OrbLive - Гледай ТV

Информация за всички приложения, специално предназначени за iPhone или iPod touch. Вижте какво ново и интересно може да качите на вашето любимо мобилно устройство...
Публикувай отговор
Аватар
Icco

Re: OrbLive - Гледай ТV

Мнение от Icco »

Grievous написа:Не е от версията,даже бих казал че 2.8 върви по добре от всякога.Проверете си настройките на кодеците(скрийн на предните странници)които препоръчително трябва да бъдат K-Lite Mega Codec 4.3.X.При мен всичко върви след ъпдейт на 2.2 снощи.
Няма как да е от кодеците защото работи на който и да е компютър логнат в орб, само от телефона неще ;) пробвах и да сменя от 2.08 на 2.06 но уви само снимки и тумбнейли
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

При старата версия за 1.1.4 имаше значение какви са кодеците, аз съм с K-Lite Mega Codec Pack и нямам грижи :)
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

johnnybravo написа:При старата версия за 1.1.4 имаше значение какви са кодеците, аз съм с K-Lite Mega Codec Pack и нямам грижи :)
Аз също ползвам K-Lite Mega Codec Pack въпреки че не е точно последната версия и според мен проблема не е там защото кодека си работи и програмата както споменах по рано си стриймва всичко без проблем, просто на телефона не работи ;)
Въпреки това ще те послушам и като се прибера ще инсталирам последната версия да видим какво ще се случи ;)

ЕДИТ: Ефект ~0
Очаквам други предложения ! ;)
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Аватар
Grievous
Обратна връзка:

Мнение от Grievous »

johnnybravo написа:Ако имате проблем с това че постоянно ви се пълни буфера.... направете следното:
Десен бутон върху иконата ORB, Configuration и слагате отметка на Nero Video Decoder
Изображение
Изображение

така изгледах цял филм без да ми прекъсне нито един път :)
Не забравяй да вдигнеш рейтинга на каналите които си задал като фаворити.
Ob1

Мнение от Ob1 »

Дали някой знае как да направя така , че като си зареждам филмите от пс-то през орба да ми тръгват субтитрите ?
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

Ob1 написа:Дали някой знае как да направя така , че като си зареждам филмите от пс-то през орба да ми тръгват субтитрите ?
Ти пак се радвай че имаш картина ;)
Аз и толкова нямам и няма явно шанс да го оправя :( а за твоя проблем има писано доста в темата която все още не е станала 50 страници и ще я прочетеш за 5 мин :)
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Ob1 написа:Дали някой знае как да направя така , че като си зареждам филмите от пс-то през орба да ми тръгват субтитрите ?
Просто си инсталирай K-Lite Mega Codec Pack и всичко заспива :)
Аватар
Grievous
Обратна връзка:

Мнение от Grievous »

Ми и аз това намилам ама никой не ме слуша.И гледай субтитрите да са със същото име както при avi файла.
Ob1

Мнение от Ob1 »

С K-lite съм и доста упорито се мъчих, но за сега нямам успех.
П.с още първоначално пробвах със същото име на файла.
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

За да си сигурен че всичко е както трябва, опитай да отвориш файла на компютъра си и виж дали зарежда субтитрите.
Ob1

Мнение от Ob1 »

Пробвах още преди да пусна мнението и работеше.
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

Както знаете от известно време ви занимавам с проблема че няма никакъв стрийм на телефона а на какъвто и да е компютър друг има, което за мене беше 10000% сигурно че проблема е в телефона и програмата инсталирана на него. Днес реших обаче да инсталирам на друг компютър въпросния ОРБ и воала всичко заработи !!!
Ако някой успее все пак да реши пъзела ще бъда много щаслив а той е:
Двата компа на които съм инсталирал ОРБ са мои от което следва че всичко в тях е еднакво като софтуер като махнем самата операционна система, неработещия орб е на Виста а работещия е на ХР.
И двата компютъра са зад един и същ рутер който е настроен да прехвърля портовете на ОРБ на Вистата и въпреки това работи само през ХР
Приемам всякакви съвети ! :)
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
Аватар
Grievous
Обратна връзка:

Мнение от Grievous »

Нека да не е спам инжекция,но да спомена че още когато бях с 1.1.4 имах и временно Vista Ultimate и всичко работеше перфектно.Е имаше и бъгове,но и самата програма беше в начален стадий.Мое мнение че причината не е Vista.
pilatus

Мнение от pilatus »

Имам проблем!Инсталирам orb,на system check светлините ми са зелени,но когато кликна с десен бутон върху иконката на orb "configuration" не ми е активно,а само "go to orb".Какво трябва да направя?
turganay

Мнение от turganay »

Ако филма ми е от 1 част субтитрите ми тръгват,но ако ми е от 2 части не не знам къде е логиката.Опитах да ги вкарам в две отделни папки частите и пак не иска.Като пусна филма ми излиза зелената стрелка че има субтитри но не ми ги показва
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Някой път се получава така, когато името на файла е прекалено дълго. Опитай да преименуваш с по-къси имена и виж дали ще стане.
Ob1

Мнение от Ob1 »

Пробвах от 1 име с 4 букви и пак нетръгна. Данеби проблема да е в това, че съм пуснал там в кодекс на програмата "nero video decoder" или в това, че въпреки , че съм с к-лите съм си сложил да не ми се инсталира vobsub-a
turganay

Мнение от turganay »

не знам и аз до сега съм пробвал какви ли не начини и не става
Аватар
julianstefanov
Обратна връзка:

Мнение от julianstefanov »

Here is Really How to Get Subtitles with ORB

Най-важното от темата според мен:

1. Инсталирате си ffdshow или K-Lite Codec (както е казано по-рано в темата).
C:\Program Files\Orb\bin\avcodec-51.dll ... and by simply renaming the .ddl to .dllx
2. Преименувате този DLL на DLLX
- ако не ви се показват разширенията на файловете, просто се отправете към Tools -> Folder Options -> View -> "Hide extentions of known file types" - махнете отметката на тази опция и преименувайте след това файла описан по-горе от DLL на DLLX или каквото и да е, различно от DLL.
click on the "Orb" in the system tray, then click on "Configuration", "Advanced", "Codecs", and select "ffdshow as the decoder you also wish to use for MPEG-2 videos.
3. След като имате инсталиран ffdshow или K-Lite отивате в настройките на OrbLive и от Configuration -> Advanced -> Codecs сменяте отметката на ffdshow.

Ако отново имате проблеми, просто прочетете подред темата от линка, или пишете какво се е получило.

Успех

ЕДИТ: След цялата галимация с кодеците е хубаво да се направи един рестарт на системата!
iPhone 3G 8Gb Black - Officially Unlocked by Apple - FW3.0.1+Jailbroken
turganay

Мнение от turganay »

Направих това -
C:\Program Files\Orb\bin\avcodec-51.dll ... and by simply renaming the .ddl to .dllx
- и всичко е ок.Благодаря Ви
imanev

Мнение от imanev »

Привет на всички и за много години!
Инсталирах си програмата и всико е ОК, т.е. всичко ми работи и филми и музика, снимки и документи, а камерата ме изкефи, но проблема ми е следния:
От всичко виждам по три папки, ако са повече, т.е. указал съм папка със снимки на РС то и от телефона ги виждам, но виждам само три папки, а не всичките. Интересното е че не са първите три или последните. От интернет ТВ отново виждам само три канала и при всяко зареждане на интернет ТВ са други. Липсва ми опция за търсене.

От какво е според вас проблема?
Благодаря предварително
Оръжието на слабия е оплакването!
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

Влез си през Web Interface и си добави канали, като им слагаш рейтинг така ще си ги виждаш всеки път.
Аватар
johnnybravo
Обратна връзка:

Мнение от johnnybravo »

gogi6

Мнение от gogi6 »

Може ли някой да ми каже откъде да си инсталирам програмката?Благодаря предварително:)))
dachevradoslav

Мнение от dachevradoslav »

От линкчето в горния пост е за телефона, от сайта на производителя е за компютъра.
Публикувай отговор