоисти, каквато е нашата. Така де... споделянето и помагането не са основна черта на българина :)
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Така е прав си. И тука помагаме на много хора. Но в повечето случай нещата не са спешни или супер належащи. Аз съм помогнал на стотици хора и сигурно от 0.2% от тях съм получил поне "Благодаря". Пуска човека тема. Аз я трия и пускам ЛС. "Ползвай търсачката, има вече подобна тема". И получавам отговор "Не. Защо да ровя като можеш да ми кажеш". Е... къде отиваме може би...
Прав си .. егоисти сме и това е. За това хора кото JorGa трябва да се дават за пример.
А пък ние модераторите и админите, както и по-напредналите потребители никога не сме отказали помощ на никой. Но като не искаш да помогнеш си буклук (без да ги интересува дали имаш време и тнт.), а като им поднесеш всичко на тепсия забравят и балгодаря да кажат.
Този форум има правила. И които не е съгласен с тях може да си реши проблема по 2 начин:
1во. Хикса горе в дясно или Alt+F4 ако е потребител на Windows
2ро. Червената точка горе в ляво или Option+Q ако е потребител на Mac OS X
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
Sisq0
Критикар №1

Мнение от Sisq0 »

Мислим идентично (може би заради сходния опит).
Аз съм свикнал да не очаквам благодарност при помощ на потребител. Така ми е по-лесно някак да приема факта, че благодарностите са бонус пакет :)
Хората не се интересуват от твоята заетост, а само от крайния продукт (било то субтитри, с каквото се занимавам аз, било то решение на техен проблем с телефон или друга джаджа, в зависимост от тематиката на e-обществото). Неприятно е, но пък в един момент претръпваш и спира да ти прави впечатление.
Пък ако някой реши да благодари... е, винаги е приятно чувството :)
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Аватар
Maggynka

Мнение от Maggynka »

Пепи тук е момента да се вклю4а и аз - БЛАГОДАРЯ от сърце :-* !!! Златен си Адам4е, казвала съм ти го не веднъж... :) Радвам се че има хора като вас! Браво момчета! Респект!
Бих искала да се обърна към всички посещаващи този прекрасен форум - хора толкова ли е трудно да кажеш "Благодаря" - нека бъдем по-добри и признателни към всички онези, които го заслужават, а именно...

btw: ...не видях иконка "благодаря" :)
,,,,,,,
Аватар
vladistar

Мнение от vladistar »

Адамов е много прав все пак никой не се е родил учен и те (модераторите, администраторите и т.н.) са чели за да стигнат до това ниво на боравене с IPhone =:)
ipod touch 8 GB+ZiPhone 3.0+firmwere up to 2.1 = http://iphone-bulgaria.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://valeks88-atv.hit.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор