Първият трансфер през Bluetooth за iPhone с iBluetooth

Информация за всички приложения, специално предназначени за iPhone или iPod touch. Вижте какво ново и интересно може да качите на вашето любимо мобилно устройство...
Публикувай отговор
Аватар
ReCcA

Re: Първият трансфер през Bluetooth за iPhone с iBluetooth

Мнение от ReCcA »

ReCcA написа:Изчетох цялата тема
но от многото мнения става голяма каша , поне за мен
Apple iPhone 3G 16GB black jailbroken
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Ами отсей необходимите постове бе, пиленце :-c .Инсталнат 1.08 на 2Г 2.2.1 (трайал все още).Всичко работи.Чат-пат има крашване и забиване, но от стотина опита(с различни телефони) не установих някаква зависимост от марката на апарата.При всеки опит с един и същ телефон е различно.Категорично обаче не успях нито да приема, нито да предам файл на привилег екс7.Нема тако'а дръво:)
Update:Току-що я кракнах по указанията на Punko Head.
Изображение
Изображение
"Мисля-значи съществувам"
aLeRgIcHeN

Мнение от aLeRgIcHeN »

Тъй като нямам време да прочета цялата тема.. можели някой да ми цитира начина, по който мога да пращам файлове на друг телефон, и обратното +:)
victor11

Мнение от victor11 »

Едва ли ще намериш някой, който да си губи личното време, само защото твоето е прекалено ценно. Инсталирай си програмата, разцъкай я, и ще разбереш кое как става.
aLeRgIcHeN

Мнение от aLeRgIcHeN »

Защо някой от модераторите да не редактира темата, и да сложи линкове, иструкции ... да не се търси из цялата тема ...
Да е по-лесно на всеки ...
ludiamax

Мнение от ludiamax »

А, защо пък да го прави? Ти колкото поста пусна дабеше я прочел 3 пъти до сега =))
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

aLeRgIcHeN написа:Защо някой от модераторите да не редактира темата, и да сложи линкове, иструкции ... да не се търси из цялата тема ...
Да е по-лесно на всеки ...
Ако греша - поправете ме:Във всички училища се преподава англ.език.В програмата има инструкции на ТОЗИ език, като нивото е за 9-ти клас.Не знам какво очакваш от форума- може би някой да те води за ръчичка?
mufasata

Мнение от mufasata »

Незнам кво толкова се карате, който не е чел НЯМА ДА ЗНАЕ.
ето елементарните стъпки за кракванее на ibluetooth, все едно си кракваш играта вкъщи

1. От Cydia си инсталирваш iBluetooth 1.0.8.
2. Дърпаш си този фаил iBluetooth_ http://rs657.rapidshare.com/files/20813 ... _1.0.7.rar
(разархивирвате файла, например на десктопа)
3. Влизате си в телефона чрез WinSCP, i-FunBox или друга
4. Отивате (ако отваряте с i-FunBox) директно в Application / iBluetooth и в тази папка iBluetooth просто копирате САМО файла iBluetooth_ (който разархивирахте на десктопа)

И ТОВА ЕЕЕЕ вече е кракната програмата!
Елементарно нали?
Последно промяна от mufasata на 19 Апр 2009, 21:41, променено общо 1 път.
Аватар
didotooo

Мнение от didotooo »

mufasata написа:Незнам кво толкова се карате, който не е чел НЯМА ДА ЗНАЕ.
ето елементарните стъпки за кракванее на ibluetooth, все едно си кракваш играта вкъщи

1. От Cydia си инсталирваш iBluetooth 1.0.8.
2. Дърпаш си този фаил iBluetooth_ http://rs657.rapidshare.com/files/20813 ... _1.0.7.rar
(разархивирвате файла, например на десктопа)
3. Влизате си в телефона чрез WinSCP, i-FunBox или друга
4. Отивате (ако отваряте с i-FunBox) директно в Application / iBluetooth и в тази папка iBluetooth просто копирате файла iBluetooth_ (който разархивирахте на десктопа)

И ТОВА ЕЕЕЕ вече е кракната програмата!
Елементарно нали?

така ама след като копнах двата файла ignore и ibluetooth не иска да стартира...ще я принстална да видя ще се оправи ли...с 2.2 съм 2г
niyon

Мнение от niyon »

Не четеш внимателно. Файлът IGNORE аз поне не го качих. Сложих само iBluetooth_ И при мен не искаше да тръгне, но рестартирах телефона и всичко се оправи.
Аватар
Arwuen

Мнение от Arwuen »

При мен тръгна перфектно... не иска да го лекувам. След няколко опита с различни телефони единствения проблем който ми даде е че някои от устроиствата на които пращам снимки не поддържат файловия формат... според мен това е нормално иначе работи като по часовник, извинете за спама предварително
GLORY GLORY Man United
Apple IPhone,8gb..2.1...RESPECTUAALNO
Аватар
ReCcA

Мнение от ReCcA »

При мен не е точно по вода . Когато го инсталнах и излекувах(вчера) веднага го пробвах и всияко си беше наред - получих 1 картинка и една песен от Nokia6230 и изпратих едно снимка на същия телефон . И тук идва проблема - днес от Sony Ericsson k610i се опитах да получа две песни , но едната (13MB) заби на 73% , а другата (15MB) на 32% . След това се опитах да изпратя една песен(това също е гадно-не ми изписва името на песента ами някакви си 4 букви и преди да изпратиш трябва първо с WildEyes да я намериш) , но след като намери Snoy-то нещеше да изпрати - send и ник'ва реакция :-/ Ако има начин да направя нещо по въпроса кажете , ако не ще стискам палци всичко да е наред за по нататък :)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

ReCcA написа:При мен не е точно по вода . Когато го инсталнах и излекувах(вчера) веднага го пробвах и всияко си беше наред - получих 1 картинка и една песен от Nokia6230 и изпратих едно снимка на същия телефон . И тук идва проблема - днес от Sony Ericsson k610i се опитах да получа две песни , но едната (13MB) заби на 73% , а другата (15MB) на 32% . След това се опитах да изпратя една песен(това също е гадно-не ми изписва името на песента ами някакви си 4 букви и преди да изпратиш трябва първо с WildEyes да я намериш) , но след като намери Snoy-то нещеше да изпрати - send и ник'ва реакция :-/ Ако има начин да направя нещо по въпроса кажете , ако не ще стискам палци всичко да е наред за по нататък :)
Забивки си прави чат-пат, Иначе за големи файлове(над 5- 10МБ) винаги има проблем защото RAM паметта не е безкрайна...
Преди изпращане/приемане на големи файлове дай respring за да си освободиш място в RAM-та.
Аватар
ReCcA

Мнение от ReCcA »

Мерси :) поне якото е че на колкото % забие имаш толкова % от песента :))
Conte

Мнение от Conte »

Пичове , успях да изпратя няколко файла до лаптопа си , но после разбазиках safe path и ftp root path и нещата се объркаха , та въпроса ми е какви са точно пътеките на тези 2 места и каква ли е причината само да пращам , но не и да получавам!? 10х предварително :)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Вероятно получаваш, но не в същите папки в които си получавал преди. Save path е пътека до папката в която получаваш файлове. Виж коя папка си посочил и ги търси там. Фабрично посочената е /var/Media/Downloads.
Аватар
baza2005
supporter

Мнение от baza2005 »

Слагам кракнатата програма от сидия но като се опитам да я стартирам ми изписва " файла не мойе да бъде отворен". Правя го на айфон 3G FW 2.2 16GB. До сега съм го слагал на няколко телефона и съм го нямал този прослем,моля помагайте!
iPhone 3G,8G,FW 3.0 - черен -USA
Ръководство за iPhone
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Не се занимавай тогава, ами направо инсталирай излекувана от сорса на xsellize.com
Аватар
baza2005
supporter

Мнение от baza2005 »

Точно от там я инсталирам.
Ръководство за iPhone
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Съжалявам, познанията ми се простират дотук. Ако имаш време и възможност - рестор и всичко наново. Друго не ми минава през акъла.
Edit: Всъщност ми мина: изключи bluetooth-a от boss prefs при инсталирането, след инсталацията дай fix user dir permissions и опитай пак. При мен при включен bluetooth( от bossprefs или от менюто без значка) не искаше да тръгне.
Аватар
baza2005
supporter

Мнение от baza2005 »

baza2005 написа:Слагам кракнатата програма от сидия но като се опитам да я стартирам ми изписва " файла не мойе да бъде отворен". Правя го на айфон 3G FW 2.2 16GB. До сега съм го слагал на няколко телефона и съм го нямал този прослем,моля помагайте!
Този проблем се оправи , но възникна друг. Значи програмата тръгва , искам да изпратя снимка на друг айфон ,намира го ,другия телефон потвърждава че ще приеме снимката ,и този който праща излиза от iBluetooth. Файла остава в трансфер с червено хиксче.Това се случва с 3G 16GB FW 2.2. И друго преди с моя изпращах без проблеми всичко на какъвто и телефон да е (снимки,мелодии,песни) , но сега немога ,получава се същото.(3G 8GB FW 2.2) . Пробвах и сложих оргиналната версия с триал 15 дена и на двата телефона проблема си остана същия . Ако ме питате дали съм рестартирал телефона или Fix User Dir Permissions от Boss Prefs , да правил съм ги .След оргинала сложих пак кракнатата версия проблема е пак на лице. Друго което е интересно на нокиите праща без проблем няма значение каква е само да има блутут. Помагайте ако сте имали такъв проблем .
Ръководство за iPhone
Аватар
ReCcA

Мнение от ReCcA »

Много въпроси , малко отговори и според мен един голям - мини на 2.2.1 . Незнам дали проблемите ще се оправят , но пък нищо не ти пречи да ъпдейтнеш , и все пак да вървъш в крак с актуалното (е има вече и 3.0 , но мяй засега само бети :-/ ) :)
Аватар
baza2005
supporter

Мнение от baza2005 »

ReCcA, телефона ми е заключен както и другия, а виждаш че са 3G. ще пробвам едно друго нещо и ако стане ще споделя.
Ръководство за iPhone
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Щом е заключен- слагай custom firm.
Аватар
baza2005
supporter

Мнение от baza2005 »

Alxx написа:Щом е заключен- слагай custom firm.
Какво е това и от къде?
Ръководство за iPhone
Публикувай отговор