Четене на името от указателя при входящо повикване

Информация за всички приложения, специално предназначени за iPhone или iPod touch. Вижте какво ново и интересно може да качите на вашето любимо мобилно устройство...
cakin

Четене на името от указателя при входящо повикване

Мнение от cakin »

От скоро имам iPhone 6 и съм много доволен! Но не успявам да го накарам да ми чете от контактите /телефонния указател/ името на търсещият ме при входящо повикване. До сега много години бях с уникалния N8 на Nokia и там функцията си е вградена. Не допускам, че в iPhone я няма, по-скоро не умея да я активирам или добавя като приложение. Сигурен съм, че ако се намери решение, доста хора биха и се зарадвали. Много полезна е при каране на колело, например, когато телефонът е в раницата. А и в много други случаи.
Аватар
centur

Re: Четене на името от указателя при входящо повикване

Мнение от centur »

Функцията я има, но кой да си гледа менюто с настройки...

Settings > Phone > Announce Calls > Always
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
cakin

Мнение от cakin »

Тази функция я видях,но не става! И с нея, и без нея само си свири мелодията,без да казва името на търсещия ме.Вероятно има някаква друга зависимост от друга настройка? Пробвах и с латински имена,като мислех,че кирилицата не може да я говори-не и не!
victor11

Мнение от victor11 »

Контактите може да си бъдат и на кирилица без проблем. Редактирай тези контакти, които искаш да ти изговаря, като просто добавиш в тях ново поле: Pronunciation first name. В него напиши на латиница името, което искаш да се чува при изговаряне.
cakin

Мнение от cakin »

И с добавяне на ново поле не става! Само свири,не говори....Дали пък няма изискване за определени мелодии за звънене,специално предназначени за работа с гласов анонс?
victor11

Мнение от victor11 »

Не, би трябвало да си работи. Опитай следното: влез в Settings->Siri, изключи и наново включи Siri, провери дали избраният глас за Siri е изтеглен, след което пробвай дали се е оправило.
cakin

Мнение от cakin »

След като позволих на Сири да говори,стана. Settings/Siri & Search/ Voice Feedback->Always ON . При мен работи и без добавяне на поле Pronunciation first name в контактите , като при избран руски език си чете съвсем прилично имената. Лошото е,че започва заедно с ринг-тона и ги чете бързо и веднъж,не ги повтаря,но ще пиша имената по три пъти...Благодаря много на Centur и на Viktor11,без чиято помощ нямаше да успея да пусна тази много удобна функция!
Chinagen

-

Мнение от Chinagen »

Здравейте,
Смених си акаунта в айтюнс, като го регистрирах през мака и не съм добавял кредитна карта.
И сега при свалянето на приложения ми изписва Payment not completed? До сега не беше ми се случвало подобно нещо.Телефона е XS

Как бих могъл да го оправя този проблем?

Благодаря предварително.
Публикувай отговор