Доволни/недоволни от Мтел
Доволни/недоволни от Мтел
Здравейте колеги,след хиляди разговори с мобилният оператор Мтел,след множество писма за проблеми,в качеството си на частен потребител,създадох сайт,в който може да оставите своето мнение за мобилният оператор,с надеждата някой от "мениджърите" на мтел да види и да се преустановят практиките на некоректност,е разбира се,някой ако е доволен,хубаво би било да сподели.
Поздрави
сайта е www.mentel-bg.com
Поздрави
сайта е www.mentel-bg.com
Iphone 3G ФО
HTC HD2
Samsung Galaxy SII
HTC HD2
Samsung Galaxy SII
Re: Доволни/недоволни от Мтел
на мен ми надписваха сметката , както и на майка ми
Сега съм на Глобул и е добре
Сега съм на Глобул и е добре

Ако знаеш само колко такива сайта има, а отделно и в Фейсбук и други социални мрежи. Но от Мтел си го местят от единия крачол в другия. Е аз пък ще си преместя номера.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
- angelovarna
- Обратна връзка:
Аз пък ще остана на Мтел (както и на Глобул, заради хубавия номер) поради ред причини:
- почти всички мои познати са на Мтел;
- имам предостатъчно минути за безплатни разговори с останалите ми приятели/познати (които не са на Мтел);
- Мтел има по-добро 3G/2G покритие, като скоростите на Интернета им са добри (не казвам перфектни, по-скоро са задоволителни);
- не са ми надписвали сметката, а съм им абонат вече за шеста година (за разлика от Глобул, които ми правиха подобни парчета преди да се отпиша от тях и да мина към Мтел навремето);
- сравнително добро обслужване;
- цените и на трите оператора, както и плановете им са почти еднакви.
Ако се прехвърля на друг оператор, да речем Виваком - ще ми се вдигнат разходите, понеже изходящите ми повиквания ще са предимно към Мтел...е тогава какъв ще е смисъла на цялата гимнастика
И трите оператора не са цвете за мирисане. За това е необходимо да се избере по-малкото зло, в моя случай това е Мтел, във вашия - може да е друг оператор.
- почти всички мои познати са на Мтел;
- имам предостатъчно минути за безплатни разговори с останалите ми приятели/познати (които не са на Мтел);
- Мтел има по-добро 3G/2G покритие, като скоростите на Интернета им са добри (не казвам перфектни, по-скоро са задоволителни);
- не са ми надписвали сметката, а съм им абонат вече за шеста година (за разлика от Глобул, които ми правиха подобни парчета преди да се отпиша от тях и да мина към Мтел навремето);
- сравнително добро обслужване;
- цените и на трите оператора, както и плановете им са почти еднакви.
Ако се прехвърля на друг оператор, да речем Виваком - ще ми се вдигнат разходите, понеже изходящите ми повиквания ще са предимно към Мтел...е тогава какъв ще е смисъла на цялата гимнастика

И трите оператора не са цвете за мирисане. За това е необходимо да се избере по-малкото зло, в моя случай това е Мтел, във вашия - може да е друг оператор.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
От около 10 години съм клиент на Мтел.Проблемите започнаха от миналата година като си преподписах договора.На следващия месец след подписването ми идва почти тройна сметка.Питам ги какво правим сега?Казват ще ви преизчислим сметката,обаче трябва да платите после ще преспадаме.Ок плащам.Преизчисляването им отне три месеца.Преспадане от сметката както казват французите йок.Това добре.След това 4-5 месеца няма фактури.Пак ги питам какво правим?Казват споко сменяме софтуера.Няма да ти спираме телефона говори си спокойно.Казвам мерси.След месец идват фактурите.За четери месеца имам дължима сметка от 500лева като предните години не съм плащал повече от 45 до 50лева на месец.Пак ги питам сега какво правим?Казват пусни жалба,обаче трябва да платиш иначе спира ме телефона.После ще ти преспадаме от сметката.Този път не платих и ми спряха телефона.Получих писмо че всичко при тях си е наред и ми предлагат вариант да платя сега 30% и останалите разсрочено.Хората иначе влизат в положение
!Мерси им казах няма да ви платя.Повече никога Мтел.

Iphone SE Ipad Mini
За съжаление тази смяна на платформата изигра лоша шега на мтел. Аз лично не се оплаквам. До колкото разбирам не са чак толкова много потърпевшите на фона на общия брой потребители. Но това всъщност не от голямо значение. Не ми се вярва мтел да им е все тая за клиентите. Как ли не се опитваха да оправят положението, но понякога не всичко върви по план. Покрай цялата работа обаче се разбра колко са зле и останалите оператори без да са в някаква криза. Другото положително нещо е че доста паднаха цените на разговорите. Нормално беше другите да се възползват от моментното неразположение е да завземат клиенти, което пък наложи ожесточената конкуренция. Единственото което ми липсваше преди при мтел беше, че нямаха толкова много безплатни минути в собствената си мрежа. Не говоря за бизнес плановете там нещата са доста по-благи. А ето че сега вече имат и безплатни минути към всички мрежи.
Не че не си прав, ама как и какво точно се разбра?Покрай цялата работа обаче се разбра колко са зле и останалите оператори без да са в някаква криза.
Не виждам нещо много да се е променило. Не знам от кога си техен абонат, но моят номер го имам от времето на "Цитрон" и въпреки, че не съм имал много конфликти не съм доволен от Мтел.Единственото което ми липсваше преди при мтел беше, че нямаха толкова много безплатни минути в собствената си мрежа.
За пример можеш да сравниш програмите в които предлагат мобилен интернет и безплатни минути с същата програма на Виваком.

Тук не си прав,доста неща се промениха от тогава.СИМ картата е безплатна(доста пари беше навремето).Да не говорим че за безплатни минути не бяхме чували,а като дойде време за сметката и главата може да те заболи.
Всъщност лошо съм се изразил в бързината.
Мисълта ми беше, че Мтел след толкова години пак си отанаха големи кожодери. Безплатните СИМ карти и Безплатните минути за разговори дойдоха когато се появи конкуренцията, т.е. вследствие от "невидимата ръка" на пазара. Естествено че помня радостта на мой приятел , купил си СИМ на Мобилтел от панаира в Пловдив за 480 лв на промоция. Спомням си и как си плащахме яко за услуги, като СМС, скриване и показване на номер, роуминг и т.н. - услуги, които бяха безплатни в цял свят. Сега предлагат пакет минути към всички мрежи + други минути към собствената си мрежа. Обаче незвисимо към кого е обаждането първо се харчат минутите към всички. Е какъв е смисъла да ги имаш тези безплатни минути тогава? Пак казвам и другите не са по-добри. Но Мтел като първи оператор трябваше да води хорото ,а не да се нагажда според конкуренцията.

Мисълта ми беше, че Мтел след толкова години пак си отанаха големи кожодери. Безплатните СИМ карти и Безплатните минути за разговори дойдоха когато се появи конкуренцията, т.е. вследствие от "невидимата ръка" на пазара. Естествено че помня радостта на мой приятел , купил си СИМ на Мобилтел от панаира в Пловдив за 480 лв на промоция. Спомням си и как си плащахме яко за услуги, като СМС, скриване и показване на номер, роуминг и т.н. - услуги, които бяха безплатни в цял свят. Сега предлагат пакет минути към всички мрежи + други минути към собствената си мрежа. Обаче незвисимо към кого е обаждането първо се харчат минутите към всички. Е какъв е смисъла да ги имаш тези безплатни минути тогава? Пак казвам и другите не са по-добри. Но Мтел като първи оператор трябваше да води хорото ,а не да се нагажда според конкуренцията.
Напълно подкрепям!gorgior написа:Всъщност лошо съм се изразил в бързината.![]()

Mr. Bean
Според мен тогава времената бяха други, М-тел беше единствен на пазара, нормално е. Но след като дойдоха новите оператори, според мен те по никакъв начин не успяха да предложат по-добра услуга от тази на М-тел. И БТК има и други източници на приходи, но аз лично на Глобул не му давах много време, факт е и че го продадоха по едно време, което само говори за себе си. М-тел продължи да предлага услуги и качество на услугите, които другите просто нямаше как да предложат. И сега е така.
тест с прима карта и заредени 5 лева,нулирани броячи-сумата от 5 лева е издухана за 3.28 минути,цената се оказва като в зората на демокрацията каквито бяха цените на "цитрон"
А за закупуване на iphone 4 от мтел си е направо страшно,подписваш 2 годишен договор и взимаш апарата на цена от 29.90 лева на месец,което е равно на 717.60 лева,до тук добре,но задължително с план iphone XL на стойност 54.90 на месец и договор за 2 години,което пък е равно на 1317.60 лева или общо=2035.20 лева-честито ебаси...
Ами другите им измамни техники,някаква кака гледа изумена от реклама на мтел сумата от 12.45 лева на месец-туй направо невъзможно за мобилен интернет,домашен телефон и цифрова телевизия,ако го гледате по телевизора няма как да прочетете малките надписи които вървят с бясна скорост под рекламата и земе че си изгубите времето и посетите офис на мтел,ако и там сте толкова загубен че не прочетете условието,а то е че 12.45 лева на месец е само за първите два месеца,после става 24.90 +20 лева за инсталация и то само при подписване на 2 годишен договор,добре де,кой идиот ще иска само 2 месеца да е на тая ниска тарифа,поне да беха 6,8,12 месеца,какви са тея 2 месеца...Аааа,сетих се,за да могат да сложат някаква реклама с ниска цена и да дойдат объркани потребители,където да се увъртят с някой договор...Кога ли ще започнат делата за некоректна реклама с цел измама...
А за закупуване на iphone 4 от мтел си е направо страшно,подписваш 2 годишен договор и взимаш апарата на цена от 29.90 лева на месец,което е равно на 717.60 лева,до тук добре,но задължително с план iphone XL на стойност 54.90 на месец и договор за 2 години,което пък е равно на 1317.60 лева или общо=2035.20 лева-честито ебаси...
Ами другите им измамни техники,някаква кака гледа изумена от реклама на мтел сумата от 12.45 лева на месец-туй направо невъзможно за мобилен интернет,домашен телефон и цифрова телевизия,ако го гледате по телевизора няма как да прочетете малките надписи които вървят с бясна скорост под рекламата и земе че си изгубите времето и посетите офис на мтел,ако и там сте толкова загубен че не прочетете условието,а то е че 12.45 лева на месец е само за първите два месеца,после става 24.90 +20 лева за инсталация и то само при подписване на 2 годишен договор,добре де,кой идиот ще иска само 2 месеца да е на тая ниска тарифа,поне да беха 6,8,12 месеца,какви са тея 2 месеца...Аааа,сетих се,за да могат да сложат някаква реклама с ниска цена и да дойдат объркани потребители,където да се увъртят с някой договор...Кога ли ще започнат делата за некоректна реклама с цел измама...
Iphone 3G ФО
HTC HD2
Samsung Galaxy SII
HTC HD2
Samsung Galaxy SII
Докато има балъци ще има и тарикатиclubzendo написа:тест с прима карта и заредени 5 лева,нулирани броячи-сумата от 5 лева е издухана за 3.28 минути,цената се оказва като в зората на демокрацията каквито бяха цените на "цитрон"

iPhone 5S FW 7.1.2
-
Нещо не разбрах, защо към "цената" на телефона слагаш и тарифния план, според който получаваш интернет и n-брой минути към ментел и други оператори и SMS-и към ментел. Или това ти се полага, защото си благоволил да закупиш премиум телефон на изплащане. Ами плати си го кеш и ще ти излезе по-евтино.clubzendo написа:...А за закупуване на iphone 4 от мтел си е направо страшно,подписваш 2 годишен договор и взимаш апарата на цена от 29.90 лева на месец,което е равно на 717.60 лева,до тук добре,но задължително с план iphone XL на стойност 54.90 на месец и договор за 2 години,което пък е равно на 1317.60 лева или общо=2035.20 лева-честито ебаси...
Клиент съм на М-Тел от 6 години и досега всичките ми сметки са изрядни,няма надписване и всичко е Ок.
Вярно е,че като отида да си платя сметката става бавно работата,но за мен лично не е проблем.За закупуването на iPhone 4 от М-Тел можем да погледнем и по-добре на нещата.Вярно е,че за да го закупиш трябва да се обвържеш с 2 годишен договор,но има хора на който тези планове са перфектни.Аз съм с тарифен план iPhone M или нещо такова се водеше и да ви кажа ми е доста удачен,а апарата си го цъкнах в брой.
Вярно е,че като отида да си платя сметката става бавно работата,но за мен лично не е проблем.За закупуването на iPhone 4 от М-Тел можем да погледнем и по-добре на нещата.Вярно е,че за да го закупиш трябва да се обвържеш с 2 годишен договор,но има хора на който тези планове са перфектни.Аз съм с тарифен план iPhone M или нещо такова се водеше и да ви кажа ми е доста удачен,а апарата си го цъкнах в брой.
iPhone 4 16 GB ФЗ М-Тел(JailbreakMe.com)
iPhone 3GS 32 GB ФО FW:4.2.1
-
Мтел са най-големият мобилен оператор и като такъв очаквам да свали най-много цените за краен потребител при задаващото (под натиск на ЕК) намаляване на цените за терминиране. Така че оставам абонат на МТел.
И как разбра, че за 6 години нямаш надписани сметки?!MPOWERR написа:Клиент съм на М-Тел от 6 години и досега всичките ми сметки са изрядни,няма надписване и всичко е Ок.
Mr. Bean
Ами сметката ми идва с фактура със списък с разговорите ми.
- angelovarna
- Обратна връзка:
@MPOWERR и аз съм същия като теб - абонат от 5-6 години - нямам и една надписана сметка. Следя си фактурите и разговорите - всичко е точно.
Не веднъж съм се възползвал от натрупаните точки в Мтел клуба - във вид на приспадане по 5лв. от мес. такса за 3 месеца, безплатни смс-и и допълнителни минути (това по-отдавна).
Интернета им е стабиляга дори и извън големите градове.
Плановете в сравнение с другите два оператора - нямат особени разлики.
Не веднъж съм се възползвал от натрупаните точки в Мтел клуба - във вид на приспадане по 5лв. от мес. такса за 3 месеца, безплатни смс-и и допълнителни минути (това по-отдавна).
Интернета им е стабиляга дори и извън големите градове.
Плановете в сравнение с другите два оператора - нямат особени разлики.
Много ми е интересно, как успявате да си следите всички разговори за цял месец?! Аз на ден провеждам над 50-60 разговора...как да ги следя??? Да не говорим за месец...не е възможно!
Mr. Bean
- angelovarna
- Обратна връзка:
Най-бързия начин е да погледнеш статистиката за изговорени минути от телефона и да ги сравниш с минутите във фактурата (естествено, трябва и малко да се поогледаш за останалите детайли по фактурата).
edit: Аз поне не правя много разговори на ден и не ми представлява особена трудност да си ги проверявам.
edit: Аз поне не правя много разговори на ден и не ми представлява особена трудност да си ги проверявам.
Последно промяна от angelovarna на 09 Сеп 2011, 10:46, променено общо 1 път.
Аз пък миналият месец имах само 27 разговора,така че не ми е проблем.Средно на месец имам по 40 разговора което не е много и доста лесно се проверява,а ти ако искаш не по 60 на ден ми по 100 прави,въпреки че доста се съмнявам да правиш повече от 30 разговора на ден !!!
Има си програма в Cydia на която и задаваш параметрите на оператора (като например че от 1 сек до 59 се таксуват като 60) и тя ти смята всичко..лично аз съм проверявал М-Тел и не са ми надписвали дори стотинка, според мен (като изключим хората с дублирани фактури) просто всеки говори без да се усеща и накрая си мисли че е излъган....
iPhone 5S FW 7.1.2
Пич, че за какво ти е този телефон тогава??? Нямаш и по един разговор на ден?!MPOWERR написа:Аз пък миналият месец имах само 27 разговора,така че не ми е проблем.Средно на месец имам по 40 разговора което не е много и доста лесно се проверява,а ти ако искаш не по 60 на ден ми по 100 прави,въпреки че доста се съмнявам да правиш повече от 30 разговора на ден !!!

Нямам Cydia и не искам да имам!tribaleo написа:Има си програма в Cydia на която и задаваш параметрите на оператора (като например че от 1 сек до 59 се таксуват като 60) и тя ти смята всичко..лично аз съм проверявал М-Тел и не са ми надписвали дори стотинка, според мен (като изключим хората с дублирани фактури) просто всеки говори без да се усеща и накрая си мисли че е излъган....

Последно промяна от gogo68 на 09 Сеп 2011, 14:22, променено общо 1 път.
Mr. Bean