Знаете ли защо няма поддръжка на Flash за iPhone?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
intruder

Знаете ли защо няма поддръжка на Flash за iPhone?

Мнение от intruder »

След като дълго време сме слушали приказките на Apple за мързеливите програмисти на Adobe, и за бъговете във Flash-a ето и малко личен опит.

Сядам днес на компютъра (Macbook) и след около 20 минути работа усещам, че нещо не е наред - всичко е доста бавничко. Когато видях какво яде процесора никак не се изненадах - имайте предвид, че съм отворил само 1 web страница в които има flash банери.

Изображение

Определено нямам желание да имам подобен процес и на телефона. :))
cyrcon

Re: Знаете ли защо няма поддръжка на Flash за iPhone?

Мнение от cyrcon »

Ето ти нещто полезно адд-он за Firefox - Flashblock има подобно и за Сафари :)))
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Еми той чичко Стиви си го каза, че Флаш е бавен.

Аз като седна да играя някоя флаш игра и в най-добрия случай само browser-a ми забива. Клипчетата се траят, ама ако съм наотворил повечко табове... 8-X

И аз съм на мнение, че флаш не ни трябва на телефоните. Вече даже и на компа избягвам такива сайтове.

Относно банерите: ако ползвате Firefox, може да си инсталирате Adblock Plus, изключително полезен Add-on който изчиства сайтовете от банери.
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
stangen
Обратна връзка:

Мнение от stangen »

Щом товари процесора, ще харчи ток. Щом иска ток, не става за мобилни устройства. И без това пристрастяването към айфона води до чести зареждания на батерията :) Аз лично чакам с нетърпение HTML5 и края на flash-овете.

Моя хакинтош като види някой по-тежък флаш и веднага ядрата скачат над 50%.
GA-X48-DS5/Q9550/4GB DDR2/Sapphire 5850 1GB/ OS X 10.6.5
iPhone 3GS White 16 GB ФО iOS 4.2.1 Jailbroken.
666

Мнение от 666 »

Ето това получих вчера от benm.at през twitter и да ви кажа не е лошо да се прочете. Интересно е най-малкото.

http://www.apple.com/hotnews/thoughts-on-flash/

Темата е "Thoughts on Flash" by Steve Jobs.
funkyto

Мнение от funkyto »

Няма флаш щот чичко джобс иска да контролира всичко па от адоуб нещо не са особено съгласни B)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Ми не е така, мойто дете. Аз харесвам silverlight повече от флаш(ама не го харесват всички, щото е от микромеките).
Пусни силвърлайт, после флаш на стара машина(примерно CPU speed 700MHz), да видиш как силвърлайта лети, а флаша забива. За твоите очи - двете предлагат едно и също, но по различен начин. Флаша спря да бъде рентабилен в деня в който Адоуб се докопаха до Макромедиа(създателите на флаш плъгин-а). Време е да се наложи нов стандарт - малък и лек за възпроизвеждане код, свободен за достъп и лесен за прилагане. Вече го има - HTML5.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
VooDooSound

Мнение от VooDooSound »

Аз лично ползвам ClickToFlash с MacBook и със Safari, много полезна програмка ... особенно когато си на батерия.
Всеки който желае може да изтегли програмата от http://clicktoflash.com/ :)
iPod touch 8GB (2nd generation)
iPhone 3G 8GB
МacBook 13,3 polycarbonate unibody
Публикувай отговор