Тема за изгубени и откраднати iPhone-и, публикувайте IMEI!

Публикувайте вашата обява за продажба или покупка на iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S и iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 7 и 7 Plus, iPhone 8 и 8 Plus, iPhone X / XR / XS / XS Max, iPhone 11 аксесоари за тях или други неща свързани с мобилните телефони на Apple, като не забравяте да бъдете максимално подробни какво точно търсите или предлагате и разбира се не пропускайте да оставите координати за връзка.
Публикувай отговор
BenFrench

Re: Тема за изгубени и откраднати iPhone-и, публикувайте IMEI!

Мнение от BenFrench »

Намерен телефон 16:00 часа , бул Васил Левски и ул. Георги С. Раковски , паркинг на синя зона .

моят телефон за контакт е : 0898445391

Ще искам следното инфо : Марка , модел , оператор , може би и парола , телефона е изключен и иска парола !

Утре към обяд ще отида до офис на оператора , за инфо на собственника , прочетох че така става намирането на собственника .
Acabujd

Мнение от Acabujd »

Моят случай е следния.

Купувайки си баничка сутринта на една спирка някой е бръкнал през прозореца и ми открадна айфона.
Намерих мястото където е телефона с find my phone, но докато стигна до там му беше паднала батерията.
Подадох жалба в полицията и до скоро телефона не се беше появил.
От скоро е онлайн, първо беше за два три дни в атина, сега вече е в друг гръцки град.
От всичките пароли не си бях сменял само паролата на фейса. Онзи ден бам и някой добави нов гръцки GSM номер в моя акаунт във фейса, естествено веднага смених паролата на фейса както и още веднъж на всички мейли, ай клауди и т.н.

Та в резултат знам къде живее тоя дето ми използва телефона ( горкият грък, вероятно е дал доста евраци. ) звънях в районното където подадох жалба за да им дам информация ( в друг град на 300 км е от мен ) но още търсят кой работи по моя случай и никой не ми се е обаждал.
Сега чета за някаква black list . Там не съм го обявявал за загубен.

Та какво да правя. Един приятел ме посъветва да си взема кутийката, фактурата и да отида до Серес. Където да кажа каква е ситуацията и те ще ми го върнат. Дали е така.

Айде със здраве
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Как се случва това , да е с включен find и да се ползва от друг човек ?
Не си го сложил в Lost Mode ли ?
Acabujd

Мнение от Acabujd »

Lost mode се деактивира със скрий пасс. 0000 (monkey)
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Не съм сигурен че съм те разбрал правилно , но паролата и текста който въвеждаш когато го вкараш в lost mode ги правиш ти, демек ако си сложил 0000 е логично да пробват първо това :-X я сложи 8745 и чакай да го уцелят .
Всъщност това което си направил ти е , дали нарочно дали без да искаш е добър вариант, защото виждаш телефона къде е, ужким си ги затруднил, а всъщност те не могат да спрат find my iphone и ти ще го виждаш къде е , докато не платят за махане или докато не ресторнат телефона , тогава вече всичко свършва , за това и се зачудих как го виждаш.
Друг е въпроса , че човека който го ползва най вероятно е съвестен купувач и се е подлъгал по евтина цена .
Може би идеята със Серес не е лоша , но без да се пробва няма как да се разбере дали ще действа !
Acabujd

Мнение от Acabujd »

Абсолютно правилно си ме разбрал. Аз също съм съвестен купувач. Нека органите преценят кой крив кой прав. Когато въвеждах паролата, считах, че не е толкова важно да е трудна колкото да разбера къде е телефона. В крайна сметка, се получи добре. Дано гръцката полиция е по експедитивна от българската.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Нямам нищо напротив, че ти си съвестния по право, просто усетих че някак обвиняваш човека който го е купил , а той може и хал хабер да си няма , а може и да е напълно наясно - нищо друго не искам да кажа .
Ако е съвстен ще каже от къде го е купил и оттам, не е невъзможно да се разбере и цялата схема .
Acabujd

Мнение от Acabujd »

А този черен списък каква роля играе?
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Tова се случва, когато човек си загуби или му откраднат телефона, той го обявява пред оператора , оператора блеклиства имея и този имеи вече не работи на територията на държавата от която е . Това в БГ не работи. Ние нямаме застраховки на телефоните .

Иначе , ако ти вкараш тела в lost mode и напишеш съобщение , няма да може да му се премахне/деактивира icloud през сървър- тогава напрактика става неизползваем почти, но ти искаш да го следиш ...
Ако обаче му направят рестор минава в графа неизползваем, но срещу $$$ може да се деактивира icloud, но само ако не е в Lost Mode .
Acabujd

Мнение от Acabujd »

Благодаря за разясненията.
А сигурно ли е , че след рестор няма начин пак да си го проследявам?
Нали имея не може да се сменя, а пък за да изчезне връзката icloud imei, трябва аз да изтрия устройството от find ?!? Излиза, че erase има смисъл само за предпазване от ползване на информацията, в първите няколко минути или часове на кражбата ?!?!
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Точно така, изстриването маха само информацията. След ретор всяко ус-во ( а понякога и след ОТА ъпдейт ) асоциирано с iCloud акаунт и включен FMI изисква въвеждането на данните за акаунта и когато не се знаят сам се досещаш . Тогава ако телефона не е в Lost mode , срещу заплащане има възможност да бъде изтрит от акаунта с който се асоциира завинаги и може да се ползва свободно.
Идеята като цяло е , попадайки на такъв телефон и правейки му рестор, ти виждаш номер или мейл оставен за връзка от собственика и да се свържеш с него при желание .
desislava_b87

Мнение от desislava_b87 »

Здравейте,

Днес стана един инцидент и за жалост телефона ми изчезна... Някой може ли да помогне как може да се проследи дали в този момент е включен или е някъде?
Just Another

Мнение от Just Another »

Здравейте,

В събота беше намерен сив Iphone 6 16gb в Пловдив с паднала батерия. Сим картата е на Telia (оператор от Дания). Вчера заредихме телефона. Менюто е на датски, картата към мобилния оператор явно е спряна, защото не се закача към оператор. WiFi е изключен и има код на дисплея. Вчера писах до оператора но те отказаха да съдействат да намерим собственика. Дори не пожелаха да му предадат мой мейл или телефон. Ако някой има идея как да намеря собственика или най-малкото, как да вържа телефона към интернет. След проверка на имея показва, че Find My Iphone e включен но за да получа съобщение от собственика трябва интернет. И за финал да отбележа, че аз лично нямам Айфон и нямам идея как се работи с него, камоли на датски :)

Благодаря предварително за всякакви съвети.

Писал съм и в темата за загубени откраднати в BGiPhone.com
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Като поставиш сим картата в друг смарт телефон трябва да покаже мобилния номер и оттам вече лесно , ако не евентуално след рестор ще има съобщение от собственика с номер или мейл за връзка .
Just Another

Мнение от Just Another »

Ресторнахме телефона ... вече имам номер, че даже е и български, но за съжаление е изключен. Продължавам да им звъня, рано или късно ще се свържем. Благодаря за съветите.
Just Another

Мнение от Just Another »

Вчера вечерта се чухме със собственика и се видяхме да му дам телефона. Човека почерпи за което му благодаря. Единственото тъжно нещо е, че телефона е стоял близо месец между възглавниците в един ресторант преди да го намерим ние. С човека се питахме и двамата ... тия хора не чистят ли ... но както и да е. Случая е приключен.
mitkok

Мнение от mitkok »

Здравейте,

Вчера телефона ми изчезна в клуб Карусел на Раковскa 145.

телефон: бял iPhone 5 32GB със силиконово калъфче
IMEI: 013554002345818
Serial No. : F17K904NDTWH

Aко някой благ човек го намери и реши да го върне може да се свърже с мен на:

мейл: mitko.kostov@gmail.com
тел: 0889 88 34 77 (още не е активен)
Станев

Мнение от Станев »

Загубен(откраднат) бял Iphone 4 без калъф, във фоайето на Зимния дворец - Студентски град, София, изминалата вечер към 20.30 часа.
IMEI: 012836007915872
Serial No. 821296UFDZZ
Апаратът веднага е бил изключен. Спрях картата от оператора, пуснат е Find My Iphone, но естествено дава, че телефона е офлайн.

тел. за връзка 0888 320 485
М. Станев.
marinan

Мнение от marinan »

Изгубен/откраднат IPhone 6 (Space Gray), на 21 декември 2015 на летище София, терминал 2, пред гейт B7.

IMEI: 356980061035450
Serial No: F18NQ2XMG5MN

Телефонът ми за връзка е 0886 875 006.
ralicaht

Мнение от ralicaht »

Здравейте,
откраднат черен Iphone 5 с червен калъф,преди около час в град Ямбол.
IMEI: 013410007102896
Serial No. DNRJPZY7DTWD
Апаратът е изключен.

mail : ralicaht@gmail.com
Ралица
Bishop

Мнение от Bishop »

Здравейте ,
отркаднат телефон Iphone 6 64gb, silver

Serial No: FFMQCCM9G5MT
IMEI: 352090077228703

телефон за връзка: 0890510695 - Mартин Добрев
email : dobrev.martin@yahoo.com
giorgio_s

Мнение от giorgio_s »

Откраднат IPhone 6 (Space Gray), на 11.01.2016 от 125 СОУ в кв. Младост 1, София, на 20 дена, на сина ми е,от съблкалнята на физкултурния салон, нищо не е включвал за сигурност, подадохме жалба в 7 РПУ.

IMEI: 359310066951922
Serial No: F73PXVB0G5MIN
Апаратът е изключен.

Телефонът ми за връзка е 0885 25254.
ivailokocev

Откраднат/изгубен телефон

Мнение от ivailokocev »

Откраднат телефон в гр.Плевен:
на един месец
iPhone 6S, Space Gray, 16GB
IMEI 353269078700469
Serial No FK1QGCMHGRY5
Part No MKQJ2GH/A

за контакт: 0888328367 - Ивайло
teodorid

Връзка със собственика на загубен iPhone

Мнение от teodorid »

Здравейте, сигурно не съм първият нито последният, но се прецаках и купих краден iPhone 6 (не знаех, че е краден и заключен) понеже потърпевшият, който е загубил телефона е бил така добър да остави номера си (който излиза като се опитам да активирам телефона) реших да се свържа с него, но не мога да му звънна или да му пиша съобщение, не знам дали номера е невалиден или нещо друго, та въпроса ми е дали някой може да ми каже друг начин да се свържа с него, благодаря предварително! :)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Отиди в офис на оператора му, дай си твоя номер да го предадат на собственика като обясниш защо и толкова.
"Мисля-значи съществувам"
Публикувай отговор