iLM + карта на София - офлайн
Re: iLM + карта на София - офлайн
Всичко ясно, само искам да попитам - как да инсталирам фикс-а ? "iLM-113fix.sh"
Iphone 3G 8GB v4.0.2
Ако някой намери такава подробна карта на Пловдив ще съм му много благодарен! 

iPhone 4 16GB, firmware 4.2.1 Never Locked
Не знам дали ще ви е необходимо, но намерих програма, която ги сваля от нета картите и ги форматира за iLM-а, ако на някой му трябва, аз провбах с няколко и работи. Малко трябва да се свикне с програмата, че е чепата, но работиSleepy написа:Ако някой намери такава подробна карта на Пловдив ще съм му много благодарен!

Ето и линк
http://www.in7ane.com/psp/gmdl0.5.05b.zip
iPhone /first gen/ 8GB - updated to firmware 3.0
М даа, и аз запецнах.
На mac osx съм....както казва Ethereal, качвам 2 та файла в по-големия партишън, защото иначе е навызможно , то само картата е 370mb
Така, че през AFP маунтвам и във finder се наочваме към:
и там в media правя папка Maps и вътре папка SF iphone и вътре слагам 2 та файла.

Пускам iLM и няма никой на мегдана
веднага пищи , че тырси файлове в /var/root/Media/Maps
казавам ОК, и ме праща в нищото.Бял екран, само clear свети червен.Там има go to maps но си отваря maps и там си действа търсейки си неговите карти през нета.
Къде греша?
Съз задаването на права през finder с get info ще стане ли?
Или трябва през телефона с mobile finder (той пък вижда само малкия партишън с )
Или да инсталирам скуид.
Благодаря на отзовалите се
На mac osx съм....както казва Ethereal, качвам 2 та файла в по-големия партишън, защото иначе е навызможно , то само картата е 370mb

Така, че през AFP маунтвам и във finder се наочваме към:

и там в media правя папка Maps и вътре папка SF iphone и вътре слагам 2 та файла.

Пускам iLM и няма никой на мегдана

казавам ОК, и ме праща в нищото.Бял екран, само clear свети червен.Там има go to maps но си отваря maps и там си действа търсейки си неговите карти през нета.
Къде греша?
Съз задаването на права през finder с get info ще стане ли?

Или трябва през телефона с mobile finder (той пък вижда само малкия партишън с )
Или да инсталирам скуид.
Благодаря на отзовалите се

Последно промяна от tnt на 26 Май 2008, 23:16, променено общо 1 път.
iPhone original 8GB 1.1.2 OTB > 1.1.4>2.0.1>2.2
iPhone 4 8GB 6.1.3
iPhone 5 32GB
iPhone 7 Plus 128GB
iPhone 4 8GB 6.1.3
iPhone 5 32GB
iPhone 7 Plus 128GB
Здравей, и аз съм на Мак, успях да инсталирам картата преди около месец на телефона и тръгна.
Нямам идея как маунтваш и т.н. звучи ми сложно
)
Аз използвах програмата iPhoneDrive - доста е удобна. След инсталация ти показва различни директории които можеш да достигаш:
Музика Филми Записано видео и ... карти
) Ако копираш картите на София там тръгват и си работят, в моя случай аз поставих 2-та файла в една направена от мен директория София и програмата сработи без проблем.
Новата версия на iPhoneDrive се казва MegaPhone, но е силно платена. Аз съответно я ползвам само в демо режим... Не съм проверявал дали работи, защото междуввременно си ресетнах телефона, но би следвало да стане и с нея, успех
Нямам идея как маунтваш и т.н. звучи ми сложно

Аз използвах програмата iPhoneDrive - доста е удобна. След инсталация ти показва различни директории които можеш да достигаш:
Музика Филми Записано видео и ... карти

Новата версия на iPhoneDrive се казва MegaPhone, но е силно платена. Аз съответно я ползвам само в демо режим... Не съм проверявал дали работи, защото междуввременно си ресетнах телефона, но би следвало да стане и с нея, успех
Ха старнно, стана ... с phone view апликацията. Но чудното е, че и тя вижда само 300мб партишън, а как успя да ги качи там файловете:))) Сега работи картата 
10х.

10х.
iPhone original 8GB 1.1.2 OTB > 1.1.4>2.0.1>2.2
iPhone 4 8GB 6.1.3
iPhone 5 32GB
iPhone 7 Plus 128GB
iPhone 4 8GB 6.1.3
iPhone 5 32GB
iPhone 7 Plus 128GB
Не мога да намеря пътят до папка /var/root/Media/Maps/SF iphone стигам единствено до root, но там няма папка Media, аз ли трябва да я създам или...трябва да я има. Версията на телефона е 1.1.4.gogoli написа:iLM е програмка с която можеш да си качиш карта на телефона и да я резглеждаш офлайн с Maps.
Сорс за installer http://www.in7ane.com/iphone.xml
Карта на София:
http://gogoli.data.bg/SF%20iPhone/MapTiles.sqlitedb
http://gogoli.data.bg/SF%20iPhone/com.apple.Maps.plist
Двата файла се копират в /var/root/Media/Maps/SF iphone
или
/var/mobile/Media/Maps/SF iphone за версия 1.1.3+
Когато се стартира приложението, избирате SF iphone и после Action Link.
Картата се зарежда в Maps и трябва да работи офлайн.
Значи мисля, че трябва да си инсталираш ziphone ibrickr fix за да можеш да имаш цялостен достъп до тел. Инсталираш, рестарт на тел. и си готов. Само че като го инсталираш може i-tunes-a да не ти намира тел., но като го деинсталираш пак ще се оправи 

iPhone 4 IOS-4.3.1 ФО
Искам да попитам автора дали има такава карта за гр.Пловдив, и ако има - може ли да я сподели с нас? 

Може ли да ми дадеш сорс, защото не мога да го намеря из телефона. Доста сорс съм добавил, но точно това го няма.to4niq написа:значи мисля че трябва да си инсталираш ziphone ibrickr fix за да можеш да имаш цялостен достъп до тел.инсталираш рестарт на тел. и си готов
само че като го инсталираш може i-tunes-a да не ти намира тел.но като го деинсталираш пак ще се оправи
iappcat.com/r/2933 категория Адамовflabur написа:Може ли да ми дадеш сорс, защото не мога да го намеря из телефона. Доста сорс съм добавил, но точно това го няма.to4niq написа:значи мисля че трябва да си инсталираш ziphone ibrickr fix за да можеш да имаш цялостен достъп до тел.инсталираш рестарт на тел. и си готов
само че като го инсталираш може i-tunes-a да не ти намира тел.но като го деинсталираш пак ще се оправи
iPhone 4 IOS-4.3.1 ФО
Благодаря много...to4niq написа:iappcat.com/r/2933 категория Адамовflabur написа:Може ли да ми дадеш сорс, защото не мога да го намеря из телефона. Доста сорс съм добавил, но точно това го няма.to4niq написа:значи мисля че трябва да си инсталираш ziphone ibrickr fix за да можеш да имаш цялостен достъп до тел.инсталираш рестарт на тел. и си готов
- cristiano_sv
Дайте карта на БГ бе поне да си имаме навигация на телефона. Бтв пробвах оная програмка за правене на карти и греда, затова айде някои по съвестен да качи карта на Бг с главните улици. 10х предварително.
Glory Glory Man United!!!
Най-накрая я подкарах тази карта...Доста труд ще се хвърли за да се направи такава карта, за цяла България. Аз запитах бг мапс дали ще пуснат карта за софия и бг като за покет пц, ама още си чакам отговора. Ще яко ако пуснат и за iPhone.
- cristiano_sv
Е нали едно мом4е зариби 4е може да прави карти на всеки град с няква програмка. аз просто искам да е на цяла БГ само с главните улици:))))) 4ак толкова мн не искам хахахаха 
Много те моля за в бъдеще да използваш букви вместо цифрите 4 и 6, както и всички останали правила на правописа. В противен случай мненията ти ще бъдат изтрити.

Много те моля за в бъдеще да използваш букви вместо цифрите 4 и 6, както и всички останали правила на правописа. В противен случай мненията ти ще бъдат изтрити.
Едвам ти разчетох, но понеже аз съм "онова момче" някак си се чувствам задължен да ти обясня някои неща:cristiano_sv написа:Е нали едно мом4е зариби 4е може да прави карти на всеки град с няква програмка. аз просто искам да е на цяла БГ само с главните улици:))))) 4ак толкова мн не искам хахахаха
1. Първо тази програма е Бета версия, което значи че не е много стабилна и още се тества.
2. Програмата принципно "сваля" карти от google maps, yahoo maps или microsoft maps, с възможност да се zoom-ва, така както работят принципно.
3. Програмата е направена за Pocket-PC-та, но има бутон за конвертиране за iPhone и личния ми опит показва, че работи (направих карти на Виена и Варна)
4. Една такава карта, подробна на България, би била няколко гигабайта и според мен няма смисъл да я правя и да я качвам някъде, просто защото ще заема голяма част от телефона.
5. Ако решиш на кой град ти трябва, ще намеря време и ще направя карта на дадения град с програмата и ще ти я пратя.
п.с. Айде Томааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ето линк към карта на Варна, генерирана с Global Map Download Tool v.0.5.05b, свалена от Microsoft Maps
http://metalicer.data.bg/iPhone/Map/Varna%20MAP.rar
Ако на някой му трябва още някоя карта, като имам време, ще кача.
Картата се качва на iPhone-а по описания в началото на темата метод.
Очаквам отзиви
http://metalicer.data.bg/iPhone/Map/Varna%20MAP.rar
Очаквам отзиви

Последно промяна от metalicer на 08 Юни 2008, 01:53, променено общо 1 път.
Може ли някой да ги качи другаде? 3ти ден свалям и стигнах 40%

http://bgiphone.com/forum" onclick="window.open(this.href);return false;
Пловдив ако може да качиш. Благодаряmetalicer написа:Ето линк към карта на Варна, генерирана с Global Map Download Tool v.0.5.05b, свалена от Microsoft Maps
http://metalicer.hit.bg/iPhone/Maps/Varna%20MAP.rar
Очаквам отзиви

Ето карта на Пловдив. Това е максимално най-подробната, която успях да намеря.
http://metalicer.data.bg/iPhone/Map/Plovdiv%20MAP.rar
http://metalicer.data.bg/iPhone/Map/Plovdiv%20MAP.rar
Последно промяна от metalicer на 08 Юни 2008, 01:51, променено общо 1 път.
- cristiano_sv
Извинявай, че писах с 4 и 6 ама нали знаеш че от тея Mirc се наследиха лоши навици ::)))) А иначе да ти кажа исках на плевен и на БГ казах ти защо (наи малкото за да подбием пазара на навигаторите
)) А и да ти кажа аз не съм на зор, ако имаш време някои път и в признак на добра воля може да метнеш някоя от двете (а и тези 8 и 16 ГБ за кво са ни ако не за тва- голите мадами омръзват бързо ) хахаха. Мерси човече предварително ...

-
Здравейте, видях, че някой каза, че трябва да изтрия .txt във файла com.apple.Maps.plist, но бихте ли ми казали къде се намира всъщност? Благодаря.
iPhone 16GB 1.1.4
Ще се навие ли някой да ми обясни малко по-подробно как все пак да си подкарам картата на София?
До момента съм направил следното:
- файловете са в папка "/var/mobile/Media/Maps/SF" (пропуснах да добавя 'iphone', когато правех папката, обаче въпреки всичко iLM намира картата "SF")
- при стартиране на iLM, както казах, излиза карта SF,
- отварям я нея, избира Copy Link
- и Go to Maps (изключени са ми и EDGE, и WiFi), въпреки всичко обаче виждам само едно поле, разграфено на квадратчета.
Какво още трябва да направя?
Благодаря ви!
Оправих се, няма значение вече.
До момента съм направил следното:
- файловете са в папка "/var/mobile/Media/Maps/SF" (пропуснах да добавя 'iphone', когато правех папката, обаче въпреки всичко iLM намира картата "SF")
- при стартиране на iLM, както казах, излиза карта SF,
- отварям я нея, избира Copy Link
- и Go to Maps (изключени са ми и EDGE, и WiFi), въпреки всичко обаче виждам само едно поле, разграфено на квадратчета.
Какво още трябва да направя?
Благодаря ви!
Оправих се, няма значение вече.
Аз немога да разбера как да си кача карта-та и другото файлче на телефона?
Нещо и в старите теми немога да открия отговор...
Благодаря
Нещо и в старите теми немога да открия отговор...
Благодаря