xGPS

Информация за всички приложения, специално предназначени за iPhone или iPod touch. Вижте какво ново и интересно може да качите на вашето любимо мобилно устройство...
Публикувай отговор
Аватар
bobbyggx

Re: xGPS

Мнение от bobbyggx »

При мен работи перфектно, слагам си го на таблото на колата и отчика много адекватно :)
Apple iPhone 4 FW 4.1
Apple MacBook Late 2008 MB467LL/A
Apple iPod Video 5.5th Gen 30GB, Black
Apple iPod Nano 4th Gen. 16GB, Black
krasidisk

Мнение от krasidisk »

Здравейте.

Инсталирах xGPS на iPhone 3G, FW 2.2
GPS-a ме позиционира правилно. Скоростта на движение е вярна.
Свалих карта на София (около 30 Mb).
В on-line режим зарежда част от картата кадето се намирам и всичко е ОК.
Когато мина на OFF-LINE режим би трябвало да започне да ползва вече свалената карта на София.
Но не!!!!
При движение опреснява изображението по непонятен начин, т.е. където и когато си поиска.
Има ли нещо, което може да се направи и си използва пълноценно кешираната карта без дупки по нея.
ariesr

Мнение от ariesr »

Да има :), ползвай търсачката.

http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... gps#p56372" onclick="window.open(this.href);return false;

Теглиш 16x или 17x zoom на картите за България, качваш ги на указаното място и ползваш xGps програмата в offline режим. Работи префектно за цяла България.
iPhone 3G - 16gb unlocked, many thx to aveliky
zdravec79

Мнение от zdravec79 »

aphex написа:xGPS - Приложение, което сваля офлайн карти и може да се свърже GPS модул към него.

Инсталация:

Добавяте в Cydia http://cydia.xwaves.net
може да е тъп въпроса , но това от къде го добавям в сидия
3G 16GB BLACK OS 4.0.2
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

Manage -> Sources -> Edit -> Add
bechura

Мнение от bechura »

може ли да се качват карти чрез winssh и каде на телефона трябва да се сеивнат
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

bechura, прочети темата дадена няколко поста над твоя.
bechura

Мнение от bechura »

сега го видях благодаря
Аватар
Dennise

Мнение от Dennise »

Моето се оправи :)) Нечувано какво правил преинстал-а.Реших да го реинстална тя пък взе че се оправи програмката.Ама имам един друг въпорс.Картата има до x16 за всеки град или ? защото на Ямбол ми дава само едно учеличение докато на пловдив имам няколко.... x_x
iPhone 3G 8GB Black European Unlocked v2.2 + Invisible Shield
Аватар
mirmidon

Мнение от mirmidon »

Как подкарахте ротацията, че при мен нещо не работи? Намира моето местоположение, има крайна цел, но не ми показва пътя по който да мина?!?
Благодаря
Iphone 3G 16GB black FW 2.1
Аватар
Dennise

Мнение от Dennise »

Първо отиваш на ключето долу в дясно и след като щракнеш на него на менюто което ще ти излезне даваш на Map Auto Rotation и Offline Mode и двете слагаш на ON.След което когато се върнеш на картата даваш на Enable GPS и то трябва да те засече.Пробвай от - или + да зуумваш защото за някой градове има само по едно увеличение :)
Аватар
mirmidon

Мнение от mirmidon »

Първо отиваш на ключето долу в дясно и след като щракнеш на него на менюто което ще ти излезне даваш на Map Auto Rotation и Offline Mode и двете слагаш на ON.След което когато се върнеш на картата даваш на Enable GPS и то трябва да те засече.Пробвай от - или + да зуумваш защото за някой градове има само по едно увеличение :)
До колкото знам този auto rotation е за самостоятелно завъртане на картата при смяна на посоката и не е ротация на картата. Пуснах го и нищо не става пак! Пак не ми хамира пътя, само ми отбелязва желаната дестинация и мястото на което съм без да ми показва пътя по който трябва да мина. Защо да включа Offline Mode, без него не ми излиза картата? Ако е заради интернет трансфера, това не ме притеснява, защото имам 3гб 3г интерент на месец.
Аватар
Dennise

Мнение от Dennise »

Еми като имаш толкова много интернет що не си ползваш директно Google Maps ? почети всички тук ползваме xGPS за офлайн със свалени на айфон-а карти защото ни излиза малко нанагоре да си плащаме интернет-а през оператора.
Аватар
mirmidon

Мнение от mirmidon »

Защото Google Maps не става за навигация, също така ми е неприятно когато някой ме следи, а точно това прави Google! Също така не показва с каква скорост се движа и не ми прави нов маршрут след като объркам оригиналният, да не говорим че се рефрешва веднъж на 30 сек и за нищо не става! Някой знае ли решение на проблемът ми? Благодаря
Аватар
Dennise

Мнение от Dennise »

аз да ти кажа,че не само през Гугъл могат да те проследят.Те ако решат да те следят ще използват самия GPS за тракинг.Никой няма да се занимава да те чака да си пуснеш програмата.
Интересно е само как си мислиш,че Гугъл обработва тази база данни да следи всички глупави американци,които си ползват навигациите.
А за проблема ти - Пробвах xGPS с колата - показва скороста,с която се движиш и когато включиш Auto Rotation и си на завой картата сама се завърта така,че да ти е удобна на теб.Ако искаш да въведеш маршрут,за което ще ти е нужен интернет,натиска на лупичката (долу по средата) и ще ти излезне едно падащо меню (в случея изкачащо нагоре) и натискаш Driving Directions. Ще ти излезне да дадеч начален и краен маршрут като задължително когато пишеш се вкарва 1-во номера на улицата,2-ро името на улицата или булеварда или каквото е там и 3-то града. (благодаря на човека, който го беше постнал някъде из форума)
Например: 2 bogomil plovdiv
Програмта ще свърши останалото и ще си начертае маршрута,ще си го следи неотлъчно,ще ти казва къде да завиеш и за капак се рефрешва доста често.Дано си happy вече. L-)
BTW този интернет към 3G откъде толкова ефтин? БГ или ? :)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Абсолютно прав е за Гугъл. Това е най-гнусната шпионска фирма. Прави профили на всичките си потребители без тяхно разрешение, които после продава. Не знам как има хора, които мразят Майкрософт, а обичат мръсните боклуци от Гугъл. Може би защото още живеят със спомена за симпатичната компания, създадена от русначе и американче, които имаха най-простата и изчистена търсачка. Това обаче е далеч в миналато и сега Гугъл се превърна в гадна хиена, която не се съобразява въобще с човешките права. Прочетете малко за тяхния браузер. Няма по-шпионски на света. Интересно ми е Dennise да ми каже как ще ме проследят по самия GPS тракинг? GPS е устройство, което приема сигнал, а не излъчва. Аз също чакам с нетърпение нещо различно от Гугъл мапс. Дано се появи скоро.
Аватар
Dennise

Мнение от Dennise »

sorry моя грешка.Забравих че нашите GPS-и са само применици.
А за програмата....да се надяваме че простотиите от страна на Apple скоро ще свършат и TomTom ще издадат най после този софт,дето коренно ще ни промени представата за GPS на iPhone :x
NOP
supporter

Мнение от NOP »

Dennise написа:Движех се с кола.Там е работата че и пеша да се движа нищо не стана.Единия път ми прикипя и вървях като побъркан с високо вдигната ръка и изкаран айфон-а нагоре с надеждата сателита да ме прихване ама не...той се напрай на тежък и си ме остави локализиран там откъдето съм тръгнал =))

Да ви кажа един куриозен случай който имах с Google Maps.Отивах към Бургас и спрях в Айтос за едно кафенце и незнайно имаше и интернет в кафето и викам чакай да си пробвам GPS-а.И пускам аз GoogleMaps и чакам локализацията нали и ме ЛОКАЛИЗИРА В ТУРЦИЯ!!! Верно че Айтос е почети само турски град ама тва нещо ме закова в земята.Пробвах 3-4 пъти се същото и накрая един приятел с N96 реши да пробва и познайте.Същото x_x o_O x_x
Мен веднъж ме локализира в Санкт Петербург за няколко минути и после ме върна в София. Забелязах, че много хора в щатите се оплакват от подобни проблеми. Освен това когато ми е пуснато 3Г става ужасно неточен гпс-а и ми намира позицията само на моменти.
Друго нещо - на 2.2 е значително по добре. в 2.1 имаше някакъв проблем и ми работеше от дъжд на вятър.. просто седеше на триангулация по 20 мин и нищо не намира...
Аватар
shtobe

Мнение от shtobe »

Аз имам следния глупав проблем....като дам Driving Directions..вместо да са ми на кирилица ми излизат на джигитайски... l|:^|
Слагам си ги от офиса чревз wi-fi, където от начало излизат ок. След като затворя програмата и я пусна пак. Тръгна да ги качвам от bookmars.....и вече не ги шпрехва. :(
iphone 3g 8GB - 2.2
Аватар
izoant

Мнение от izoant »

GPS-a на iPhone suxxx отвсякъде!!!!! Ако е без итернет естествено.....
iPhone 3G/16GB/Black and soon hopefully iPhone 3G S
shtilian72

Мнение от shtilian72 »

Много се извинявам за ... следващия си въпрос, който може би е задаван наи малко 200 пъти :)) , но и с търсачката не можах да открия отговора на въпроса си ....
Само и единствено ли GPS-a на телефона работи единствено през Wi-Fi ... защото много хора твърдят, че ифона имал вграден ГПС .... който предполага работа през сателита не през интернет, били от безжичен или от оператора, защото ако няма директна връзка със сателит т.е. да е без пари, се обезсмисля факта, че има ГПС.

Благодаря :) и пак се извинявам за неточното място на зададения от мене въпрос!!!
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

iPhone 3G има aGPS и не му е нужен интернет за да те локализира, стига да си на открито, за да могат да те засечат сателитите!
viktor 1980

Мнение от viktor 1980 »

много се извинявам за въпросчето но нещо немога да инсталирам xGPS след като напиша в cybia ... cybia.xwaves.net и нищо нестава някои може ли дами помогне малко повече от каде мога дасиго сваля този xGPS ас съм с Iphone 3G
shtilian72

Мнение от shtilian72 »

http://cydia.xwaves.net" onclick="window.open(this.href);return false; след като добави6 този сорс в сидиа утиваш на търсачката и пишеш xGPS и трябва да ти излезе и от там си го инсталираш .... аз не помня от каде си го свалих ..... но ако не можеш да си го изтеглиш пиши ми ЛС аз ще ти го пратя по скайпа :)
Успех
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

xGPS 1.2 (bug fixes + voice guidance)

Изображение

На 20 този месец се очаква ъпдейт на проложението с няколко фикса и гласови команди за навигация.

За повече инфо можете да погледнете филмчетата.

Видео 1 / Видео 2
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Публикувай отговор