iDA - Europe първата комерсиална и функционираща GPS нави
-
- Обратна връзка:
Здравейте,
Не забелязах, дали вече я няма въпросната тема, но да ви информирам за нещо което много отдавна чакаме.
Инфо тук. Казва се иДА Европа - навигация от сорта на ТомТом и т.н.
Как да инсталираме?
1. Добавяте сорс в Сидия: http://apt.ripdev.com
2. Инсталирате: iDA Europe (нормално през търсене примерно)
ВАЖНО: Не го правете през ГПРС или 3Г, най-добре е през УиФи - при мен беше нужно около 40 мин (59мб)
3. Сваляте си карта:
3.1. Инсталирате си ICY през Installer (не Сидия) - тове е улекотена версия на Сидия-та
3.2 Добавяте в ICY сорса от точка 1
3.3 Търсите пак за iDA и си дръпвате която карта решите (има 39 европейски страни, вкл. и България)
Забележка: по принцип и от Сидия би трябвало да работи инсталацията, но при мен не стана и от различните форуми които видях, също пише че не става и затова ползвайте ICY
Спазвайки тези стъпки имате 7 дни безплатно ползване на софтуерът. И тъй като Гуугъл ми е добър приятел, то намерих следното в точка 4.
4. Крак (най-хубавото) - Засега единственото което намерих е правенето на пробната версия да продължава вечно 8 дни
Този метод още не съм го пробвал, та не мога да заръчам успех, като се прибера след малко ще пробвам [edit] Вече го пробвах и работи !![/edit]
Дръпвате този зип файл и следвайте инструкциите (съжалявам, ама сега нямам време де превеждам, ще го направя по-късно)
Инструкции:
1. download iDA either in icy (preferred since they are big file) or cydia- repo is http://apt.ripdev.com
2. open up iDA to get ur license
3.close iDA
4.SSH into your iphone and find the iDA.app folder
5. rename the iDA file to iDA_
6.dl the iDA file above
7.open it wordpad/notepad or any text editor
8. change the date to date you installed iDA, if u installed iDA today then use todays date
9.save the file and place in the iDA.app folder
10.set permission to 755
11. reboot your device
12. now when u open iDA it will read 8 days left, what this timestamp patch does is give 8 days indefinately, meaning everyday it gonna read 8 days
***UPDATE: Появи се вече и първи ъпдейт на програмата - след инсталирането му, просто отново повторете процедурата за крака и ще работи (вече го тествах)
Успех и щастлив път!
Не забелязах, дали вече я няма въпросната тема, но да ви информирам за нещо което много отдавна чакаме.
Инфо тук. Казва се иДА Европа - навигация от сорта на ТомТом и т.н.
Как да инсталираме?
1. Добавяте сорс в Сидия: http://apt.ripdev.com
2. Инсталирате: iDA Europe (нормално през търсене примерно)
ВАЖНО: Не го правете през ГПРС или 3Г, най-добре е през УиФи - при мен беше нужно около 40 мин (59мб)
3. Сваляте си карта:
3.1. Инсталирате си ICY през Installer (не Сидия) - тове е улекотена версия на Сидия-та
3.2 Добавяте в ICY сорса от точка 1
3.3 Търсите пак за iDA и си дръпвате която карта решите (има 39 европейски страни, вкл. и България)
Забележка: по принцип и от Сидия би трябвало да работи инсталацията, но при мен не стана и от различните форуми които видях, също пише че не става и затова ползвайте ICY
Спазвайки тези стъпки имате 7 дни безплатно ползване на софтуерът. И тъй като Гуугъл ми е добър приятел, то намерих следното в точка 4.
4. Крак (най-хубавото) - Засега единственото което намерих е правенето на пробната версия да продължава вечно 8 дни
Този метод още не съм го пробвал, та не мога да заръчам успех, като се прибера след малко ще пробвам [edit] Вече го пробвах и работи !![/edit]
Дръпвате този зип файл и следвайте инструкциите (съжалявам, ама сега нямам време де превеждам, ще го направя по-късно)
Инструкции:
1. download iDA either in icy (preferred since they are big file) or cydia- repo is http://apt.ripdev.com
2. open up iDA to get ur license
3.close iDA
4.SSH into your iphone and find the iDA.app folder
5. rename the iDA file to iDA_
6.dl the iDA file above
7.open it wordpad/notepad or any text editor
8. change the date to date you installed iDA, if u installed iDA today then use todays date
9.save the file and place in the iDA.app folder
10.set permission to 755
11. reboot your device
12. now when u open iDA it will read 8 days left, what this timestamp patch does is give 8 days indefinately, meaning everyday it gonna read 8 days
***UPDATE: Появи се вече и първи ъпдейт на програмата - след инсталирането му, просто отново повторете процедурата за крака и ще работи (вече го тествах)
Успех и щастлив път!
iPhone 4, 32GB, T-Mobile Czech Republic, fabric unlocked, iOS 5.0.1 Untethered JB, Spire installed
iPad 2, 32GB Wifi, iOS 5.0.1 (no JB)
I'm not totally perfected, but parts of me are excellent
Re: iDA - Europe първата комерсиална и функционираща GPS нави
Работи ли за iPod touch 2G?
Apple iPod Touch 2G 32GB 3.1.2 Jailbroken with blackra1n
Ето ТУК e обяснено като за малоумни 

Apple iPhone 4 FW 4.1
Apple MacBook Late 2008 MB467LL/A
Apple iPod Video 5.5th Gen 30GB, Black
Apple iPod Nano 4th Gen. 16GB, Black
Apple MacBook Late 2008 MB467LL/A
Apple iPod Video 5.5th Gen 30GB, Black
Apple iPod Nano 4th Gen. 16GB, Black
-
- Обратна връзка:
Абе знаех си аз, че някъде ще има вече който да е намерил информация преди мен, но все пак, начина на хакването (продължаването на триал версията) който съм намерил ми се струва далеко по-лесен от този в другия форум
Що се отнася за 2Г, нямам идея дали бачка

Що се отнася за 2Г, нямам идея дали бачка

iPhone 4, 32GB, T-Mobile Czech Republic, fabric unlocked, iOS 5.0.1 Untethered JB, Spire installed
- johnnybravo
- Обратна връзка:
Или си сляп, или се правиш на такъв. С какво дадения от теб начин се различава от този даден в другия форум???
едит: Сега видях, различава се, там е доста по-грамотно описано какво и защо се прави
едит: Сега видях, различава се, там е доста по-грамотно описано какво и защо се прави

някои има ли набюдения как работи навигацията за българия аз малко я разцуках но ме изнерви и имаше някои неточности такаче споделете мненията си ?
някой има ли представа защо като тръгна да свалям карта от сидията крашва?
iphone4 32mb
- The Shaman
- supporter
Ами те са доста обстойно споделени на около 30 страници...alextraz написа:някои има ли набюдения как работи навигацията за българия аз малко я разцуках но ме изнерви и имаше някои неточности такаче споделете мненията си ?

Да ви питам че не разбрах само, тази програма изисква ли постоянна интернет връзка или е от сорта на xGPS и може да работи offline??
iPhone 3G/16GB/Black and soon hopefully iPhone 3G S
НЕ изисква никакъв интернет, напълно offline си работи.izoant написа:Да ви питам че не разбрах само, тази програма изисква ли постоянна интернет връзка или е от сорта на xGPS и може да работи offline??
Само дето иска обхват на оператор.
- johnnybravo
- Обратна връзка:
Май не си имал контакт с това приложение

А някой да каже дали е по добър вариант от xGPS?
Много по добър вариянт е все пак е истинска turn by turn
Някои има ли представа дали има подобна програма и за САЩ ?
Абе хора не знам дали нещо не съм направил като хората ама не върви тая програмка, поне според мен.
Инсталирах си я , през Icy свалих карта на България, но не ме навигира въобще.Намирам се във София.Не съм я хаквал, но има 7 дневен пробен период.Всичко дето ми показва е тово долу и не мърда и не мърда: (изчакване за сигнал)
http://rapidshare.com/files/247553636/IMG_0001.PNG.html
Някакви идеи?
Инсталирах си я , през Icy свалих карта на България, но не ме навигира въобще.Намирам се във София.Не съм я хаквал, но има 7 дневен пробен период.Всичко дето ми показва е тово долу и не мърда и не мърда: (изчакване за сигнал)
http://rapidshare.com/files/247553636/IMG_0001.PNG.html
Някакви идеи?
iPod Shuffle 2gb Blue 5th Generation
iPhone 6 16gb Space Gray
Macbook Pro 15' 128gb SSD 8gb RAM i5 mid-2010
iPhone 6 16gb Space Gray
Дойде ми идеята да попитам на какво си я инсталирал.
Iphone 3g 2.2.1 Джейлбрейкнат е.
iPod Shuffle 2gb Blue 5th Generation
iPhone 6 16gb Space Gray
iPhone 6 16gb Space Gray
Инсталирай си и xGPS и си активирай GPS-a
прецаках idata
не я кракнах докато беше в трайл и сега немога се оправя. пробвах с замяна на ида фаила с датата ама не се сещам кога съм я сложил ? мъча се да я изтрия и кача на ново и така да я кракна ама не периода изтекъл
имате ли предложения? в тоя форум нищо не се споменава за sygic но разбирам че е платена значи не ме вълнува

имате ли предложения? в тоя форум нищо не се споменава за sygic но разбирам че е платена значи не ме вълнува

Изчакай да я кракнат, след 2-3 дни ще я има кракната, защо се занимаваш с ИДА като тя е копие на sygic.
имам въпрос.Значи програмата е инсталирана както си му е реда по обяснението...обаче минаха повече от 8 дена незнам колко точно и сега изведнай незнам защо се получава това 4е стартирам програмата изписва ми триал 8 дена слд което давам ОК и програмата ме изхвърля....някакви идеи за пречианта и как да го оправя..???
Незнам кво ме кара да си мисля ,че няма оправия .