Garmin за Iphone
-
Re: Garmin за Iphone
мога ли да кача на Ipad Air (за които няма все още българско меню) българската карта с българския интерфейс на програмата или ще излизат само маймуни?
iPhone 6S plus 64GB black
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
За айфон не знам да има бг меню.
Пробвай и ще видиш и ще споделиш с нас дали бачка.
Пробвай и ще видиш и ще споделиш с нас дали бачка.
-
стана, жалко само че няма HD версия за пад-а:

При мен директорията на картите е ...var/mobile/aplications/8E353A41-... - вижда се на снимката в горния край:

Търсих директорията .System и доста късно загрях че трябва на Ifile да се даде да вижда скритите файлове...
Също така картата трябваше да я преименувам на gmapbmap.img за да тръгне.
Garmin-а го инсталирах не през Itools ами го качих в google drive от компа и после го свалих на пад-а и го инсталирах от там - не съм сменял хост файлове и прочие.

При мен директорията на картите е ...var/mobile/aplications/8E353A41-... - вижда се на снимката в горния край:
Търсих директорията .System и доста късно загрях че трябва на Ifile да се даде да вижда скритите файлове...
Също така картата трябваше да я преименувам на gmapbmap.img за да тръгне.
Garmin-а го инсталирах не през Itools ами го качих в google drive от компа и после го свалих на пад-а и го инсталирах от там - не съм сменял хост файлове и прочие.
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
гмапбмап не е име за нормална карта и то не може да се изключва
виж първия пост как са точно имената и ги спазвай, за да нямаш проблеми после като сложиш 2-3 карти
виж първия пост как са точно имената и ги спазвай, за да нямаш проблеми после като сложиш 2-3 карти
-
Здравейте колеги !!! Много ще се радвам ако някой ми помогне и ми каже от къде да си намеря hosts файл в оригиналния му вид, че ..... аз съм с 4с и ios7.0.4. Като инсталирам garmina през itools тръгва на тела ама като задам адрес да навигира и изписва "Грешка при изчисляване на маршрута. Няма пътища в близост до началната точка." и като дам в настройките на моите карти ми показва "Не са намерени". Намерих и сложих в .System Geotrade 2013 Q4 TOPO CYR като я преименувах от gmapsupp.img на gmapbmap.img и я заместих с тази която беше в .System!!! Ще бъда много благодарен ако някой удари едно рамо и малко помогне, че явно ... Мерси предварително и поздрави на всички !!! 

Преименувайте картата на gmapprom.img.
Оправете и правата с iFile:
Рестартирайте устройството.
Оправете и правата с iFile:
Код за потвърждение: Избери целия код
Ownership
Owner: mobile
Group: mobile
=============
Access Permissions
User: Read,Write
Group: Read
World: Read
-
Мерси колега за инфото. Преименувах gmapbmap.img в gmapprom.img след което изтрих gmapbmap.img файла и като рестартирах се оправи. Правата не съм ги барал понеже като ги погледнах си бяха тъка както си ми ги показал. Важното е че вече работи ..... поздрави и мерси !!! 

-
Стана благодаря!
А да попитам - в ofrm topo картата има няколко допълнителни файла освен gmappsup.img:
ofrm.jcv
OFRM_3D.img
OFRM_IZO.img
къде се слагат те? Защото в момента картата илиза без изолинии, явно са във файла OFRM_IZO.img но как се активират?
Да допълня че доста добра карта е BGmountains: http://bgmountains.org/en/maps/category/4- - "Версии за директен ъплоуд в приемника" . Тя си е с вградени изолинии явно:
- 
- вкарах я като я прекръстих на gmapprom1.img
ПП Също така дали ще можете да качите папката POI за която се споменава в първите постове но няма линк, т.к. очевидно е била в старите версии.
А да попитам - в ofrm topo картата има няколко допълнителни файла освен gmappsup.img:
ofrm.jcv
OFRM_3D.img
OFRM_IZO.img
къде се слагат те? Защото в момента картата илиза без изолинии, явно са във файла OFRM_IZO.img но как се активират?
Да допълня че доста добра карта е BGmountains: http://bgmountains.org/en/maps/category/4- - "Версии за директен ъплоуд в приемника" . Тя си е с вградени изолинии явно:

- вкарах я като я прекръстих на gmapprom1.img
ПП Също така дали ще можете да качите папката POI за която се споменава в първите постове но няма линк, т.к. очевидно е била в старите версии.
Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
Ако си качих готовата сборка, всичко е вкарано.
Иначе другите файлове също са имиджи и може би ще тръгнат в папка Map, в интерес на истината никога не съм имал такъв казус, защото си ги събирам в един имидж файл да ми пестят име на картите.
Жцв файла си е в Жцв папка за да се вижда.
/garmin-nav.app/storage-western-eu/.System/JCV
Пой файловете са вкарани в тази версия.
Иначе другите файлове също са имиджи и може би ще тръгнат в папка Map, в интерес на истината никога не съм имал такъв казус, защото си ги събирам в един имидж файл да ми пестят име на картите.
След като сложих картата ми изписва Удостоверяването е неуспешно убедете се че сте изтеглили последната лицензна версия на продукта от портала App Store.
Дай малко повече инфо, с коя иос си, коя карта, какво точно си правил.
Това може да се добави в първия пост, че и аз имах проблеми.ВАЖНО за хора с 7.0.4 с джейл, които ще слагат версия 2.3 на гармин.
Първо слагате апсинк, след това afc2add от Cydia и чак тогава инсталирате гармин с Итулс.
Ако не виждате картата, с Итулс сменяте разширението на картата от .IMG на .img.
-
да, стана, намерих твоята карта с вградени 3d и изолиниитеmafozi написа:Ако си качих готовата сборка, всичко е вкарано.

Ipad Air 3G 64GB
Ipad Air 3G 64GB
-
Колеги, не мога да видя линк с готовата сборка. Може ли някои да ми го прати на л.с.? Мерси!
ЗДР,как да проверя дали имам сложени спийд камерите и дали работят?С версията от 1ви пост съм.
Правиш симулация от менюто включваш гпс-а и се позиционираш някъде и от там му даваш маршрут.
Само да знаеш къде има стационарки за по-сигурно.
Само да знаеш къде има стационарки за по-сигурно.
Сложих ей сега топо мап и тя си има и градска карта !!! Та каква е разликата в тази сити и топо ? Лично на мен ми трябва за планините а тази нещо не ми харесва по картата всичко е във футове макар и да съм задал метрична система,липсат върховете като ориенатация нито хижи има,плетка със пътеки без ориентация . Пробвах да сложа нова карта от БГпланините без да трия 3те карти които колегата е сложил ,но безуспешно . Трябва ли да изтрия неговите 3 карти и да сложа тая от планините с какво име ?
Преименувай файла на gmapprom1.img или gmapsup1.img и тогава го слагай !
А можеш да е сложиш и в sdcard\Garmin с нова име gmapsupp.img !
За BGMountains става въпрос ?
А можеш да е сложиш и в sdcard\Garmin с нова име gmapsupp.img !
За BGMountains става въпрос ?
мда пробвах само първият вариянт,ще пробвам и другите . А неговите 3 карти да ги трия ли или могат само да се изключат от опциите ? И разликата да ми кажете между ТОПО мап и СИТИ ?
Мерси
Мерси

Първия вариант става също но трябва да оправи правата на на файла !
С помощта на iFile
С помощта на iFile
Ownership
Owner: mobile
Group: mobile
=============
Access Permissions
User: Read,Write
Group: Read
World: Read
Успешно по първият метод . Определено е много по добре картата, но пок ми показва височина във футове !
gogi71 ква бира пиеш 

Разликата е, че в Топо има планини,пътечки,хижи,върхове и подобни планински неща + сити данните.
Все пак до планината ще идеш по някой път, нали ?
Сити-то е без тях.
Футовете няма да го оправиш.
Все пак до планината ще идеш по някой път, нали ?
Сити-то е без тях.
Футовете няма да го оправиш.
Разбрах колега . А да те питам тогава друго,ми се върти в главата. Понеже сега като сложих картите от БГпланините и ги включа а твоите ги изключа, както казваш ти не мога да стигна до планината
няма го ситито . Като ги включа и двете да работят едновременно,твоите препокриват планинските в планините ! Идеята ми е ако изтрия всичко и почна наново, да сложа твоите които са само за сити и после добавя планинските дали ще работят едновременно коректно без да се препокриват ?

Нямам идея дали ще се покриват, никога не съм слагал бг маунт, но не пречи да пробваш и да видиш резултата.
Топото съм я ползвал няколко пъти и си намира върхове и хижи, че и пътечките до там имаше.
Топото съм я ползвал няколко пъти и си намира върхове и хижи, че и пътечките до там имаше.