Синхронизиране на контакти в iTunes

Всичко за основната програма за връзка и синхронизация на информация и съдържание между компютъра и мобилния телефон или MP3 плейърите на Apple. Задължителна за всеки iPhone или iPod touch потребител.
testov

Синхронизиране на контакти в iTunes

Мнение от testov »

Това може и да се окаже полезно.
Телефонът ми е iPhone 8GB 3G.
Като ми го дадоха беше активиран, jailbreak-нат и отключен (работил е на О2) и без да има нищо контакти, картинки, мелодии, клипове и нищо инсталирано на него - съвсем чист.
Първо реших да си изкопирам контактите от СИМ-картата в iPhone. Всичко стана нормално. После реших за експериментирам и синхронизирах контактите чрез iTunes с Outlook Express 2003 (в Outlook нямах нито един контакт) и резултата беше, че всички контакти се изтриха от iPhone, но не се копираха в Outlook. След, което аз реших да си играя още с iTunes и Outlook и какво констатирах:
1. Синхронизирах си контактите от Нокията в Outlook чрез PC Suite и вече имах контакти в Outlook, след, което синхронизирах iPhone посредством iTunes с Outlook Expres (на същия компютър) и всички контакти от Outlook се синхронизираха нормално и бяха в iPhone т.е. се прехвърлиха успешно.
2. Мен ме глождеше първият опит дето се изтриха и отидох на друг компютър (с празен Outlook) и пак пуснах синхронизация - етапите са първо iTunes прави Backup, след което синхронзира с Outlook. Може да се досетите, че пак се изтриха от телефона (iPhone). НО КОГАТО ВЪРНАХ BACKUP в iTunes (на този втория компютър) и контактите се върнаха обратно, но се появиха и в Outlook, защото след връщането на backup, iTunes прави отново синхронизация, НО ТОЗИ ПЪТ НЕ ИЗТРИ КОНТАКТИТЕ, а ги копна от iPhone в Outlook.
Защо изписах това - защото ако някой реши да прави рестор и т.н. след, което не е препоръчително да връща Bacup, спокойно може преди това да си ги копира в Outlook и после след като приключи с операциите по рестор, да си ги върне обратно в телефона с една синхонизация (забелязах, че ако има контакти в Outlook, а в телефона няма - то те се прехвърлят в телефона при синхронизация).
Това е! Ако някой има нещо нека добави или да ме поправи ако греша някъде.
niksan83

Re: Синхронизиране на контакти в iTunes

Мнение от niksan83 »

Iphone-a както и Outlook-a поддържат контакти с разширение /.contact/. Проблема при мен е, че след като ги свалих от Нокиа-та половината ми контакти са във формат /Vcard или VCF/, който не се разпознава от Iphone. Някой знае ли как да конвертирам Vcard в .contact? Прерових целия нет, но не успях да открия подходящ конвертор. Ако не бяха няколкостотин контакта досега да съм ги набрал ръчно...
В английския форум питаш и ти отговарят.В руския - питаш, отговарят ти и теб те питат нещо.В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Явно за повечето от Вас форумът е място за писане, кой как е открил топлата вода. Никой не чете темите, където нещата са описани много отдавна и то добре.
На автора БРАВО! за труда, но друг път потърси с търсачката, вместо да се мъчиш, може и да е писано по твоя проблем.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
niksan83

Мнение от niksan83 »

Колега gorgior, извинявам се за поста ми, но не открих нищо по темата /явно не се оправям с търачката/. Ще се радвам, ако ми посочите темата, в която има решение за проблема ми /половината ми контакти са все още на компа/.
В английския форум питаш и ти отговарят.В руския - питаш, отговарят ти и теб те питат нещо.В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.
intruder

Мнение от intruder »

1. Синхронизираш си контактите от нокиата с outlook-a
2. Закачаш iPhone-а към компютъра и в iTunes маркираш телефона си в лявата част, в дясната отиваш в Info таб-а и най-долу имаш Advanced секция Replace information on this iPhone.
3. Маркираш Contacts.
4. Синхронизираш.

Всички контакти от outlook-a ще се прехвърлят в iPhone-a ти.
testov

Мнение от testov »

Наистина и аз доста търсих във форума, но не открих нищо преди да създам темата.
Благодаря на Intruder за верния отговор. И аз стигнах до този извод.
Създадох темата заради други потребители, за да не се чудят защо им се изтриват контактите от телефона при синхронизация на съществуващите контакти от iPhone с Outlook, в който няма никакви контакти и то при положение, че не са чекнали в "Info -> Advanced -> Replace information on this iPhone". Аз си мислех, че след като това не е чекнато и в Outlook няма никакви контакти, най-логичното би било да копира контактите от телефона в Outlook при синхронизация, а не да ги изтрива от телефона.
intruder

Мнение от intruder »

Като завършек на темата мога да кажа, че повечето от новите потребители на форума освен, че не използват търсачката на форума (или просто незнаят как), не си четат и руководството за работа с телефона.

Препоръчвам на всеки, който не ги е чел да си ги прочете внимателно.

http://support.apple.com/manuals/#iphone
testov

Мнение от testov »

:) Прав си - хората не четат. Аз например от нетърпение и мерак за работа с телефона си изтрих контактите макар, че обикновено винаги се подготвям предварително, като изчитам всичко. Но искам да отбележа, че контактите ги имам на още 3 места т.е. не пострадах.
Ето едно линкче и от мен за ръководството на телефона на български език: http://www.apple.com/bg/support/
tcviatkov

Мнение от tcviatkov »

извинявам се че съм малко глупав но къде се намира този бекъп
защото вече нямам контакти
Nik_koi

Мнение от Nik_koi »

Четох, четохо, но не открих нищо или не разбрах... Моля , ако на някой му се струва глупав въпроса хич да не ми го казва.... и се извинявам за невежеството си!
Постоянно си променям телефонния указател, но като сесинхронизирам с iTunes се набиват всички контакти обратно в телефона ми, които вече не ги искам.
Въпросът ми е как да премахна излишните контакти, които ми се обновяват в телефона при синхронизация и в същото време да остават актуалните в iTunes?
victor11

Мнение от victor11 »

След като изтриеш излишните контакти от телефона, го вържи към iTunes и вместо да синхронизираш му задай да направи бекъп - десен клик върху името на устройството и избираш опцията Back Up от контекстното меню.
Nik_koi

Мнение от Nik_koi »

БЛАГОДАРЯ ти много Victor11! Спаси ме!!!
wondertedy7

Мнение от wondertedy7 »

А този back up само за контактите ли се прави или на цялата информация на телефона? Защото аз като искам да кача някоя нова мелодия например и ми изтрива тези , които вече са там и трябва отново да ги слагам после ?:-/
Аватар
sisinkaa

Мнение от sisinkaa »

Може ли някой да ми кажа как да го оправя това за да се вижда цялата снимка а не в най - горния десен ъгъл ? Благодаря Ви.
Изображение
Iphone 5s
Ipad 2
victor11

Мнение от victor11 »

За целта трябва да добавиш снимката от Camera Roll, а не от Outlook - той ги преоразмерява.
Аватар
naso_95402
Обратна връзка:

Мнение от naso_95402 »

Отиваш на контакт в адресната книга, даваш edit, и после пак edit на снимката, ресайзваш си я както искаш (или добавяш друга ако искаш) и това е.

П.С: Снимките ти излизат така, защото предполагам си направила синхронизация с програма която ти взима профилните снимки от Фейбока или някаква подобна. Този тип програми нищо не правят както виждаш сама. Всеки контакт на който искаш да има снимка трябва да си вкараш ръчно със съответнат снимка
Iphone 5 iOS 9.3 ФЗ R-sim mini
Iphone 4 iOS 7.1.1 ФО
Аватар
sisinkaa

Мнение от sisinkaa »

Ох , направих синхронизация със Outlok и даже нововъведените ми от скоро контакти ги изтри и сега ги нямам .. и снимките станаха малки , направо си стана каша , къде бутам и аз да синхронизирвам хаха O:-)
Iphone 5s
Ipad 2
Публикувай отговор