Нека говорим чрез FaceTime!

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
naynick

Нека говорим чрез FaceTime!

Мнение от naynick »

Предполгам, че много от притежателите на iPhone 4 в България им се иска да пробват новата услуга на телефона (FaceTime), но поради факта, че тя е ограничена само за iPhone 4 нямате тази възможност, просто защото тези телефони са все още прекалено малко... та хрумна ми, ако някой иска разбира се, да си оставим контактите в тази тема и макар да не се познаваме, да изпробваме един безплатен видео разговор! Ето една нова социална мрежа за непознати, благодарение на iPhone 4... :)
Дамите са с предимство... :)] :-B O:-)

ПС: Съжалявам, че аз не давам пример с оставянето на моите контакти, но все още си чакам телефона, а в момента в който го получа ще ме видите...
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Аватар
naynick

Re: Нека говорим чрез FaceTime!

Мнение от naynick »

Никой ли не иска да опита...?!
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
intruder

Мнение от intruder »

Ми колега аз лично не искам да си оставям контактите ( не че който ги търси няма да ги намери ама.. :) ) Иначе FaceTim съм пробвал вече няколко пъти - понякога е добре, понякога не е - много зависи колко е добър нет-а (малко е алчен от към нет).

Дамите дето са с предимство сигурно се плашат от аватара ти и ги е страх да пробват да те видят на живо. :D

Това си е шегичка да не се засегнеш. ;)
Аватар
naynick

Мнение от naynick »

Предполагам го казваш заради "злото" куче на снимката, та от мен да мине - ще го скрия (нея -кучето) :)
А по темата - май епъл дадоха номер на който можеш да се обадиш и да го пробваш, но не знам дали е само за щатите 1-888-32238463
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Аватар
kike09

Мнение от kike09 »

Хаха изкошавам се да го пробвам (номера) нищо, че съм с 3GS. Ама мноо гъзарски си правят тия номера ... 1 888 FACE TIME якоооооооо O-)
Teamwork makes the dream work!
slavipz

Мнение от slavipz »

Аз бих го пробвал... уви съм на Глобул и в момента ми дава waiting for activation... а "милите" хора от Глобул ми казаха, че още не подържали услугата... :(
slavipz

Мнение от slavipz »

Успях да го активирам...сега искам да го пробвам с някой: телефона ми е 0897838909... някой ако иска да пробваме да се обади...
stakoz

Мнение от stakoz »

от интерес за пробване може да бъде и нов видео calling продукт: Танго
http://itunes.apple.com/bg/app/tango-vi ... 13032?mt=8
което е безплатно, но работи не само на iphone 4 ами 3ГС, HTC, Android etc т.е. с други устройства, и със задна камера, не само предна и официално работи освен през wifi, но и 3Г

ето тук добро ревю от респектабилно издание като Wall Street Journal
http://online.wsj.com/video/mossberg-ta ... DEC71.html

но това е май за нова тема
slavipz

Мнение от slavipz »

stakoz написа:от интерес за пробване може да бъде и нов видео calling продукт: Танго
http://itunes.apple.com/bg/app/tango-vi ... 13032?mt=8
което е безплатно, но работи не само на iphone 4 ами 3ГС, HTC, Android etc т.е. с други устройства, и със задна камера, не само предна и официално работи освен през wifi, но и 3Г

ето тук добро ревю от респектабилно издание като Wall Street Journal
http://online.wsj.com/video/mossberg-ta ... DEC71.html

но това е май за нова тема
Хайде някой ако е сложил Tango или пък другото Movicha да пробваме дали работи този прословут видео чат...
stakoz

Мнение от stakoz »

излезе Facetime for MAC (бета)
http://www.apple.com/mac/facetime/

за видео по Facetime между Мак с Мак, Мак с iphone4/ipod, iphone4/ipod с Мак и тн

при мен след инсталация стои на "signing in" с часове
някой с мак, успял ли е да го подкара?
Sashom

Мнение от Sashom »

stakoz написа:излезе Facetime for MAC (бета)
http://www.apple.com/mac/facetime/

за видео по Facetime между Мак с Мак, Мак с iphone4/ipod, iphone4/ipod с Мак и тн

при мен след инсталация стои на "signing in" с часове
някой с мак, успял ли е да го подкара?
Да снощи си го инсталирах на макбука, и се зареди... като скайп нещо , но доста опростено, камерата ми седи включена и се виждам себе си през цялото време и автоматично импортира контакти от някъде , които са отдясно на моя милост - това е всичко почти...
intruder

Мнение от intruder »

Аз го подкарах веднага. И си звъннах на iPhone-а супер голяма забава - изпадна в страшна рекурсия като обърнах камерата на телефона към мак-а :)). Mного съм доволен от приложението.
slavipz

Мнение от slavipz »

А пък аз все още не мога да си активирам FaceTime на Iphone-a ... гадна работа много е този Глобул
cache

Мнение от cache »

stakoz:

Програмата бачка без проблем.

Логваш се - само не знам дали трябва да е с акаунта, който имаш в iTunes или може и с различен е-мейл адрес. (аз въведох този, който имам в iTunes)

Колкото до контактите, мисля че ги взима от "Address Book-a" на Mac-a. Когато си синхронизирах телефона му казах да вземе контактите от Gmail-a, контактите се импортнаха в телефона, но също така се импортнаха и в Address Book-a" на компютъра и предполагам Face Time-a ги взима от там (защото не бях си закачил телефона) а контактите от някъде се появиха в програмата и лично е да е от там.

Колкото до това как да звъннеш, просто си избираш някой контакт от листинг-а в дясно и цъкваш на телефонния номер. Аз съм си въвел и е-мейл адреси в инфото на контактите си, но по е-мейл не можах да се свържа с телефона си. Може да не може, а може и аз да не съм бил достатачно упорит. Като входящо повикване на телефона ти излиза е-мейла, който си въвел като "Log In" на Face Time (от Mac-a).

Ами това е :)
Ето линк към официалния сайт. http://www.apple.com/mac/facetime/ Пише за изискванията, които трябва да имаш за да подкараш програмата.

П.П.
До колкото знам на JB-натите телефони, може да се инсталира пач, който да вдигне "frame rate-а" на Face Time на телефона
iPhone 5S/16GB iOS 7
stakoz

Мнение от stakoz »

ок, успях да го подкарам
но има и други с подобeн проблем зампръзване в състояние "signing in" (във форумите на apple)
според предложено решение там, наложи се да сменя wifi мрежата, най-лесно става с mywi от 3Г и тогава успях да се логна и да се активира
забелязвам и други проблеми като на моменти застиване в "connecting..." на мак-а и/или телефона
а и също ако телефонът не е в екран приложение телефон, напр favourites, или заключен от там, входящите обаждания не винаги се получават
но иначе е добре
apple id може да е всеки емайл адрес след съответната регистрация и потвърждение или най добре вече съществуващият ви appstore account (но ако ползувате него ще трябва преди това да потвърдите емайл адреса ви към него (ако не сте го направили още при регистрацията си в аппстор)
при мен чак след потвърждение на емайл адреса си от аппсторе акаунта си на myinfo.apple.com, успях да потвърдя и емайла за активация на facetime през мак-а
Аватар
vaxo

Мнение от vaxo »

току що свалих програмата на мак-а но при полученият и-майл няма линк на когото да потвардя акаунта. помогнете ми
Iphone 2 firmware 3.1.3 JB ФЗ
Iphone 4G firmware 6.0 ФО
Imac 21.5 intel core i7
ipad 2 3G firmware 5.0.1 JB ФО
Iphone 4 firmware 5.1.1
victor11

Мнение от victor11 »

Пощата случайно abv ли е? Ако е така, препрати писмото в друга поща и ще има линк.
Аватар
vaxo

Мнение от vaxo »

victor11
мерси много приятелче златен си =)) =)) =))
Iphone 2 firmware 3.1.3 JB ФЗ
Iphone 4G firmware 6.0 ФО
Imac 21.5 intel core i7
ipad 2 3G firmware 5.0.1 JB ФО
Iphone 4 firmware 5.1.1
Публикувай отговор